CE SITUAȚIE PENTRU ARSENAL!

CE SITUAȚIE PENTRU ARSENAL!

Ca o echipă ce și-a făcut o obișnuință de a ieși mereu din faza grupelor și a se califica în primăvara Ligii Campionilor, Arsenal se află acum în fața unui demers mai dificil decît altădată. Joacă pe terenul lui Olympiakos, are o sumedenie de probleme de lot și s-ar putea vedea eliminată chiar și-n cazul unei victorii. E o situație teribilă pentru Arsene Wenger. La fel de interesante sînt, în programul zilei de azi, la capătul căreia vom afla toate echipele calificate în ”optimi”, confruntările din Grupa G, cu Chelsea, Porto și Dinamo Kiev luptîndu-se pentru două locuri, dar și încercarea Romei de a face uitate, printr-o calificare mai departe, eșecurile din ultima vreme.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OLYMPIAKOS – ARSENAL

Cum Bayern a scăpat în cîștigătoare în unica grupă fără nici o remiză, iar meciul său de la Zagreb nu are decît rol statistic (AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB – BAYERN) Olympiakos și Arsenal dispută duelul decisiv pentru poziția secundă. Cu 9 puncte, gazdele au nevoie de numai un egal pentru a trece în ”optimi”, dar o pot face și cu un eșec la limită, 0-1 ori 1-2, datorită succesului din tur, 3-2 (Pardo 32, Ospina 40 autogol, Finnbogason 66 – Walcott 35, Alexis Sanchez 65). ”Tunarii” au 6 puncte și le trebuie un succes la două goluri diferență sau unul la limită cu goluri multe. Dacă înving cu 3-2 intervine golaverajul general, favorabil echipei lui Arsene Wenger. Francezul a zis: ”Există un lucru pozitiv în acest moment, faptul că știm exact ce avem de făcut, că știm pentru ce jucăm”.

Cele două formații s-au mai confruntat de trei ori în faza grupelor Ligii. Olympiakos s-a impus mereu pe teren propriu și numai în decembrie, precum meciul de acum: 1-0 în 2009, 3-1 în 2011, 2-1 în 2012.

Pentru a 17-a oară în grupe, gruparea elenă a triumfat fără excepție în cele trei partide de acasă din sezonul trecut. Acum, în campionat, este lider cu punctaj maxim după 13 etape, o premieră istorică. În ultimele trei meciuri a dat 11 goluri.

Arsenal nu a ratat niciodată ”optimile” de cînd există actualul format al Champions League, din sezonul 2003-2004. Este echipa care i-a aplicat primul eșec stagional lui Bayern, 2-0. Nu a mai pierdut de trei partide, în toate competițiile, iar de 7 meciuri marchează constant.

Gazdele îi au indisponibili pe Maniatis și Bouchalakis, în vreme ce Pardo este incert. Multe și mari probleme la londonezi. Santi Cazorla e ultimul nume care se adaugă pe lista jucătorilor accidentați, va lipsi în mod cert pentru cel puțin 4 luni. Alți indisponibili sînt Alexis Sanchez, Arteta, Wilshere, Coquelin, Rosicky, Welbeck, în timp ce Koscielny, Walcott și Oxlade-Chamberlain abia au fost recuperați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIAKOS – ARSENAL

AS ROMA – BATE BORISOV

Pe locul secund cu 5 puncte, AS Roma trece în ”optimi” dacă o învinge pe BATE, dar și la egal, cu condiția ca Leverkusen să nu cîștige la Barcelona. Nemții au tot 5 puncte, dar rezultatele directe îi favorizează pe italieni, 4-4 și 3-2. Și BATE, cu 4 puncte, are șansa sa: trebuie să o bată pe Roma, iar Bayer să nu se impună în fața Barcelonei. Formația din Belarus a triumfat în tur cu 3-2 (Stasevici 8, Mladenovici 12, 30 – Gervinho 66, Torosidis 82) în prima sa victorie contra unei echipe din Peninsulă.

Fără ”optimi” în Ligă din sezonul 2010-2011, romanii au cea mai fragilă defensivă din actuala ediție după 5 runde, cu 16 goluri încasate. Nu au izbutit să înscrie în doar două din precedentele 31 de partide în toate competițiile. Totodată, defensiva nu a luat gol în numai un meci din ultimele 17, la 2-0 cu Lazio, și în două din întrega stagiune. De pildă, în Serie A apărarea a cedat deja de 18 ori în 15 partide, cel mai slab bilanț defensiv cu Rudi Garcia pe bancă, din 2013 încoace.

BATE nu a cîștigat nici una din anterioarele 5 vizite stagionale continentale, inclusiv preliminarii, ultimele trei fiind toate pierdute. Recent a obținut al 10-lea titlu consecutiv, portarul Cerny neprimind gol în 16 din 24 de meciuri jucate, și tocmai s-a calificat în ”optimile” Cupei, 8-1 la general cu Granit Mikasevici. Karnițki a înscris mereu în precedentele trei jocuri.

Trei absențe importante la gazde, Totti, Gervinho și Salah. BATE nu are probleme deosebite de lot. Bielorușii au sosit la Roma încă de vinerea trecută și și-au ”blindat” hotelul unde stau.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – BATE BORISOV

BAYER LEVERKUSEN – FC BARCELONA

Leverkusen, cu cinci puncte în cont, nu și-a pierdut speranțele de accedere în primăvara UCL. O singură variantă are la dispoziție: să o bată pe FC Barcelona, iar AS Roma (5p), care stă mai bine la meciurile directe, să nu treacă de BATE (4p). La egal va fi eliminată. Pentru spanioli, lideri cu 13 puncte, unica miză rămasă este să termine grupa imbatabili, cum nu li s-a mai întîmplat din 2011-2012.

Cu 2-1 s-au impus catalanii în tur (Sergi Roberto 80, Luis Suarez 82 – Papadopoulos 22). Precedenta victorie a lui Bayer în fața lor datează din septembrie 2001, 2-1 acasă, reușita oaspeților fiind semnată de actualul lor antrenor, Luis Enrique. De atunci au mai fost 6 meciuri directe, toate cîștigate de FC Barcelona.

Doar un triumf are Leverkusen în primele cinci runde, chiar la debut, 4-1 cu BATE. Tot patru goluri a dat și în cealaltă vizită primită, 4-4 cu AS Roma. Un singur succes are în ultimele 7 partide în toate competițiile, completat de patru eșecuri și două remize. Cel mai mult s-a remarcat Javi ”Chicharito” Hernandez, cu 11 goluri în precedentele 10 jocuri.

Ajunsă pentru a 12-a oară la rînd în ”optimile” Ligii, FC Barcelona este invincibilă de 12 jocuri în toate întrecerile, de la 1-2 ”afară” cu FC Sevilla. În 7 din ultimele 11 jocuri nu a primit gol și a marcat de 21 de ori în precedentele 5 partide pe ”Camp Nou”. 24 din anterioarele 26 de reușite se află în dreptul lui Neymar și Luis Suarez. Pe de altă parte, în sezonul în curs, trupa lui Luis Enrique a avut trei partide în care a încasat cîte patru goluri, cu Celta în campionat, cu Bilbao în Supercupa Spaniei și cu FC Sevilla în Supercupa Europei.

Duelul de la Leverkusen poate fi o provocare în plus pentru Messi. Lionel a înscris pînă acum în 49 de jocuri disputate de el în Ligă, terminate cu 41 de victorii, 6 egaluri și două înfrîngeri. În total, a strîns 79 de goluri, cele mai multe date Milanului, 8, urmată chiar de Leverkusen, cu 6, între care 5 într-un Barcelona – Bayer 7-1 în martie 2012.

Bender, Aranguiz, Ryu Seung-woo, toți accidentați, lipsesc de la nemți. Incerți sînt Hilbert și Jedvaj. La Barcelona, Dani Alves este suspendat, Douglas, Rafinha, Mathieu și Sergi Roberto sînt accidentați, iar Pique și Iniesta au fost lăsați la odihnă. Neymar e absența de ultimă oră a catalanilor. El s-a accidentat la antrenamentul oficial de marți și e posibil chiar să lipsească de la Mondialul Cluburilor.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – FC BARCELONA

CHELSEA – FC PORTO

Meci crucial în cea mai complicată grupă. Cum Dinamo Kiev, cu 8 puncte, pare a avea o misiune facilă acasă contra singurei echipe din actala Ligă cu zero în cont, Chelsea și FC Porto se bat pentru un loc în ”optimi”.

Ambele au cîte 10 puncte. Cine va învinge va merge mai departe. La egal intervin rezultatele directe, unde portughezii stau mai bine grație victoriei din tur, 2-1 (Andre Andre 39, Maicon 52 – Willian 45+1). Însă, în această situație, dacă și ucrainenii înving, vor fi trei echipe cu același număr de puncte. Se va face atunci un clasament în trei, în care ordinea va fi: 1. Dinamo Kiev, 2. Chelsea, 3. FC Porto, ultima fiind eliminată.

Chelsea a cîștigat toate cele cinci partide disputate pe teren propriu împotriva formațiilor portugheze. Cu FC Pporto s-a înfruntat de șapte ori într-un bilanț de patru victorii, un egal și două înfrîngeri. Sezonul trecut acasă a realizat două succese și o remiză, cîștigîndu-și seria pentru a 9-a oară în ultimele 12 campanii. O singură dată a fost eliminată, în 2012-2013. În actuala Premier League londonezii au adunat deja 8 eșecuri, o premieră pentru Jose Mourinho ca manager. Runda trecută au cedat pe ”Stamford Bridge” cu Bournemouth (0-1), după trei partide (două victorii) fără gol primit.

De 15 ori a vizitat Porto formațiile din Anglia și niciodată nu a putut să cîștige. În acest interval a înregistrat două egaluri și 13 înfrîngeri. Lusitanii vin după patru triumfuri consecutive în campionat, cu un singur gol încasat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – FC PORTO

VALENCIA – LYON

La primul meci cu Gary Neville pe banca tehnică, Valencia trebuie neapărat să o învingă pe Olympique Lyon pentru a mai avea șanse de accedere în ”optimi”. Are nevoie însă și ca Gent să nu treacă de liderul neînvins Zenit. Spaniolii au acumulat 6 puncte, iar belgienii – 7, dar ultimii sînt avantajați de rezultatele directe, 1-2 pe ”Mestalla” și 1-0 acasă.

Doar un meci din ultimele 9 pe teren propriu a pierdut Valencia, 2-3 cu Zenit. În plus, împotriva formațiilor franceze, pe ”Mestalla” a înregistrat 9 victorii și numai un eșec, 1-2 cu PSG în ”optimile” Ligii 2012-2013. Atunci a fost ultima dată cînd alb-violeții au prins primăvara întrecerii.

Cu patru eșecuri și o remiză, Lyon încearcă să evite ceea ce nu i s-a mai întîmplat niciodată pînă acum, să termine seria fără victorie. ”Olimpicii” au numai un succes în precedentele 7 meciuri (5 eșecuri), în toate competițiile, ultimele două fără gol marcat. În cele cinci etape din grupă nu au înscris decît de trei ori. ”Nu sîntem o echipă mare. Una mare ar fi reacționat”, a zis Valbuena.

Cu 1-0 a triumfat Valencia în turul de pe ”Gerland”, gol Feghouli (42). Cele două formații s-au mai înfruntat în prima fază a grupelor Ligii ediția 2000-2001, cînd spaniolii au realizat două succese.

Vezo este suspendat la gazde. Mai lipsesc accidentații Barragan, Diego Alves, Rodrigo, Feghouli, Orban, Andre Gomes, în timp ce Negredo, Fuego, Mustafi au șanse foarte mici să revină. Multe absențe și la francezi: Umtiti, Fofana, Kalulu, Fekir, Jallet, Valbuena, toți accidentați, și Ferri, suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – LYON

GENT – ZENIT

În fața unui moment istoric se găsește Gent (7p): calificarea în ”optimile” Champions League. Un asemenea pas l-ar face printr-un triumf cu liderul neînvins Zenit St. Petersburg. I-ar ajunge și un egal, ba chiar și un eșec, cu condiția ca Valencia (6p) să nu o învingă pe Lyon. La egalitate de puncte intervin rezultatele directe, unde belgienii sînt superiori: 1-2 în Spania și 1-0 pe teren propriu.

Gazdele vin după două succese la rînd, ambele la limită. Pot deveni prima echipă belgiană ajunsă în ”optimile” Ligii și cu trei victorii consecutive acasă în faza grupelor după Anderlecht în sezonul 2000-2001. În ultimele cinci partide din campionat și-au trecut în cont patru triumfuri și o remiză.

Învingătoare în tur cu 2-1 (Dziuba 35, Șatov 67 – Matton 56), Zenit este unica echipă din cele 32 de participante cu punctaj maxim după cinci etape. Dacă va rămîne așa și după runda finală va deveni doar a șasea formație din istoria Champions League care termină seria fără punct pierdut după Milan (1992-1993), PSG (1994-1995), Spartak Moscova (1995-1996), FC Barcelona (2002-2003) și Real Madrid (2011-2012, 2014-2015). În precedenta vizită în Belgia, echipa din St. Petersburg a cîștigat la Liege, 1-0 cu Standard, în preliminariile Ligii 2014-2015. Acum, pe plan intern, nu a triumfat decît o dată în precedentele cinci partide, eșecul de la Groznîi, 1-4 cu Terek, fiind cel mai drastic suferit din 2008 încoace.

Trei jucători accidentați are Gent, pe Matton, Van den Bruggen, Pedersen, incerți fiind Dejaegere, Lasse Nielsen și Milicevici. Zenit nu poate conta cert pe Witsel, suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – ZENIT

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă