PENTRU MOURINHO, DAR FĂRĂ MOURINHO

PENTRU MOURINHO, DAR FĂRĂ MOURINHO

După momentul de respiro oferit de victoria cu Dinamo Kiev din Champions League, Jose Mourinho are din nou un examen important astăzi, în deplasarea de pe terenul lui Stoke City. După această rundă, Premier League se întrerupe timp de două săptămîni, timp suficient așadar pentru o eventuală înlocuire a portughezului. Tocmai la acest meci însă Mourinho este suspendat. Programul zilei de azi mai cuprinde partide interesante din Premier League, Bundesliga, Serie A și Primera. Mîine însă este o zi extrem de agitată, cu multe derbyuri de tradiție, dar și un foarte interesant final în Moto GP.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

STOKE CITY – CHELSEA

Pentru Mourinho, dar fără Mourinho. Cam așa s-ar putea defini partida pe care Chelsea o dispută în deplasare contra celor de la Stoke City. Jucătorii lui Chelsea declară la unison că sînt cu toții alături de antrenorul portughez și vor încerca să facă tot posibilul pentru a ușura situația acestuia. Chelsea ocupă un decepționant loc 15, cu un loc și două puncte sub adversarul de astăzi. Problema londonezilor e că tocmai pe Jose Mourinho nu se vor putea baza la acest meci. Portughezul a fost suspendat, după incidentele din meciul pierdut cu West Ham United și a decis să nu facă apel la această pedeapsă. El va face deplasarea cu echipa, dar nu va putea intra pe ”Britannia Stadium”, în schimb va putea fi consultat prin telefon pe tot parcursul partidei e asistenții săi. La Chelsea ar trebui să fie titulari Pedro și Ivanovic, refăcuți de câteva zile. De partea cealaltă, la Stoke nu va putea juca Van Ginkel, prin prevederi contractuale, în schimb revin Bardsley și Cameron.

Cea mai ineficientă linie ofensivă are Stoke, care nu a marcat decît 9 goluri în 11 runde. Este singura care nu bifează două cifre la acest capitol. Rivală îi este Chelsea, care deține una dintre cele mai slabe apărări, învinsă de 22 de ori. Doar Norwich (23), Bournemouth (24) și Sunderland (25) stau mai rău. Pînă și ”lanterna roșie”, Aston Villa, a încasat mai puțin (20). Londonezii au suferit deja 6 eșecuri (trei acasă), după ce tot sezonul trecut, cînd au ieșit campioni, au avut numai trei. Stoke a luat un singur punct în ultimele două etape, după ce anterior obținuse trei victorii la rînd. Pe teren propriu a bifat o victorie, un egal și trei înfrîngeri, toate la zero. Chelsea a pierdut trei din precedentele patru partide. S-a scos cît de cît în Ligă printr-un 2-1 cu Dinamo Kiev.

Cele două formații s-au întîlnit recent în Cupa Ligii. S-a terminat 1-1, dar gazdele de la Stoke au mers mai departe datorită loviturilor de departajare, 5-4. În stagiunea anterioară Chelsea nu a iertat: 2-0 în deplasare, 2-1 pe ”Stamford Bridge”. Ultima victorie a lui Stoke a fost în decembrie 2013, 3-2 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STOKE CITY – CHELSEA

MANCHESTER UNITED – WEST BROMWICH ALBION

Cea mai bună defensivă din Premier League are Manchester United, cu 8 goluri încasate în 11 etape, la egalitate însă cu Arsenal. Suferă totuși în ofensivă, cu 15 reușite, ceea ce a și contribuit la căderea echipei de pe locul 1 pe 4, la patru puncte în spatele liderului Manchester City.

Ultimele două rezultate sînt elocvente: 0-0. Plus altă remiză albă în Cupa Ligii, cu Middlesbrough, meci pierdut la penalty-uri. Doar două victorii au ”diavolii” în precedentele cinci runde. Pe teren propriu aceștia sînt neînvinși: trei succese, două egaluri, evident 0-0. Golul tocmai l-au redescoperit în Champions League, 1-0 cu ȚSKA Moscova, datorită lui Rooney, care a pus astfel capăt unei perioade de peste 400 de minute fără gol marcat.

WBA a fost mai bună sezonul trecut: 2-2 acasă, 1-0 la Manchester. United n-a mai învins-o pe ”Old Trafford” din decembrie 2012, scor 2-0. În ultimele cinci partide, West Bromwich (locul 12, 14 puncte)  a obținut tot două succese, precedentul în deplasare, unde are o singură înfrîngere, plus trei victorii, toate cu 1-0, și o remiză albă. Într-un singur meci i-a cedat defensiva ”afară”, 0-2 cu Crystal Palace. Dacă gazdele au 7 meciuri fără gol luat, adversarii contează pe 6. La partidele în care n-au putut înscrie raportul este 4-4. Principalii marcatori sînt Martial, Mata, respectiv Berahino, Rondon, toți cu cîte 3 goluri.

La Manchester United lipsește Darmian, fundașul dreapta italian fiind suspendat. Nici Valencia nu-i complet refăcut, astfel că Van Gaal va avea ceva dificultăți în a găsi o formulă pentru acea zonă, posibil inlocuitor fiind Smalling. La WBA, antrenorul Toni Pullis se poate baza din nou pe serviciile lui James Morrison și-i va folosi în mod normal din primul minut pe cei doi foști jucători de la United, Fletcher și Jonny Evans.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – WEST BROMWICH ALBION

BAYERN MUNCHEN – STUTTGART

Aproape numai la superlativ se vorbește despre Bayern în campionat. Trupa lui Guardiola este lider neînvins (31 de puncte), cu cea mai bună apărare (4 goluri încasate), dar și atac (33 de reușite), care a cedat primele puncte abia runda precedentă, 0-0 la Frankfurt. În 7 din cele 11 etape defensiva i-a rămas intactă, iar de trei ori a marcat cîte cinci goluri.

Cu 10 puncte, Stuttgart se află pe a 15-a poziție, prima neretrogradabilă. Are cea mai fragilă defensivă, întrecută de 23 de ori, dar și a patra ofensivă, cu 17 reușite, numai într-o partidă, ca și Bayern, fiind în situația de a nu da gol. Șvabii au realizat două succese în precedentele trei etape, de pe teren străin întorcîndu-se cu o victorie, o remiză și trei insuccese. Campioana a luat tot stagiunea trecută: 2-0 și la Munchen, și în deplasare. Ultimul triumf al lui Stuttgart s-a consemnat în martie 2010, 2-1 ”afară”. De atunci, bavarezii au realizat 13 succese la rînd, în toate competițiile, 12 dintre ele la diferență de două goluri sau mai mare.

Diferențe mari la marcatori. Gazdele contează pe Lewandowski, cu 13 reușite, și pe Muller (10). Adversarii răspund cu Didavi (4), Ginczek, Werner (cîte 3). La pase decsisive primii sînt Douglas Coasta (6), respectiv Didavi (3). Absenți destui în ambele tabere. Starke, Bernat, Gaudino, Gotze, Green, Ribery, Rode, Kurt la Bayern, Langerak, Ginczek, Harnik, R. Kruse – la vizitatori.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – STUTTGART

MILAN – ATALANTA

De patru partide nu a mai cedat Milan. De la eșecul de pe ”San Siro”, 0-4 cu Napoli, ”rossonerii” au obținut un egal și trei victorii, cea mai bună serie stagională, în urma căreia a urcat pe locul 6, imediat sub zona cupelor europene. Este, totodată, prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 15-16. 19 puncte a strîns în 11 etape. Acasă a înregistrat un eșec și patru succese, toate la limită. Pe locul 8, cu 17 puncte, Atalanta a alternat de ceva timp victoriile de acasă cu înfrîngerile din deplasare. ”Afară” are un triumf, o remiză și patru insuccese, toate la zero.

Fiecare s-a impus pe terenul celeilalte în sezonul trecut, Atalanta cu 1-0, Milan cu 3-1. Acum, gazdele au un singur meci fără gol luat, față de trei ale rivalilor. La partide fără reușită raportul este 3-3. Cei mai buni marcatori sînt Bacca (6), respectiv A. Gomez și Pinilla (cîte 3).

Dacă echipa din Bergamo nu are mari griji în privința efectivului, alta e situația la Milan. Bonaventura este suspendat, iar Bertolacci, Menez, Diego Lopez și Balotelli au probleme medicale. De cinci runde pe bancă, Nigel de Jong ar putea reintra în linia mediană în defavoarea lui Montolivo, care n-a terminat tocmai în regulă confruntarea cu Lazio de pe ”Olimpico”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – ATALANTA 

CELTA VIGO– VALENCIA

Pentru a doua oară, după sezonul 1997-1998, Celta a adunat 21 de puncte în 10 etape, ”zestre” cu care ocupă locul 3, la trei puncte sub Real Madrid și FC Barcelona. Tot în urma celor doi granzi se află și la eficacitate, cu 21 de goluri față de 24 (Real), respectiv 22 (Barca). Echipa din Vigo și-a revenit rapid după eșecul cu madrilenii (1-3), învingînd la San Sebastian, 3-2 cu Real Sociedad. Pe teren propriu are două victorii, două remize și o înfrîngere. Doar o dată n-a marcat, la 0-0 cu Getafe.

Valencia (locul 7, 15 puncte) are un atac modest, 11 reușite, dar o defensivă solidă, cu doar 7 goluri încasate. Nu a mai primit atît de puține după 10 runde din sezonul 2003-2004 (cinci), cînd a luat titlul. De șase partide, a cîștigat trei acasă, toate la zero, dar a cedat mereu în deplasare, unde, în total, a înregistrat un egal, o victorie și trei eșecuri.

Ambele formați marchează mai mult spre finalul reprizei secunde. Primii marcatori sînt Nolito (7), Iago Aspas (6), respectiv Alcacer (3), Parejo (2). O singură victorie are Celta în ultimele 7 dispute cu Valencia în Primera (două egaluri, patru insuccese). În actuala stagiune e echipa cu cele mai multe victorii la limită, 4, ca Barcelona, totodată, cea care a înscris cel mai des, de 7 ori, în ultimul sfert de oră. Valencia, în schimb, a încasat cele mai multe goluri (4) între minutele 30 și 45. A adunat, totuși, cele mai multe partide fără gol primit, 6, precum Real Madrid. Pe ”Balaidos” a înscris de cel puțin o dată în precedentele 9 vizite.

La gazde, Iago Aspas a semnat două ”duble” în ultimele 6 etape, tot atîtea ca în precedentele 54 de meciuri din campionat. Dincolo, Alcacer a participat la 3 din ultimele 4 reușite ale Valenciei, cu două goluri și o pasă decisivă.

Principala absență din tabăra gazdelor e fundașul central Cabral. La Valencia, situația nu-i deloc calmă, foarte mulți suporteri contestîndu-l pe antrenorul Nuno Espirito Santo, care nu are nci cu unii dintre jucători o relație prea grozavă. Alvaro Negredo a fost din nou lăsat în afara lotului, pe lista mai veche a absenților,  Diego Alves, Abdennour, Rodrigo, aflîndu-se la această partidă, și Enzo Perez, care e suspendat

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – VALENCIA

MALAGA – BETIS SEVILLA

Are cu ce se”lăuda” Malaga: nu a înscris decît 5 goluri în 10 etape de Primera. Este o raritate pe continent. Dintre formațiile din primele 5 ligi europene, doar Troyes a mai punctat la fel de puțin. Paradoxal, trupa lui Javi Gracia are, în schimb, a 3-a cea mai bună apărare, cu numai 8 goluri încasate. Pe teren propriu și-a trecut în cont, cronologic, două egaluri, un eșec, două victorii.

Dacă gazdele se găsesc pe locul 17, primul neretrogradabil, cu 9 puncte, Betis se află pe 13, cu trei puncte în plus. Două înfrîngeri și o remiză este bilanțul său din ultimele trei runde, fiind fără eșec de patru vizite, cu două remize și două triumfuri. În 8 dintre cele 10 partide nu a marcat Malaga, Betis fiind pe zero doar de două ori. Ambele mizează pe doi marcatori. Gazdele pe Charles, care a semnat trei din cele cinci reușite ale echipei, în vreme ce alb-verzii – pe Ruben Castro, care a participat la 8 dintre cele 10 goluri totale, cu 6 reușite și două pase decisive.

Ultimul duel direct s-a consumat în stagiunea 2013-2014, cînd Malaga s-a impus de două ori: 3-2 acasă, 2-1 în deplasare. Precedentul succes al celor din Sevilla datează din martie 2012, 2-0.

La Malaga lipsește Ignacio Camacho, care s-a accidentat destul de grav în etapa precedentă, la Gjon. În schimb, Javi Gracia poate conta din nou pe Marcos Angeleri. La Betis, Pepe Mel nu-i are la dispoziție pe Ndiaye, Rennella, accidentați, incerți fiind Vargas și Tarek.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALAGA – BETIS SEVILLA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă