Articolul precedent

EUROPA LEAGUE LA ORA MECIURILOR CU CALIFICAREA PE MASĂ

EUROPA LEAGUE LA ORA MECIURILOR CU CALIFICAREA PE MASĂ

După două zile de Champions League revine și Europa League în actualitatea fotbalistică. Meciuri interesante  în programul de azi, majoritatea cu miză, căci calificarea e pe masă în multe situații. Liverpool-Bordeaux, Lazio-Dnepr, cu mari probleme pentru antrenorul gazdelor, Stefano Pioli, Basel-Fiorentina, cu revenirea lui Paulo Sousa pe terenul echipei cu care a luat titlul în Elveția anul trecut, ori Monaco-Anderlecht, iată cîteva repere ale unei etape decisive din această competiție.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LIVERPOOL – BORDEAUX (ora 22:05)

Neînvinsă precum liderul Sion, Liverpool trece în ”16”-mi dacă o bate pe Bordeaux. Un egal o păstrează favorită. Cu 6 puncte în cont, ”cormoranii” sînt consecvenți: au marcat cîte un gol în fiecare etapă, în care au obținut o victorie cu 1-0 și trei egaluri cu 1-1, două pe teren propriu. Cu trei puncte mai puțin, Girondins trebuie să cîștige pentru a nu fi eliminată. Încă nu a învins în grupă, unde a bifat o înfrîngere și trei egaluri, două în deplasare.

Cu 1-1 s-a terminat meciul din tur, goluri Jussie (81), respectiv Lallana (65). All-time au mai fost două partide directe, ambele cîștigate de englezi, 3-0 și 1-0 în octombrie 2008, în grupele Ligii.

Zece succese, un egal și două eșecuri are Liverpool acasă cu echipele franceze. Bordeaux, în schimb, a pierdut toate celelalte 5 partide disputate pînă acum în Anglia, fără să înscrie vreodată. În total, în 11 meciuri contra formațiilor insulare, nu a triumfat decît o dată, 2-0 cu Newcastle în decembrie 2012, în grupele Europa League.

Cu un moral excelent după recentul 4-1 pe terenul lui Manchester City, Liverpool nu se poate baza pe Ings, Joe Gomez, Jose Enrique, Henderson, Rossiter, Flanagan, Sakho, plus absența de ultimă oră a lui Skrtel, care e răcit. Coutinho este incert, iar Klopp va lua o decizie înaintea partidei. În aceeași situație Sturridge, care ar putea în sfîrșit debuta sub comanda antrenorului german, și Benteke. Francezii îl au suspendat pe Khazri și accidentați pe Pallois, T. Toure, Pablo, Sertici, dar l-au recuperat pe Rolan.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC LIVERPOOL – BORDEAUX

FC KRASNODAR – DORTMUND (ora 18:00)

Meci pentru șefie. FC Krasnodar are 7 puncte, cu 3 mai puține decît Dortmund, dar poate trece pe prima poziție printr-un succes cu 1-0 ori unul la două goluri diferență deoarece turul l-a pierdut cu doar 2-1 (Ginter 45+1, Park Joo-ho 90+3 – Mamaev 12). Neînvinsă, Borussia e deja calificată, iar rușii sînt favoriți să o imite mai ales că a treia clasată, PAOK, nu are decît 3 puncte.

Triumfătoare în precedentele două partide de acasă, Krasnodar s-a mai întîlnit o singură dată cu o formație germană și a încasat-o, 1-5 și 2-4 cu Wolfsburg în grupele ediției trecute din Europa League. Dortmund a făcut alte trei vizite în Rusia și mereu a învins, ultima fiind un 4-2 pe terenul lui Zenit în ”optimile” Ligii din februarie 2014.

Gazdele s-au impus pe linie în cele patru partide jucate acasă în actualul parcurs continental, inclusiv preliminarii. Dortmund nu a cedat deloc în patru deplasări, cu trei victorii și un egal. Singurele puncte pierdute în această campanie europeană au fost la Salonic, 1-1.

Rușii nu au mari necazuri în privința efectivului. Nuri Sahin absentează de la nemți, al căror antrenor, Thomas Tuchel, vrea să-și odihnească o parte dintre principalii jucători. Printre cei vizați se numără Reus, Kagawa și Hummels.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC KRASNODAR – BORUSSIA DORTMUND

LAZIO – DNEPR (ora 20:00)

Singura fără eșec din grupă, Lazio este lider cu 10 puncte și poate trece mai departe nu doar cu un succes, ci și cu un egal deoarece Dnepr, aflată pe a treia poziție, nu a strîns decît patru puncte. Pentru ucraineni nu e cale de întors: numai victoria îi menține în cursa pentru ”16”-imi, cu condiția ca St. Etienne (7p) să nu o învingă la Trondheim pe Rosenborg. Turul s-a terminat 1-1 (Seleznev 90+4 – Milinkovici-Savici 34).

Marcatori în fiecare etapă, romanii nu au ratat nimic în cele două partide anterioare de acasă. În schimb, ”afară”, Dnepr a bifat un succes și un eșec. Nu a luat nici un punct de două runde, încheind ”dubla” cu St. Etienne fără să înscrie (0-1, 0-3).

Contra echipelor ucrainene, Lazio s-a impus pe linie pe ”Olimpico” în patru meciuri. În total, a cedat o singură dată, 0-1 la Odessa în septembrie 1975, în vechea Cupă UEFA. Dincolo, formația din Dnepropetrovsk s-a descurcat greu în Italia, unde a înregistrat trei înfrîngeri și un egal. Ultimul chiar în precedenta vizită, 1-1 la Napoli în semifinalele ediției trecute de Europa League, pe 7 mai 2015.

Un deznodămînt nefericit ar putea duce la demiterea antrenorului lazial Stefano Pioli, în pericol din cauza rezultatelor slabe din Serie A: ”celeștii” nu au cîștigat de patru etape, cu trei eșecuri și un egal chiar în week-end, 1-1 acasă cu Palermo. Acordînd o atenție în plus campionatului, tehnicianul de 50 de ani va lăsa la odihnă mai mulți titulari. Printre cei ce vor intra în formula de start cu Dnepr se vor număra portarul Berisha, Ștefan Radu și, în față, Matri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO – DNEPR

BASEL – FIORENTINA (ora 20:00)

O remiză cu Fiorentina i-ar fi suficientă lui Basel pentru a pătrunde în primăvara europeană. Elvețienii au 9 puncte, trei peste italieni, pe care i-au învins la Florența cu 2-1 (Bjarnason 71, El Nenny 79 – Kalinici 3). Singurul lor eșec a fost chiar acasă, 1-2 cu Belenenses, totodată unicul suferit în 8 partide din actuala campanie continentală.

Viola a cedat ambele partide de pe ”Artemio Franchi”, dar nu a iertat nimic în deplasare, unde a triumfat fără să ia gol. A strîns 6 puncte, doar două peste Lech Poznan și Belenenses, astfel că nu are voie să piardă la Basel pentru a nu-și periclita poziția secundă. Se califică ambele la egal dacă în celălalt joc nu există învingător.

Antrenorul florentin Paulo Sousa revine acasă la echipa pe care a pregătit-o sezonul trecut și a cucerit titlul. El va folosit echipa-tip, cu Tătărușanu între buturi, și pentru a elimina din emoții, și pentru a se revanșa după eșecul din primul meci cu elvețienii. Portughezului nu-i lipsește nici un jucător important, doar Borja Valero a acuzat unele dureri la un picior.

Două victorii, un egal și un eșec a înregistrat Basel pe propria arenă împotriva echipelor din Italia. La rîndul său, Fiorentina nu s-a înclinat niciodată în ”Țara Cantoanelor”: egal, apoi trei triumfuri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BASEL – FIORENTINA

AS MONACO – ANDERLECHT (ora 20:00)

Într-o grupă echilibrată, în care toate cele patru formații au șanse bune de calificare, AS Monaco va face pasul către ”16”-imi dacă o învinge pe Anderlecht. Gazdele au 6 puncte, unul sub liderul Tottenham, în vreme ce adversara, obligată să cîștige, a adunat 4, precum Qarabaq.

Formația din Principat nu a pierdut deloc în grupă. În fiecare partidă a înscris cîte o dată: victorie cu 1-0 și trei egaluri cu 1-1. În schimb, belgienii au cedat în ambele deplasări, primind gol în toate etapele.

La scor s-a impus Monaco în precedentele două jocuri de acasă cu rivale belgiene, 6-1 cu FC Bruges în 1988 și 5-1 cu Lierse în 1997. În Franța. Anderlecht a înregistrat două victorii, 5 remize și două înfrîngeri. Totuși, nu a triumfat deloc în ultimele 6 dueluri cu trupele din Hexagon, bifînd trei egaluri și trei insuccese. În plus, nu a mai învins ”afară” în Europa de 13 jocuri (6 nuluri, 7 insuccese), de la un 6-0 cu FK Ekranas în august 2012, în turul 3 preliminar al Champions League.

Dirar, Lemar, Bahlouli, Cavaleiro și A. Traore, toți accidentați, lipsesc de la Monaco. Anderlecht nu are jucători cu probleme medicale după ce și Praet s-a refăcut. Formația din Bruxelles nu este însoțită de fani la Monte Carlo din motive de securitate.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – ANDERLECHT

AUGSBURG – BILBAO (ora 20:00)

În unica grupă fără nici un egal, Augsburg a cumulat 6 puncte după ce s-a impus în precedentele două etape.  Un nou eșec i-ar complica tare situația. Bilbao are 9 puncte, iar un egal ar ajuta-o să treacă mai departe deoarece stă mai bine la rezultatele directe și cu adversara sa, și cu Partizan (6p), care se deplasează la Alkmaar (3p).

La prima sa participare în Europa, Augsburg a bifat acasă o victorie și o înfrîngere. La fel a înregistrat Athletic, dar pe teren străin. Bascii au al doilea cel mai eficient atac din cele 48 de echipe implicate în faza grupelor, cu 11 reușite, prima fiind Napoli (16).

Formația germană se descurcă greu pe propria arenă. În 9 partide stagionale, nu a putut cîștiga acasă decît de două ori, plus un egal și 6 înfrîngeri. Dincolo, victoria de la Belgrad cu Partizan (2-0) este singura a bascilor în cele patru vizite din acest sezon european, completată de o remiză și două eșecuri. Anterior, în Germania a bifat trei insuccese, apoi un triumf la precedenta vizită, 4-2 cu Schalke în martie 2012, ”sferturile” Europa League.

”Campionatul este mai important”, tocmai a declarat antrenorul lui Augsburg, Markus Weinzierl, ceea ce ar însemna să mizeze mai mult pe rezerve. El nu poate conta pe accidentații Werner, Hong, Molders, Schuster, incert fiind Feulner. Și tehnicianul celor din Bilbao, Ernesto Valverde, intenționează să titularizeze jucători mai puțin folosiți. Absent cert rămîne Ibai, în vreme ce Muniain este incert. O problemă ar fi vremea: la ora meciului în Germania sînt preconizate ninsori.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUGSBURG – ATHLETIC BILBAO

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă