GREU PENTRU ARGENTINA FĂRĂ MESSI ȘI AGUERO

GREU PENTRU ARGENTINA FĂRĂ MESSI ȘI AGUERO

Azi e ultima zi din faza preliminariilor Campionatului European. Azi vom afla și ultimele calificate direct, următorul pas pînă la stabilirea numărului complet de participante la turneul final din Franța fiind meciurile de baraj din noiembrie. Astăzi, Olanda stă la mîna Islandei pentru a afla dacă poate prinde măcar barajul, dar șansele sînt exrem de mici, în vreme ce Italia poate decide care dintre Norvegia sau Croația merge direct la Euro și care la baraj. Tot azi, dar spre dimineață, se dispută în America de Sud partide contînd pentru preliminariile Mondialului din Rusia, din 2018, cu Brazilia, Argentina și Uruguay printre protagoniste. 

PARIAZĂ LIVE LA TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CEHIA – OLANDA

Cu două puncte în urma Turciei, 13 față de 15, și cu dezavantajul meciurilor directe, 1-1 și 0-3, Olanda nu mai are decît o singură șansă pentru a prinde barajul: să bată pe teren propriu o Cehie lipsită de griji, iar echipa condusă de Fatih Terim să piardă, tot acasă, cu liderul Islanda, selecționată calificată, de asemenea, la turneul final. Orice alte deznodăminte i-ar face pe batavi să rateze primul Euro din 1984 încoace.

”Noi putem învinge, dar, din păcate, am ajuns să stăm și la mîna altora”, a zis Huntelaar. Olandezii, care tocmai au obținut primul succes cu Danny Blind pe bancă după două eșecuri consecutive, 2-1 în Kazahstan, are probleme între buturi. Ambii accidentați cu kazahii, portarii Cillessen și Krul au părăsit lotul, iar în locul lor au fost chemați Stekelenburg (Southampton) și Vermeer (Feyenoord). Suspendat este Van der Wiel.

Și cehii au necazuri, dar nu în apărare, care a cedat în fiecare meci, ci în atac. În Olanda lipsesc doi oameni importanți: Lafata, accidentat contra Turciei, și golgeterul Dockal, suspendat. Totuși, ”avem alți jucători capabili să-i substituie”, a menționat selecționerul Pavel Vrba. Acesta pare oricum dispus să experimenteze, cum a procedat cu turcii (0-2), calificarea fiind deja asigurată.

Cu 2-1 (Dockal 21, Pilar 90 – De Vrij 55) au triumfat cehii în tur. Tot ei conduc la meciurile directe: 10 victorii, 4 remize, 5 eșecuri, golaveraj 20-10. Ultima partidă din Olanda au pierdut-o, 0-2 (Van Hooijdonk 34, 84) în septembrie 2004.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLANDA – CEHIA

BELGIA – ISRAEL

Belgia și-a adjudecat biletele pentru turneul final, fără să se relaxeze. Are de ce: un succes cu Israel ar păstra-o pe prima poziție, totodată ar urca-o, în premieră, pe primul loc în clasamentul FIFA. Totuși, ”putem fi pe primul loc, dar asta nu înseamnă și că sîntem cea mai bună echipă din lume”, a declarat selecționerul Marc Wilmots. El îi are incerți pe Kompany și Denayer.

Pentru Israel miza e cu totul alta. Formația pregătită de Eli Guttman se luptă pentru locul 3, de baraj. Acum e pe 4, cu 13 puncte, unul sub Bosnia. Două opțiuni are: fie să bată la Bruxelles, iar bosniacii să nu cîștige în Cipru (3-0 și 1-3 sunt rezultatele directe), fie să facă egal, în timp ce contracandidații să cedeze în Insula Afroditei. Nu trebuie omis nici faptul că și ciprioții (12p) au șansa lor: ajung ei la baraj dacă înving Bosnia, iar israelienii nu triumfă în Belgia. (AICI GĂSIȚI COTELE LA CIPRU – BOSNIA).

Totuși, trupa lui Wilmots este imbatabilă de 5 ani acasă. În total, 13 partide (8 victorii), ultima care a depășit-o pe teren propriu fiind Germania, 0-1, în septembrie 2010.  În același timp, ”diavolii roșii” nu au pierdut niciodată cu Israel, 3 victorii în 3 meciuri, fără gol primit. În tur s-au impus cu 1-0 (Fellaini 9).

Pe ”Roi Baudouin” se înfruntă primele două ofensive din grupă, 21 de goluri, respectiv 15. Belgia vine după trei victorii la rînd, precedate de unicul eșec, 0-1 în Țara Galilor, în timp ce Israel și-a complicat singură situația prin recentul 1-2 cu Cipru din propriul fief. Totuși, în deplasare nu s-a înclinat decît o dată, în Bosnia.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BELGIA – ISRAEL

ITALIA – NORVEGIA

Cu două puncte în plus, 21 față de 19, Italia e calificată și nu mai are nevoie decît de un egal pentru a termina campania pe prima treaptă. În schimb, a doua clasată Norvegia trebuie să cîștige pe ”Olimpico” din Roma, deoarece alt rezultat ar trimite-o pe locul trei într-o rocadă cu Croația (17 puncte), care e greu de crezut că va ceda vreun punct în Malta (AICI GĂSIȚI COTELE LA MALTA – CROAȚIA). La egalitate de puncte, nordicii sînt dezavantajați de rezultatele directe cu croații: 1-5 și 2-0.

Singurii neînvinși din grupă, ”azzurrii” au legat trei victorii, cea din Azerbaidjan (3-1, sîmbătă), fiind prima în care au înscris mai mult de două goluri. În precedentele trei partide dăduseră numai cîte unul. Și norvegienii au triumfat mereu de trei meciuri, iar de patru jocuri nu au primit gol.

38 de partide, dintre care 32 de succese, au trecut de cînd Italia nu a mai pierdut pe teren propriu. Ultima care i-a venit de hac a fost Danemarca (2-3), în septembrie 1999. Totodată, pe ”Olimpico” nu a cedat vreodată în 15 dispute oficiale. Pe de altă parte, Norvegia se descurcă bine în deplasare, unde s-a impus în 3 din 4 dueluri, excepția fiind un 1-5 în Croația.

16 partide s-au mai desfășurat între Italia și Norvegia: 9 succese, 4 egaluri, 3 înfrîngeri, golaveraj 20-12. Precedenta victorie a nordicilor s-a consemnat acasă într-un amical, 1-0 (Carew 52), din iunie 2000.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – NORVEGIA

Casa Pariurilor

URUGUAY – COLUMBIA (ora 02:00)

Ambele formații au avut un start ideal în campania de calificare la Mondialul din Rusia. Uruguay s-a impus fără mari emoții în Venezuela, 2-0, în timp ce Columbia a trecut acasă la același scor de Peru, cu care s-a cam chinuit. A fost primul meci după alte 6 în care ”galbenii” au înscris mai mult de un gol.

”Ne lipsește James Rodriguez”, a explicat selecționerul Jose Pekerman. Acesta, însă, ”are la dispoziție alți atacanți de mare valoare, ca Falcao și Jackson Martinez”, a replicat fundașul uruguayan Godin.

Cu patru victorii la rînd fără ca defensiva să-i cedeze, în toate competițiile, Uruguay are dificultăți în atac. Luis Suarez și Cavani sînt suspendați, iar Cristian Rodriguez s-a accidentat, situație în care antrenorul Oscar Washington Tabarez se vede nevoit să înceapă în față cu un tandem inedit, format din Rolan și Stuani.

Ultima înfruntare dintre cele două formații a avut loc la Mondialul din 2014. Atunci, Columbia a cîştigat în fața Uruguayului cu 2-0 (James 28, 50).

AICI GĂSIȚI COTELE LA URUGUAY – COLUMBIA

PARAGUAY – ARGENTINA (ora 03:00)

1-0 în Venezuela, în runda inaugurală, a fost prima victorie realizată de Paraguay în ultimele 5 meciuri disputate în toate competițiile. În aceeași zi, Argentina se făcea de rîs chiar pe teren propriu, 0-2 cu Ecuador. Vicecampioana mondială nu mai cedase un meci în 90 de minute din octombrie 2013, 2-3 în Uruguay, în eliminatoriile CM 2014.

Autor al golului din Venezuela, veteranul Paulo da Silva a declarat: ”Vrem să batem și Argentina. Știm că va fi foarte greu, întîlnim un adversar complicat, dar putem crea surprize”. Trupa condusă de argentinianul Ramon Diaz nu se confruntă cu probleme mari de lot.

Nu același lucru se poate spune despre Argentina. Selecționerul Gerardo Martino vrea să facă 5 schimbări față de jocul precedent obligat de forma unor jucători, dar și de accidentări. Messi lipsește de mai mult timp, în vreme ce Aguero și Biglia au devenit recent indisponibili. În plus, Garay a fost învoit pentru a pleca în SUA, unde îi va naște soția. În atare condiții, de pildă, atacul va fi compus din Tevez și, cel mai probabil, Lavezzi, care îi va lua locul unui dezamăgitor Pastore.

Cele două echipe s-au întîlnit ultima dată vara trecută, la Copa America, unde Argentina s-a impus detașat, cu 6-1 (Rojo 15, Pastore 27, Di  Maria 47, 53, Aguero 80, Higuain 83 – Barrios 43). Precedentul triumf al Paraguayului contra ”pumelor” s-a înregistrat în septembrie 2009, 1-0 pe teren propriu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARAGUAY – ARGENTINA

BRAZILIA – VENEZUELA (ora 04:00)

Un start fals a avut Brazilia în preliminariile CM 2014, 0-2 pe terenul noii deținătoare a Copei America, Chile.  ”A fost un rezultat jenant. Să ne împiedicăm și de Venezuela ar fi mai mult decît rușinos”, a spus selecționerul Carlos Dunga. Viitorul adversar a pierdut chiar acasă la debut, 0-1 cu Paraguay.

Cu dureri la un genunchi, David Luiz poate fi singura pierdere din efectivul ”Selecao”. Fundașul de la PSG ar fi substituit de Marquinhos. În plus, Dunga preconizează să facă alte mutări: i-ar titulariza pe Filipe Luis, Lucas Moura, Oscar și Ricardo Oliveira pentru a-i ține pe bancă pe Marcelo, Willian, Lucas Lima și Hulk.

2-1 pentru Brazilia, goluri Thiago Silva (9), Firmino (51), respectiv Fedor (84) a fost rezultatul din ultimul meci direct, disputat la Copa America din vara trecută. Unicul succes al Venezuelei în Țara Cafelei datează din iunie 2008, 2-0 într-o partidă de verificare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAZILIA – VENEZUELA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă