Articolul precedent

WENGER VS BENITEZ, UN DUEL DE VĂZUT

WENGER VS BENITEZ, UN DUEL DE VĂZUT

Arsenal-Napoli mi se pare, am zis și în avancronica de la Steaua-Chelsea, meciul zilei de azi în Champions League. Vorbim de așa numita ”grupă a morții”, în care orice punct cîștigat e prețios și în care, în contrapartidă, orice punct pierdut îndepărtează ușor perspectiva calificării.

Că e o grupă tare nu mai încape dubiu. E suficient să vedem pozițiile pe care le ocupă Napoli, Arsenal, Borussia și Marseille în campionatele lor interne. Învinsă la Napoli, Borussia are un pic de șansă, căci dacă juca în această rundă cu Arsenal putea avea mari probleme, în condițile absențelor cu care se confruntă. Marseille e însă un etaj mai jos decît Dortmund, iar liderul din Bundesliga poate bifa azi primele trei puncte din Liga Campionilor.

La Londra în schimb e altă poveste. Napoli a arătat bine în acest început de sezon. Dacă nu era acel egal cu Sassuolo arăta perfect. Iar Rafa Benitez îl știe bine pe Wenger, din perioada Liverpool și din perioada Chelsea. Nu l-a bătut pînă acum pe terenul lui pe alsacian, iar asta sigur îl motivează extra. Dincolo de joc, Napoli a arătat în meciurile importante că poate să-și schimbe registrul în funcție de adversar. Benitez e cunoscut pentru felul în care pregătește astfel de meciuri, pentru felul în care stabilește tactica în funcție de calitățile și defectele adversarului.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Cu Borussia, în prima etapă a Ligii, Napoli a stat în terenul său, a înghesuit zona centrală și nu le-a permis nemților să intre pe acolo, pe unde ei prefereau, oferindu-le în schimb zonale laterale. Cu Milan, Benitez și-a urcat echipa cîteva zeci de metri mai sus, blocînd astfel faza de construcție a milanezilor, despre care toată lumea știe că-i greoaie. Normal ar fi ca la Londra să se repete tactica din meciul cu Borussia, poate nu atît de jos, dar nici atît de sus ca împotriva lui Milan. Pe undeva pe la jumătate, căci dacă-i lași pe mijlocașii lui Wenger prea aproape de careul propriu se poate întîmpla orice, iar te duci prea sus în pressing echipa devine lungă și apar spațiile între linii, pe care abia le așteaptă Ozil.

ars-nap În jurul germanului e construit noul joc al lui Arsenal. În condițiile numeroaselor absențe din lot, Wenger va apela din nou la tînărul Serge Gnabry, despre care am mai pomenit pe acest blog, în zona din dreapta, ocupată în mod normal de Walcott. Wilshere va fi tras spre stînga, căci lipsesc și Podolski și Santi Cazorla. Mai în spate, Arteta abia a revenit și nu cred ca va risca Wenger cu el, așa că logic ar fi să joace Flamini și Ramsey. Marea problemă a construcției la Arsenal e apărarea, unde Mertesacker și Koscielny nu au abilitatea tehnică de a începe cu pase curate fazele. Dacă vor reuși să-i preseze astfel încît să-i oblige să iasă cu pasă lungă sau, și mai rău, să greșească, oamenii lui Benitez pot da lovitura.

La Napoli, Higuain și Albiol sînt anunțați ca incerți. Nu cred însă că vor lipsi. Mă gîndesc dacă nu cumva Rafa Benitez va încerca să joace de la început așa cum a terminat meciul de campionat de la Genoa. Cu o linie de 3 mijlocași centrali, cei trei elvețieni, Inler, Behrami, Dzemaili, unul lîngă altul, pentru o densitate mai mare în raza de acțiune a lui Ozil. Caz în care, din formula de start ar pica Insigne sau Callejon. Lui Benitez îi va lipsi Maggio, va juca în locul lui Mesto, ceea ce poate fi o problemă pe faza ofensivă în acea zonă, astfel că acolo e nevoie de un om care să alerge mult, să coboare mult și să facă ambele faze.

Pentru ambele echipe, victoria e ideală. Ar face 6 puncte și ar privi mai liniștite duelurle ce vin. Pentru Arsenal, în special, victoria e vitală, căci urmează dubla cu Dortmund, în vreme ce pentru Napoli, care are de jucat cu OM, primul meci acasă, mi se pare că și un egal e foarte valoros.

Un comentariu
  • Andrei spune:

    Cred ca meciul se poate decide la duelul mesto wilshere. Fara dublura constanta de la mijlocasii centrali mesto nu rezista in banda. Pe faza de atac, higuain poate fi letal intre cei 2 fundasi centrali cam greoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă