Articolul precedent
Articolul urmator

BARCELONA CONTINUĂ PRĂBUȘIREA

BARCELONA CONTINUĂ PRĂBUȘIREA

 

E foarte posibil să fi fost ultimul Clasico din acest sezon. Ar mai fi varianta unei reîntîlniri în Champions League, dar la cum arata Barcelona azi probabilitatea de a elimina Milanul e destul de scăzută, plus că, să nu uităm, returul de pe ”Old Trafford” dintre United și Real începe la un scor de calificare pentru englezi. E posibil să fi fost și ultimul Clasico pentru Jose Mourinho, ceea ce va face, dacă se va confirma plecarea portughezului spre alte provocări, ca spectacolul să fie lipsit de unul dintre cei mai mari actori din istoria sa de 226 de reprezentații.

Nu știu dacă mai are cineva aceeași părere, dar mie mi s-a părut un meci bizar. Un meci plat, un fotbal de așteptare, la trecerea timpului. Scriam în avancronica partidei că nici una dintre echipe n-avea chef să joace acum acest Clasico . Și parcă asistam la unul din acele dueluri în care rezultatul e vorbit în teren de greii ambelor tabere. Asta a fost impresia mea în 80 de minute. Au venit cele 10 de final, cu tot ce s-a întîmplat, cu explozia lui Cristiano, golul lui Ramos, penaltyul neacordat Barcelonei și scandalul din final ca impresia să se schimbe. Deși mie, o să spuneți că exagerez!, mi s-a părut bizară și intervenția lui Ramos la duelul cu Adriano. Putea să evite contactul cu Adriano, dar n-a făcut-o, nici măcar n-a încercat să-și tragă piciorul. Arbitrul Perez Lasa n-a avut curaj să dea lovitură de pedeapsă la ultima fază a meciului.

Două vorbe despre penalty. Oamenii care se uită la fotbal se împart în două categorii: cei care se uită și înțeleg și cei cărora pasiunea le întunecă luciditatea. Am primit o groază de mesaje după ce am spus în comentariul meciului că ”e cel mai clar penalty din lume”. În paranteză fie spus, am fost mutat brusc în tabăra Barcelonei, după ce marți, cînd am spus că n-a fost penalty la Pedro, eram trup și suflet pentru Madrid. Poate că n-a fost ”cel mai clar penalty din lume”, în contextul unui comentariul la un asemenea meci e posibil să apară și exagerări, dar a fost penalty clar. Iar As și Marca, ziare din Madrid și apropiate de Real, spun exact același lucru în versiunea lor tipărită. Varianta tipărită e diferită față de versiunea on-line, unde pot apărea, din dorința de a fi primul care postează, interpretări eronate. O spun zilnic în revista presei, pe care încerc să o fac pe acest blog tocmai din dorința de a arăta cum se face presă în țările civilizate, ediția tipărită poate fi achiziționtă contra-cost la aproape orice publicație și citită, în variantă pdf sau variante pentru tablete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Penaltyul e indiscutabil, iar Perez Lasa un arbitru slab, fără personalitate. Dar faptul că la Barcelona unii încearcă să se ascundă în spatele acestei greșeli e o mare eroare. Cum face, de exemplu, El Mundo Deportivo pe prima sa pagină. Celălalt cotidian catalan, Sport, are o poziție mai rezonabilă, vorbind despre problemele pe care le are Barcelona și de timpul rămas pentru corijarea lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revenind la Barcelona, dacă a înțeles cineva ce a jucat Barcelona în acest meci să-mi spună și mie! Am citit în presa catalană opinia unor analiști care vorbeau despre încercarea lui Jordi Roura de a aplica tactica lui Sir Alex Ferguson, adică să dea mingea Realului să atace. Mie nu mi s-a părut că Barcelona a oferit mingea, mie mi s-a părut că s-a dus pe ”Bernabeu” ca o echipă în mare suferință, cea ce de fapt și este, cu unica preocupare de a scăpa neînvinsă. Nici măcar intrarea lui David Villa n-a dinamizat jocul Barcelonei, dimpotrivă, ”El Guaje” a fost cel care s-a contaminat de mediocritate. De unde banda stîngă a Barcelonei era foarte puternică, acum a fost inexistentă. Thiago, pe care și eu l-am văzut o soluție de înlocuire a lui Xavi, a început bine dar a jucat din ce în ce mai prost, iar schimbarea sa extrem de tîrzie mi-e tare greu s-o explic. Iniesta a fost și el apatic, Pedro de asemenea, iar Messi s-a salvat cu golul. Singurul care a jucat la valoarea sa a fost Sergio Busquets. Barcelona are o mare problemă, iar lipsa antrenorului, o transformă într-un avion în picaj dat pe mîna secundului

Messi pare că resimte cel mai tare lipsa antrenorului. Plecarea lui Pep, cel care l-a reinventat practic, și apoi lipsa lui Tito Vilanova l-au transformat într-o unică soluție. Toată lumea așteaptă de la el salvarea, care vine în meciuri obișnuite, dar contra echipelor care știu cum să se apere nu mai apare.

Apropo de Messi și duelul său cu Cristiano Ronaldo. Vă invit să recitiți ce am scris în momentul în care Messi a primit Balonul de Aur! Am anticipat că răspunsul lui Cristiano nu va întîrzia să vină, în teren, evident. Și iată că a venit. Și continuă să fie prezent. Așa a înțeles Cristiano să meargă mai departe și să lupte! E un exemplu, iar AZI, fără nici o îndoială, e cel mai bun din lume. Cînd a intrat în meciul de sîmbătă, Barcelona a început să tremure. A tras în jumătate de oră cît catalanii în două meciuri. Acum anticipez că trebuie să vină și răspunsul lui Messi. Sîntem privilegiați, putem fi contemporani cu cea mai mare rivalitate din istoria sportului.

Îl las din nou la final pe Jose Mourinho. Merită aplauzele dedicate starului. I-a ieșit un rol magistral. A jucat exact cum anticipam. Oricare ar fi fost rezultatul el era cîștigător. Și dacă pierdea sau făcea egal, tot rol pozitiv avea. Așa, cu acest rezultat, are rol de Oscar. Are acum o stare de spirit excepțională în lot, l-a readus pe Pepe în actualitate, a convins lumea că nu are nimic cu Kaka, dar că brazilianul e departe de cel care era și l-a reinventat pe Morata, pentru orgoliul madrilenilor.Și, așa, ca un fleac, a bătut Barcelona de două ori în 4 zile, făcîndu-i pe catalani să nu aibă, în două meciuri, nici o ocazie clară de gol.

Meciul de pe ”Old Trafford” e cel mai important pentru el în acest moment. Dacă nu e cel mai bun antrenor din lume la ora asta e din pricina unui singur om: Sir Alex Ferguson. Care însă nu invincibil, vezi meciurile sale cu Guardiola. Dar care, vezi meciul tur de pe ”Bernabeu”, dar și felul ultra-defensiv în care, dacă vă mai amintiți, a jucat returul unei semifinale cu Barcelona pe ”Old Trafford”, nu ezită să folosească în interesul echipei sale dictonul ”scopul scuză mijloacele”. Va fi meciul meciurilor, duelul tuturor duelurilor. Dacă vreți să-i revedeți pe cei doi actori principali, o puteți face AICI! De analizat, meciul în sine vom avea însă timp să-l analizăm.

11 Comentarii
  • Gaby spune:

    Andrei uitate la la poza asta si spune daca mai crezi ca a fost penalty http://img14.imageshack.us/img14/8292/739440616.png

  • Alex spune:

    E o naivitate sa pretinzi ca Mourinho si Ronaldo snt cei mai buni „AZI”…nu e vorba ca Real Madrid a jucat mai bin in ultimele doua intalniri, ci Barcelona a jucat MULT mai slab decat ne-a obisnuit…v-ati intrebat cum ar fi jucat Real cu Karanka la conducerea echipei pentru 2-3 luni impotriva Barcei sau Man Utd?

  • fan barca spune:

    Oare cum aratau cele 2 meciuri daca pe banca madridului era Karanka si pe banca barcelonei era Villanova…

    Multi habar nu au dar in perioada asta barcelona tot timpul a avut probleme…evident, coroborate cu lipsa lui Villanova:

    |Temporada 2008/2009|

    21 Enero 2009 Espanyol 0 – 0 Barcelona

    14 Febrero 2009 Real Betis 2 – 2 Barcelona

    21 Febrero 2009 Barcelona 1 – 2 Espanyol

    24 Febrero 2009 Lyon 1 – 1 Barcelona

    1 Marzo 2009 Atlético Madrid 4 – 3 Barcelona
    ————————————————
    Liga- Champion- Copa del Rey
    ————————————————-

    |Temporada2009/ 2010|

    2 Enero 2010 Barcelona 1-1 Villarreal

    05 Enero 2010 Barcelona 1 – 2 Sevilla

    14 Febrero 2010 Atlético Madrid 2 – 1 Barcelona

    23 Febrero 2010 Stuttgart 1 – 1 Barcelona

    6 Marzo 2010 Almeria 2-2 Barcelona

    —————————————————–
    Liga- Supercopa de Europa – Supercopa de España-Mundial de clubs
    —————————————————–

    |Temporada2010/2011|

    5 Enero 2011 Athletic Bilbao 1 – 1Barcelona

    19 Enero 2011 Real Betis 3 – 1Barcelona

    12 Febrero 2011 Sporting Gijón 1 – 1 Barcelona

    16 Febrero 2011 Arsenal 2 – 1 Barcelona

    ———————————————
    Liga-Supercopa de España-Champion
    ———————————————

    |Temporada 2011/2012|

    8 Enero 2012 Espanyol 1 – 1 Barcelona

    25 Enero 2012 Barcelona 2 – 2 Real Madrid

    28 Enero 2012 Villarreal 0 – 0 Barcelona

    1 Febrero 2012 Valencia 1 – 1 Barcelona

    11 Febrero 2012 Osasuna 3 – 2 Barcelona

    —————————————————–
    Supercopa de Europa – Supercopa de España-Mundial de clubs Copa del Rey
    —————————————————–

    |Temporada 2012/13|

    16 Enero 2013 Barcelona 2-2 Málaga

    19 Enero 2013 Real Sociedad 3-2 Barcelona

    30 Enero 2013 Real Madrid 1-1 Barcelona

    3 Febrero 2013 Valencia 1-1 Barcelona

    20 Febrero 2013 Milan 2-0 Barcelona

    26 Febrero 2013 Barcelona 1-3 Real Madrid

    2 Marzo 2013 Real Madrid 2-1 Barcelona

    Dar stim ca asa numita „cadere a barcelonei” se vinde bine…

  • lucian spune:

    Ai dreptate. A fost penalty clar. 100% . Adriano trebuia sa joace de la inceput .De fiecare data cand a jucat a ajutat echipa

  • lucian spune:

    Foarte tare ce ai scris fan barca. Ai mare dreptate

  • Giani spune:

    De acord cu tine fan barca….doar ca pana acum max 5 meciuri erau problematice….acum vorbim de 7 si niciodata nu ai ratat 2 obiective principale.Problema este la nivelul bancii tehnice si a conducatorilor clubului….o eroare foarte mare de strategie si cred ca Barcelona pe langa tiki taka va ajunge in cartile de istorie si la capitolul „mari greseli de strategie”…Personal vinovat de toata situatia asta cred ca este Villanova secondat cu succes de Rosell si Messi.

  • Dan Gabriel spune:

    Cu privire la penalty…Problema cred ca se pune altfel in situatii din astea. Mie personal mi se pare ca jucatorii cauta intotdeauna sa forteze mana arbitrilor. Mereu amplifica respectiva cazatura, cautand sa dea impresia unui plonjon cat mai spectaculos, mereu se lamenteaza cand defapt naturaletea picajului determinat de piedica(daca exista) ar fi indeajuns sa-l determine pe arbitru sa ia decizia corecta.

  • Serban spune:

    Daca Barca ia campionatul si Real cupa, supercupa se considera a fi parte din sezonul viitor ? Caci daca nu, nu ar fi ultima varianta de El Clasico intalnirea ipotetica din Champions League.

  • calin octavian spune:

    Nu stiu cat de mari sunt problemele Barcei in perioada asta sau ce/cine le cauzeaza si sincer nici nu ma intereseaza. Tot timpul cand pierde Barcelona, clar n-au jucat la adevarata valoare. Nu se pune problema ca poate celelalte echipe i-au inteles jocul si i-au anihilat piesele de baza, cazurile MILAN si Real fiind cele mai recente. Acum 2-3 saptamani spuneau unii „specialisti” de la noi ca Barca poate juca fara antrenor, ca ei au inventat fotbalul si Messi este Dumnezeu in carne si oase. Acum aceiasi analisti spun ca Barca n-are antrenor si ca asta e problema lor principala. Eu cred ca problema lor este lipsa solutiilor de pe banca si din timpul jocului, Song, Sanchez si pustii adusi de la echipa secunda nu pot fi solutii pentru ani de zile. Oamenii de legatura si de impact pentru vestiar au imbatranit, Xavi si Puyol, sunt tot mai des accidentati, iar Messi este un lider doar prin ce face individual in teren,mai nou am vazut ca isi si cearta colegii; atitudine superioara, un pic a la Ibra.
    Revenind un pic la articol, Andrei este parerea ta, dar nu inteleg de ce Sir Alex ar fi cel mai bun antrenor din lume. Da, poate cel mai longeviv, poate cel mai bun din Premier League, dar din lume este cel putin exagerat. Sa nu uitam ca in 30 de ani sau cat are la United a castigat doar 2 Ligi ale Campionilor, si alea extrem de norocos, in 99 cu Bayern stim cu totii, iar in finala de la Moscova,daca Terry nu aluneca, acum Chelsea ar fi avut mai multe ligi castigate decat el.
    O sa o spun la nesfarsit poate, comparatiile intre fotbalisti, antrenori, echipe , nu isi au rostul. Vorbim despre top-class in toate privintele, iar fiecare detaliu conteaza. Asta nu ii face pe unii „mai fotbalisti” sau pe altii „mai antrenori”. Daca Steaua va reusi sa treaca si de Chelsea probabil ar trebui numita cea mai buna echipa din Europa, din moment ce ar elimina campioana europeana en-titre.
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă