Articolul precedent
Articolul urmator

SE DAU ULTIMELE LOCURI PENTRU FRANȚA

SE DAU ULTIMELE LOCURI PENTRU FRANȚA

După calificarea Ungariei de luni, ieri a fost rîndul Irlandei să obțină biletele pentru Franța. Mai sînt două locuri vacante, iar ele se vor ocupa în această seară, după meciurile Danemarca-Suedia și Slovenia-Ucraina. Dacă Ucraina pare a fi mai aproape de reușită, grație victoriei cu 2-0 din tur, duelul de la Copenhaga e deschis oricărui rezultat. Tot ai mai sînt programate și cîteva interesante jocuri amicale, cu Italia-România în centrul atenției, dar și unul de mare tradiție, precum acest Anglia-Franța de pe ”Wembley”, disputat sub spectrul celor întîmplate la Paris în urmă cu doar cîteva zile. De notat că Belgia-Spania a fost anulat, din motive de securitate.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

DANEMARCA – SUEDIA

Învinsă în deplasare cu 2-1, Danemarca contează enorm pe sprijinul propriilor suporteri pentru a obține biletele de Euro. ”E ceva special să ai oportunitatea să decizi calificarea pe teren propriu. Magia fanilor noștri ne va da forță. În cariera mea de selecționer am tranșat acasă prezența la trei turnee majore, inclusiv într-un meci cu suedezii dinaintea Mondialului din 2010”, a mărturisit tehnicianul danez Morten Olsen. Omologul suedez, Erik Hamren, nu și-a ascuns o dezamăgire: ”Mi-ar fi plăcut în tur mai mult un 0-0 decît victoria cu 2-1”. Asta deși statisticile spun că, de-a lungul timpului, echipele care învinge în prima manșă a unui baraj izbutește să și obțină calificarea. În 11 din 14 situații s-a întîmplat acest lucru.

Gazdele au cîștigat pe linie ultimele trei partide directe de pe propria arenă, în toate competițiile, neluînd gol. Precedentul duel a avut loc în mai 2014, tot la Copenhaga, scor 1-0, prin reușita fundașului Daniel Agger. Din iunie 2007 datează ultimul eșec acasă al Danemarcei cu Suedia și acela la masa verde, 0-3, după ce meciul de la Copenhaga a fost suspendat la 3-3 deoarece fani agresivi au pătruns pe gazon. All-time, cele două reprezentative nordice s-au întîlnit de 105 ori, cu avantaj suedez: 47 de victorii, 18 remize, 40 de înfrîngeri, golaveraj 185-170.

De patru partide oficiale nu a mai învins Danemarca, trei în preliminarii, toate fără gol marcat, plus prima manșă de la Solna. Lor li se adaugă și înfrîngerea din testul cu Franța, 1-2. Adversara, în schimb, a adunat trei succese la rînd, de fiecare dată cu cîte două reușite. În preliminarii, ambele formații au punctat mai mult în repriza secundă. Pe de o parte, danezii au avut cea mai bună defensivă, doar 5 goluri luate, de cealaltă – suedezii au înscris în 9 din zece partide.

dansueÎn mod normal, Danemarca va aborda partida de la Copenhaga cu aceeași structură din tur. E posibil să apară însă în formula de start Daniel Wass, de la Celta Vigo, pentru a da un plus de dinamism unei linii de mijloc ce se bazează prea mult pe execuțiile lui Christian Eriksen.

Dacă în efectivul vikingilor nu a fost necesar să se facă modificări, în cel oaspete a intervenit una. Accidentat în prima manșă, fundașul Antonsson a părăsit echipa. În loc au fost chemați doi apărători, Filip Helander și Alexander Milosevici, dar perechea de ”centrali” va fi aceeași care s-a format după ieșirea lui Antonsson la Solna, adică Granqvist-Johansson, ultimul, fundaș al celor de la Gent, fiind înlocuitorul de drept. E posibil ca în atac să apară Guidetti, și el tot de la Celta, în locul unui Markus Berg cam apatic în tur. Guidetti a jucat la Solna doar în ultimele minute, dar atunci a intrat în locul lui Ibrahimovic.

Danemarca a mai fost implicată doar într-un baraj, cîștigat, 8-0 la general cu Israel pentru Euro 2000. Dincolo, Suedia se află la primul play-off de CE. A disputat, în schimb, unul de CM, pentru ediția din 2014, cînd s-a înclinat în fața Portugaliei.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA DANEMARCA – SUEDIA

SLOVENIA – UCRAINA

Rezultatul din tur, 0-2, a fost primul eșec al Sloveniei în cele cinci partide din istorie împotriva Ucrainei. În noua situație, selecționerul Srecko Katanec nu și-a ascuns temerile: ”Dacă nu venim cu ceva în plus față de meciul de la Lvov, șansele noastre de calificare vor fi foarte mici”. Omologul Mihail Fomenko nu l-a contrazis: ”Avem un avantaj important. Slovenia nu a arătat că are capacitatea de a merge mai departe, iar noi avem posibilități pentru a progresa”.

Anterior, în duelurile directe, Slovenia s-a descurcat mai bine: și în play-off-ul de Euro 2000, 1-1 și 2-1, și în grupele pentru CE 1996, 0-0 și 3-2. În fapt, barajele s-au dovedit un blestem pentru Ucraina: s-a mai oprit în această fază de alte patru ori, numai pentru Mondial. Învingătoarele sale s-au numit Croația (1-3 la general) pentru CM 1998, Germania (2-5 în total) pentru ediția din 2002, Grecia (0-1) la turneul din 2010 și Franța (2-3) la competiția din 2014. ”Barajele nu au surîs niciodată Ucrainei, dar e trecut. Acum să fim concentrați pe viitor”, a zis Fomenko.

Pe lîngă play-off-ul cu Ucraina din 1999, cînd pe bancă îl avea tot pe Katanec, iar actualul secund al acestuia, Ales Ceh, era căpitanul echipei, Slovenia a mai jucat un baraj de Euro, pierdut contra Croației (1-2 la general) pentru ediția din 2004. Plus două baraje de Mondial: o dată a triumfat în fața României, 2-1 și 1-1, pentru turneul din 2002, apoi și cu Rusia, 1-0 acasă și 1-2 în deplasare, pentru CM 2010.

În preliminarii, slovenii au pierdut acasă doar o dată, 2-3 cu Anglia. În rest, au mai realizat cinci victorii și un egal. Au strîns 7 puncte în ultimele trei etape și într-o singură rundă din zece nu au putut marca. În schimb, ucrainenii au cedat acasă la încheierea eliminatoriilor, 0-1 cu Spania, după ce anterior luaseră 10 puncte în 4 partide. În 6 meciuri din 10 defensiva nu le-a fost învinsă. Ambele echipe au dat aproape trei sferturi dintre goluri în repriza secundă.

Slovenii caută să introducă în dispută orice factor ce le-ar putea fi favorabil. Astfel că meciul se joacă la Maribor și nu la Ljubljana, Maribor fiind considerat un oraș mult mai aplecat către fotbal decît capitala. La Maribor s-a petrecut, de altfel, și episodul glorios al calificării la Mondialul sud-african din 2010, Slovenia eliminînd atunci puternica Rusie a lui Guus Hiddink.

Fără probleme de lot, Srecko Katanec ar putea repeta formula inițială de la Lvov, dar informațiile dinspre Maribor spun totuși că Josip Ilicic nu va prinde primul ”11”. În ceea ce-i privește pe oaspeți, selecționerul Fomenko își recuperează din efectiv, căci fundașul central Kucher și mijlocașul defensiv Stepanenko au trecut peste suspendare și sînt pregătiți pentru a fi din nou titulari.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SLOVENIA – DANEMARCA

ITALIA – ROMÂNIA

România își încearcă din nou forțele în fața Italiei după o pauză de cinci ani. În precedenta confruntare, tot amicală, disputată în Austria, la Klagenfurt, cele două reprezentative au terminat 1-1 (Marica 34 – Marica 82 autogol). Ultima partidă oficială a fost cea din grupele Euro 2008, încheiată tot cu 1-1 (Mutu 55 – Panucci 56), la finalul căreia Mutu a ratat un penalty. La general, italienii stau mai bine în 16 meciuri: 10 victorii, 4 remize, două înfrîngeri. Cele două succese ale ”tricolorilor” au fost obținute acasă la același scor, 1-0, într-un ”amical” din martie 1989 și în preliminariile CE, în aprilie 1983.

Peninsularii nu au putut cîștiga nici unul din ultimele trei teste: egal cu Anglia (1-1) și eșecuri cu Portugalia (0-1) și Belgia (1-3). În preliminarii au dezamăgit și în apărare, doar cu Malta și Bulgaria neprimind gol, și în ofensivă, în 5 din cele 10 meciuri înscriind numai cîte o dată. Ultima situație i se reproșează chiar acum selecționerului Antonio Conte: în 15 meciuri cu el pe bancă, ”squadra azzurra” a înscris de numai 21 de ori. Contra României, în față va miza pe cuplul Eder – Pelle, susținuți de Giovinco. În defensivă griji provoacă forma slabă arătată de Bonucci și Cheillini, în condițiile în care nu există alternative pe măsură. Noutăți în formația de start față de 1-3 în Belgia ar fi Barzagli, El Shaarawy și Soriano.

România a avut, în eliminatorii, cea mai bună defensivă, cu doar două goluri încasate, dar a suferit în atac, numai 11 reușite în zece partide. Pentru partida de la Bologna, selecționerul Anghel Iordănescu a împrospătat lotul cu jucători ca Andrei Ivan, Hora, Achim. Pentru opțiunile făcute el a fost criticat de Hagi (”De ce nu a fost chemat Florin Tănase?”) și de Duckadam. Supărat că a fost convocat un sigur jucător de la Steaua, Adi Popa, ultimul a zis că ”de la noi trebuiau luați minimum trei fotbaliști. Stanciu și Toșca aveau sigur loc în lot. Cum de a fost ales Maxim?”.

Iordănescu s-a ferit să comenteze pe acest subiect. El a zis: ”Ne-am dorit să jucăm cu Italia pentru că e una dintre cele mai bune echipe din lume. Important este rezultatul, dar și jocul. Vreau să vedem disponibilitatea jucătorilor. Să vedem unde ne aflăm acum, la final de an, să tragem concluzii”.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – ROMÂNIA

ANGLIA – FRANȚA

O vreme în suspans din cauza atentatelor de la Paris de vinerea trecută, cînd au fost detonat bombe chiar la intrarea în ”Stade de France” la meciul amical dintre Franța și Germania (2-0), partida de pregătire dintre Anglia și ”The Blues” a fost menținută conform programării. Pe ”Wembley” vor fi alocate forțe suplimentare de securitate și s-a anunțat că toți cei circa 90.000 de spectatori vor cînta imnul Franței.

Este a 9-a oară cînd Franța evoluează pe faimoasa arenă londoneză. Precedenta vizită s-a terminat bine. Într-un ”amical” din noiembrie 2010, ”cocoșii” i-au învins pe insulari cu 2-1, goluri Benzema (16), Valbuena (55), respectiv Crouch (86). Primii doi n-au fost convocați acum de selecționerul Didier Deschamps din cauza implicării lor recente într-un scandal sexual. Ultimul duel oficial s-a consemnat în grupele de la Euro 2012, terminat 1-1 (Nasri 39 – Lescott 30).

Singura din preliminariile Euro 2016 cu punctaj maxim, Anglia tocmai a suferit primul eșec după 16 meciuri, 0-2 în Spania. Față de acel meci, selecționerul Roy Hodgson a trebuit să renunțe la Carrick și Vardy, ambii accidentați. În loc l-a chemat numai pe tînărul atacant Jesse Lingard, aflat la prima convocare după doar 169 de minute jucate în Premier League cu Manchester United. Menajat în Spania, Rooney va fi titular.

Și Deschamps mizează pe tineri care au dat satisfacție în ultima perioadă la cluburile lor. Ultimii intrați în acest grup sînt Martial și Coman, care se adaugă lui Varane, Pogba și Griezmann.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – FRANȚA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă