CINE-L POATE STOPA PE DJOKOVIC?

CINE-L POATE STOPA PE DJOKOVIC?

”Barclays ATP World Tour Finals”, mai pe scurt ”Turneul Campionilor”, este gata de start. Cei mai buni 8 tenismeni din 2015, plus primele 8 perechi, își dau întîlnire, începînd de azi pînă pe 22 noiembrie, la Londra, pe ”O2 Arena” (20.000 de locuri),  în ultima mare competiție de tenis de cîmp a anului, organizată la sfîrșit de sezon din 1970 încoace și pe care Londra o va mai găzdui pînă în 2018.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Pe lîngă alte chestiuni de ordin tehnic sau de strategie în competiție, o întrebare este dominantă: poate fi totuși oprit Novak Djokovic? Lider detașat în clasamentul ATP, sîrbul a cîștigat în 2015 trei turnee de Grand Slam, plus alte 6 de ”Masters 1000”, și e primul care și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor, încă din 4 iunie. ”Sînt la apogeul carierei mele”, recunoaște el, mărturisind că ”nu mi-am pierdut din motivație, o obțin în fiecare dimineață cu dorința de a face totul mai bine”.

”Nu e nici o rușine să pierzi contra lui Novak”, tocmai a declarat Andy Murray, locul 2 mondial, învins recent de sîrb în finala de la Paris. Iar cel vizat, cu patru succese la ”Barclays ATP World Tour Finals”, dintre care ultimele trei consecutive, pare la fel de hotărît să nu cedeze nimic: ”Nu am nici un motiv să-mi scad ritmul la ultimul turneu al anului. Sper să pot obține acolo aceleași performanțe ca în ultimii ani. Mi-ar plăcea să termin 2015 cu o altă mare victorie. Eu sînt mereu decis să progresez. Aceasta e starea mea de spirit, să încerc să muncesc zi de zi cu un scop precis. Nimeni nu e perfect, dar cine caută perfecțiunea poate atinge excelența”.

Specialiștii consideră că foarte greu îi va putea sta cineva în cale lui Djokovic. Avantajele acestuia sînt diverse. ”Condiția lui fizică e optimă. Nu mai are nimic de ameliorat. Mai suplu decît el nu e posibil. Novak poate să facă totul în materie de elasticitate și are această obișnuință aproape ireală de a juca o minge din postură defensivă și de a trece imediat în poziție agresivă. Joacă într-o manieră extremă, alunecă pe teren”, a sunat una dintre opinii. ”E foarte dinamic, își sufocă adversarul”, a fost altă părere, dezvăluindu-se că sîrbul ”se pregătește zilnic, chiar și în vacanțe. Exercițiile lui privesc toate articulațiile corpului, nu doar cele specifice tenisului”.

La Londra, se duce lupta pentru glorie, dar și pentru bani. Turneul oferă premii în valoare totală de 7 milioane de dolari. Prima de participare la simplu este de 167.000 de dolari, iar fiecare victorie în grupă este recompensată tot cu 167.000 de dolari. Victoria în semifinale valorează 510.000 de dolari, în vreme ce cîștigătorul va primi 1.050.000 de dolari, pe lîngă sumele obținute anterior. Dacă va triumfa în toate meciurile, venitul total al celui ce va lua trofeul se va ridica la 2.228.000 de dolari.

Novak Djokovici (Serbia), Roger Federer (Elveția), Rafael Nadal (Spania), David Ferrer (Spania), Andy Murray (Marea Britanie), Stan Wawrinka (Elveția), Tomas Berdich (Cehia) și Kei Nishikori (Japonia) își dispută Turneul Campionilor. Rezerve au fost francezii Richard Gasquet și Jo-Wilfried Tsonga. Cei 8 participanți sînt împărțiți în două grupe și se vor întrece în sistemul fiecare cu fiecare. Primii doi clasați vor urca în semifinale, cînd cel de pe locul 1 dintr-o grupă se va înfrunta cu ocupantul poziției secunde din cealaltă serie. Învingătorii vor disputa apoi finala.

Grupa Smith: Djokovic, Federer, Berdych, Nishikori.

Grupa Năstase: Murray, Wawrinka, Nadal, Ferrer

Recordul de victorii la această competiție este deținut de Roger Federer, care a cucerit de 6 ori trofeul (a bifat 14 prezențe, un record), ultima dată în 2011. Îl secondează cehul Ivan Lendl și americanul Pete Sampras, cu cîte cinci succese. Djokovici s-a impus anul trecut fără să joace, deoarece Federer a abandonat din cauza unor dureri la spate. Notabil, nimeni nu a cîștigat de patru ori la rînd.

În paralel cu întrecerea la simplu se desfășoară cea de dublu, în care se confruntă cele mai bune 8 perechi ale anului, împărțite în două grupe. România are doi reprezentanți. Aflat a patra oară la Turneul Campionilor, Horia Tecău joacă alături de olandezul Jean-Julien Rojer, în timp ce Florin Mergea e la prima participare, împreună cu indianul Rohan Bopanna. Principalii favoriți sînt frații americani Mike și Bob Bryan, învingătorii din 2014. Lor li se adaugă cuplurile Ivan Dodig (Croația)/Marceloa Melo (Brazilia), Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), Simone Bolelli (Italia)/Fabio Fognini (Italia), Pierre-Hugues Herbert (Franța)/Nicolas Mahut (Franța), Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjici (Serbia).

La perechi, prima de participare este de 82.000 de dolari, fiecare victorie în grupă valorează 32.000, triumful din semifinale face 83.000, iar cel din finală – 162.000. Dublul învingător poate lua în total maximum 423.000 de dolari.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TURNEUL CAMPIONILOR DE LA LONDRA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă