AZI AFLĂM CAMPIOANA ÎN SPANIA: BARCELONA SAU REAL MADRID?

AZI AFLĂM CAMPIOANA ÎN SPANIA: BARCELONA SAU REAL MADRID?

Se termină în acest week-end campionatele în Spania și în Italia. Nu se vor juca toate meciurile la aceeași oră, ci au fost împărțite în funcție de zonele clasamentului. Azi vom afla cine este noua campioană în Primera Division. Dacă va fi vechea campioană, FC Barcelona, sau dacă Real Madrid va reuși o surpriză de nimeni anticipată la 1 martie ne vom lămuri după partidele celor două rivale, la Granada, respectiv La Coruna, ce încep la ora 18:00. Apoi, seara, vom vedea cine va termina pe locul doi în Serie A și dacă AC Milan va izbuti să termine sezonul pe o poziție care să-i garanteze prezența europeană indiferent de rezultatul din finala Cupei de sâmbăta viitoare. Regăsim în programul zilei de azi și meciuri decisive din Bundesliga și Ligue 1, dar și prima manșă a semifinalei pentru promovarea în Premier League. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

DERBY COUNTY – HULL, ora 14:30 (ANGLIA CHAMPIONSHIP, PLAY-OFF)
Derby a bătut de două ori pe Hull în campionat
La Derby se dispută primul meci dintre County și Hull City din semifinalele play-off-ului de promovare în Premier League. Returul este prevăzut marți, 17 mai, iar învingătoarea va disputa finala cu câștigătoarea înfruntării dintre Sheffield Wednesday și Brighton.
Pe locul 5 au încheiat gazdele sezonul regulat, cu 78 de puncte în 46 de etape și golaveraj 66-43. Nu au mai câștigat de 3 runde, cu două egaluri și un eșec, după ce anterior legaseră 4 victorii. Doar o dată în ultimele 10 jocuri nu au marcat. O remiză, apoi o înfrângere a înregistrat Derby în precedentele două vizite primite, care au pus capăt unei serii de 5 succese, 4 dintre ele la zero. În întreg sezonul, 4 din totalul de 10 eșecuri le-a suferit pe propria arenă, completate de 12 triumfuri și 7 egaluri.
Hull a terminat sezonul regulat pe a 4-a poziție, cu 83 de puncte, plus al 4-lea cel mai bun atac, dar și a două apărare într-un golaveraj 69-35. 0-1 la Bolton, acum două meciuri, este singura înfrângere din precedentele 7 partide, plus două egaluri și 4 succese, totodată unica dispută din acest șir în care nu a înscris. De câtva timp i-a mers rău ”afară”, cu doar un triumf, un egal și 4 insuccese. De altfel, nu mai puțin de 10 din totalul de 11 eșecuri le-a încasat pe teren străin, pe lângă 9 victorii și 4 remize.
Pe 5 aprilie cele două formații s-au întâlnit tot la Derby, unde County s-a impus detașat, cu 4-0 (B. Johnson 29, 38, C. Martin 84, Bryson 90+4), după ce învinsese și în tur, scor 2-0. Cu un sezon în urmă Hull fusese cea care câștigase de două ori, 2-1 și acasă, și în deplasare. Succesul de luna trecută este primul al lui Derby pe teren propriu după 5 dueluri directe cu două egaluri urmate de 3 eșecuri.
 
ST. ETIENNE – LILLE, ora 22:00
Ambele echipe încă speră la Europa League, dar depind de Nice
Ambele formații încă mai speră să prindă un bilet de Europa League. Înaintea ultimei etape, a 38-a, St. Etienne ocupă locul locul 5, cu 58 de puncte, iar Lille se găsește o treaptă mai jos, cu un punct mai puțin. Doar cine va învinge va mai putea visa la Europa, cu condiția însă ca Nice, cea care se află pe a 4-a poziție, ultima de cupe, cu 60 de puncte, să piardă la Guingamp.
Fără a străluci la realizări, golaveraj 42-36, St. Etienne a cam dat semne de oboseală: nu a mai învins de două runde, cu un egal și un eșec fără gol marcat, rezultate venite după 5 victorii consecutive, toate la zero. Acele succese sunt singurele din precedentele 12 jocuri. Pe teren propriu nu a pierdut de 4 partide (trei câștigate), toate cu defensiva nebătută, însă s-a înclinat de două ori în anterioarele 7 vizite primite. În total, acasă a cedat de 4 ori, plus 4 remize și 10 victorii.
Cu a doua cea mai bună apărare, 27 de goluri primite, dar și cu cel mai slab atac dintre primele 11 clasate, cu 38 de reușite, Lille vine după 9 meciuri la rând fără înfrângere, cu două remize albe, realizate totuși în ultimele 3 etape, și 7 succese. Ultimul eșec, totodată unicul de 15 jocuri încoace, a fost un 0-3 la Montpellier pe 27 februarie. Precedentele 4 deplasări au însemnat numai triumfuri, având doar un insucces în anterioarele 7 dispute de ”afară”. De altfel, pe teren străin nu a pierdut decât de 4 ori, pe lângă 5 succese și 9 egaluri din totalul de 15.
La gazde, cinci jucători au probleme medicale. Aceștia sunt Bayal Sall, Tannane, Bahebeck, Brison și Clerc. Aceeași situație îi vizează, de cealaltă parte, pe Mbemba, Boufal, Pavard, Bautheac. Totodată, Obbadi este suspendat.
Cu 1-0 (Benzia 60) s-a impus Lille în tur, într-unul din cele nu mai puțin de 16 meciuri în care a marcat doar câte o dată. A fost prima victorie după 3 dueluri directe cu un egal și două succese acasă ale lui St. Etienne. Lille nu a mai învins în fief-ul ”verzilor” din august 2012, scor 2-1: de atunci, gazdele și-au trecut în cont două triumfuri cu 2-0.
 
WOLFSBURG – STUTTGART, ora 16:30
Stuttgart isi joacă rămânerea în Bundesliga
Aflată pe locul 8, cu 42 de puncte, înaintea ultimei etape, a 34-a, Wolfsburg nu are la ce să mai aștepte. Stuttgart, dimpotrivă, își joacă rămânerea în Bundesliga: nu ocupă decât a 17-a poziție, cu 33 de puncte. Pentru a se salva, sau măcar pentru a prinde barajul de evitare a retrogradării, Maxim și colegii săi au nevoie neapărat de o victorie, dar și ca meciul dintre echipele de deasupra lor, Bremen (35p) și Frankfurt (36p), să se termine cu un rezultat favorabil.
Cu un atac rezonabil, dar cu o defensivă fragilă, golaveraj 44-48, Wolfsburg a câștigat runda trecută, 1-0 la Hamburg, după o pauză de 7 jocuri, cu două egaluri și 5 eșecuri, cu gol dat în 4 dintre ele. Acasă nu a mai învins de 3 partide, cu două egaluri la unu și un eșec: pe ”Volkswagen Arena” s-a impus numai o dată în precedentele 5 vizite primite și de două ori în anterioarele 9. Totuși,  numai 3 din totalul de 13 eșecuri stagionale le-a încasat pe propria arenă, completate de 5 remize și 8 triumfuri.
Cu cel mai bun atac de la locul 5 în jos, cu 49 de reușite, însă și cu cea mai slabă defensivă, 72 de goluri luate (4 confruntări fără gol primit), Stuttgart nu a mai triumfat de 8 meciuri, cu două egaluri și 6 insuccese, ultimele 5 consecutive. Numai o dată de 6 dispute încoace nu a înscris. Seria nereușitelor de ”afară” se ridică la 6 confruntări (3 egaluri, 3 eșecuri), de la un 4-2 la Frankfurt pe 6 februarie. De altfel, cu doar 3 victorii au revenit șvabii din deplasare, pe lângă 5 egaluri și 8 înfrângeri, marcând în 12 din cele 16 deplasări anterioare.
Gazdele nu-i au la dispoziție pe Jung, Ascues, R. Rodriguez, Bruno Henrique, Sprenger, Stolze. Și adversarii au absenții lor: Sunjici, Barba, Serey Die, Ginczek, Ferati, Wanitzek, Kiesewetter.
Stuttgart a câștigat în tur cu 3-1 (Didavi 22, 47, Kostici 31 – Arnold 14) în primul său succes din precedentele 7 dueluri directe, celelalte 6 fiind toate pierdute. Anteriorul triumf al său la Wolfsburg a fost un 1-0 tocmai în decembrie 2005. Din acel moment, ”lupii” au obținut acasă o remiză, apoi 8 victorii, 5 dintre acestea fără gol primit.
 
AC MILAN – AS ROMA, ora 21:45
Victoria e dorită de ambele, dar nu garantează nimic
Partida este crucială pentru ambele echipe, condamnate să câștige. Înaintea etapei de final, a 38-a, Milan ocupă locul 7, cu 57 de puncte, și încă speră să prindă un bilet de Europa League așteptând și ca Sassuolo (58p) să se împiedice  acasă în fața unui Inter ce va aborda această partidă cu multe rezerve. (AICI GĂSIȚI COTELE LA SASSUOLO-INTER). Totuși, ”rosso-nerii” mai au și soluția Cupei, unde vor disputa finala cu Juventus. La rândul ei, cu 77 de puncte, AS Roma se găsește pe a 3-a poziție, de play-off în Champions League, însă caută să mai urce o treaptă ca să pătrundă direct în grupele întrecerii, distanța până la Napoli (acasă cu Frosinone) fiind de două puncte. (AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – FROSINONE).
Mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 48-30, Milan nu a pierdut de două runde (un egal, o victorie), iar un 1-2 pe terenul ”lanternei roșii” Hellas Verona este singurul eșec din ultimele 5 jocuri. Totuși, nu a câștigat decât două din precedentele 10 partide, 4 pierdute. Numai o dată în anterioarele 8 meciuri nu a marcat. De 4 dispute nu s-a mai impus acasă (3 remize, o înfrângere), dar un 0-1 cu campioana Juventus este unicul insucces de 9 vizite primite încoace, jumătate câștigate. Oricum, de doar 3 ori s-a înclinat pe ”San Siro”, unde a mai înregistrat 6 egaluri și 9 triumfuri.
Cu cel mai bun atac, 80 de goluri (nu a marcat în doar 4 dispute), dar cu probleme în defensivă, întrecută de 40 de ori, AS Roma are cele mai puține eșecuri, 4, însă e trasă în jos de multele egaluri, 11. Trupa lui Luciano Spalletti este invincibilă de 16 runde, cu 13 triumfuri, inclusiv precedentele 4, și 3 remize. Ba, un 0-1 cu Juventus la Torino este singurul eșec din anterioarele 24 de jocuri. Același rezultat de pe terenul ”Bătrânei Doamne” a fost al 3-lea și ultimul eșec suferit ”afară” (de atunci, în deplasare a obținut o remiză și 6 triumfuri), plus 6 remize și 9 succese.
Doar Ely lipsește sigur de la gazde, accidentat. Pe lângă acesta, incerți sunt Antonelli și Menez. În cealaltă tabără, romanii nu se pot baza numai pe Perotti, cu probleme medicale.
Nedecis s-a terminat înfruntarea din tur, 1-1 (Rudiger 4 – Kucka 50). Și sezonul trecut Milan a remizat pe ”Olimpico”, 0-0, apoi a învins acasă, cu 2-1, în unicul succes din ultimele 7 dueluri directe. Precedenta victorie a romanilor a fost pe propria arenă, 2-0 în aprilie 2014, iar la Milano – 1-0 în decembrie 2010, de atunci ”rosso-nerii” bifând pe ”San Siro” două egaluri și două triumfuri.
 
DEPORTIVO LA CORUNA – REAL MADRID, ora 18:00
Real forțează victoria, dar așteaptă vești de la Granada
Aflată pe poziția secundă, Real duce ultima luptă pentru titlu. Ca să îl obțină, madrilenii trebuie să câștige la La Coruna, dar au nevoie și ca FC Barcelona, lider cu un punct în plus, 88 față de 87, să se împiedice la Granada. La egalitate de puncte, intervin rezultatele directe, unde catalanii sunt superiori, 4-0 și 1-2. În privința gazdelor, acestea abordează runda finală, a 38-a, cât se poate de relaxate, fiind pe locul 13, cu 42 de puncte.
Cu cele mai multe egaluri, 18, din actuala Primera, dar cu puține victorii, doar 8, golaveraj 45-59, Deportivo a învins neașteptat în trecuta rundă, 2-0 la Villarreal, după o așteptare de 6 jocuri, în care a intercalat mereu câte un egal cu câte un eșec. Ba, nu s-a impus decât de două ori în ultimele 21 de partide. Nici acasă nu i-a mers bine: a cedat pe linie în precedentele 3 vizite primite, între care un 0-8 cu FC Barcelona, înfrângeri precedate de un 2-1 cu Levante, singurul succes din anterioarele 10 dispute de pe propria arenă. De altfel, numai 4 succese a avut pe ”El Riazor”, completate de 8 egaluri și 6 înfrângeri, iar de 10 vizite primite încoace ia constant gol.
Cu al doilea atac și cu o apărare nu strălucită, golaveraj 108-34, Real a bifat cele mai puține eșecuri, 4. Două dintre ele au fost pe teren străin (cu FC Sevilla și Villarreal), de unde a mai revenit cu 5 din totalul de 6 egaluri și 11 succese din 27, înscriind în 16 dintre ele. Pe ”El Riazor” se prezintă cu 11 victorii consecutive obținute de la ultima înfrângere, 0-1 acasă cu Atletico, totodată unica din precedentele 22 de confruntări, 18 dintre ele câștigate. ”Afară” nu a mai fost îngenuncheată de 10 jocuri, cu 3 egaluri și 7 triumfuri, anterioarele 6 consecutive.
Laure, Juan Dominguez, Lux și Fabri sunt jucătorii indisponibili la gazde, dar poate reintra veteranul Manuel Pablo, unicul fundaș dreapta valid. Dincolo, Zinedine Zidane are probleme cu Lucas Vasquez, în dubiu inclusiv pentru finala Ligii de la Milano, dar va putea miza pe cea mai bună formulă după ce Keylor Navas, Dani Carvajal și Modric s-au recuperat, iar Bale s-a arătat decis să forțeze reintrarea, fiind ca și scăpat de entorsa la genunchi. Și Jese este operațional, deși tocmai a fost afectat de gripă.
Real n-a avut deloc emoții pe ”Bernabeu”, unde s-a detașat cu 5-0 (Benzema 15, 90+1, Bale 22, 49, 63). De altfel, madrilenii sunt neînvinși de 10 dueluri directe, cu o remiză albă și 9 triumfuri. Ultimul succes al lui Depor a fost un 2-1 acasă în august 2008.
 
GRANADA – FC BARCELONAora 18:00
Barcelona depinde doar de ea: cu o victorie e campioană
FC Barcelona depinde doar de ea ca să câștige din nou titlul. Liderul și-ar atinge scopul cu o victorie la Granada, înaintea ultimei etape având un punct peste Real, 88 față de 87, dar și cu un egal ori un eșec cu condiția ca madrilenii să nu câștige la La Coruna: la egalitate de puncte, catalanii sunt mai buni la rezultatele directe, 4-0 și 1-2.
Pe locul 16 cu 39 de puncte, gazdele tocmai au scăpat de retrogradare datorită ultimului rezultat, 4-1 pe terenul Sevillei. ”Roș-albii” s-au impus în precedentele două runde, ba au triumfat în 3 din anterioarele 4 jocuri. De câtva timp și-au mai revenit pe teren propriu, unde nu au mai pierdut de 6 partide, cu 3 egaluri și tot atâtea succese . În total, pe ”Los Carmenes” au înregistrat 6 victorii, 5 egaluri și 7 eșecuri.
Cu cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 109-29, FC Barcelona a obținut 4 victorii la rînd, fără gol luat și cu 21 date, după precedentul eșec, 1-2 chiar acasă cu Valencia, ultimul rezultat negativ dintr-o serie de 3 înfrângeri și o remiză. 0-1 cu Real Sociedad la San Sebastian, acum 3 deplasări, este singura înfrângere de 14 vizite făcute încoace, pe lângă 3 egaluri și 10 triumfuri. Din cele 5 insuccese stagionale, 3 le-a suferit pe teren srăin, completate de 3 egaluri și 12 victorii, doar două din aceste meciuri fiind terminate fără gol dat.
Trei jucători nu contează la gazde, respectiv Success, Mainz și Foulquier. Incerți sunt Biraghi și Fran Rico, dar s-a refăcut total Rochina. În cealaltă tabără, inapți sunt Sandro și Sergi Samper. Între buturi ar apărea Ter Stegen, deși este posibilă recuperarea portarului Claudio Bravo.
FC Barcelona a învins în tur cu 4-0 (Messi 8, 14, 58, Neymar 83). A fost al 3-lea succes la rând al catalanilor în duelurile directe cu Granada, al cărei ultim triumf este un 1-0 acasă în aprilie 2014. Mai mult, Granada nu a putut realiza mai mult de o victorie și un egal de 17 precedente încoace: Messi a jucat în 8 și a înscris în 5 dintre ele de 11 ori.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GRANADA – FC BARCELONA

 

Casa Pariurilor

Un comentariu
  • Adrian spune:

    Salut Andrei. Sunt fan Liverpool si as dori sa te intreb daca , tinand cont de sezonul mai slab al lui Everton, cormoranii ar trebui sa-l transfere pe Lukaku. Eu cred ca au nevoie de un atacant si Lukaku s-ar potrivi perfect mai ales ca acum l-ar lua la un pret mai mic decat ar fi facut-o vara trecuta. Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă