Articolul precedent
Articolul urmator

ALT EXAMEN FĂRĂ MESSI. ACUM ȘI FĂRĂ INIESTA

ALT EXAMEN FĂRĂ MESSI. ACUM ȘI FĂRĂ INIESTA

FC Sevilla – FC Barcelona este limpede meciul zilei de sîmbătă, una pregătitoare pentru foarte multele confruntări extrem de interesante de duminică. Dar nu doar partida de pe ”Sanchez Pizjuan” reține atenția, căci și în Bundesliga avem un duel de Champions League, între Borussia Monchengladbach și Wolfsburg, amble echipe venind după eșecuri în fața celor două echipe din Manchester, City și United. De vazut e și jocul de pe ”Stamford Bridge”, acolo unde Murinho caută să resusciteze pe Chelsea în fața lui Southampton, dar trupa lui Ronald Koeman nu e defel una simplu de învins. Tot azi e programat derbyul Veronei, Chievo-Hellas, în vreme ce Liga 1 de la noi aduce un meci foarte important pentru Dinamo, din mai multe puncte de vedere, cel cu Astra, la capătul căruia am putea asista la o primă schimbare de lider. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC SEVILLA – FC BARCELONA

Nu-i cea mai liniștită perioadă pentru FC Barcelona. Campioana Europei a avut puține meciuri în acest sezon în care a cîștigat lejer, fără să aibă probleme. Ultimele două partide, de exemplu, au avut scoruri identice, 2-1, dar la fiecare dintre ele victoria a făcut victime colaterale extrem de importante în formula de joc a catalanilor. La duelul cu Las Palmas din campionat s-a accidentat Messi, la cel cu Leverkusen din Champions League Barcelona l-a pierdut și pe Andres Iniesta. Așa că pentru partida de azi cu FC Sevilla, Luis Enrique are la dispoziție foarte puține variante.

FC Sevilla o duce chiar mai rău. Elevii lui Unay Emery, aflați pe un modest loc 16, abia ce și-au trecut în cont primul succes din campionat, 3-2 cu Rayo, venit după două înfrîngeri la rînd, grație unui gol izbutit de Konoplianka în minutul 86. Pînă acum, nu i-a funcționat nici atacul, numai 5 goluri date, nici defensiva, întrecută de zece ori. Iar la Torino, cu Juventus, în Liga Campionilor, echipa a lăsat o impresie extrem de proastă, neavînd nici măcar situații de poartă, căci ocaziile de gol au lipsit aproape complet. Unai Emery are și el mari probleme de efectiv.  Beto, Rami, Banega, Pareja, Escudero, Carrico, Kakuta sînt accidentați, în vreme ce Vitolo și Fernando Llorente ar putea fi totuși recuperați și folosiți contra Barcelonei.

Rămîne de văzut cu ce echipă de start va aborda Luis Enrique partida de azi. Accidentarea lui Iniesta îi dă și mai mari bătăi de cap, căci soluțiile sînt limitate. Ar putea intra de la început Munir, în zona de acțiune a lui Messi, care n-a jucat rău cu Leverkusen în minutele în care a fost folosit. Sau, poate, Luis Enrique va încerca să schimbe sistemul. Aici are două variante la dispoziție. Fie va transforma 4-3-3-ul tradițional al Barcelonei într-un 4-4-2 clasic, cu Sergi Roberto și Dani Alves împărțindu-și banda dreaptă, fie într-un 4-3-1-2, cu Rakitic în spatele celor două vîrfuri, poziție pe care croatul a mai jucat chiar la FC Sevilla.

Poate reintra însă portarul Claudio Bravo. Acesta a absentat ultimele 6 meciuri, cînd catalanii au primit măcar un gol în fiecare dintre ele, iar Ter Stegen a comis mai multe gafe între buturi. Germanul a încasat 16 goluri, tot atîtea cîte luase în 21 de partide sezonul precedent, în cele două competiții în care a evoluat.

5-1 pentru catalani și 2-2 la Sevilla au fost rezultatele din duelurile directe ale ediției trecute. S-a mai jucat meciul din Supercupa Europei, acum două luni, cînd Barcelona s-a impus abia în prelungiri cu 5-4, Sevilla fiind prima echipă care-i dă patru goluri cu Luis Enrique pe bancă. Ultimul triumf al roș-albilor a fost în august 2010, 3-1 în Supercupa Spaniei.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA FC SEVILLA – FC BARCELONA

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – WOLFSBURG

Trezită de înlocuirea antrenorului Lucien Favre cu Andre Schubert, Borussia Monchenglabach a început să puncteze în Bundesliga. Astfel, după cinci înfrîngeri consecutive, trei fără să înscrie, au venit două victorii la rînd, cu multe goluri date: 4-2 cu Augsburg, 3-1 la Stuttgart. E drept, apărarea i-a cedat în fiecare joc. A fost și un eșec, dar în Champions League, 1-2 cu Manchester City.

În schimb, Wolfsburg încearcă în continuare să-și revină după ce a suferit unicul eșec din campionat, 1-5 cu Bayern, la Munchen. De atunci, trupa lui Dieter Hecking și-a trecut în cont o remiză acasă, 1-1 cu Hannover, completată de înfrîngerea cu Manchester United din Ligă, 1-2. Din trei deplasări în campionat nu s-a întors decît cu două puncte. În plus, s-au adunat deja 5 partide fără victorie în deplasările de la Monchengladbach. Ultimul rezultat pozitiv obținut de ”lupi” aici a fost în martie 2010, cînd au triumfat cu 4-0

Sezonul trecut, fiecare s-a impus în propriul fief cu 1-0. Ambele formații marchează mai mult între minutele 15 și 30. Fiecare are absențe: Sommer și Stranzl la gazde, Felipe, Knoche, Sprenger, Luiz Gustavo, Stolze, Zawada, în cealaltă tabără.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA MONCHENGLADBACH – WOLFSBURG

CHELSEA – SOUTHAMPTON

Jose Mourinho încă nu a reușit să o reanime pe Chelsea. După 2-2 etapa trecută la Newcastle, egal obținut cu chiu-cu vai, spre final, formația londoneză continuă să fie pe un periculos loc 14 în Premier League, cu numai 8 puncte în 7 etape și golaveraj negativ, 11-14, avînd a doua cea mai slabă defensivă. O singură partidă nu a cedat, la 2-0 cu Arsenal, unica victorie a londonezilor de acasă. În plus, în Ligă tocmai au pierdut la Porto, 1-2, prilej pentru Mourinho să indice că ”facem erori ridicole”.

”Albaștrilor” nu le va simplu cu Southampton (a 10-a poziție), formație care se descurcă bine în deplasare: a remizat mereu în cele trei vizite anterioare, de două ori fără goluri. Chiar sezonul trecut a scos pe ”Stamford Bridge” un 1-1, rezultat repetat pe teren propriu. Ultima victorie cu Chelsea datează din martie 2013, 2-1 acasă, în timp ce la Londra nu a mai cîștigat din ianuarie 2002 (4-2). Situația îi face optimiști pe oaspeți. Antrenorul Ronald Koeman a declarat: ”Sîntem invincibili în deplasare, deci și capabili să o învingem pe Chelsea. Jucătorii lor mai vechi din apărare, Ivanovici și Terry, gafează mult, iar Hazard nu e în formă. Mourinho ia erorile asupra sa, dar el nu poate împiedica greșelile individuale”. Dacă Chelsea a marcat 11 goluri prin tot atîția jucători, Southampton beneficiază de doi buni puncheuri. Italianul Graziano Pelle a înscris de 4 ori, iar sîrbul Dusan Tadici – de două.

La Chelsea nu va putea juca Diego Costa, care mai era o etapă de suspendare și care nu a fost convocat nici la ”naționala ” Spaniei, motiv pentru Mourinho să aleaga între Remy și Radamel Falcao pentru înlocuirea spaniolului. La gazde, noul transfer Jordie Clasie și-a reluat antrenamentele și ar putea debuta în Premier League cu ocazia meciului de pe ”Stamford Bridge”. De asemenea, Bertrand ar putea fi și el titular împotriva fostei sale echipe. Gardoș e în continuare accidentat.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA CHELSEA – SOUTHAMPTON

CHIEVO – HELLAS VERONA

Derbyul orașului Verona găsește cele două rivale în poziții opuse. După 7 runde, gazdele de la Chievo sînt pe locul 7, cu 11 puncte, doar unul sub zona cupelor europene. Hetemaj, Paloschi și Meggiorini au avut prestații notabile, iar trupa lui Maran contează și pe cea mai bună defensivă din Serie A, cu numai 4 goluri încasate, precum liderul Fiorentina.

În schimb, Hellas se află abia pe 18, la retrogradare, cu trei puncte, fiind una din cele două echipe, alături de ”lanterna roșie” Carpi, care încă nu au nici o victorie în actuala Serie A. Dacă la Carpi deja a fost schimbat antrenorul, Andrea Mandorlini beneficiază în continuare de creditul conducerii. Absențele lui Luca Toni și Pazzini au făcut ca numărul golurilor marcate să fie extrem de mic, doar 5 în 6 partide, mai ales că Hellas are ca obiectiv o clasare la jumătatea clasamentului, nu o luptă pentru evitarea retrogradării.

Un singur eșec a înregistrat Chievo, chiar pe teren propriu, 0-1 în fața fostului lider Inter. În rest, acasă a obținut două succese, între care un 4-0 cu Lazio. Dincolo, echipa condusă de Andrea Mandorlini a revenit din cele trei vizite cu doar un punct, 1-1 la Bergamo. Totodată, nu a existat partidă în care defensiva să nu-i cedeze măcar o dată, două dintre cele trei eșecuri fiind, totuși, la limită.

Chievo a fost mai bună în disputele directe din ediția precedentă: 1-0 în deplasare, 2-2 acasă. Acum îi lipsesc Izco și Mpoku. În afară de Toni și, posibil, Pazzini, care ar putea fi totuși inclus în lot, Hellas nu poate miza pe Marquez și Fares, incerți fiind Romulo, Ioniță, Greco, Siligardi.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA CHIEVO – HELLAS VERONA

DINAMO – ASTRA GIURGIU

Meci important pe ”Arena Națională”, cu implicații la vîrf în Liga 1, deoarece un succes al lui Dinamo în fața Astrei poate duce la schimbarea de lider. Gazdele așteaptă duelul după primul lor succes în deplasare în actualul campionat, 3-1 la Chiajna. Rezultatul a fost precedat de o serie de trei meciuri fără victorie, două egaluri și un eșec, unicul stagional, 0-2 chiar acasă cu CFR. Pînă atunci, din deplasare se întorseseră numai cu remize.

Dacă Dinamo e pe locul 4, cu 21 de puncte, Astra este la șefie, cu trei puncte în plus. Giurgiuvenii au cel mai bun atac, cu 22 de goluri în 12 meciuri, dar și una dintre cele mai modeste defensive, învinsă în 16 rînduri. Runda trecută a depășit-o greu pe FC Botoșani, 1-0, după ce scosese doar un punct în anterioarele două runde. Merge mai bine în deplasare, unde n-a pierdut: are patru succese și un egal, obținut în ultimul meci, 1-1 la Cluj cu CFR.

Precedentul duel Dinamo – Astra, din mai 2015, s-a terminat 0-2, goluri Alibec (18) și Budescu (55 penalty), giurgiuvenii cîștigînd turul cu 6-1. Recuperat după problemele medicale, cel din urmă este golgeterul Ligii 1, cu 6 reușite, în timp ce Alibec are 5. La gazde, principalul marcator e Gnohere, cu 5 goluri, urmat de Essombe și Rotariu, cîte 3.

Șase partide fără ca apărarea să-i fie învinsă are Dinamo. Dincolo, Astra a marcat în toate meciurile. Prima punctează mai des spre finalul primei reprize, cealaltă – în intervalul 46-60. Ultima victorie a ”cîinilor” datează din martie 2014, 2-0 (Șerban 48, Rotariu 86). La ”directe”, ei conduc cu 10 succese, 6 egaluri, 7 înfrîngeri, golaveraj 35-36. În ”Groapă” raportul e 6-3-2, golaveraj 19-14.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA DINAMO – ASTRA GIURGIU

Casa Pariurilor;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă