WEEK-END EXTINS, CU SURPRIZA LEICESTER ȘI LUPTA DIN SPANIA

WEEK-END EXTINS, CU SURPRIZA LEICESTER ȘI LUPTA DIN SPANIA

Pentru Leicester poate fi un week-end istoric. Pe ”Old Trafford”, un decor ideal pentru o imensă performanță, trupa lui Claudio Ranieri poate intra în istorie câștigând titlu și furnizând probabil cea mai mare surpriză din istoria Premier League. În Spania, continuă duelul pentru titlu, cu toate cele trei implicate jucând din nou una după alta, cu Atletico deschizând seria cu Rayo, Real Madrid continuând-o la San Sebastian și Barcelona terminând-o pe terenul lui Betis, dar interesantă e și lupta pentru evitarea retrogradării, cu Espanyol având un examen serios contra Sevillei. Bundesliga își poate proclama și ea campioana, dacă Bayern bate pe Monchengladbach, indiferent de rezultatul din Dortmund-Wolfsburg, în vreme ce Serie A programează partide importante pe toate palierele, mai puțin evident cel al primului loc, adjudecat deja de Juve. Se mai joacă și ”Clasicul” Ucrainei, Șahtior-Dinamo Kiev, dar numai pentru orgoliu, căci Dinamo Kiev e deja campioană. Vor fi așadar două zile cu foarte multe meciuri atractive. Toate detaliile și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ARSENAL – NORWICHsâmbătă, ora 19:30

Arsenal și tradiționalul său obiectiv: locul 4

Cu titlul compromis, lui Arsenal nu i-a rămas decât să se bată pentru un bilet de Champions League. După 35 de etape, ”tunarii” ocupă locul 4, cel de play-off în Ligă, cu 64 de puncte, câte are și echipa de deasupra sa, Manchester City. La rândul ei, Norwich are propria luptă, de alt gen, încercând să rămână în elită: se află pe locul 18, primul retrogradabil, cu 31 de puncte.

Printre fruntașe și la golaveraj, 58-34 (16 partide fără gol luat, 8 fără să fi înscris), Arsenal este invincibilă de 7 runde, cu 4 egaluri și 3 victorii, de la un 1-2 chiar acasă cu Swansea, pe 2 martie. În această perioadă nu a marcat doar în ultimul meci, 0-0 la Sunderland. Acel eșec cu galezii este singurul suferit pe teren propriu de 6 meciuri încoace, jumătate câștigate, în 5 dintre ele marcând mereu.

Cu un golaveraj slab, 35-60 (5 meciuri fără gol primit, 13 în care n-a marcat), Norwich a pierdut ultimele două jocuri, fără gol dat, după ce anterior bifase o remiză, apoi două succese. Nu a înscris decât în două din precedentele 6 dispute. I-a fost greu ”afară”: un 2-1 la West Bromwich, acum două confruntări, este singurul triumf din anterioarele 8 deplasări, restul de 7 fiind toate cedate cu doar un gol marcat. În tot sezonul s-a impus de doar trei ori pe teren străin, numai de două ori în anterioarele 16 vizite făcute.

După un sezon cu multe indisponibilități, doar doi jucători mai au probleme medicale în echipa francezului Asene Wenger, anume Cazorla și Jenkinson. Într-o situație asemănătoare se află, dincolo, T. Klose și Tettey.

Cu 1-1 (Grabba 43 – Ozil 30) s-a încheiat jocul din tur, când ”tunarii” au înregistrat al 4-lea duel direct la rând de imbatabilitate, celelalte trei fiind câștigate. Ultimul succes al lui Norwich, 1-0 acasă în noiembrie 2012, este și unicul de 12 precedente încoace, de la un 4-2 chiar la Londra în august 1992.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – NORWICH

BORUSSIA DORTMUND – WOLFSBURG, sâmbătă, ora 16:30

Speranțe minime pentru fiecare echipă la obiectivul propus

De pe locul 2, Dortmund tot mai trage nădejde la cucerirea titlului. După 31 de etape, cu 3 înainte de final, Borussia contează pe 74 de puncte, cu 7 mai puține decât liderul Bayern, care ar ieși însă campioană cu o victorie acasă contra incomodei Monchengladbach. Și Wolfsburg mai speră la ceva, anume la un bilet de Europa League, dar nu-i va fi simplu: se află pe locul 10, cu 39 de puncte, 6 până la țintă.

Cu cel mai bun atac, 75 de reușite, și a doua defensivă, întrecută de 30 de ori, Dortmund este invincibilă de 14 runde, de la un 1-2 la Koln pe 19 decembrie: de atunci a obținut 3 remize (două albe) și 11 victorii. Doar de două ori în întreg sezonul nu a marcat. Pe teren propriu nu a ratat decât 4 puncte din două remize, cu Darmstadt și Bayern, în rest a realizat 13 din totalul de 23 de succese.

Wolfsburg s-a descurcat acceptabil în ofensivă, nu și în apărare, golaveraj 42-43. De 6 jocuri nu a mai câștigat, perioadă în care a înregistrat două egaluri și 4 înfrângeri (trei din ele la zero), inclusiv ultimele două. Precedentele trei deplasări le-a cedat pe linie, iar un 4-0 pe terenul ”lanternei roșii” Hannover este singurul succes din anterioarele 10 vizite făcute, 7 dintre acestea pierdute. De altfel, ”afară” nu s-a impus decât de două ori, pe lângă 4 egaluri și 9 insuccese. În 7 din aceste înfruntări nu a marcat.

Cîteva absențe de marcă la gazde, anume golgheterul Aubameyang, plus Subotici, Gundogan și Park, toți cu probleme medicale. La rândul lor, oaspeții nu-i au la dispoziție pe Ascues, Jung, Draxler, Bruno Henrique, toți accidentați.

Borussia a învins în tur cu 2-1 (Reus 32, Kagawa 90+3 – R. Rodriguez 90+1 penalty) după ce sezonul trecut remizase acasă (2-2) și se înclinase ”afară” (1-2). Anteriorul său triumf s-a consemnat în aprilie 2014, 2-1 pe propria arenă. Wolfsburg nu a mai câștigat la Dortmund din decembrie 2012, scor 3-2.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA DORTMUND – WOLFSBURG

FC PORTO – SPORTING, sâmbătă, ora 20:30

Meci crucial doar pentru Sporting

FC Porto poate juca doar pentru spectacol. Cu 67 de puncte după 31 de etape, ”alb-albaștrii” nu au cum să mai piardă locul 3, dar nici nu mai pot urca deoarece adversara sa, Sporting, ocupă poziție secundă cu 77 de puncte, două sub liderul Benfica, de aceea pentru ea disputa de pe ”Dragao” capătă o însemnătate deosebită.

A treia și la atac, și la apărare, golaveraj 59-26, FC Porto a câștigat ultimele două runde, venite după două eșecuri la zero consecutive. Unul, 0-1 cu ”lanterna roșie” Tondela”, a fost acasă, unde formația pregătită de Jose Peseiro a mai cedat doar o dată. În rest, pe propria arenă a mai realizat două egaluri și 11 victorii. Numai o dată nu au marcat de 10 vizite primite încoace.

Cu cea mai bună defensivă, 20 de goluri încasate, și a doua la ofensivă, 67 de reușite, Sporting are cele mai puține eșecuri, numai două. Echipa condusă de Jorge Jesus a înșirat 6 triumfuri, ultimele două la zero, de la anteriorul eșec, 0-1 cu Benfica, totodată singurul din precedentele 17 jocuri, dar și unicul suferit acasă. Celălalt insucces a fost un 0-1 la Madeira: de ”afară” a mai revenit cu două remize și 12 victorii. Numai o dată nu a marcat de 7 deplasări încoace.

La gazde, s-au recuperat Layun și Evandro. Incerți au rămas Marcano și Bueno, primul având șanse mai mari să se refacă. De cealaltă parte, rivalii nu au probleme deosebite de efectiv.

În tur, Sporting a triumfat cu 2-0 (Slimani 27, 85), după ce cu un sezon în urmă FC Porto fusese mai bună, 1-1 la Lisabona, 3-0 pe propria arenă. Trupa din Lisabona nu s-a mai impus în campionat pe ”Dragao” din martie 2007, scor 1-0. Din acel moment, gazdele au bifat o remiză și 7 victorii. În actuala stagiune, gazdele au 12 partide fără gol luat, iar adversarii – 15. Raportul la jocurile în care nu au marcat este egal, 5-5.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – SPORTING

REAL SOCIEDAD – REAL MADRID, sâmbătă, ora 17:00

Fără Cristiano Ronaldo și Benzema, Real Madrid forțează victoria

Real Madrid nu are voie să greșească la San Sebastian, deși nu va conta pe doi dintre principalii marcatori, Cristiano Ronaldo și Karim Benzema, ambii victimele unor leziuni musculare. După 35 de etape, gruparea ”blanco” a strâns 81 de puncte, doar unul mai puțin decât liderul FC Barcelona și decât Atletico Madrid. Misiunea i-ar putea fi facilitată de un adversar, Real Sociedad, posibil demotivat: ocupă locul 11, cu 42 de puncte, și nu mai are nici o grijă. Totuși, atmosfera în San Sebastian nu e prea bună după ce Sociedad a pierdut acasă cu Getafe, fanii acuzându-i atunci de un ușor non-combat și așteptând acum o reacție de orgoliu.

Cu golaveraj negativ, 42-46, gazdele nu au mai câștigat de 3 runde, cu două eșecuri cu 2-1 și o remiză albă, la Villarreal. Ultima victorie a fost însă una mare, 1-0 acasă cu FC Barcelona. Totuși, trupa bască nu a învins decât în două din precedentele 10 jocuri, pe lângă 3 egaluri și 5 eșecuri. Același succes cu catalanii este singurul din anterioarele 5 partide de acasă, pe lângă două remize, apoi două insuccese. Doar o dată nu a înscris de 9 vizite primite încoace, dar în 5 dintre ele nu a dat decât câte un gol.

Cu cel mai bun atac și a patra defensivă, golaveraj 104-32, Real Madrid a suferit cele mai puține înfrângeri, numai 4. Elevii lui Zinedine Zidane au legat 9 victorii de la ultimul eșec, 0-1 acasă cu Atletico, totodată unicul insucces din anterioarele 20 de etape, 19 dintre acestea cu gol înscris. De alte 9 dispute nu s-au mai împiedicat ”afară”: după 0-1 la Villarreal, pe 13 decembrie, pe teren străin au realizat 3 egaluri și 6 victorii, inclusiv ultimele 5, toate însă cu gol dat și încasat.

Un jucător suspendat au gazdele, pe Vela. Pe lângă acesta, probleme medicale ridică Carlos Martinez, Agirretxe, Raul Navas, Canales. Dincolo, în afara accidentaților Ronaldo și Benzema, nu există alte preocupări, dar e posibil ca anumiți jucătri să fie menajați în perspectiva duelului cu City. Astfel, în apărare ar apărea Varane și Danilo,, la mijloc Kovacic, iar în atac Jese și James Rodriguez. Preventiv, Zidane i-a adus de la filială pe puștii Borja Mayoral, M. Llorente și Odegaard.

Madrilenii au avut ceva emoții în tur, când s-au impus cu 3-1 (Cristiano Ronaldo 42 penalty, 67, Lucas Vazquez 86 – Bruma 49). Cu un sezon mai devreme, fiecare formație a câștigat pe propria arenă, Real Sociedad cu 4-2 în singurul său succes din anterioarele 17 dueluri directe (3 remize, 13 înfrângeri), Real Madrid cu 4-1. În aprilie 2014 s-a consemnat ultimul triumf al trupei ”blanco” la San Sebastian, scor 4-0, totodată unicul din precedentele 3 prezențe pe ”Anoeta”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL SOCIEDAD – REAL MADRID

ATLETICO MADRID – RAYO VALLECANO, sâmbătă, ora 19:15

Vor reuși jucătorii lui Atletico să-și revină după efortul cu Bayern?

Vor reuși jucători lui Diego Simeone să se recupereze după efortul din partida cu Bayern? Aceasta e întrebarea meciului cu Rayo, mai ales că Atletico nu-și permite să calce strâmb. După 35 de etape, formația condusă de Simeone ocupă locul doi, cu 82 de puncte, tot atâtea câte are FC Barcelona, avantajat de golaveraj și de disputele directe, dar numai unul peste un Real Madrid pe val. În vizită pe ”Calderon” vine Rayo Vallecano, o formație avidă de puncte: nu ocupă decât a 16-a poziție, cu 35 de puncte, doar 3 peste retrogradare.

Cu cea mai bună apărate, numai 16 goluri încasate (22 de dispute fără nici unul luat), și cu al 3-lea atac, cu 59 de reușite, Atletico s-a impus pe linie în ultimele 5 runde, 3 fără gol luat. Ba, un 1-2 la Gijon pe 19 martie este singurul eșec din precedentele 13 jocuri, plus un egal și 11 victorii. Seria invincibilă de acasă este și mai lungă, de 15 partide, de la unica înfrângere suferită în actuala Primera pe teren propriu, 1-2 cu Barcelona, completată de 3 remize și 13 succese, 11 terminate cu apărarea intactă.

Cu cea mai slabă defensivă, dar cel mai bun atac de la locul 8 în jos, golaveraj 48-69, Rayo vine după un alt meci greu în care a cochetat cu surpriza, cedând cu 3-2 în fața Realului după ce a avut 2-0. Echipa din cartierul madrilen Vallecas nu a mai învins de 3 dispute, iar un 2-1 acasă cu Villarreal este singurul triumf de 4 confruntări încoace. Numai două victorii a obținut în precedentele 12 etape, plus 6 egaluri și 4 insuccese. Pe teren străin nu s-a impus decât o dată, 1-0 la Las Palmas tocmai pe 20 septembrie: de atunci a înregistrat 7 remize (cinci de 2-2) și 8 eșecuri. Același meci este și unicul stagional din deplasare în care nu a primit gol, dar în alte 14 a și marcat.

Pe banca gazdelor nu poate sta antrenorul Diego Simeone, suspendat. Indisponibil de mai multă vreme este milocașul Tiago, iar Godin și Ferreira-Carrasco n-au motive să riște, mai ales că marți urmează meciul cu Bayern de la Munchen. La oaspeți nu are drept de joc Trashorras, în timp ce Piti, Cobeno, Ebert și Tono au probleme medicale.

În tur, Atletico a învins greu cu 2-0 (Correa 88, Griezmann 90), apoi a făcut 1-1 ”afară” și 3-0 acasă în Cupă. În Primera, ”roș-albii” sunt neîntrecuți în ultimele 5 dueluri directe, cu o remiză albă și 4 victorii. Precedentul succes al lui Rayo a fost pe propria arenă, 2-1 în februarie 2013 (singura victorie din ultimele 12 precedente, plus 3 egaluri și 8 eșecuri), iar pe ”Calderon” – 2-0 în august 1999: de atunci, gazdele și-au trecut în cont numai succese, 5 la număr.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – RAYO VALLECANO

BETIS SEVILLA – FC BARCELONA, sâmbătă, ora 21:30

Barcelona vrea să facă încă un pas spre titlu

Betis trebuie să-i reziste unei FC Barcelona în revenire, care a rămas lider după 35 de etape doar datorită golaverajului și a rezultatelor directe mai bune, având 82 de puncte precum Atletico și numai unul peste Real. Gazdele au cam scăpat de griji: se află pe locul 13, cu 41 de puncte, 9 peste zona retrogradării. Ar mai avea nevoie de un punct pentru a scăpa și matematic.

Cel mai slab atac posedă formația din Sevilla într-un golaveraj 31-48. A cedat în ultima rundă, 0-2 pe terenul concitadinei FC Sevilla, iar un 1-0 pe propria arenă cu Las Palmas este singura victorie de 3 jocuri încoace. În precedentele 7 partide nu a câștigat decât de două ori. Mai bine i-a fost acasă, unde s-a impus cu 1-0 în anterioarele două vizite primite, precedate de un 0-1 cu Malaga, unica înfrângere din ultimele 8 apariții pe ”Benito Villamarin”, 7 încheiate cu gol dat, însă numai câte unul în 5 rânduri.

Cu al doilea atac și a doua apărare, golaveraj 102-29, FC Barcelona a câștigat la scor în precedentele două etape, cu 8-0 și 6-0, punând capăt unei serii de 4 meciuri cu un egal și 3 eșecuri consecutive, venită după 22 de dispute imbatabile. În întregul sezon, doar în două partide nu a marcat. Anterioara deplasare a fost un 8-0 la La Coruna, triumf obținut imediat ce formația catalană pierduse la San Sebastian, 0-1 cu Real Sociedad, în singurul insucces din precedentele 13 vizite făcute, pe lângă 3 remize și 9 victorii. Pentru prima dată după mult timp, Barcelona joacă după o întreagă săptămână liberă.

Doi jucători cu probleme medicale sunt la gazde, anume J. Vargas și Digard, incert fiind Bruno. În aceeași situație se găsesc, în cealaltă tabără, Mathieu, Sandro și Vermaelen.

FC Barcelona a triumfat în tur cu 4-0 (Westermann 29 autogol, Messi 33, Luis Suarez 46, 83) și a ajuns la 9 dueluri directe în campionat fără înfrângere, cu două egaluri și 7 succese, inclusiv ultimele 5. De 4 vizite primite încoace, Betis a înregistrat două remize și două eșecuri, dar, notabil, a marcat măcar o dată în ultimele 12 apariții ”blaugrana” în fief-ul ”alb-verde”. Anteriorul succes al gazdelor a fost un 3-2 în martie 2008.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – FC BARCELONA

 

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – LEICESTER, duminică, ora 16:05

Leicester față-n față cu istoria chiar pe ”Old Trafford”

Leicester are ocazia pe ”Old Trafford” să obțină primului titlu din istorie. După 35 de etape, cu 3 etape înainte de final, trupa condusă de Claudio Ranieri este lider cu 76 de puncte, 7 peste Tottenham, iar o nouă victorie i-ar garanta cucerirea campionatului. Nu va fi simplu contra unui Manchester United aflat pe locul 5, de Europa League, cu 59 de puncte, dar care încă speră să urce în zona Champions.

Cu a doua cea mai bună apărare, dar cu un atac sub așteptări, golaveraj 42-30, gazdele au câștigat la zero în ultimele două runde, victorii venite după un 0-3 pe terenul lui Tottenham. A fost al treilea ciclu consecutiv în care echipa olandezului Van Gaal s-a impus de două ori după un eșec. Pe teren propriu, ”diavolii” au legat 6 succese de la un 0-1 cu Southampton, a doua, totodată ultima înfrângere stagională de acasă, completată de 4 remize și 11 victorii.

Cu cele mai multe succese (22) și cele mai puține eșecuri (3), fiind a treia și la ofensivă și la defensivă într-un golaveraj 63-33, Leicester nu a mai cedat de 9 jocuri, cu două remize și 7 triumfuri, 7 din aceste dispute fiind fără gol luat. Ba, un 1-2 pe terenul lui Arsenal este unicul insucces din precedentele 17 partide. De 3 confruntări, toate câștigate, nu a mai pierdut ”afară”, unde a încasat două din cele trei înfrângeri stagionale, pe lângă 4 remize și 11 victorii. ”Vulpile” au marcat mereu de 7 vizite făcute încoace, însă numai câte o dată în 5 dintre ele.

Patru jucători încă au probleme medicala la gazde, respectiv Schweinsteiger, Januzaj, W. Keane și Shaw. Din tabăra liderului lipsește din nou golgheterul Jamie Vardy, suspendat, plus accidentatul M. James.

Nedecis s-a terminat meciul din tur, scor 1-1 (Vardy 24 – Schweinsteiger 45+1). Cu un sezon în urmă, fiecare formație se impusese pe propria arenă, United cu 3-1, Leicester cu 5-3 în singurul său triumf din ultimele 13 dueluri directe. Precedentul triumf al ”vulpilor” fusese un 1-0 în ianuarie 1998 chiar pe ”Old Trafford”: de atunci, ”diavolii” au realizat acasă un egal și 5 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – LEICESTER

LAZIO ROMA – INTER MILANO, duminică, ora 21:45

Doar Inter mai are pentru ce să joace

Doar orgoliul le-a mai rămas celor de la Lazio: ei nu se aflau decât pe locul 9 înaintea etapei a 36-a, cu 48 de puncte, și nu mai au la ce să aștepte. Inter, dimpotrivă, ocupă a 4-a poziție, cu 64 de puncte, și are garantat un bilet în viitoarea ediție a Europa League.

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ după 35 de runde (45-47), Lazio s-a înclinat în ultimele două jocuri după ce abia câștigase de două ori în singurele sale victorii din ultimele 6 jocuri, pe lângă un egal și 3 eșecuri. Numai o dată de 8 partide încoace nu a marcat. În precedentele 7 apariții de pe teren propriu a intercalat mereu câte un succes cu câte o înfrângere, ultima oară fiind un 2-0 cu Empoli. A înscris constant în anterioarele 3 dispute de pe ”Olimpico”.

Cu a treia cea mai bună apărare, dar stând bine și în atac, golaveraj 47-32, Inter a pierdut o dată, 0-1 ”afară” cu Genoa, în anterioarele 4 etape, celelalte trei fiind câștigate. Nu a marcat în doar una din precedentele 8 dispute. Dificil i-a fost în deplasare, unde un 1-0 la Frosinone, acum două vizite făcute, este unica victorie din ultimele 8 confruntări de ”afară”, completată de 3 egaluri și 4 înfrângeri, trei dintre ele terminate fără să fi înscris.

Absențe multe și importante la gazde: Ștefan Radu, De Vrij, Kishna, Matri, Parolo, toți accidentați. De asemenea, incerți sunt Klose și Bisevac. Dincolo, Roberto Mancini are tot lotul la dispoziție.

În tur, Lazio a învins cu 2-1 (Candreva 5, 87 – Icardi 61) în prima sa victorie din precedentele 4 dueluri directe: sezonul trecut Inter a remizat acasă (2-2), dar s-a impus la Roma cu 2-1. Anteriorul succes al gazdelor pe ”Olimpico” a fost un 1-0 în ianuarie 2014. În actuala stagiune, romanii au 11 meciuri fără gol luat și alte 12 fără să fi înscris. La milanezi raportul este 15-5.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO ROMA – INTER MILANO

ESPANOL BARCELONA – FC SEVILLA, duminică, ora 17:00

Espanol vrea să profite de oboseala Sevillei și să se salveze

Unul dintre cele mai importante meciuri stagionale dispută Espanol. Formația pregătită de Costel Gâlcă ocupa locul 15 înaintea etapei a 36-a, cu 37 de puncte, 5 peste retrogradare, iar calculele sunt clare: o victorie aproape că i-ar garanta menținerea în Primera, în timp ce un eșec ori chiar un egal i-ar îngreuna tare situație. Adversar îi este o echipă, FC Sevilla, cu sacii în căruță, având ca și asigurată participarea europeană în viitorul sezon, indiferent de ce fac în Europa League sau în finala Cupei Spaniei . ”Roș-albii” se găsesc pe a 7-a poziție, cu 52 de puncte, care duce-n Europa, căci UEFA nu mai permite participarea echipelor ce pierd finalele de cupă.

Cu un atac modest și a doua cea mai slabă defensivă, golaveraj 35-67, Espanol nu a mai câștigat de 5 runde, cu două egaluri și 3 eșecuri. Ultima victorie, și singura din ultimele 7 jocuri, a fost un 2-1 acasă cu Bilbao pe 20 martie. ”Alb-albaștrii” iau mereu gol de 10 partide, însă în 8 dintre acestea au și marcat. Un punct au obținut în precedentele două dispute de pe teren propriu, unde nu au triumfat decât de trei ori în anterioarele 9 vizite primite.

Bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 49-42, FC Sevilla s-a impus în ultimul meci, 2-0 acasă cu concitadina Betis, după o așteptare de 5 runde, cu un egal și 4 eșecuri. De 5 confruntări înscrie constant, în 4 și luând gol. În actuala Primera încă nu a obținut vreun triumf în deplasare, de unde s-a întors cu 9 din totalul de 10 remize și cu 8 din cele 11 insuccese, ultimele 3 consecutive. De 7 vizite făcute încoace a primit gol, însă a și înscris în 6 dintre ele.

Arbilla și Abraham, ambii accidentați, lipsesc sigur de la gazde. Ruben Duarte, Fuentes, Montanes, Hernan Perez și Joan Jordan au fost afectați recent de gastroenterită, dar s-au refăcut. În cealaltă tabără absentează Reyes, operat de curând de apendicită acută, iar danezul Krohn-Dehli a suferit o accidentare groaznică în turul cu Șahtior și va lipsi probabil multe luni de-acum înainte. Incert este Tremoulinas.

FC Sevilla nu a iertat în turul de acasă, scor 2-0 (Immobile 16, Banega 41). A ajuns, astfel, la 10 dueluri directe invincibile în Primera, cu 3 egaluri și 7 victorii, inclusiv ultimele 6. Anteriorul succes al lui Espanol a fost un 2-1 ”afară” în ianuarie 2011, iar pe teren propriu – 2-0 în martie 2010.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL BARCELONA – FC SEVILLA

VALENCIA – VILLARREAL, duminică, ora 21:30

Derby regional cu miză pentru oaspeți

Valencia nu mai are la ce spera: nu se găsea decât pe locul 8 înaintea etapei a 35-a, cu 44 de puncte. În schimb, cu 61 de puncte, Villarreal se bate să se mențină pe a 4-a poziție, de play-off în Champions League, în condițiile în care Celta Vigo îi suflă destul de tare din spate.

După o mare parte din stagiune dezamăgitoare,  Valencia s-a trezit o dată cu instalarea pe bancă a lui Ayestaran. ”Liliecii” sunt neînvinși de 4 runde, cu 3 victorii (inclusiv un 2-1 pe terenul Barcelonei) și un egal în ultimul joc, 2-2 la Getafe. De 5 jocuri înscrie mereu, în 4 și cu gol luat, perioadă în care a și trecut pe plus la golaveraj, 44-42. S-au impus în precedentele două partide de acasă, după 3 înfrângeri consecutive: nu au decât trei succese de 12 vizite primite încoace, pe lângă 5 remize și 4 insuccese.

Cu a treia defensivă, dar fără  a excela în apărare, golaveraj 42-31, Villarreal nu a mai învins de 3 etape (două eșecuri, un egal), ultimele două fără să fi marcat. De doar două ori a învins de 9 runde încoace, plus 3 remize și 4 eșecuri. Și mai greu i-a fost ”afară”: a cedat precedentele două deplasări, iar un 2-1 la Eibar acum 3 dispute este singura victorie din ultimele 8 vizite efectuate, completată de 4 egaluri (trei la zero) și 3 insuccese. ”Submarinul galben” vine însă după o victorie cu Liverpool în Europa League, 1-0, rezultat ce-i oferă destule spranțe pentru finala de la Basel.

Doi jucători se numără pe lista indisponibililor la gazde, respectiv Gaya și Bakkali. Incerți sunt Diego Alves, Piatti și ar putea reveni Cherishev. La oaspeți nu există probleme medicale deosebite, doar Musacchio fiind incert.

Villarreal a realizat un triumf scurt în tur, scor 1-0 (Bruno 64), primul succes după o pauză de trei dueluri directe, cu o remiză albă pe ”Mestalla” precedată de două succese ale Valenciei, unul acasă. Din august 2007, scor 3-0, nu a mai învins ”Submarinul galben” la Valencia: din acel moment, gazdele au bifat două egaluri și 4 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – VILLARREAL

ȘAHTIOR DONEȚK – DINAMO KIEV, duminică, ora 19:30

Doar orgoliile mai contează în derbyul Ucrainei

Între două partide cu FC Sevilla în semifinalele Europa League, cu șanse serios compromise după 2-2 în turul de Lvov, Șahtior își măsoară forțele în campionat cu Dinamo Kiev. Marele duel al Ucrainei e însă doar unul al orgoliilor, întrucât lucrurile sunt clare: Dinamo Kiev e deja campioană, având 64 de puncte, 7 peste Șahtior, cu 3 etape înainte de final, dar având asigurate cele trei puncte din penultima rundă, când ar fi urmat să întâlneasă pe Metalurg Zaporoje, echipă ieșită din competiție urmare a problemelor financiare. În aceeași situație este și Șahtior, care nu mai poate pierde poziția secundă, având 11 puncte peste Dnipro.

Echipa condusă de Mircea Lucescu beneficiază de cel mai prolific atac, 69 de reușite, însă nu are decât a treia apărare, bătută de 21 de ori. A dat semne de oboseală de ceva timp: două egaluri între care s-a inserat un succes a înregistrat în ultimele 3 runde. De 6 jocuri încoace nu a triumfat decât în 3, în plus a suferit singura înfrângere, 1-4 la Dnepr, din precedentele 18 partide, 15 dintre ele câștigate. Pe teren propriu a încasat una din cele 3 înfrângeri stagionale, 0-2 cu aceeași Dnepr, completată de 10 succese, marcând mereu de minim două ori.

Dinamo Kiev contează pe cea mai bună apărare, întrecută de numai 7 ori, și al doilea atac, cu 50 de reușite. Nu a ratat decât 4 puncte dintr-un egal în deplasare, 0-0 cu Zoria Lugansk, plus eșecul din turul de acasă cu Șahtior, 0-3. Pe teren străin a mai realizat 10 victorii.

Brazilienii Marlos (40) și Alex Teixeira (59, 67) au decis victoria Șahtiorului din turul de la Kiev. Ultimul, încă golgheterul campionatului cu 22 de reușite, a plecat în iarnă în China, iar absența s-a resimțit parțial. Înaintea sezonului, cele două echipe s-au întâlnit în Supercupă, câștigată de ”mineri” cu 2-0. La finalul stagiunii trecute, ele se înfruntaseră și în finala Cupei, prilej pentru Dinamo să realizeze eventul: 0-0 și 5-4 la penalty-uri. În ediția anterioară, trupa din Kiev a scos un 0-0 ”afară” și s-a impus cu 1-0 acasă. Ultimul succes al lui Șahtior pe teren propriu în campionat a fost un 3-1 în august 2013. Kievenii nu au mai învins pe arena rivalei tocmai din noiembrie 2005. De atunci, gazdele au obținut 3 remize și 6 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR DONEȚK – DINAMO KIEV

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă