Articolul precedent

TOȚI OCHII PE LUPTA PENTRU TITLU DIN PRIMERA

TOȚI OCHII PE LUPTA PENTRU TITLU DIN PRIMERA

Lupta pentru titlu din Primera Division aproape că atinge astăzi cota de fierbere prin cele trei confruntări ale echipelor implicate, toate la aceeași oră. Barcelona are de jucat acasă un mereu dificil derby cu concitadina Espanol, care a mai încurcat-o într-o situație aproape identică acum 9 ani, Real Madrid primește replica Valenciei, pe care n-a mai bătut-o de 5 sezoane pe ”Bernabeu”, în vreme ce pentru Atletico misiunea pare ceva mai ușoară, trupa lui Simeone jucând pe terenul lui Levante, deja retrogradată. La fel de interesante sunt însă și duelurile din zona retrogradării. În Anglia, City și Arsenal dau o bătălie directă pentru locul 3, ce duce direct în Champions League, iar Tottenham vrea să-și securizeze poziția a doua contra lui Southampton. În Italia rămâne deschisă lupta pentru locul doi între Roma și Napoli, în vreme ce campionatul Turciei propune un derby, Galata-Beșiktaș, un ultim obstacol pentru oaspeți în lupta pentru titlu. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

TOTTENHAM – SOUTHAMPTON, ora 15:30

Tottenham nu vrea să sape locul doi

Cu bătălia pentru titlu încheiată o dată cu succesul neașteptat al lui Leicester, Tottenham se concentrează pe menținerea pe locul 2, pe care-l ocupă cu 70 de puncte, 3 peste Arsenal după 36 de etape. De pe 7-a poziție înaintea rundei, cu 57 de puncte, Southampton are propria luptă, de a prinde un bilet în Europa League, țel de care o despărțeau trei lungimi.

Gazdele dețin cea mai bună apărare, cu 28 de goluri încasate, și al doilea atac, cu 67 de reușite. De 8 jocuri nu au mai pierdut, cu 4 victorii la zero și 4 egaluri, inclusiv ultimele două. Un 0-1 ”afară” cu West Ham a rămas singurul eșec din precedentele 15 partide. De alte 7 dispute nu s-au mai înclinat acasă (două remize, 5 succese). Pe ”White Hart Lane” au suferit două din totalul de 4 înfrângeri, completate de 6 remize și 10 triumfuri, neînscriind în patru din aceste dispute.

Cu un apetit ofensiv remarcabil, dar slăbită în apărare, golaveraj 53-39, Southampton este invincibilă de 4 etape, cu un egal și 3 victorii. 0-1 la Leicester este singurul eșec din ultimele 8 runde, 5 câștigate. De 10 confruntări primește mereu gol, dar în 8 a și marcat. Aceeași înfrângere pe terenul campioanei este unica din precedentele patru deplasări, pe lângă un nul și două succese. În total, ”afară” a avut un traseu liniar, cu câte 6 victorii, egaluri și înfrângere.

Ceva probleme pentru Pochettino înaintea partidei. Dembele a primit 6 etape de suspendare după meciul cu Chelsea, iar Dele Alli e și el suspendat. În plus, Nabil Bentaleb e accidentat. În tabără oaspeților nu există probleme de efectiv, iar Pelle ar putea reveni printre titulari.

Tottenham s-a impus în tur cu 2-0 (Kane 40, Alli 43). A fost al 7-lea duel consecutiv fără eșec, cu un egal și 6 triumfuri. Anteriorul succes al ”sfinților” a fost acasă, 1-0 în martie 2005, iar la Londra – 3-1 în septembrie 2003. De atunci, gazdele au legat 4 victorii.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – SOUTHAMPTON

MANCHESTER CITY – ARSENAL, ora 18:00

Duel direct pentru locul 3

Bătălie pentru podium și pentru Champions League pe ”Etihad”. Cu 64 de puncte în 36 de etape, Manchester City se află pe locul 4, de play-off în Ligă, și încearcă să mai urce o treaptă, ocupată de Arsenal cu 3 puncte în plus, care ar asigura prezența directă în grupele principalei întreceri continentale intercluburi. ”Cetățenii” se uită însă și în spate, la concitadina United, care are 60 de puncte și un joc mai puțin. La rândul lor, ”tunarii” au în vizor și poziția secundă, unde se găsește Tottenham cu 70 de puncte.

Cu cel mai bun atac, 68 de reușite, dar cu oarece probleme în apărare, întrecută de 38 de ori, City a pierdut jocul trecut, 2-4 la Southampton, după o serie invincibilă cu un egal și 4 victorii, mereu cu gol dat. S-a impus în precedentele două vizite primite, însă nu a câștigat decât 3 din anterioarele 6 partide de acasă, celelalte 3 fiind cedate. În această perioadă, numai o dată nu a marcat. Notabil, pe ”Etihad” a suferit jumătate din totalul de 10 înfrângeri, pe lângă 12 victorii și o remiză albă.

Printre fruntașe la realizări, golaveraj 59-34, Arsenal este imbatabilă de 8 confruntări, cu 4 remize și tot atâtea victorii, nemarcând doar în recentul 0-0 de la Sunderland. De alte 4 partide nu s-a mai înclinat ”afară” (un triumf, 3 remize), dar nu a putut să câștige decât o dată de 5 deplasări încoace. 6 din anterioarele 8 vizite efectuate le-a încheiat cu gol marcat. În total, de pe teren străin a revenit cu 8 succese, 6 egaluri și 4 înfrângeri.

Kompany, Zabaleta și David Silva, accidentați, nu contează la gazde, unde incerți sunt Aguero, De Bruyne și Yaya Toure. Dincolo, unicul absent sigur a rămas Oxlade-Chamberlain, în vreme ce șansele lui Mertesacker de a juca sunt minime..

Cu 2-1 (Walcott 33, Giroud 45+1 – Yaya Toure 82) a învins Arsenal în tur, ajungând la al 4-lea duel direct la rând fără înfrângere, sezonul trecut realizând 2-2 la Londra și 2-0 la Manchester. Precedentul succes al lui City a fost pe propria arenă, 6-3 în decembrie 2013.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – ARSENAL

FC BARCELONA – ESPANOL BARCELONA, ora 18:00

Barcelona nu poate face niciun pas greșit

Nici cel mai mic pas greșit nu-și permite FC Barcelona. După 36 de etape, cu două până la final, formația catalană este lider cu 85 de puncte, însă numai datorită golaverajului mai bun și a rezultatelor directe deoarece Atletico o secondează cu același punctaj. În plus, Real e imediat în spate, cu 84 de puncte. Nici Espanol nu stă liniștită: echipa antrenată de Costel Gâlcă are 40 de puncte și i-ar mai trebui încă unul pentru a se salva de la retrogradare.

A doua și la atac, și la apărare, golaveraj 104-29, FC Barcelona s-a impus la zero în ultimele trei runde după alte patru fără victorie, cu un egal și 3 eșecuri. În precedenta apariție pe ”Camp Nou” a terminat 6-0 cu Gijon după două eșecuri, singurele din acest sezon acasă, pe lângă un egal și 15 triumfuri. A marcat în toate vizitele primite, iar în întreaga stagiune nu a înscris în doar două jocuri, primul chiar în derbyul catalan din tur.

Având a doua cea mai slabă defensivă (doar 7 jocuri fără gol luat) și unul dintre cele mai modeste atacuri, golaveraj 36-67 (numai un gol mai mult decât Luis Suarez singur), Espanol a câștigat meciul trecut, 1-0 acasă cu FC Sevilla, după o așteptare de 5 runde, cu două remize și 3 insuccese. Doar o dată de 9 partide încoace nu a înscris și tot o dată defensiva i-a rămas intactă. De 4 confruntări nu a mai câștigat ”afară” (două remize, apoi două înfrângeri), iar un 4-2 la Gijon pe 27 februarie este unicul triumf din precedentele 14 deplasări, 11 dintre ele pierdute. În total, cu numai 3 victorii a revenit de pe teritoriu străin, plus două egaluri și 13 eșecuri.

Patru jucători sunt indisponibili în trupa ”blaugrana”, anume Bravo, Vermaelen, Mathieu și Sergi Samper. Preventiv, Luis Enrique i-a adus de la echipa secundă pe Camara și Kaptoum. De partea cealaltă, Gâlcă nu se poate baza pe Arbilla și Abraham. Incert este Ruben Duarte.

O remiză albă a fost rezultatul din tur. FC Barcelona a ajuns, astfel, la 13 dispute directe imbatabile la rând în Primera, cu 10 victorii și 3 egaluri, 10 dintre ele fără să fi luat gol. 6 din aceste dueluri au fost pe ”Camp Nou”, interval în care Espanol a cedat mereu și a înscris numai o dată. În acest sezon, cele două rivale catalane s-au mai întâlnit în ”optimile” Cupei, cu echipa lui Luis Enrique dublu învingătoare, 4-1 acasă, 2-0 ”afară”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – ESPANOL BARCELONA

REAL MADRID – FC VALENCIA, ora 18:00

Real n-a mai bătut Valencia pe ”Bernabeu” din 2010

Cu 84 de puncte în 36 de etape, Real ocupă locul 3 și este condamnată să bată Valencia în așteptarea unui pas greșit făcut de FC Barcelona și de Atletico, aflate deasupra sa cu numai un punct în plus. În schimb, ”liliecii” se află pe a 9-a poziție, cu 44 de puncte, și au rămas fără nici un obiectiv.

Cu cel mai bun atac, 105 reușite, și a patra apărare, întrecută de 32 de ori, madrilenii au cele mai puține eșecuri, 4. Ei nu au mai pierdut de 10 runde, toate câștigate. Ba, 0-1 acasă în derbyul cu Atletico este singurul lor eșec din ultimele 21 de jocuri, pe lângă 3 remize și 17 succese, totodată unica partidă din respectiva perioadă în care n-au înscris. Două din totalul de 4 eșecuri le-au încasat pe ”Bernabeu”, unde au mai bifat un egal și 15 triumfuri

Ultima formație din clasament fără golaveraj negativ, 44-44, Valencia nu a mai câștigat de două confruntări, cu un egal și un eșec venite după 3 triumfuri consecutive, singurele din ultimele 9 etape. Numai o dată nu a marcat de 6 partide încoace. A terminat neînvinsă precedentele două deplasări, între care un 2-1 pe ”Camp Nou”. Totuși, ”afară” a suferit 9 din totalul de 14 înfrângeri, completate de 4 remize și numai 5 victorii. De 16 vizite făcute încoace a încasat mereu gol, în 11 cazuri numai câte unul.

Cu 2-2 (Parejo 45 penalty, Alcacer 83 – Benzema 16, Bale 82) s-a încheiat disputa din tur. Valencia a rămas, astfel, neîntrecută de 4 dueluri directe, cu 3 egaluri la doi și o victorie, 2-1 acasă sezonul trecut în unicul său triumf de 13 precedente încoace, 7 pierdute. Pe ”Bernabeu” nu a mai triumfat din martie 2008, de atunci bifând 3 eșecuri, urmate de 4 remize consecutive. Precedentul succes al Realului acasă a fost un 2-0 în decembrie 2010.

Pentru al 4-lea meci la rând, Zidane nu va putea conta în întregime pe tripleta Ronaldo-Benzema-Bale. De data aceasta din circuit a ieșit galezul, lovit ușor la genunchiul drept. Absent contra Valenciei ar outea fi și portarul Keylor Navas. În schimb, și-au reluat pregătirile Benzema și Casemiro, care au ratat revanșa din Ligă cu City din cauza unor accidentări. De la oaspeți lipsește Bakkali. Incerți sunt Andre Gomes, Enzo Perez și Siqueira.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – FC VALENCIA 

LEVANTE – ATLETICO  MADRID, ora 18:00

Atletico nu renunță la lupta pentru titlu

Atletico nu are voie să calce strâmb în bătălia pentru titlu: madrilenii au 85 de puncte, precum liderul FC Barcelona, dar sunt dezavantajați și de golaveraj, și de rezultatele directe cu catalanii. În același timp, Real nu se găsește decât la un punct în spate. De partea cealaltă, Levante ocupă ultima poziție, a 20-a, cu 29 de puncte, și este deja retrogradată, pentru prima oară din 2008.

Cu cele mai puține victorii (7) și cele mai multe eșecuri (21), plus un golaveraj sărac, 34-66, gazdele și-au trecut în cont numai un punct în ultimele 3 jocuri. De asemenea, un 2-1 acasă cu Espanol este unica victorie de 7 partide încoace, 4 cedate. De alte 4 meciuri înscrie și ia constant gol. Acasă nu a mai pierdut de la un 1-3 cu Real, urmat de două egaluri și două succese. De altfel, 6 din cele 7 triumfuri le-a obținut pe propria arenă, pe lângă 5 egaluri și 7 înfrângeri.

Atletico beneficiază de cea mai bună apărare, cu numai 16 goluri încasate, și al 3-lea atac, 60 de reușite. Trupa condusă de Diego Simeone a înșirat 6 victorii, anterioarele patru la zero, de la ultimul eșec, 1-2 la Gijon, totodată unicul din precedentele 14 confruntări, căruia i se adaugă o remiză albă și 12 victorii. Aceeași înfrângere este singura din anterioarele 6 meciuri de ”afară”, unde a înscris mereu de 10 vizite făcute încoace. Totuși, 4 din totalul de 5 insuccese le-a suferit în deplasare, plus un egal și 13 succese, marcând în 16 din aceste înfruntări.

Gazdele nu pot conta pe mijlocașul Jose Mari, suspendat, dar l-au recuperat pe columbianul Jefferson Lerma. Incerți sunt Ivan Lopez și Tono Garcia. Dincolo, Atletico îl are suspendat pe antrenorul Diego Simeone. În rest, lotul e complet, după ce și portarul Oblak a scăpat de recentele probleme musculare.

Atletico s-a impus scurt în tur, 1-0 (Thomas Partey 81), și a urcat la trei dueluri directe invincibile după 3-1 acasă și 2-2 ”afară” sezonul trecut. Ultimul succes al lui Levante, 2-0 pe propria arenă în mai 2014, este și singurul de 7 precedente încoace (4 pierdute). Madrilenii nu au mai învins în fief-ul valencienilor din octombrie 2007, de atunci gazdele înregistrând 3 victorii și două egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – ATLETICO  MADRID

GALATASARAY – BEȘIKTAȘ, ora 20:00

Galata, ultimul hop pentru Beșiktaș către titlu

Galatasaray este ultimul mare hop în calea lui Besiktas spre un nou titlu, așteptat din 2009. După 31 de etape, oaspeții sunt la șefia Superlig cu 73 de puncte, 3 peste Fenerbahce. La rândul ei, trupa Cim Bom nu se afla decât pe a 6-a poziție înaintea rundei, cu 45 de puncte, și tot încearcă să intre în zona Europa League.

Cu al doilea atac, dar și cea mai slabă defensivă din primele 9 clasate (3 dispute fără gol înscris, 6 fără să fi luat), golaveraj 61-47, Galata este fruntașă doar la egaluri, nu mai puțin de 12. Nu a mai pierdut de două jocuri (victorie, egal), iar un 2-4 la Antalya este singurul eșec din ultimele 5 partide. 7 din precedentele 8 meciuri le-a încheiat cu gol dat și luat. Pe teren propriu s-a înclinat numai o dată, 1-2 cu Ankaraspor în prima vizită primită, pe 24 august. Din acel moment, la Istanbul a realizat 8 din totalul de 11 triumfuri  și jumătate din cele 12 egaluri, doar două din aceste dispute terminându-le fără să fi marcat.

Cu cea mai prolifică ofensivă, însă doar a 4-a apărare (două înfruntări fără gol dat, 12 fără să fi primit), golaveraj 70-32, Besiktas are cele mai multe victorii, 23. ”Vulturii” sunt neînvinși de 4 runde, cu 3 succese și un nul. Totodată, un 1-2 la Kasimpasa este unica înfrângere din anterioarele 9 dispute. Două din cele 4 eșecuri stagionale, pe lângă 10 victorii și 3 egaluri, le-a suferit în deplasare, unde nu a mai cedat de două confruntări. Numai o dată nu a înscris în cele 15 vizite efectuate, într-un 0-0 în fief-ul Fenerului.

Besiktas a triumfat în tur cu 2-1 (Mario Gomez 56, Gokhan Tore 74 – Sneijder 54) în prima sa victorie după 10 dueluri directe terminate cu 3 egaluri și 7 succese ale Galatei, două sezonul trecut, cu 2-0 și acasă, și în deplasare. ”Vulturii” nu s-au mai impus pe teritoriul Cim Bom din noiembrie 2010, scor 2-1: de atunci, gazdele au obținut o remiză și 4 victorii. De 10 precedente încoace se marchează constant.

Pentru gazde, principal grijă din efectiv o reprezintă recuperarea olandezului Sneijder, afectat de dureri musculare. Dacă acesta nu se va reface total, titular în locul său ar fi Emre Colak. Probleme medicale mai ridică Chedjou și Semih. În cealaltă tabără, nu există mari preocupări în privința efectivului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – BEȘIKTAȘ

 

Casa Pariurilor

Un comentariu
  • razvan74 spune:

    o lupta in doi, Atletico a demonstrat ca e o echipa oscilanta si a iesit fix la final din lupta.. ar fi fost frumos sa fi decis un clasico dar e bun si asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă