Articolul precedent

ARGENTINA-BRAZILIA CU NEYMAR, DAR FĂRĂ MESSI, AGUERO ȘI TEVEZ

ARGENTINA-BRAZILIA CU NEYMAR, DAR FĂRĂ MESSI, AGUERO ȘI TEVEZ

De azi intră în scenă echipele naționale. Vor fi cîteva zile destinate meciurilor de baraj pentru Euro 2016, cand vom afla și ultimele nume de pe lista turneului final din Franța, dar și partidelor din zona sud-americană, contînd pentru preliminariile Mondialului din 2018. Argentina-Brazilia e în mod evident capul de afiș al zilei, imediat după venind confruntarea dintre Norvegia și Ungaria, prima manșă a barajului. Nici Chile-Columbia nu e un meci oarecare, grație numelor jucătorilor implicați. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

NORVEGIA – UNGARIA (ora 21:45)

Toată Ungaria a trăit cu sufletul la gură derularea ultimelor partide din faza preliminariilor. Mai întîi meciul propriu, cu Grecia, apoi cel al României din Feroe. Apoi cel al Spaniei din Ucraina, apoi cel al Letoniei cu Kazahstan și, într-un final, cel al Turciei cu o Islandă deja calificată. Iar golul marcat de Selcuk, în ultimele secunde ale confruntării de la Konya, care a dus Turcia la limita extazului, a aruncat Ungaria într-o mare de dezamăgire. Fără acel gol, Ungaria s-ar fi calificat direct, drept cea mai bună ocupantă a locului 3. Așa, pentru a merge în Franța, trebuie să treacă peste această ”dublă” contra Norvegiei. O Norvegia care a sperat și ea la calificarea directă cît timp a condus Italia, la Roma. Squadra azzurra a întors însă rezultatul și i-a trimis și pe nordici la baraj.

Ambele echipe privesc similar această confruntare, pentru că sînt mulțumite de ceea ce au primit din partea sorților, căci amîndouă ar fi putut avea adversari mai complicați. Norvegia însă, care a primit cel mai slab cotat cap de serie, a avut o doză de șansă în plus. Mai ales că și cifrele sînt în favoarea sa. Din 1981 nu a mai pierdut Norvegia în fața Ungariei. Ultimul eșec l-a suferit în 1981, 1-4 la Budapesta, iar de atunci s-au mai disputat 9 meciuri directe. La general însă, maghiarii sînt superiori, cu 7 victorii, 5 egaluri și 5 înfrîngeri.

Absenți de la Euro din 2000 încoace, în unica lor participare la un turneu final continental, nordicii au mai disputat două baraje, ambele ratate. Primul a fost pentru CE 2004, 1-5 la general contra Spaniei, celălalt pentru CM 2006, 0-2 cu Cehia. Ungaria a fost implicată într-un singur play-off, cel de dinaintea CM 1998, 1-12 la total cu fosta Iugoslavie. Nu s-a mai calificat la un turneul final de la Mondialul din 1986.

”Ungaria s-a descurcat bine în grupă, este o echipă completă, cu experiență”, a zis selecționerul norvegian Per-Mathias Hogmo, convins că ”noi ne-am făcut temele. Știm bine Ungaria, știm ce ne așteaptă”. În privința lotului, acesta susține că ”am ales cei mai în formă jucători ai momentului. Mă bucur că a revenit Hogli. Grupul nostru nu are mare experiență la acest nivel, dar Tom ne oferă asta. Avem mulți tineri în lot, sînt sigur că ne vor aduce destule bucurii”. În special pe atac se bazează Hogmo. El crede tare în Marcus Pedersen (25 de ani, Stromgodset), cu 3 goluri în ultimele 3 meciuri, și în Alexander Soderlung (Rosenborg), golgeterul campionatului cu 22 de reușite în 29 de partide. Al treilea ”vîrf” a fost preferat Veton Berisha, în afară rămînînd Joshua King.

Ungaria așteaptă enorm de la duelul din Oslo. ”E greu de spus dacă am fi fericiți cu un egal în tur, însă un început bun e important”a declarat selecționerul Bernd Storck. Germanul a adăugat: ”Norvegia stă foarte bine, cu mulți jucători participanți în cupele europene. Planurile noastre sînt bine definite, sînt decis 90 la sută asupra formulei de start. Mai avem de lucrat la spiritul de echipă și la coeziune, dar știu că am o echipă bună, care poate să practice un fotbal foarte bun”.

Gazdele nu-și fac mari griji în privința lotului, deoarece numai Tettey și Henriksen au mici probleme medicale. În schimb, maghiarii nu îi au apți pe Dibusz, Roland Varga și David Markvart. Au revenit la lot Istvan Kovacs și Balazs Megyeri, în vreme ce tinerii Laszlo Kleinheisler (mijlocaș, 22 de ani) și Laszlo Pekar (atacant, 21 de ani) se află la prima convocare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NORVEGIA – UNGARIA

ARGENTINA – BRAZILIA (ORA 02:00)

În așteptarea lui ”El Clasico” dintre Real Madrid și Barcelona, de sîmbăta viitoare, Argentina și Brazilia sînt protagonistele celuilalt clasic al fotbalului, cel rezervat echipelor naționale. Niciodată confruntările dintre Argentina și Brazilia n-au fost unele oarecare, fie că au fost ”amicale”, fie că au fost oficiale, așa cum e cazul partidei de la Buenos Aires, de pe ”Monumental”. Mai ales că ambele reprezentative traversează momente destul de delicate.

Marele duel contra Braziliei găsește Argentina într-o postură jenantă. La capătul a două runde, vicecampioana mondială ocupă abia locul 7, fără victorie, fără gol marcat, dar cu două primite, și cu un singur punct în cont după 0-2 cu Ecuador și 0-0 în Paraguay. Un eșec contra Braziliei ar face ca la finalul acestei etape de preliminarii Argentina să fie în afara pozițiilor ce duc în Rusia. Nici adversara nu stă nemaipomenit. Are trei puncte și golaveraj 3-3 datorită victoriei cu codașa Venezuela, 3-1, ulterioară înfrîngerii din Chile, 0-2.

În partidele oficiale, ”pumele” au adunat trei partide fără succes. Precedentul l-a obținut pe 1 iulie, 6-1 cu Paraguay în semifinalele Copei America, trofeu ratat la loviturile de departajare, 0-0/1-4 cu gazda Chile. De atunci au mai disputat două ”amicale”, 7-0 cu Bolivia și 2-2 cu Mexic. La aceeași competiție, Brazilia a fost eliminată în ”sferturi” de Paraguay, după care s-a impus în testele cu Costa Rica și SUA înainte de startul actualelor eliminatorii.

Ultima înfruntare oficială datează din preliminariile CM 2010. Atunci, Argentina s-a întors cu o remiză albă din Brazilia pentru a pierde acasă cu 3-1. Din acel moment s-au mai desfășurat 7 ”amicale”, cîte trei victorii de fiecare, plus un egal. Precedentul joc a avut loc la Beijing, în octombrie 2014, cînd Selecao a învins cu 2-0 prin ”dubla” lui Diego Tardelli.

ARGBRAÎn doar 4 meciuri din precedentele 40 de acasă nu a putut înscrie Argentina. Pe de altă parte, Brazilia a cedat ultimele două vizite din preliminarii. Acolo unde cele două rivale s-au confruntat de numai 6 ori: două victorii, un egal, trei înfrîngeri, bilanț 2-1-0 pe terenul ”pumelor”, unde fiecare echipă a punctat mereu.

”Trebuie să ne schimbăm total, să arătăm cu totul altfel decît pînă acum. Vom da tot ce avem mai bun  pentru a învinge. Nimic nu este imposibil”, a declarat Di Maria. Nu l-a contrazis, de dincolo, Kaka: ”Presiunea pe Argentina este mult mai mare. Vom căuta să profităm”.

Absențe importante de fiecare parte. În special de la gazde, de unde lipsesc sigur Messi, Aguero, Tevez, Zabaleta, Garay, în timp ce Pastore este incert. Fără principalii oameni de atac, antrenorul argentinian Gerardo ”Tata” Martino se gândește să înceapă cu trei mijlocași centrali, ”cinci”-ari de meserie. La brazilieni nu pot evolua Marcelo și Marquinhos, motiv pentru care selecționerul Carlos Dunga i-a chemat pe Gabriel Paulista (Arsenal) și Douglas Santos (Atletico Mineiro). Totodată, revine Neymar după suspendare. Veteranii Kaka și Ricardo Oliveira sînt și ei în lot, iar ultimul pare a intra chiar în primul ”11”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARGENTINA – BRAZILIA

BOLIVIA – VENEZUELA (ora 22:00)

Pe stadionul ”Hernando Siles” din La Paz se confruntă ultimele clasate după primele două runde. Nici Bolivia, nici Venezuela nu au adunat vreun punct, ambele au încasat cîte patru goluri, singura diferență fiind făcută de atac: gazdele încă nu au marcat, adversarii au făcut-o o dată, la 1-3 în Brazilia.

De cinci partide, oficiale și amicale (toate pierdute), nu a mai învins Bolivia. Ultimul succes a fost un 3-2 cu Ecuador în iunie trecut, la Copa America. Din acel moment a înscris doar un gol, primind 19. Dincolo, Venezuela a ajuns la 6 meciuri fără victorie, precedenta fiind un 1-0 cu Columbia, tot la Copa America. De atunci a bifat cinci eșecuri și un egal.

Precedentele dueluri directe le-au disputat în preliminariile CM 2014, cînd Venezuela s-a impus acasă, 1-0, pentru a remiza în deplasare, 1-1. Ulterior au mai fost două amicale, 2-2 și 3-2 pentru bolivieni. Ultimul succes oficial al venezuelenilor în La Paz datează din iunie 2009, scor 1-0.

În calificările all-time, cele două formații s-au înfruntat de 16 ori. În avantaj este Bolivia: 8 victorii, două remize, 6 înfrîngeri. În ultimele patru partide acasă, gazdele au înregistrat trei nuluri și un insucces, nemaicîștigînd de la un 4-1 cu Uruguay în octombrie 2012. În schimb, Venezuela a bifat trei eșecuri și un egal de patru deplasări încoace: n-a mai triumfat ”afară” din septembrie 2012, 2-0 în Paraguay.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOLIVIA – VENEZUELA

ECUADOR – URUGUAY (ora 23:00)

Un neașteptat duel pentru șefie la Quito. Ecuador și Uruguay au punctaj maxim după primele două etape, fără ca vreuna să fi primit gol, departajarea făcîndu-se la golurile marcate, patru față de cinci.

La Copa America au pierdut ultima dată gazdele, 2-3 cu Bolivia. De atunci, echipa argentinianului Gustavo Quinteros a obținut numai victorii, patru (meciuri oficiale și amicale), mereu cu cîte două goluri date, inclusiv în Argentina, 2-0. La aceeași competiție, Uruguay a ieșit în ”sferturi”, 0-1 cu Chile, după care și-a trecut în cont trei victorii și un eșec, toate la zero.

Precedentele confruntări directe s-au consumat în eliminatoriile CM 2014. Ecuador s-a comportat mai bine; 1-1 în deplasare, 1-0 acasă. Din octombrie 2009 nu a mai învins Uruguay la Quito, scor 2-1. De atunci, gazdele nu au pierdut în calificări nici unul din cele 9 meciuri jucate pe teren propriu (8 succese, o remiză). În schimb, ”celeștii” s-au impus în patru din ultimele cinci vizite, excepția făcînd-o un 0-1 în Ecuador în octombrie 2013.

În preliminarii, Ecuador și Uruguay s-au întîlnit de 9 ori. Bilanț: două triumfuri, două remize, cinci înfrîngeri. Ambele victorii ale gazdelor au fost acasă, 4-0 în 1997 și 1-0 în 2013.

”Vom fi la fel de deciși ca pînă acum. Vom căuta să fim echilibrați, vom munci mult pentru a limita acțiunile adversarilor, pentru a le crea probleme, pentru a le lua toate punctele”, a declarat selecționerul uruguayan Oscar Washington Tabarez. Acesta e preocupat că jucători importanți ca Martin Caceres (Juventus) și Christian Stuani (Middlesbrough) au evoluat puțin în ultima vreme la cluburi. Sigur nu va conta pe Jose Maria Gimenez, accidentat, dar revine Edinson Cavani, scăpat de suspendare. Lipsește în continuare Luis Suarez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ECUADOR – URUGUAY

CHILE – COLUMBIA (ora 01:30)

Chile este una dintre cele trei formații cu punctaj maxim după două partide, fiind dezavantajată de golaveraj în disputa cu Uruguay și Ecuador. Este trasă în jos de apărare, învinsă de trei ori, nu și de atac, cel mai bun din grupă, cu 6 goluri date. Doar doi jucători le-au semnat, Alexis Sanchez și Eduardo Vargas, cu cîte trei reușite fiecare. Deocamdată, Columbia se găsește pe a 6-a poziție, cu 3 puncte și golaveraj negativ, 2-3.

Un amical din martie 2015, 0-1 cu Brazilia, reprezintă ultimul eșec suferit de chilieni. De atunci aceștia au realizat 8 victorii și două egaluri, serie care i-a ajutat să cîștige vara trecută Copa America, întrecere pe care au și organizat-o. Într-un meci oficial, ei n-au mai cedat din iunie 2014, 0-2 cu Olanda la CM.

Oaspeții au început bine calificările, 2-0 cu Peru, dar apoi s-au înclinat categoric în Uruguay, 0-3. A fost prima lor înfrîngere după cinci partide de imbatabilitate, în toate competițiile.

Cele două rivale nu s-au mai confruntat din preliminariile CM 2014. Atunci, columbienii s-au impus în deplasare, 3-1, pentru a remiza acasă, 3-3.

În total, în eliminatorii, au existat 12 jocuri directe. Bilanțul este defavorabil chilienilor: 4 victorii, 3 nuluri, 5 insuccese, cu raport acasă de 3-1-2, golaveraj 16-7. Ei au triumfat în ultimele cinci partide din calificări de pe teren propriu, fiind neînvinși de la 1-2 cu Argentina în octombrie 2012. Columbienii, dimpotrivă, au cîștigat numai una din precedentele cinci vizite, 2-1 în Paraguay în preliminariile CM 2014.

Selecționerul chilian Jorge Luis Sampaoli are la dispoziție 19 jucători. De la startul pregătirilor a lipsit numai Alexis Sanchez, scăpat mai tîrziu de la clubul său, Arsenal. De exact această ultimă problemă s-a plîns antrenorul columbienilor, Jose Pekerman, printre cei vizați numărîndu-se Bonilla, James și Ospina.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHILE – COLUMBIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă