Articolul precedent

MANCHESTER UNITED vs LIVERPOOL, UN CLASIC ÎN VIAȚĂ

MANCHESTER UNITED vs LIVERPOOL, UN CLASIC ÎN VIAȚĂ

E clasicul Angliei. Oricum am da-o, oricum ne-am uita la statistici, oricum am privi în urmă. Liverpool și Manchester United sînt dinastiile dominante ale unui fotbal, cel britanic, cu iz de imperiu. Mai întîi a fost Liverpool, apoi a venit United, acum nici una, dar nici cealaltă nu traversează vremuri prea limpezi, fapt întărit și de un amănunt, ce nu e chiar lipsit de relevanță: nici United, nici Liverpool nu vor avea în primul ”11” jucători crescuți la propria academie. Dar cine poate să spună cu certitudine că lucrurile nu se vor schimba în viitor, eventual rolurile? În fotbal certitudinile sînt puține, iar dubiile sînt necesare, pentru că ele dau motivația de a merge înainte pe drumul ales. 

Paradoxal, succesul în fotbalul englez nu vine din Capitală, Londra fiind oarecum datoare la acest capitol, în ciuda numărului mare de echipe pe care le găzduiește și, pe cale de consecință, a numărului mare de derbyuri pe care le programează, cele mai multe din orice oraș al lumii. Dar despre asta, poate cu altă ocazie.

Casa Pariurilor

La două ore de Londra se află Liverpool și Manchester. Despărțite de 60 de kilometri, legate printr-un canal navigabil ce a stîrnit destule discuții și a sporit gelozia dintre locuitori, cele două orașe, fotbalistic vorbind, sînt unite de acest duel, care nu e un derby în sensul de dicționar, dar e un derby privind din perspectiva orgoliilor, dușmăniilor chiar, dintre cele două grupări. Plecînd de la suporteri, continuînd cu antrenorii, terminînd cu jucătorii, toți se mobilizează altfel, își recompun forțele, își dublează energiile atunci cînd se apropie meciul direct. Manchester United și Liverpool nu și-au împărțit doar epocile de dominație, ci și tragediile, ambele avînd momente care le-au sporit, prin dramatism, grandoarea.

Vă invit să vizionați cele trei filmulețe de mai jos! Veți înțelege poate mai bine de unde vine și ce înseamnă o adevărată rivalitate.

PARTEA 1:

PARTEA A 2-A:

PARTEA A 3-A:

Liverpool conduce într-un clasament al punctelor obținute de-a lungul timpului, Manchester United stăpînește ierarhia, poate mai importantă, a trofeelor. Mai ales, ceea ce-i doare cel mai tare pe fanii ”cormoranilor”, ierarhia titlurilor din Premier League, unde Liverpool încă nu se regăsește.

Responsabilul pentru schimbarea polului de putere are un nume, un renume și un titlu nobiliar. Sir Alex Ferguson. Așa cum suporterii lui United își rodeau unghiile cînd pe ”Anfield” dicta Bill Shankly, la fel se întîmplat mai apoi cu fanii lui Liverpool privind la succesele celuilalt scoțian. Roata se întoarce întotdeauna, nu-i așa?

AICI GĂSEȘTI COTELE LA CASA PARIURILOR PENTRU MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL

Astăzi, Manchester United și Liverpool se confruntă pe ”Old Trafford” cu dorința de a șterge ultima impresie lăsată. Ambele au dezamăgit în runda precedentă. ”Diavolii” exigentului Louis van Gaal s-au înclinat la Swansea, 1-2, în timp ce ”cormoranii” s-au făcut de rîs chiar pe ”Anfield”, 0-3 cu West Ham, în primele lor înfrîngeri stagionale. Niciuna dintre rivale nu a convins pînă acum. Au realizat victorii scurte și au etalat un fotbal destul de slab, ineficient: fiecare cu 7 puncte în patru partide, prima are trei goluri date, cealaltă are numai două. Criza lui United este evidențiată și de Rooney. Wayne nu a mai marcat de 10 meciuri, ceea ce i s-a mai întîmplat o singură dată în cariera, în perioada august – decembrie 2003, cînd evolua la Everton. În total, are 864 de minute fără gol dat. La gazde nu sînt absențe importante. Inclusiv De Gea ar putea juca după ce s-a împăcat cu șefii, ba chiar a semnat un nou contract. În schimb, Liverpool nu contează pe Coutinho. Este o pierdere importantă, fiindcă-i vorba de unul dintre cei mai buni fotbaliști în stagiunea trecută din Premier League. Manchester a cîștigat 5 din precedentele 7 înfruntări din Premier League. Ultimele trei succese sînt consecutive, inclusiv în martie 2015, pe ”Anfield”, scor 2-1 (Mata 14, 59 – Sturridge 69). La general: 66 de victorii, 44 remize, 55 eșecuri, golaveraj 226-205

E un meci istoric. O istorie necumpărată cu petro-dolari, nefabricată cu ruble convertibile. E un meci de fotbal adevărat, unul dintre motivele pentru care iubim acest sport.

Casa Pariurilor

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă