BENFICA-PORTO: LUPTĂ PASIONANTĂ PENTRU TITLU ÎN PORTUGALIA

BENFICA-PORTO: LUPTĂ PASIONANTĂ PENTRU TITLU ÎN PORTUGALIA

E o zi de vineri un pic mai aglomerată decît de obicei. Revine Liga 1 în România, dar se joacă multe meciuri interesante azi, parcă în așteptarea unui week-end în care vom avea Juve-Napoli și Arsenal-Leicester. Capul de afiș e ținut de ”Clasicul” Portugaliei, Benfica-Porto, într-un campionat cu o pasionantă luptă în 3, cu Sporting conducînd pentru moment ierarhia. În Serie A se joacă Carpi-Roma, ultima repetiție a echipei lui Spaletti înainte de turul cu Real Madrid, din Champions League. În Primera, Gijon speră să ia toate punctele cu Rayo, căci miercuri pe ”El Molinon” vine Barcelona, la fel de atractive fiind și duelurile cu aspirații europene din Ligue 1 și Bundesliga. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CARPI – AS ROMA, ora 21:45

Menținerea în Serie A este ținta celor de la Carpi. Momentan, nu sînt în grafic: după 24 de etape se găsesc abia pe locul 18, primul retrogradabil, cu 19 puncte. Cu un golaveraj sărac, 22-40 (9 dispute fără să înscrie), și printre echipele cu cele mai multe eșecuri, 13, roș-albii nu au în cont decît 4 victorii. 3 dintre ele le-au obținut pe teren propriu, plus 4 egaluri și 5 înfrîngeri. În regres se află de ceva timp: au avut două succese, ambele acasă cu 2-1, apoi două remize la unu urmate de două înfrîngeri la limită, serie în care nu au marcat doar în ultimul joc, 0-1 la Napoli. Notabil, 54,5 la sută dintre reușite le-au dat între minutele 60 și 90.

AS Roma e pe a 5-a treaptă, de Europa League, cu 44 de puncte. Trupa din Capitală deține al 3-lea atac, dar suferă în defensivă, golaveraj 44-26, numărîndu-se printre fruntașe la egaluri, 8. A realizat trei triumfuri consecutive după precedenta înfrîngere, 0-1 la Torino cu Juventus, singura din ultimele 10 etape (5 egaluri, 4 succese) și unica fără gol dat de 8 jocuri încoace. A învins în anterioara deplasare, 2-0 la Sassuolo, prima victorie ”afară” după 6 meciuri de pauză. Din 12 partide pe teren străin, a înscris în 10 și a luat gol în 9.

Romanii s-au detașat clar în turul de pe ”Olimpico”, unde au terminat 5-1 (Manolas 24, Pjanici 28, Gervinho 31, Salah 51, Digne 68 – Borriello 34). Este singurul precedent dintre cele două formații.

Doar un absent cert la gazde, accidentatul Pasciuti. Probleme medicale mai are Poli, recuperat fiind Suagher. La ”giallorossi” sînt cinci indisponibili, anume Strootman, Torosidis, Gyomber, Capradossi, Ponce, incert fiind Rudiger.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA CARPI – AS ROMA

BENFICA – FC PORTO, ora 22:30

Miză mare pentru ambele echipe în marele duel al Portugaliei. Benfica încearcă să-și păstreze prima poziție, pe care o deține doar datorită golaverajului, avînd același număr de puncte ca Sporting, 52, în vreme ce FC Porto nu-și mai permite să greșească în tentativa de a rămîne în disputa pentru titlu, deoarece are 6 puncte mai puțin.

benf-porCu cel mai bun atac, 59 de reușite, dar și apărare, cu 14 goluri încasate, ca Sporting, Braga și Porto, Benfica nu a mai cedat de 14 etape, cu 13 victorii, ultimele 8 la rînd, și o remiză albă. În anterioarele două runde s-a impus cu 4-1 și 5-0, iar în patru din trecutele cinci jocuri a încasat mereu cîte un gol. În total, roș-albii nu au înscris în patru partide, în care au înregistrat egalul și cele trei eșecuri din cont. Pe precedentul l-au suferit acasă, 0-3 cu Sporting tocmai pe 25 octombrie, în rest au fost 9 succese cu mimim două goluri date, între care două de 6-0.

Cu a treia ofensivă, 41 de reușite, FC Porto a avut probleme în ultima perioadă. De patru jocuri încoace a bifat două triumfuri și două înfrîngeri, una runda anterioară, 1-2 acasă cu Arouca, semn că recenta înlocuire a antrenorului Julen Lopetegui cu Jose Peseiro nu a dat roade încă. Două din cele trei eșecuri stagionale le-a încasat în deplasare, plus șase succese și două remize. Alb-albaștrii au marcat în cinci din precedentele șase meciuri.

Andre Andre (86) a semnat unicul gol prin care FC Porto a învins în disputa din tur. Sezonul trecut Benfica s-a comportat mai bine, 2-0 ”afară”, 0-0 pe ”Da Luz”. Ultima ei victorie pe teren propriu a fost un 3-1 în Cupă în aprilie 2014, iar în campionat – 2-0 în ianuarie 2014. Porto nu s-a mai impus în fieful roș-albilor din martie 2012, scor 3-2: de atunci s-au consemnat trei succese ale gazdelor și două remize, în toate competițiile.

Fiecare formație contează pe buni marcatori. Mai ales Benfica, unde se remarcă Jonas, cu 23 de goluri și 6 pase decisive, și Mitroglou (11 goluri, 4 pase). La Porto se detașează Aboubakar (10 goluri, 5 pase) și Corona (7 goluri, 3 pase).

Doi jucători importanți absentează de la gruparea din Lisabona, respectiv fundașii Luisao și Lisandro Lopez, ambii accidentați. Ultimul ar urma să fie substituit de suedezul Lindelof, promovat de la echipa secundă. FC Porto își face grij doar extrasportive, cu Maicon, care riscă să fie pedepsit deoarece și-a aruncat banderola la meciul anterior, și cu Maxi Pereira, care trebuie să reziste provocărilor adverse după ce a ajuns în alb-albastru vara trecută, la cost zero, după 8 sezoane petrecute în tricoul Benficăi.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – FC PORTO

RENNES – ANGERS, ora 21:30

Rennes caută să se reapropie de zona cupelor continentale, de care s-a îndepărtat după ce în ultimele trei etape nu a cîștigat deloc, cu două eșecuri la zero urmate de un egal la unu. Mare amatoare de remize, nu mai puțin de 11 în 25 de runde, ocupanta locului 9 din Ligue 1, cu 35 de puncte (doar 14 obținute acasă) a pierdut ultima partidă de pe teren propriu, 0-1 cu St. Etienne, precedată de unica victorie din anterioarele 10 meciuri de acasă, 1-0 cu Gazelec Ajaccio. Doar 13 din totalul de 33 de goluri le-a semnat pe ”Roazhon Park”, avînd 6 meciuri din 12 cu cîte o reușită și alte 3 fără nici una.

Bine defensiv, nu și ofensiv, golaveraj 25-23 (13 dispute fără gol primit), Angers a cedat ultimele două jocuri și nu s-a impus decît o dată de 5 etape încoace. În același timp, și-a pierdut din forță în deplasare: a fost învinsă mereu în precedentele 4 vizite făcute după ce, pînă atunci, suferise numai două înfrîngeri, plus 5 succese și un egal. Nou-promovata se găsește pe a 5-a poziție, una sub zona de Europa League, cu 37 de puncte, 16 aduse de pe teren străin.

Rennes i-a provocat lui Angers, în tur, primul eșec stagional acasă, 2-0 (Doucoure 4, Gelson Fernandes 61). Tot roș-negrii au triumfat în ultimul meci oficial, 3-2 în Cupă în aprilie 2014. În campionat nu s-au mai confruntat din sezonul 1992-1993 al ligii secunde, cînd Angers a cîștigat ”afară” cu 1-0. În total, în fieful bretonilor au avut loc 28 de dueluri directe, cu 17 succese ale gazdelor, 4 remize și 7 înfrîngeri.

Doi absenți la gazde, accidentații Mexer și Zefane. Incert este Quintero, dar este posibil să joace Gourcuff, refăcut după o accidentare. Oaspeții  nu se pot baza pe Andreu și Thomas, ambii accidentați, și nici pe suspendatul Mangani.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA RENNES – ANGERS

MAINZ – SCHALKE, ora 21:30

Cu 30 de puncte adunate în 20 de etape, Mainz se găsește pe locul 7 și încearcă să urce în sectorul întrecerilor europene, de care o separă numai două puncte. Roș-albaștrii au cîștigat ultimele două jocuri cu același 1-0 după alte trei runde în care nu obținuseră decît un punct și nu marcaseră deloc. Sînt zgîrciți cu realizările, golaveraj 25-24. Nu mai puțin de 4 din cele 8 eșecuri le-au suferit pe teren propriu, completate de 5 succese și o remiză, în patru dintre ele neînscriind.

Pe a 4-a poziție, de preliminarii în Ligă, Schalke contează pe 33 de puncte. Trupa antrenată de Andre Breitenreiter s-a impus în anterioarele două runde, ambele la zero. Unul dintre triumfuri a fost la Darmstadt, 2-0, prima victorie în deplasare după o pauză de patru meciuri, cu un egal și trei eșecuri. Alb-albaștrii au un bilanț echilibrat ”afară”: 4-1-4, cu gol dat în 8 dintre meciuri și luat în numai 5. Ei au înscris în 18 din cele 20 de etape.

Cu 2-1 (Matip 37, Huntelaar 61 – Malli 42) s-a terminat duelul prima manșă. Sezonul trecut fiecare a cîștigat în propriul fief, Mainz cu 2-0, Schalke cu 4-1. Aceasta a învins ultima oară pe ”Coface Arena” în septembrie 2013, scor 1-0. Acum, gazdele punctează mai des în prima repriză, adversarii o fac la reluare.

Klement, Soto, Berggreen, Derstroff Muto, Onisiwo sînt jucătorii indisponibili din efectivul pregătit de Martin Schmidt. Schalke nu se bazează pe Giefer, Nubel, Howedes, Kehrer, Nastasici, Uchida, Hoger.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA MAINZ – SCHALKE

SPORTING GIJON – RAYO VALLECANO, ora 21:30

Un duel al suferinței are loc pe ”El Molinon”. Și Sporting Gijon, și Rayo Vallecano au ca unic țel salvarea de la retrogradare. Prima ocupă locul 16, cu 22 de puncte, unul deasupra zonei ”fierbinți”, în vreme ce adversara se află o poziție mai sus, cu un punct în plus.

Cu una dintre cele mai fragile defensive, plus un atac modest (9 jocuri fără gol dat), golaveraj 24-36, Gijon este neîntrecută de trei etape, cu două victorii și un egal. De alte patru partide marchează constant. O dată a cedat în ultimele patru jocuri de pe teren propriu, pe lîngă două succese și o remiză, într-un raport general de 3-3-4: a înscris în 7 din cele 10 vizite primite și a luat gol în 8. Tot acasă are o restanță de disputat, contra Barcelonei.

Rayo chiar are cea mai slabă apărare, cu  47 de goluri încasate, la reușite stînd mai bine, 30, aproape jumătate dintre acestea fiind în primele 30 de minute. De patru runde nu a mai pierdut, intercalînd cîte un egal la doi în deplasare cu cîte o victorie la zero acasă. Ultimul eșec, 1-2 cu Levante, l-a înregistrat ”afară”, unde, în actuala Primera, nu a obținut decît un succes acum 9 vizite făcute, 1-0 la Las Palmas tocmai pe 20 septembrie, plus 3 egaluri și 7 înfrîngeri.

Cu 2-1 (Trahorras 40 penalty, Guerra 48 – Jony 49) a învins Rayo în tur. Însă, sezonul trecut Gijon s-a impus în ambele partide, 3-1 în deplasare, 2-1 pe teren propriu. Ba, nu a pierdut decît unul din precedentele 6 dueluri directe (5 victorii). Totodată, Sporting nu a cedat niciodată acasă în 9 jocuri din Primera (8 succese, un egal, acesta obținut în martie 1978), marcînd mereu măcar o dată și luînd gol în doar trei. Unicul triumf al lui Rayo pe ”El Molinon” datează tocmai din 1969 și a fost realizat  în Segunda, unde a mai bifat 5 eșecuri și două nuluri.

Accidentați, Bernardo Espinosa și golgeterul Sanabria absentează de la gazde. Incerți sînt Ndi și Vranjes. Oaspeții nu se pot baza pe Raț, Guerra, Cobeno, Ebert, Tono, Baena, Ze Castro, toți cu probleme medicale. În schimb, a fost convocat în premieră nou-sositul Iturra, plus puștii Jony Montiel și Nacho Martinez, fiind lăsați pe dinafară Amaya și Ozbiliz.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – RAYO VALLECANO

ASA TG. MUREȘ – PANDURII, ora 20:30

ASA și Pandurii redeschid Liga 1 într-o dispută între ocupantele locurilor 6, respectiv 5, ultimele care asigură participarea în play-off-ul de titlu. Gazdele sînt mai constrînse să învingă deoarece, cu 35 de puncte acumulate în 23 de etape, nu au decît trei lungimi în plus față de CSMS Iași și pot fi ajunse din urmă. În schimb, oltenii au 40 de puncte, iar ”o victorie ne-ar garanta 90 la sută prezența în play-off”.

Cu un antrenor nou, Petre Grigoraș în locul italianului Cristiano Bergodi, și întărită în special în atac cu Mutu și Țucudean, ASA deține cea mai bună apărare din campionat, cu doar 19 goluri încasate, și este prima la egaluri, nu mai puțin de 11. Nu a pierdut de patru runde, cu două remize la unu acasă și două victorii la zero ”afară”. Precedentul eșec a fost un 0-2 la Timișoara, în unicul meci din anterioarele 11 în care nu a înscris. Remarcabil, mureșenii nu au pierdut deloc pe teren propriu, unde au realizat 3 din totalul de 8 succese și 8 egaluri.

Pandurii speră să întrerupă invincibilitatea gazdelor acasă, deși nu a mai cîștigat de 3 jocuri, cu două eșecuri, apoi o remiză. Precedentul succes, 2-1 cu CFR, a fost în deplasare, de unde a revenit, în total, cu 4 victorii, 4 nuluri și 3 înfrîngeri. A marcat, dar a și primit gol în 5 din anterioarele 6 confruntări.

În tur, oltenii au cîștigat cu 2-0 datorită reușitelor semnate de Nicoară (9) și Hora (78), cel din urmă fiind golgeterul campionatului, cu 12 goluri. În sezonul trecut, ASA a triumfat pe propria arenă, 2-1, după ce remizase la Tg. Jiu, 1-1. Pandurii nu a învins niciodată în precedentele trei vizite făcute la Tg. Mureș, cu două succese ale gazdelor și un nul.

În pauza de iarnă, pe lîngă Mutu și Țucudean, ASA l-a recuperat din China pe Marius Constantin, dar i-a pierdut pe Hanca, Golanski, Bejan, Axente și Manolov. Balici este suspendat pentru înfruntarea cu Pandurii care, în vacanță, i-a achiziționat pe Ropotan, Antal, Acsinte, Răuță, rămînînd fără Momcilovici.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – PANDURII

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă