BORUSSIA DORTMUND VS JURGEN KLOPP, CE DUEL!

BORUSSIA DORTMUND VS JURGEN KLOPP, CE DUEL!

Jugen Klopp din nou a Dortmund. Dacă s-ar pune această problemă, cred că majoritatea fanilor Borussiei ar accepta cu drag, deși sub comanda lui Thomas Tuchel gruparea din Dortmund se prezintă foarte bine, ba chiar mai bine dacă e să comparăm situația internă de acum cu cea din sezonul 2014-2015. Capitalul de simpatie al lui Klopp este însă imens la Dortmund, iar asta se va vedea din felul în care va fi primit el azi. Pentru că, într-adevăr, Klopp se întoarce pe ”Signal Iduna Park”, dar o face ca adversar, ca antrenor al lui Liverpool, în cel mai atractiv”sfert” din Europa League. Programul zilei mai cuprinde din această competiție un echilibrat duel spaniol, Bilbao-Sevilla, și două partide, Villarreal-Sparta și Braga-Șahtior în care e de presupus că verdictul se va la retur. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ATHLETIC BILBAO – FC SEVILLA, ora 22:05

Bilbao e tare acasă, Sevilla e moale-n deplasare

Într-o dispută sută la sută spaniolă se confruntă două echipe care s-au comportat total diferit până acum în această campanie continentală. Astfel, Athletic Bilbao nu a pierdut nici un meci din cele 7 disputate pe teren propriu, cu 5 victorii și două egaluri. În schimb, FC Sevilla nu a câștigat deloc în deplasare, de unde a revenit cu doar o remiză și 4 înfrângeri: ”roș-albii” și-au păstrat același obicei și în Primera, unde nu s-au impus deloc în 15 vizite făcute, bifând toate cele 9 remize din cont și 6 înfrângeri. În  campionat cele două sunt vecine de clasament, pe locul 6, respectiv 7, ambele cu 48 de puncte în 31 de etape.

Per total, de trei partide nu a mai învins Bilbao, cu două insuccese urmate de un egal. De 9 meciuri marchează constant. În 26 de jocuri stagionale pe teren propriu, în toate competițiile, s-a înclinat de patru ori, cu Real Madrid, FC Barcelona (în două rânduri) și Real Sociedad, în rest a obținut 16 triumfuri și 6 egaluri. În doar patru din aceste dispute nu a marcat.

La rândul său, FC Sevilla a cedat în precedentele două meciuri, după alte 5 de invincibilitate. Nu a înscris în două din anterioarele 8 dispute, indiferent de întrecere. De 10 vizite făcute încoace și-a trecut în cont 6 remize și 4 înfrângeri. Unicele succese în 24 de apariții pe teren străin în acest sezon le-a obținut în Cupa Spaniei, cu Logrones, Betis și Mirandes.

Cu o ”dublă”, francezul Kevin Gameiro a decis ultima înfruntare directă, tranșată acasă de FC Sevilla cu 2-0, pe 9 ianuarie. Sezonul trecut, fiecare formația s-a impus pe propria arenă, Athletic cu 1-0, ”roș-albii” cu 2-0. Precedenta lor victorie la Bilbao datează din septembrie 2009, 4-0 în Primera: de atunci, gazdele s-au impus fără excepție în ultimele 5 dueluri pe ”San Mames”. În total, în 158 de precedente există echilibru, cu 64 de victorii Sevilla, 63 de succese Bilbao, plus 31 de remize. Însă, bascii au trecut mai departe în 6 din cele 7 înfruntări eliminatorii, toate în Cupă.

bil-sev

Trei jucători sunt indisponibili la gazde, suspendatul Raul Garcia și accidentații Laporte și Merino. De partea cealaltă, FC Sevilla are doar doi incerți, pe Konoplianka și N Zonzi, iar Pareja și Carrico sunt de mult accidentați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – FC SEVILLA

BORUSSIA DORTMUND – FC LIVERPOOL, ora 22:05

Ce duel, Borussia vs Klopp!

Meci special pentru Jurgen Klopp. Tehnicianul german se prezintă cu FC Liverpool pe terenul Borussiei Dortmund, echipa la care a activat vreme de 7 sezoane, între 2008 și 2015. El a avut un impact puternic asupra grupării ”galben-negre”, cu care a cucerit două titluri, o Cupă, două Supercupe și a jucat finala Champions League din 2013, 1-2 cu Bayern, dar și pe care a ajutat-o să scape de faliment. ”Sunt foarte bucuros să prezint noua mea echipă la Dortmund, să arăt jucătorilor mei acest stadion încântător și acest superb oraș. Aici nu se respiră decât fotbal”, a zis Klopp, care l-a înlocuit în octombrie trecut pe Brendan Rodgers.

Pentru reîntâlnirea cu fostul antrenor, Borussia vine imbatabilă de 16 partide, în toate competițiile, de la 1-2 la Koln în Bundesliga, pe 19 decembrie. Din acel moment a obținut 14 victorii, ultimele 5 consecutive, și două remize albe. În 22 de partide stagionale pe teren propriu, trupa condusă din vara trecută de Thomas Tuchel nu a pierdut decât o dată, 0-1 cu PAOK la finalul fazei grupelor din Europa League, când calificarea era deja tranșată, în rest și-a pus în cont două egaluri și 19 succese.

bor-livÎn schimb, Liverpool nu a câștigat de 3 partide, cu o înfrângere încadrată de două egaluri cu 1-1. Ultimul triumf a fost în faza anterioară din Europa League, 2-0 acasă cu Manchester United. De alte două jocuri nu s-a impus ”afară”, unde nu a învins decât o dată de 4 vizite făcute încoace. Totuși, în actuala EL nu a cedat nici unul din cele 10 jocuri, cu 4 succese și 6 egaluri, patru terminate la unu.

De trei ori s-au mai înfruntat oficial cele două formații. Prima dată a fost în mai 1966, în finala Cupei Cupelor, câștigată de nemți cu 2-1 după prelungiri, la Glasgow. Următoarele două au fost în stagiunea 2000-2001 din Champions League, în faza grupelor, când Liverpool a învins acasă cu 2-0 și a remizat la Dortmund, 0-0. Ulterior, a mai avut loc un ”amical” în august 2014, tranșat tot de ”cormorani”, scor 4-0 (Sturridge 10, Lovren 13, Coutinho 49, Henderson 61). În 21 de dispute oficiale cu formațiile engleze, Borussia a înregistrat 11 victorii, 4 egaluri și 6 eșecuri (6-3-1 pe teren propriu). Dincolo, Liverpool a înfruntat de 34 de ori rivale germane, cu 16 triumfuri, 12 remize, 6 insuccese (2-8-5 ”afară”).

Un singur absent cert la gazde, accidentatul Subotic, în vreme ce incert este Gundogan. La Liverpool, sunt mai mulți jucători cu probleme medicale, respectiv Benteke, Firmino, Gomez, Ings, Lucas Leiva, Rossiter, incert fiind Skrtel.

În această campanie de EL, Dortmund a marcat nu mai puțin de 35 de goluri (23 acasă) în 14 meciuri, pe teren propriu primind numai 4 din totalul de 11 goluri. În schimb, Liverpool nu a înscris decât de 10 ori în tot atâtea dispute, numai 3 reușite în deplasare, unde a încasat două din cele 5 goluri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – FC LIVERPOOL

VILLARREAL – SPARTA PRAGA, ora 22:05

Villarreal e invincibilă acasă în Europa League

Villarreal încearcă să-și păstreze seria invincibilă de pe teren propriu din actuala ediție din Europa League. Ba, formația spaniolă nu numai că a câștigat tot, dar nici măcar nu a primit vreun gol în cele 5 partide disputate pe ”El Madrigal”. Nu are o misiune ușoară, deoarece în vizită îi vine Sparta Praga, echipă neînvinsă în acest sezon din EL, cu 8 victorii și 4 egaluri. Deplasările le-a început cu 4 remize după care le-a continuat cu 3 succese, toate cu câte 3 goluri date, ultimul fiind un 3-0 pe ”Olimpico” cu Lazio.

La general, Villareal (locul 4 în Primera) nu a pierdut de trei partide, cu două remize, apoi un triumf, suferind un singur eșec de 5 jocuri încoace. 0-1 cu Las Palmas, pe 5 martie, este singura înfrângere din ultimele 8 partide de acasă, în toate competițiile. În stagiunea în curs, în 23 de meciuri pe ”El Madrigal”, numai Celta, Bilbao și Las Palmas au putut să se impună, în rest au fost 17 victorii ale gazdelor și 3 egaluri. În 14 din aceste înfruntări Villarreal nu a primit gol.

Pe poziția secundă în campionatul ceh, Sparta  a cedat ultimul joc, 0-2 la Slovacko, după 6 partide invincibile: 1-2 la Liberec este unicul eșec din precedentele 17 meciuri oficiale, în toate competițiile. Mai în spate, s-a înclinat de două ori de 8 vizite făcute încoace, în numai una nemarcând.

Cele două grupări nu s-au mai întâlnit până acum. Pe de altă parte, Villarreal a rămas neîntrecută în anterioarele 5 confruntări cu adversari cehi, cu 3 victorii și două egaluri (golaveraj 9-5): acasă și-a trecut în cont două dintre succese, ambele fără gol luat. De partea lor, praghezii s-au înfruntat în 17 rânduri cu formații spaniole într-un bilanț de 5 triumfuri, două remize și 10 înfrângeri, golaveraj 19-33: de pe teren iberic a revenit cu un succes (1-0 cu FC Barcelona în octombrie 1985), două egaluri și 5 insuccese.  În actuala Europa League, gazdele au dat 16 goluri, dintre care 12 în repriza secundă, iar Sparta – 24, nu mai puțin de 15 în deplasare.

vil-spa

Rukavina, suspendat, Bonera și Musacchio, accidentați, sunt cele două absențe din trupa pregătită de Marcelino, care are dubii mari în privința portarului titular, Areola sau Asenjo. Revine în schimb Jaume Costa, Dincolo, antrenorul Zdenek Scasny nu are probleme speciale de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VILLARREAL – SPARTA PRAGA 

SPORTING BRAGA – ȘAHTIOR DONEȚK, ora 22:05

Acum 5 ani Șahtior a învins Braga în ambele manșe

Braga caută nu doar prima victorie, dar și primul gol în disputele cu Șahtior. Cele două formații s-au înfruntat anterior în faza grupelor Champions League din sezonul 2010-2011, când echipa antrenată de Mircea Lucescu s-a impus și în Portugalia, 3-0, și acasă, cu 2-0. ”Minerii” au câștigat atunci seria, iar Sporting a terminat pe locul 3 și a trecut în Europa League, unde a ajuns până în finală (0-1 cu FC Porto) după ce în ”sferturi” a depășit altă echipă ucraineană, Dinamo Kiev, cu 1-1 ”afară” și 0-0 pe propria arenă. În schimb, Șahtior are un bilanț de 4 victorii, 4 egaluri și 6 eșecuri împotriva adversarelor lusitane, 3-1-3 fiind raportul de ”afară”.

Gazdele sunt neînvinse în cele 5 partide de acasă în actuala Europa League, cu 4 succese și o remiză. De fapt, în întreaga stagiune s-au descurcat nemaipomenit pe teren propriu: în 22 de vizite primite, în toate competițiile, nu au cedat decât o dată, 0-2 cu Benfica, eșec completat de 17 triumfuri și 4 remize, în doar două din aceste dispute neînscriind. Însă, la general, Sporting a dat semne de oboseală în ultima vreme, cu 3 înfrângeri suferite în precedentele 5 meciuri, în toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING BRAGA – ȘAHTIOR DONEȚK

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă