JUVE-SEVILLA, DOUĂ ECHIPE DEZORIENTATE

JUVE-SEVILLA, DOUĂ ECHIPE DEZORIENTATE

A doua zi a acestei etape de Champions League aduce cîteva dueluri extrem de interesante. Juventus și Sevilla, locul 15 în Serie A, respectiv locul 16 în Primera, sînt dornice să-și marcheze revenirea. Mircea Lucescu are examen greu în fața lui PSG, în vreme ce Real Madrid merge în Suedia, la Malmo, mai mult cu gîndul la derby-ul cu Atletico de duminică. La rîndul său, Atletico primește pe terenul său vizita celor de la Benfica. Manchester United și Manchester City continuă duelul la distanță, ambele avînd adversare din Germania în această rundă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

ȘAHTIOR DONEȚK – PARIS ST. GERMAIN

Obligat să se refugieze cu Șahtior la Kiev și să joace la Lvov deoarece Donețk-ul a avut și are mult de suferit din cauza luptelor din estul Ucrainei, Mircea Lucescu resimte lipsa fanilor. ”Nu adunăm decît o mie, în vreme ce PSG contează pe 40.000. Fără suporteri, ne-am pierdut mult din energie”, a zis tehnicianul român înaintea partidei cu parizienii. ”E dificil și obositor cu deplasări la fiecare meci. Fanii ne lipsesc mult și Donețkul la fel”, a completat Alex Teixeira, precizînd: ”Emoțional, eram foarte atașat de acest oraș. E magnific. Acum stau cu sotia si fetita într-un apartament închiriat în Kiev, iar părinții mei vin des cu avionul să mă viziteze. Am oroare să fiu singur”. Mijlocașul brazilian e principala piesă ofensivă a ”minerilor”, marcator în ultimele patru meciuri într-un total de 7 goluri.

Două dintre reușite le-a dat în ultimul triumf, 3-2 ”afară” cu Olimpik Donețk, primul meci în care defensiva lui Șahtior a cedat după alte trei la parametru zero. Pe locul 2 în campionat, la 3 puncte în spatele rivalei Dinamo Kiev, trupa lui Lucescu a pierdut doar trei din ultimele 16 partide disputate acasă în Ligă (8 victorii).

Parisul e lider imbatabil în Ligue 1, fiind prima și în ceea ce privește cea mai bună apărare, dar și ofensivă (golaveraj 17-4). După două remize la rînd, tocmai s-a regăsit cu succesul, 4-1 la Nantes, cu două reprize distincte: dacă în prima a fost apatică, la reluare  și-a evidențiat capacitatea de reacție și realismul. Cavani, rezervă la Nantes, dar intrat pe parcurs, a marcat din nou, avînd 16 goluri în ultimele 15 meciuri din Ligue 1. În schimb, Ibrahimovici a apărut cu intermitențe: a pierdut cinci mingi numai între minutele 11 și 16.

E primul duel în Europa între Șahtior și PSG. Dacă gazdele nu dispun de Stepanenko, suspendat, oaspeții contează pe întregul lot și e de presupus că Laurent Blanc va roti din nou jucătorii. În runda inaugurală, primii au fost învinși drastic de Real, 0-4 pe ”Bernabeu”, în timp ce francezii au trecut acasă de Malmo, 2-0.

Va fi o confruntare cu iz brazilian, datorită mulților fotbaliști din această țară prezenți în ambele echipe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – PSG

MALMO – REAL MADRID

De-a lungul carierei sale, Rafa Benitez s-a arătat un adept fidel al rotațiilor jucătorilor. Poate că așa ar fi stat situația și acum, în această deplasare aparent simplă a Realului la Malmo, dacă nu ar fi existat atîtea probleme medicale în lotul madrilenilor. Pe de altă parte, conjunctura actuală e un pic diferită pentru Benitez, știută fiind reticența cu care Cristiano Ronaldo întîmpină aceste rotații.

Pe de altă parte, în fața Realului stă derby-ul cu Atletico de duminică seară, astfel că e limpede că Rafa Benitez are multe gînduri înaintea jocului de azi. Deși pleacă în mod evident cu șansa a doua, Malmo nu va ezita să depună toate eforturile și să folosească toată energia de care sînt capabili jucătorii săi pentru a produce o mare surpriză. Atletico Madrid și, mai ales, Juventus au avut meciuri destul de complicate aici în sezonul precedent. Inclusiv un rezultat de egalitate ar fi un rezultat neașteptat, la care cei de la Real Madrid nici nu vor să se gîndească înaintea dublului duel cu PSG, din etapele următoare.

Pepe, Ramos, Danilo, James Rodríguez și Gareth Bale sînt accidentați, astfel că nume precum Cherishev, Lucas Vasquez, Casemiro ar putea benficia de mai multe minute decît pînă acum. Ba chiar, cu gîndul la duelul de duminică de pe ”Calderon”, Kroos și Modric ar putea avea parte de mai multă odihnă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALMO  -REAL MADRID

JUVENTUS TORINO – FC SEVILLA

Locul 15 din Serie A contra locul 16 din Primera Division. Așa ar arăta afișul meciului din această seară de la Torino, care ar putea duce cu gîndul mai mult la un joc amical  dacă n-am cunoaște aspectul, important totuși, că se vor afla față-n față campioana Italiei și vicecampioana Europei contra deținătoarei Europa League. Ambele echipe traversează perioade extrem de nefaste și de la ambele se așteaptă un reviriment cît mai rapid.

Într-una dintre cele mai complicate perioade din istorie se află Juventus. Dacă în Ligă a început bine, 2-1 la Manchester cu City, în schimb în campionat e problemă mare. Nu mai puțin de 46 de ani au trecut de cînd torinezii au mai avut un start atît de slab, cu o victorie, două egaluri și trei înfrîngeri. Astfel că, avînd doar 5 puncte, ei stau pe un jenant loc 15, cu un golaveraj negativ, 6-7. Sezonul precedent, tot după 6 etape, obținuseră totul, 18 puncte! Acum au 7 goluri luate, atunci l-au primit pe primul tocmai în a 6-a rundă. 

Jucătorii sînt dezorientați și par a resimți lipsa unui lider în teren, dar, spune Evra, ”cu Sevilla ni se va vedea adevărata față. E momentul să reacționăm. Noi știm să o facem bine sub presiune. Să nu dăm vina pe tineri, eu mă simt primul responsabil. Noi, cei vechi, trebuie să-i ajutăm pe cei nou-sosiți să se integreze cît mai repede.

În ciuda insucceselor, antrenorul Massimiliano Allegri încă posedă credit. O lună mai are însă la dispoziție pentru redresare, după care, cred ziariștii italieni, se va trage linie. Un rol important este considerat că-l va avea meciul cu Inter din 18 octombrie. În linia de mijloc a avut cele mai mari probleme Juve. Tocmai acolo de unde au dispărut Pirlo și Vidal, chiar și Tevez, ale cărui apariții în această zonă erau constante. Allegri a făcut o sumedenie de încercări, dar nici una n-a fost convingătoare. Lista absențelor pentru confruntarea cu Sevilla s-a mărit, după includerea lui Caceres, exclus din lot urmare a unui accident de circulație pe care l-a provocat. Se mai află acolo Lichtsteiner, Mandzukic și Marchisio, toți 3 posibili titulari.

Astăzi e posibil să revină însă Khedira. Refăcut după seria de accidentări ce nu i-a permis să adune decît cîteva minute în tricoul lui Juve, internaționalul german ar trebui să aducă un plus de siguranță la mijlocul terenului. Acolo unde ar urma să fie acompaniat, crede presa italiană, de Pogba și Lemina, acesta din urmă fiind preferat brazilianului Hernanes, foarte slab în eșecul de la Napoli. E foarte posibil ca Allegri să folosească din nou 3 fundași centrali, dar formula de joc o vom descoperi după începerea partidei, căci Barzagli poate la fel de bine să evolueze și ca fundaș dreapta.

Nici Sevilla, 3-0 la startul Ligii cu Borussia Monchengladbach, nu o duce nemaipomenit. Elevii lui Unai Emery sînt una dintre dezamăgirile din actuala ediție de Primera, unde abia ce au realizat prima victorie, 3-2 pe teren propriu cu Rayo Vallecano. Ei pierduseră precedentele două jocuri. Cu 5 puncte și golaveraj 5-10, se află doar pe locul 15, deși erau și încă mai sînt socotiți candidați serioși la primele 4 poziții.

Absența fostului juventin Llorente va face ca Unai Emery să revină la o formulă de joc mai apropiată de sezonul trecut, cu Gameiro pe poziția lui Carlos Bacca. În mod normal nu va lipsi Konoplianka, omul care a revitalizat serios pe Sevilla în partida cu Rayo. Și Emery are, în afara lui Llorente, destule absențe, Rami, Vitolo, Kakuta, Banega și Carrico fiind și ei indisponibili.

De 13 meciuri nu a mai cedat Juventus o partidă pe teren propriu în întrecerile continentale. Tot acasă, în fața formațiilor spaniole, a strîns 13 succese, 7 remize, două eșecuri. Este prima dispută oficială între cele două echipe. A fost un singur ”amical”, în 2009, cînd italienii s-au impus în Spania cu 2-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – FC SEVILLA

Casa Pariurilor

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – MANCHESTER CITY

Cu înfrîngeri pe linie în primele cinci runde din Bundesliga, serie negativă istorică, dar și cu startul ratat în Champions League, 0-3 la Sevilla, Borussia Monchengladbach a decis să renunțe la antrenorul elvețian Lucien Favre. În loc a fost instalat Andre Schubert, promovat de la formația secundă. Mutarea de pe bancă a dus la o schimbare bruscă și uimitoare a echipei. Nu numai că s-a pus pe înscris după trei meciuri fără gol, dar a și cîștigat ambele runde ce au urmat, 4-2 cu Augsburg și 3-1 la Stuttgart. Suficient pentru a părăsi zona retrogradării.

”Abia aștepăm duelul cu Manchester City”, a zis atacantul Raffael, o nerăbdare dată nu doar de revenirea echipei sale, ci și de problemele adversarilor. Lideri autoritari timp de cinci etape, cu punctaj maxim fără gol primit, elevii chilianului Manuel Pellegrini au cedat la debutul în Ligă, 1-2 acasă cu Juventus, dar și în următoarele două meciuri din Premier League, 1-2 cu West Ham și recentul 1-4 la Tottenham. Insuccesele au dus la pierderea primei poziții în favoarea rivalei United.

De cinci ori a mai primit Borussia vizita echipelor engleze fără să piardă vreodată, obținînd victoria în patru rînduri. Ultimul succes însă trebuie căutat mult timp în urmă, în sezonul 1996-1997, 3-2 cu Arsenal. Mici probleme medicale ridică Johnson, Herrmann, Dominguez, Stranzl.

De partea cealaltă, Pellegrini are destule bătăi de cap. Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Gael Clichy, Fabian Delph, Samir Nasri  și Wilfried Bony nu s-au antrenat deloc în această săptămînă și n-au făcut deplasarea în Germania. Pe de altă parte, Toure Yaya și David Silva au fost convocați, dar prezența unuia dintre ei pe teren ar fi doar din pricina complicaților apărute în grupă după eșecul cu Juve. În mod normal ei ar fi fost menajați, însă Pellegrini nu prea mai are marjă de eroare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA – MANCHESTER CITY

MANCHESTER UNITED – WOLFSBURG

Eșecul din startul actualei Ligi, 1-2 la Eindhoven, a trezit-o pe Manchester United, care nu a mai iertat pe nimeni. S-a impus și în Cupa Ligii Angliei, și în cele două runde de Premier League, marcînd de fiecare dată cîte trei goluri și încasînd în total numai unul. Seria, coroborată cu cele două înfrîngeri la rînd suferite de Manchester City, au ajutat-o să preia șefia în campionat, cu un punct peste concitadina sa. ”Se întîmplă ceea ce doream: avem ocazii și marcăm, măcar o dată în plus față de adversar. Sînt un manager fericit”, a zis Louis van Gaal, felicitat și pentru nou-sositul Martial, autor a patru reușite în patru partide. ”Diavolii” au cea mai bună defensivă, 5 goluri luate în 7 runde.

Dincolo, Wolfsburg (1-0 cu ȚSKA Moscova la debut) caută încă să-și revină după șocul de la Munchen, 1-5 cu Bayern, prima înfrîngere după 15 meciuri de imbatibilitate în toate competițiile. Cu Hannover, în Bundesliga, nu a reușit de vreme ce doar a remizat pe propria arenă, 1-1. Din cele 10 goluri date în campionat, jumătate sînt semnate de olandezul Bas Dost.

Reîntoarsă în Ligă după un an de pauză și trecută prin play-off (dublu succes cu FC Bruges), United nu a pierdut de 6 meciuri pe ”Old Trafford” în Europa (5 victorii). În schimb, Wolfsburg a marcat mereu în ultimele trei vizite în Anglia, însă a fost învinsă de fiecare dată. Un duel direct a avut loc în grupele Ligii 2009-2010, cu ”diavolii” învingători, 2-1 acasă, 3-1 în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – WOLFSBURG

ȚSKA MOSCOVA – PSV EINDHOVEN

Pare să fi obosit ȚSKA. După 7 runde în care a mers ceas, formația pregătită de Leonid Sluțki, totodată selecționer al reprezentativei Rusiei, a început să dea rateuri. A pierdut în Ligă la Wolfsburg (0-1), în Cupă s-a chinuit să o bată abia în prelungiri pe Baikal Irkuțk, din liga a 3-a, iar în campionat a înregistrat două remize, ambele pe teren propriu, plus o victorie care i-a evidențiat forța ofensivă, dar și problemele din apărare, în 6-4 cu Mordovia.

Moscoviții au rămas, totuși, pe prima poziție în campionatul rus, unde-s singurii neînvinși cu cel mai eficient atac, 20 de reușite, avînd 5 puncte mai mult decît concitadina Lokomotiv, cu care tocmai au remizat, 1-1.

După ce și-a vîndut jucători importanți ca Depay și Wijnaldum, PSV a învins-o pe Manchester United la debutul grupelor (2-1), dar șchiopătă în întrecerea internă. Campioana Olandei se găsește acum pe locul patru, cu 5 puncte sub liderul Ajax. În ultima rundă a depășit-o greu pe Nijmegen, 2-1.  Contra lui ȚSKA, antrenorul Phillip Cocu nu poate conta pe golgeterul Luuk de Jong, acccidentat.
Ambele formații înscriu cel mai mult în primul sfert de oră al reprizei secunde. Ele s-au mai înfruntat în grupele UCL ediția 2007-2008, cînd gruparea din Eindhoven a triumfat de două ori: 2-1 pe teren propriu, 1-0 la Moscova.
ATLETICO MADRID – BENFICA
Diego Simeone se gîndește la o schimbare de sistem după înfrîngerea suferită de Atletico, 0-1 pe terenul surprinzătorului lider Villarreal. Cum echipa sa a bifat, astfel, primul meci stagional fără să înscrie, antrenorul argentinian a probat la ultimele antrenamente modulul 4-3-3 în loc de obișnuitul 4-4-2. În ofensivă, pe lîngă Griezmann și Jackson Martinez, nu l-ar folosi pe Torres, ci pare tentat să-l încerce pe tînărul Angel Correa, care ar fi titular în premieră. Până acum, acesta a adunat 123 de minute repartizate în patru partide, cu un gol și șase șuturi pe poartă. Accidentat, Koke lipsește în continuare.
Tot în compartimentul ofensiv ar muta și Benfica, locul 3 în Portugalia, dar cu cea mai bună apărare și ofensivă (golaveraj  16-4). Antrenorul Rui Vitoria se află în dubiu. Dacă golgeterul Jonas are loc fix, există incertitudine în privința celui de-al doilea atacant:  poate fi Mitroglou, perechea obișnuită a brazilianului, sau Raul Jimenez. Fost chiar la Atletico, acesta oferă o mai mare mobilitate și are o capacitate de a combina superioară grecului.
Este primul duel în Europa între Atletico (2-0 cu Galatasaray la Istanbul în prima etapă) și Benfica (2-0 acasă cu Astana). Madrilenii vin după 11 partide fără eșec pe ”Calderon” în Ligă, avînd 9 victorii și două egaluri.

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă