Articolul urmator

LIVERPOOL-SEVILLA, O FINALĂ CU MIZĂ DUBLĂ

LIVERPOOL-SEVILLA, O FINALĂ CU MIZĂ DUBLĂ

Prima finală europeană a sezonului fotbalistic se joacă la Basel, între Liverpool și FC Sevilla, prima confruntare din istoria celor două grupări. FC Sevilla este deținătoarea trofeului, pe care l-a câștigat și-n 2014, dar Liverpool caută, printr-un succes, revenirea în elita fotbalului continental, în care nu s-a prea regăsit în ultimii ani. Va fi un foarte interesant duel tactic între Jurgen Klopp și Unai Emery, dar și un meci cu o miză dublă, căci, dincolo de trofeu și de recunoașterea europeană, în joc este participarea în viitoarea ediție a Champions League. pentru Liverpool lucrurile sunt ușor mai dramatice, căci finala de azi e ultima șansă de a prinde trenul de Europa și-n viitorul sezon, căci clasarea în Premier League nu-i permite acest lucru, spre deosebire de FC Sevilla, care și-a asigurat prezența în Europa League indiferent de deznodământul acestei partide, dar și a finalei Cupei Spaniei de duminică. Liverpool-Sevilla e meciul zilei, despre care găsiți toate detaliile mai jos, dar nu e singurul reper al programului. Amănunte și cote aici:

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC LIVERPOOL – FC SEVILLA, miercuri, 18.05, ora 21:45

O finală cu miză dublă: trofeu plus participare în Champions League

FC Liverpool a ajuns în finala Europa League, fosta Cupa UEFA, pentru prima dată din 2001 încoace. Atunci, la Dortmund, a și câștigat trofeul într-o confruntare de poveste cu Deportivo Alaves, scor 5-4 după prelungiri. Adversară îi este o altă trupă spaniolă, FC Sevilla, cea care a triumfat  în precedentele două ediții. În cazul unui nou succes, ”roș-albii” vor deveni prima echipă care învinge în C3 (acum C2) de trei ori la rând, dar și întâia formație care ia trofeul de 5 ori, cumulate cu campaniile câștigătoare din 2006 și 2007.

Englezii se prezintă pe stadionul ”St. Jakob” din Basel imbatabili de 4 partide, cu două victorii la zero urmate de două egaluri la unu. Doar o dată nu au marcat în ultimele 20 de jocuri, în toate competițiile. Acest lucru s-a întâmplat în turul de la Villarreal din semifinale, 0-1, anulat apoi de un 3-0 pe ”Anfield”. Același meci de pe terenul ”Submarinului galben” este și unicul din actuala Europa League în care ”cormoranii” antrenați de neamțul Jurgen Klopp au pierdut, pe lângă 6 victorii și 7 remize.

Spaniolii au cedat ultimele două dispute, cu 7 goluri luate și numai două date. 3-1 în revanșa din semifinale cu Șahtior (2-2 în tur) este singurul triumf din anterioarele 5 partide și doar al doilea de 10 meciuri încoace, indiferent de întrecere. Numai o dată nu au înscris ”roș-albii” în precedentele 12 înfruntări. Sosită din Champions League, unde a ocupat locul 3 în grupă cu două victorii și 4 insuccese, echipa condusă de Unai Emery a pierdut de două ori apoi în Europa League, plus două egaluri și 4 succese.

Este prima confruntare din istorie între cele două grupări. Până acum, Liverpool s-a mai confruntat de 34 de ori cu un adversar spaniol, bilanț 14 triumfuri, 10 egaluri și 10 înfrângeri, inclusiv în două finale pe teren neutru: 1-0 cu Real Madrid în Cupa Campionilor 1981 și 5-4 prel. cu Alaves în Cupa UEFA 2001. Dincolo, FC Sevilla s-a mai duelat în 8 rânduri cu adversare din Anglia, cu 3 victorii, două remize și 3 eșecuri: bilanțul include și un 4-0 cu Middlesbrough la Eindhoven în prima C3 câștigată, cea din 2006.

În cazul în care scorul va fi egal, și după 90 de minute, și după prelungiri, se va apela la lovituri de departajare. În Europa, Liverpool a mai trecut de 4 ori prin asemenea situații, iar în 3 dintre ele (printre care două finale de C1, în 1984 și 2005) s-a impus. La rândul ei, Sevilla a bifat 6 ședințe de la 11 metri, cu un rateu și 5 succese, inclusiv două pe teren neutru, în finalele C3 din 2007 și 2014.

sev-liverPentru disputa de la Basel, Klopp nu-i poate avea la dispoziție pe Joe Gomez, Rossiter, Wisdom, toți cu probleme medicale, plus pe suspendatul Sakho, dar i-a recuperat pe Henderson, Origi și Ings, dar e de presupus că niciunul nu se va regăsi printre titulari. În cealaltă tabără, Emery are 4 indisponibili, danezul Krohn-Dehli (al 5-lea cel mai bun pasator din Primera), operat recent, Reyes, Tremoulinas și Andreolli.

În ceea ce privește formulele de start, nu se așteaptă mari inovații. Klopp va începe probabil cu același modul 4-2-3-1, cu Emre Can și Millner în fața unei apărări în care cuplul de fundași centrali va fi format din unicii disponibili Kolo Toure și Lovren. E posibil să apară totuși Henderson, asta dacă forma sa fizică îl va convinge pe Klopp să-i ofere șansa titularizării într-un meci atât de complicat. În față va fi tot Sturridge, cu tripleta Lallana-Firmino-Coutinho în spate. Din acest punct de vedere, o eventuală participare din primul minut a lui Origi sau Benteke ar fi o mare surpriză.

Dincolo, Unay Emery va folosi, în principiu, același sistem 4-2-3-1, dar care se poate lesne transforma, în funcție de derularea evenimentelor într-un 4-3-3, prin retragerea lui Ever Banega în linie cu N Zonzi și Krychowiak. Știind că Emery e mai degrabă un antrenor circumspect, e de presupus că nu va risca foarte tare prin titularizarea lui Konoplyanka și va alcătui o linie de trei mai echilibrată și mai dispusă la efort, Coke-Banega-Vitolo în spatele unui Kevin Gameiro gata să profite de toate slăbiciunile fundașilor adverși, în special lipsa de viteză pe zona centrală. În apărare, Emery va merge probabil pe mâna lui Rami și Carrico ca fundași centrali și a lui Escudero în stânga, în lipsa titularului Tremoulinas.

Miza partidei este dată, dincolo de posibilitatea câștigării unui trofeu european, și de participarea în viitoarea ediție a Champions League. Învingătoarea va merge direct în faza grupelor. Dacă Sevilla și-a asigurat oricum un loc în preliminariile Europa League, prin poziția ocupată în clasamentul din Primera, având în plus și varianta finalei Cupei Spaniei cu Barcelona de duminică, pentru Liverpool un eșec ar însemna un sezon viitor fără competiții europene. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC LIVERPOOL – FC SEVILLA

MLADA BOLESLAV – JABLONEC, ora 19:15

O finală cu repetiție: în 2013 a câștigat Jablonec

Pentru a doua oară în istorie, Mlada Boleslav și FK Baumit Jablonec se înfruntă în finala Cupei Cehiei. În precedentul caz, din 17 mai 2013, ultima a avut câștig de cauză, dar cu mult suspans: 2-2, apoi 5-4 la loviturile de departajare. A fost al doilea trofeu, adăugat celui din 1998, 2-1 după prelungiri cu Petra Drnovice. Trupa din Jablonec a jucat ultimul act al competiției și în 2015, pierdut în fața lui Slovan Liberec, 1-1/1-3 pen. A fost al 4-lea rateu după 0-1 cu Teplice în 2003, 1-2 cu Sparta Praga în 2007 și 1-2 cu Viktoria Plzen în 2010. La rândul ei, Mlada a câștigat Cupa în 2011, terminând 1-1/4-3 la penalty-uri cu Sigma Olomouc.

Echipa din Boleslav are deja asigurată prezența în viitoarea Europa League datorită locului 4 ocupat la finalul campionatului, cu 57 de puncte în 30 de etape: a avut cel mai bun atac, dar a suferit în apărare, golaveraj 63-37. Nu a mai câștigat de două jocuri, cu un eșec și un egal, însă 0-2 ”afară” cu Bohemians Praga este singura înfrângere din precedentele 16 partide, în toate competițiile, completată de 6 remize și 9 victorii. Numai o dată în anterioarele 6 meciuri nu a marcat.

Pe a 7-a poziție a încheiat Jablonec campionatului, cu 41 de puncte, plus cel mai bun atac de la locul 6 în jos, golaveraj 46-39. ”Alb-verzii” nu au mai pierdut de 4 dispute, cu 3 succese consecutive urmate de o remiză albă, iar un 1-2 la Olomouc este unicul eșec din ultimele 7 confruntări, 5 dintre ele câștigate. Ei au înscris în 7 din precedentele 8 jocuri.

Până l-a finală, Mlada le-a eliminat pe Klatovy (5-0), Karvina (1-0, 3-0), Hradec Kralove (4-1, 1-1), Viktoria Plzen (1-0, 0-0). De partea cealaltă, Jablonec a trecut de Slavoj Visehrad (2-0), Frydek-Mistek (3-0, 2-0), Dukla Praga (2-1, 0-0), Sparta Praga (2-0, 2-1).

În acest sezon, cele două formații s-au întâlnit de două ori în campionat. De fiecare dată s-a impus Mlada Boleslav, 2-1 ”afară” și 1-0 acasă. Anterioarele triumfuri ale lui Jablonec au fost chiar în ediția precedentă a Cupei, 2-1 în deplasare și 1-0 pe propria arenă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MLADA BOLESLAV – JABLONEC

ACCRINGTON – WIMBLEDON, ora 21:45 (ANGLIA LEAGUE TWO, PLAY-OFF )

Avantaj fragil pentru Wimbledon după prima manșă

Accrington Stanley și AFC Wimbledon dispută bătălia decisivă din semifinalele play-off-ului de promovare în League One (divizia a 3-a), fază în care au intrat echipele clasate între locurile 4 și 7 din League Two. Returul pornește de la scorul de 1-0 în favoarea oaspeților, care s-au impus acasă foarte greu, gol Beere în minutul 90+3. Învingătoarea va juca finala cu Plymouth Argyle, care a depășit-o pe Portsmouth (2-2 și 1-0).

Pe a 4-a poziție, cu 85 de puncte în 46 de etape, a terminat campionatul Accrington, care a ratat promovarea directă din cauza golaverajului inferior față de Bristol. Fără victorie și fără gol dat de două partide, ”roș-albii” au suferit în tur primul eșec din ultimele 13 jocuri, 8 dintre ele câștigate. De alte 7 meciuri nu au mai pierdut pe propria arenă (4 remize, 3 succese), de la un 1-3 cu Portsmouth pe 8 martie, totodată singura înfrângere din precedentele 16 vizite primite. Ultimul meci de acasă, 0-0 cu Stevenage, a devenit, totodată, primul din acest sezon de pe ”Store First Stadium” în care nu au marcat.

Wimbledon a încheiat League Two pe locul 7, cu 75 de puncte. De 3 partide nu a mai cedat, cu un egal și două triumfuri, toate fără gol primit. Mai mult, un 0-1 acasă cu Portsmouth este unicul eșec din precedentele 9 confruntări, pe lângă un nul și 7 victorii, 6 dintre ele la limită. ”Alb-negrii” s-au întors neînvinși din anterioarele 4 deplasări, cu 3 succese și o remiză albă: nu au marcat în doar două din trecutele 14 vizite efectuate.

Pe lângă întâlnirea din manșa întâi, cele două echipe s-au înfruntat de două ori în sezonul regulat. Tot Wimbledon s-a descurcat mai bine, cu 4-3 ”afară” și 0-0 pe teren propriu, ajungând la 4 dueluri directe la rând fără înfrângere, 3 câștigate. Precedentul succes al lui Accrington a fost un 1-0 acasă în septembrie 2014.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ACCRINGTON – WIMBLEDON

NEW YORK RED BULLS – CHICAGO FIRE, ora 02:30

Cea mai fragilă apărare vs cel mai slab atac

Niciuna dintre echipe nu a pornit prea bine noul sezon din Conferința de Est a Campionatului profesionist nord-american (MLS). În 11 etape jucate, New York Red Bulls ocupă locul 8, cu doar 10 puncte, 6 sub liderul Montreal Impact, în vreme ce Chicago Fire, cu 9 runde disputate, se află pe ultima poziție, a 10-a, cu 7 puncte. Aceasta este, totodată, o confruntare între echipa cu cea mai fragilă apărare, golaveraj 13-20, și formația cu cel mai slab atac, golaveraj 8-12.

Cele mai multe eșecuri au adunat gazdele, nu mai puțin de 7. În jocul trecut au pierdut ”afară”, 0-2 cu DC United, după 3 jocuri de invincibilitate, cu două victorii și un egal, mereu cu gol dat. S-au impus în ultimele două partide de pe propria arenă, unde, în total, au înregistrat 3 succese și două înfrângeri, ambele fără să fi marcat.

Doar o victorie a obținut până acum Chicago Fire, 1-0 acasă cu Philadelphia Union pe 3 aprilie. Din acel moment, și-a trecut în cont două remize și 3 insuccese, înscriind în 3 din aceste întâlniri. Din deplasare nu s-a putut întoarce cu mai mult de două puncte, din două egaluri urmate de două eșecuri, perioadă în care nu a marcat decât de două ori. Ultimul succes ”afară” a fost tocmai în iulie 2014, 1-0 cu New England: de atunci a bifat 9 remize și 20 de înfrângeri.

În stagiunea trecută au existat 3 dueluri directe. Pe primul l-a câștigat Chicago Fire, 3-2 pe propria arenă. Apoi, a triumfat Red Bulls de două ori, 3-2 acasă și 2-1 în deplasare, în singurele sale succese de 6 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEW YORK RED BULLS – CHICAGO FIRE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă