Articolul precedent

PANTILIMON VREA S-O SALVEZE PE SUNDERLAND

PANTILIMON VREA S-O SALVEZE PE SUNDERLAND

Între un week-end cu multe derby-uri și partidele din cupele europene, programul zilei de luni aduce meciuri din Premier League, Primera Division și Liga 1 de la noi. În Anglia, Pantilimon încearcă să-și ajute colegii de la Suderland să plece cu un rezultat pozitiv de pe terenul lui Crystal Palace, în vreme ce, în Spania, Getafe și Rayo sînt protagonistele miniderby-ului Madridului.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CRYSTAL PALACE – SUNDERLAND (ora 22:00)

Crystal Palace se descurcă mai bine în deplasare decît pe teren propriu. Din cele 19 puncte strînse în 12 etape, doar 7 le-a obținut acasă, unde a înregistrat două victorii (ultima pe 3 octombrie, 2-0 cu West Bromwich), un egal și trei eșecuri, cu 6 goluri date. Runda trecută a învins la Liverpool (2-1) după ce, anterior, bifase prima remiză stagională, 0-0, în vizita celor de la Manchester United. Echipa antrenată de Alan Pardew e ultima din clasament cu golaveraj pozitiv, 14-12.

Dacă gazdele se găsesc pe un liniștitor loc 10, Sunderland este la retrogradare, fiind pe a 19-a poziție, penultima, cu numai 6 puncte. Stă acceptabil în atac, 13 goluri date, nu și în apărarea ghidată de Pantilimon, a doua cea mai slabă, întrecută de 26 de ori. Unicul succes l-a tranșat acasă pe 25 octombrie, 3-0 cu Newcastle, urmat de două înfrîngeri, între care un 2-6 ”afară” cu Everton. Din deplasare, formația pregătită de Sam Allardyce a revenit cu numai un punct, 2-2 cu Aston Villa, plus cinci eșecuri. În anterioarele 20 de deplasări, inclusiv din stagiunea precedentă, a învins de doar două, plus 8 remize și 12 insuccese.

Jumătate din cele 14 goluri le-a izbutit Crystal Palace din faze fixe, cea mai bună la acest capitol din Premier League. Trei sferturi dintre reușite le-a dat în repriza secundă. Tot atunci a înscris mai mult și Sunderland. Golgeterul acesteia, Steven Fletcher, cu 4 goluri, a punctat de trei ori în precedentele patru meciuri jucate contra lui Palace în campionat.

Sezonul trecut, fiecare a triumfat pe terenul celeilalte: Crystal Palace s-a impus cu 3-1, Sunderland cu 4-1. Niciodată în duelurile directe de pe ”Selhurst Park” nu s-a acordat vreun cartonaș roșu.

La Crystal Palace nu va juca nici de această dată atacantul Dwight Gayle, în continuare accidentat, dar e refăcut Marouane Chamakh. La Sunderland e posibil să apară Lee Cattermole, dar și John O Shea

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CRYSTAL PALACE – SUNDERLAND

GETAFE – RAYO VALLECANO (ora 21:30)

Getafe a dezvoltat un veritabil complex de inferioritate cînd vine vorba de Rayo. Din cele opt partide directe disputate pînă acum în Primera, alb-albaștrii nu au putut cîștiga decît o singură dată, în deplasare, 2-1 în mai 2014. În rest au suferit 7 înfrîngeri, dintre care 4 pe teren propriu (numai la limită), primind mereu gol și nemarcînd în patru dintre ele. În fapt, acel succes, datorită căruia s-au salvat de la retrogradare, este unicul din ultimele 18 precedente, perioadă în care a mai bifat un egal și 16 eșecuri, în toate competițiile. Sezonul trecut, echipa din Vallecas s-a impus cu 2-1 ”afară” și cu 2-0 acasă.

Cu zece puncte în 11 runde, Getafe cochetează acum cu zona retrogradării. Stă rău și în apărare, și în atac, golaveraj 11-18, și este singura formație din primele 5 ligi continetale în care rezervele (6) au înscris mai mult decît titularii (5). Elevii lui Fran Escriba au pierdut ultimele trei meciuri, cu zece goluri încasate și numai unul dat. Dacă vor ceda iar, vor avea cea mai lungă serie negativă din actuala ediție. Pe ”Coliseum Alfonso Perez” au înregistrat trei victorii și două eșecuri, ultimul, 0-2 cu FC Barcelona, fiind unicul joc în care n-au putut înscrie.

Rayo nu e prea departe, cu 13 puncte și golaveraj 13-19. A realizat două triumfuri în trecutele trei etape, ambele acasă. De pe teren străin s-a întors cu patru înfrîngeri și un succes, la Las Palmas. Contează mult pe Javi Guerra, autor a 8 goluri. Acesta a semnat ultimele patru reușite ale trupei pregătite de Paco Jemez. Dintre jucătorii din Primera cu peste 15 șuturi expediate, atacantul de 33 de ani are cel mai bun procentaj de reușită, 34,78 la sută.

Getafe și Rayo sînt formațiile care au primit cele mai multe goluri din penalty, 5, respectiv 3 (ca Bilbao), în actuala Primera. Gazdele nu se pot baza pe Alexis, Damian Suarez, ambii suspendați, și Medran, accidentat. La Rayo, Ze Castro nu are drept de joc, în vreme ce Raț (ruptură parțială de tendon la umărul drept), Cobeno și Tono au probleme medicale.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA GETAFE – RAYO VALLECANO

PANDURII – PETROLUL (ora 20:30)

Foarte bine funcționează Pandurii în propriul fief. Trupa din Tg. Jiu nu a pierdut decît în primul meci de acasă, 0-3 cu Steaua, după care a realizat două egaluri și cinci victorii, ultimele patru consecutiv. Runda trecută a cedat la Iași, 0-1, după zece partide de invincibilitate (6 triumfuri), doar la Craiova (0-0) neizbutind să înscrie. Totodată, contează pe a doua cea mai bună defensivă, întrecută de 15 ori. În 17 runde a adunat 30 de puncte.

În schimb, Petrolul are cel mai slab atac, cu numai 10 goluri date. În 9 jocuri nu a punctat deloc. Unica victorie datează tocmai din 14 august, 2-1 acasă cu Botoșani, iar etapa anterioară a scos un punct la Ploiești cu Chiajna, 1-1, după două înfrîngeri consecutive. Cinci dintre rezultatele sale au fost 1-1, iar șase dintre cele opt eșecuri le-a suferit cu 1-0. Acum cu Mihai Stoichiță la timonă, al 3-lea antrenor stagional, ”lupii” dețin ”lanterna roșie”, cu 5 puncte în cont, ei pornind sezonul cu o penalizare de 6 puncte.

Cu o remiză la unu (Moussa 40 – M. Roman 60 penalty) s-a încheiat partida din tur. Sezonul trecut, Pandurii a învins în deplasare, 1-0, și a remizat acasă, 1-1. Petrolul nu a pierdut deloc în precedentele trei vizite făcute oltenilor, cu două victorii și o remiză.

Hora a înscris nu mai puțin de 9 dintre cele 21 de goluri ale gazdelor, cu care e golgeterul campionatului. La club îl secondează Mihai Roman, cu 4 reușite. La ploieșteni, cel mai mult a marcat Moussa (2).

Pandurii nu-l au pe bancă pe antrenorul Edward Iordănescu, eliminat în runda trecută, la Iași. Dincolo, oaspeții nu pot conta pe Beța, accidentat, dar e posibil să debuteze fundașul stînga Cristi Pulhac, care a semnat recent pînă la finele stagiunii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PANDURII – PETROLUL PLOIEȘTI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă