PROST MOMENT PENTRU ROMA SĂ VIZITEZE BARCELONA

PROST MOMENT PENTRU ROMA SĂ VIZITEZE BARCELONA

După trei săptămîni de pauză, timp în care fotbalul din mijloc de săptămînă a fost ocupat cu meciuri ale echipelor naționale, Champions League revine cu penultima etapă din faza grupelor. Lucrurile încep deja să se contureze, astfel că astăzi vom putea adăuga și alte nume pe lista grupărilor cu care ne vom reîntîlni și-n primăvară în această competiție. Pentru Roma, de exemplu, aflată în luptă pentru locul doi, nu-i deloc cel mai bun moment pentru o vizită la Barcelona, în vreme ce Arsenal trăiește periculos și abordează duelul de la Londra cu Dinamo Zagreb mai mult cu gîndul la ce se petrece la Munchen, de unde așteaptă un ajutor de la Bayern, care să aducă trupa lui Wenger în situația de a aborda cu șanse ultima rundă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BATE BORISOV – LEVERKUSEN (ora 19:00)

Duel între ultimele două clasate. BATE are trei puncte, Leverkusen – patru, și doar învingătoarea va avea de cîștigat: fie va rămîne în cursa de calificare, fie se va îndrepta către Europa League, de pe locul trei. La prima sa vizită în Belarus, Bayer ar urca pe poziția secundă în cazul unui triumf, dacă AS Roma nu va învinge la Barcelona. În schimb, ambele formații vor fi eliminate dacă fac egal, iar italienii se impun pe ”Camp Nou”.

Campioană pentru al 10-lea an la rînd (16 meciuri fără gol primit), echipa din Borisov a cîștigat patru din cele cinci partide disputate acasă în actualul sezon continental. Unicul eșec a fost 0-2 cu FC Barcelona. Dincolo, nemții caută primul succes în deplasare după 3-1 cu Zenit în noiembrie 2014, de atunci suferind ”afară” trei eșecuri cu goluri luate mereu în ultimul sfert de oră.

Leverkusen s-a calificat constant din grupă în ultimele 6 participări în Ligă. Ultima ratare a fost în stagiunea 2000-2001. Recentul 3-1 la Frankfurt a fost prima victorie după trei înfrîngeri consecutive în toate competițiile. Un aport important l-a avut Javi ”Chicharito” Hernandez, cu 10 goluri în precedentele 7 jocuri.

În prima dispută, Bayer s-a impus cu 4-1 (Mehmedi 4, Hakan Calhanoglu 47, 75 penalty, Chicharito 58 – Milunovici 13). Pentru retur, antrenorul Roger Schmidt nu poate conta pe Papadopoulos, Omer Toprak (suspendați), Jedvaj, L. Bender, Aranguiz, Hilbert, Ryu Seung-woo (accidentați). Omologul Aleksandr Iermakovici nu se confruntă cu probleme majore de lot.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BATE BORISOV – BAYER LEVERKUSEN

FC BARCELONA – AS ROMA

Nu-i deloc un moment potrivit să vizitezi Barcelona. Mai ales în situația celor de la Roma. În luptă pentru locul de calificare cu Leverkusen, cu gol primit aproape în fiecare meci din acest sezon (doar de două ori în toate competițiile a izbutit să-și închidă poarta), echipa lui Rudi Garcia se deplasează pe terenul deținătoarei trofeului, ce tocmai a distrus Realul în ”El Clasico”, captînd atenția și laudele tuturor. În duelul de la distanță cu Leverkusen, Roma are șansa, dacă se poate numi așa, de a cunoaște, în momentul în care va începe jocul de pe ”Camp Nou”, rezultatul partidei dintre Bate și Bayer, ce începe la ora României 19:00.

Una dintre cele doar cinci formații neînvinse după patru etape, FC Barcelona a strîns 10 puncte și nu mai are nevoie decît de unul pentru a-și asigura, pentru a 12-a oară consecutiv, prezența în primăvara Ligii. Ar reuși chiar și cu un eșec, cu condiția ca Leverkusen să nu bată în Belarus. Catalanii nu s-au împiedicat decît în turul cu AS Roma, 1-1 (Florenzi 31 – Luis Suarez 21). Italienii contează pe 5 puncte, unul peste Leverkusen și două peste BATE, și i-ar califica un succes coroborat cu o remiză în cealaltă partidă. O înfrîngere i-ar complica tare situația.

Mari probleme pentru Rudi Garcia înaintea acestei partide. Gervinho și Salah sînt absențele sale extrem de importante, căci vorbim despre doi titulari indiscutabili, care ar fi avut, prin calitățile lor fizice, un rol important în abordarea partidei. Probabil că-n locul lor vor intra, alături de Dzeko, Florenzi și Iago Falque, dar asta va însemna că atacul Romei nu va avea aceeași viteză de reacție. Pe lista accidentaților se menține și Totti, deși e greu de presupus că veteranul căpitan ar fi beneficiat de prea multe minute inclusiv în condițiile în care a fi fost apt. Nici cel de-al doilea căpitan, De Rossi, nu are o situație prea clară, căci în continuare nu e complet refăcut. Probabil însă că va fi prezent, în linia de mijloc, alături de Keita și Pjanic. Dacă totuși nu va putea juca De Rossi, va fi prezent Nainggolan, pe care Rudi Garcia ar fi vrut să-l protejeze de reacția ostilă a publicului de pe ”Camp Nou” după ce în meciul tur de la Roma l-a scos din circuit, pînă la finalul sezonului, pe Rafinha.

De altfel, Rafinha e unica absență importantă din tabăra Barcelonei (plus Douglas). Ieșit lovit cu Real Madrid, Mascherano nu are decît o contuzie, dar a fost lăsat, din motive de precauție, în afara lotului. E posibil ca Luis Enrique să acorde minute și altor fotbaliști mai puțin folosiți, cum ar fi Bartra, neconvocat pentru duelul cu Real Madrid. Marele semn de întrebare se leagă de prezența din primul minut a lui Messi.

Opt victorii la rînd acasă are Barcelona în Ligă. Totodată, în toate competițiile, nu a mai pierdut de 8 partide (7 victorii), 6 fără gol luat, de la acel 1-2 cu FC Sevilla în deplasare. Ultimul succes a fost în week-end, 4-0 cu Real la Madrid. În El Clasico a revenit pe teren și Messi, după aproape două luni de indisponibilitate. Absența argentinianului a fost suplinită cu succes de Neymar și Luis Suarez care, împreună, au înscris 20 din ultimele 21 de goluri ”blaugrana”. AS Roma caută primul triumf în deplasare din noiembrie 2010, cînd s-a impus la Basel cu 3-2. În actuala Ligă a marcat ”afară” de 6 ori, dar a obținut un singur punct. În precedenta vizită în Spania a învins pe ”Bernabeu”, 2-1 cu Real în sezonul 2007-2008.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – AS ROMA

ARSENAL – DINAMO ZAGREB

Ambele echipe au doar cîte trei puncte, cu un decalaj de 6 lungimi față de fruntașele Bayern și Olympiakos, însă numai Arsenal păstrează încă ceva șanse de calificare. Dinamo Zagreb e dezavantajată de meciurile directe și e greu de crezut că ar bate la final liderul cu 6-0. ”Tunarii” sînt condamnați să învingă și se roagă ca bavarezii să cîștige în celălalt meci pentru a mai spera apoi într-un duel direct pe terenul grecilor. Altfel, un egal la Munchen ar încheia socotelile lor cu Liga și amîndurora le-ar rămîne doar bătălia pentru locul 3, cu trimitere în Europa League.

Arsenal este cea care, pe ”Emirates”, i-a aplicat lui Bayern unica înfrîngere stagională (2-0). Însă, acasă în Ligă, londonezii nu au un bilanț strălucit: în ultimele 13 meciuri au înregistrat 6 victorii, un egal și 6 eșecuri. Ei au 15 calificări consecutive într-un total de 18 prezențe în faza grupelor.

Dinamo Zagreb nu s-a calificat niciodată din grupe în precedentele patru participări. La anterioara prezență, în 2012-2013, a pierdut toate cele trei vizite fără să marcheze. Acum traversează o perioadă mai dificilă: a cedat 5 din ultimele 10 meciuri în toate competițiile, iar într-un singur joc din precedentele 12 nu a primit gol.

Ca de obicei, Arsene Wenger are mari probleme de lot. Coquelin și Arteta s-au accidentat în ultimul meci al ”tunarilor” din Premier League, pierdut cu 2-1 pe terenul lui West Bromwich. Arteta intrase în minutul 14 în locul lui Coquelin, care va fi indisponibil timp de două luni, dar a trebuit să iasă și el, imediat după pauză. Wilshere, Walcott, Welbeck, Oxlade-Chamberlain și Ramsey sînt accidentați la gazde și numai ultimul ar putea fi utilizat, dar manevra ar fi riscantă.

La croați lipsește supendatul Pivarici, în vreme ce macedoneanul Arjan Ademi, depistat pozitiv la controlul antidoping de după meciul tur, cîștigat cu 2-1 de Dinamo, a fost suspendat pentru 4 ani de UEFA, decizie considerată mult prea drastică inclusiv de Arsene Wenger.

La precedentul duel de pe terenul lui Arsenal, 1-2 în august 2006 în turul 3 preliminar al Ligii, căpitan al formației din Zagreb era Zoran Mamici, actualul antrenor al roș-albilor.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – DINAMO ZAGREB

BAYERN MUNCHEN – OLYMPIAKOS

Luptă pentru șefie pe ”Allinz Arena”. Bayern și Olympiakos au cîte 9 puncte, 6 peste Arsenal și Dinamo Kiev, iar un egal le-ar califica pe ambele. Prima este avantajată și de golaveraj, și de meciurile directe: în cazul unui eșec ar trebui să nu piardă categoric la Zagreb cu Dinamo după ce acasă a triumfat cu 5-0. Dacă pierd, grecii vor disputa pe teren propriu ”finala” cu Arsenal, în cazul în care ”tunarii” trec de croați.

Neîntrecută în 7 meciuri (5 victorii) contra echipelor elene, Bayern a învins în tur cu 3-0 (Muller 52, 90+2 penalty, Gotze 89). Este echipa, dintre cele 32 de participante, cu cele mai multe goluri date, 13. În actualul sezon, în toate competițiile, a marcat de cîte cinci ori în cinci partide, iar în ultimele 6 meciuri de acasă a dat de două ori cîte patru goluri și de patru ori cîte cinci goluri, inclusiv în ambele vizite primite în Ligă. Cel mai mult a punctat polonezul Robert Lewandowski, cu 27 de reușite în 23 de jocuri în acest sezon pentru club și ”națională”. Munchenezii sînt lideri detașați în Bundesliga, cu 37 de puncte în 13 runde.

Singura cu punctaj maxim în Grecia după 10 etape, Olympiakos a pierdut cinci din cele 6 deplasări în Germania. Excepție a făcut disputa de la Bremen, 3-1 cu Werder în stagiunea 2007-2008. N-a jucat în week-end, căci derby-ul cu Panathinaikos a fost suspendat din pricina incidentelor provocate de fani.

Accidentați, Thiago, Ribery, Gotze, Rode sînt principalele absențe de la Bayern, unde Guardiola l-a recuperat pe Badstuber și contează din ce în ce mai mult pe Javi Martinez, autor al unui gol în week-end, în victoria obținută de bavarezi pe terenul lui Schalke. Oaspeții nu se bazează pe Maniatis și Bouchalakis, tot accidentați, în vreme ce Dominguez și Botia sînt incerți.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – OLYMPIAKOS PIREU

FC PORTO – DINAMO KIEV

Pentru FC Porto lucrurile sînt clare: neînvinsă, cu 10 puncte în cont, formația lusitană va urca în ”optimi” și cu o remiză. Dinamo Kiev, dimpotrivă, este obligată să învingă, altfel riscă tare să fie eliminată în condițiile în care are un decalaj de două puncte față de Chelsea, care pare a avea la îndemînă meciul de la Tel Aviv cu Maccabi, singura formație din 32 de participante fără nici un punct. (AICI GĂSIȚI COTELE LA MACCABI – CHELSEA)

Cu 2-2 (Gusev 20, Buialski 89 – Aboubakar 23, 81) s-a încheiat prima dispută, din Ucraina. În total, cele două echipe s-au înfruntat de 7 ori, cu avantaj Porto: 4 victorii, două remize și o înfrîngere. Eșecul, unicul al alb-albaștrilor în 13 partide contra echipelor ucrainene, s-a consemnat chiar în Portugalia, 0-1 în octombrie 2008, tot în grupele Ligii.

De 12 partide nu a cedat FC Porto pe teren propriu în Europa. În toate competițiile, nu s-a mai înclinat de 20 de meciuri, de la 1-6 cu Bayern la Munchen în ”sferturile” trecutei ediții din Champions League. În schimb, Dinamo Kiev a realizat numai cinci triumfuri în 35 de vizite din grupele Ligii. În acest sezon, în toate întrecerile,  nu a luat gol în 16 din 22 de partide, ultimele patru la rînd.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – DINAMO KIEV

ZENIT ST. PETERSBURG – VALENCIA (ora 19:00)

Singura calificată cert și unica dintre cele 32 de participante avînd punctaj maxim după patru etape este Zenit. Formația din St. Petersburg și-a început seria succeselor chiar la Valencia, unde s-a impus cu 3-2 (Hulk 9, 44, Witsel 76 – Cancelo 54, Andre Gomes 73), în prima sa victorie după 9 meciuri contra formațiilor spaniole. Dintre acestea, doar Real Madrid a putut să cîștige pe terenul rușilor, 2-1 în septembrie 2008.

Valencia contează pe 6 puncte, două mai multe decît Gent, și ar trebui ca măcar să nu piardă pentru a nu-și complica viața. Mai ales că formația belgiană întîlnește acasă un Lyon de nerecunoscut, cu doar un punct în cont. (AICI GĂSIȚI COTELE LA LYON – GENT). Ibericii s-ar califica la victorie, iar dincolo francezii să nu piardă. Anterior, ”liliecii” au pierdut două din precedentele trei vizite stagionale din Ligă, dar au învins în ultimele trei deplasări în Rusia. În cinci meciuri în țara estică au încasat un singur gol, la 0-1 cu Iaroslavl în 1998, în fosta Cupă Intertoto.

Cei doi antrenori sînt cunoștințe vechi. Andre Villas-Boas era secund, iar Nuno Espirito Santo – rezervă de portar la FC Porto între 2002 și 2004, cînd echipa era condusă de Jose Mourinho.

Doi suspendați are Zenit, pe Aniukov și Javi Garcia. Dincolo, lipsesc accidentații Diego Alves, Negredo, Rodrigo, Mustafi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – VALENCIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă