SÂMBĂTA FINALELOR

SÂMBĂTA FINALELOR

Campionatele importante ale Europei s-au terminat, excepție făcând Rusia, care astăzi își dispută ultima etapă, cu ȚSKA Moscova foarte aproape de titlu în fața marii surprize FK Rostov. Acest week-end este dedicat în general finalelor de Cupă, programul zilei de azi fiind dominat de aceste partide. Pe ”Wembley”, Manchester United încearcă și-și salveze sezonul cîștigând Cupa Angliei în fața lui Crystal Palace în ceea ce ar putea reprezenta ultimul meci al lui Louis van Gaal. Bayern Munchen și PSG încearcă să-și extindă supremația din campionat și-n cupe, finalele oferind, la Berlin și pe ”Stade de France”, confruntări de mare tradiție în Germania și Franța. La Roma, pe ”Olimpico”, Juve caută al doilea event consecutiv în fața unui Milan ce încearcă să prindă ultimul tren spre Europa. Se mai joacă finale și-n Portugalia sau Scoția, dar nu trebuie uitate nici partidele foarte importante pentru evitarea retrogradării din play-out-ul de la noi. Detalii și cote mai jos. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

CRYSTAL PALACE – MANCHESTER UNITED, ora 19:30 (Finala cupei Angliei)

Cupa Angliei, marea șansă de a salva sezonul pentru Van Gaal

Istorii diferite pentru cele două protagoniste din finala Cupei Angliei. Crystal Palace nu numai că nu a cucerit vreodată trofeul, dar a mai jucat o singură dată ultimul act, în 1990. Coincidență, adversara de atunci s-a numit tot Manchester United, care a triumfat greu, 3-3, apoi 1-0 la rejucare. A fost una din totalul de 11 victorii finale ale ”diavolilor”, ultima în 2013. În plus, aceștia au pierdut alte 7 finale.

Pe locul 15, cu 42 de puncte în 38 de etape (plus al 3-lea cel mai slab atac, golaveraj 39-51), s-a situat Crystal Palace la finalul Premier League, ceea ce înseamnă că un triumf în Cupă i-ar asigura un bilet în viitoarea Europa League. Echipa antrenată de Alan Pardew a avut un traseu neregulat de câtva timp: de 5 meciuri, în toate competițiile, a alternat câte un eșec cu cu câte o victorie, în ultima partidă pierzând la Southampton, 1-4.  A luat mereu gol în precedentele 6 meciuri, marcând în 4 dintre ele: 5 din cele 6 reușite au fost în repriza secundă.

United a terminat campionatul pe a 5-a poziție, cu 66 de puncte și cu cea mai bună apărare într-un golaveraj 49-35, având deja garantat locul în următoarea ediție din Europa League. A câștigat confruntarea anterioară, 3-1 cu Bournemouth, iar un 2-3 ”afară” cu West Ham, acum două jocuri, este singura înfrângere din ultimele 8 partide, 6 câștigate, indiferent de întrecere. În această perioadă a înscris mereu. Ba, doar o dată nu a punctat de 13 meciuri încoace.

Până la finală, Crystal Palace a trecut de Southampton (2-1), Stoke (1-0), Tottenham (1-0), Reading (2-0), Watford (2-1). De cealaltă parte, United le-a eliminat pe Sheffield United (1-0), Derby County (3-1), Shrewsbury (3-0), West Ham (1-1/2-1 la rejucare), Everton (2-1).

Elevii olandezului Louis van Gaal nu au pierdut și nici nu au luat gol în cele două partide stagionale cu Palace din Premier League, 0-0 în deplasare și 2-0 (Delaney 4 autogol, Darmian 55) acasă, ultima pe 20 aprilie. De altfel, trupa din Manchester este neînvinsă în anterioarele 6 dueluri directe, 5 terminate cu victorii și alte 5 – fără gol primit. Ultimul succes al lui Crystal Palace datează din 30 noiembrie 2011, 2-1 după prelungiri în Cupa Ligii, pe ”Old Trafford”.

Un singur absent sigur la Palace, accidentatul Joe Ledley. Probleme medical mai ridică Zaha, Cabaye, Bolasie, Wickham, Adebayor, Hennessey, Dann, dar aceștia sunt recuperabili. Fost jucător la Manchester United, adus la solicitarea lui Sir Alex Ferguson, dar primind foarte puține șanse după retragerea acestuia, Zaha este chiar anunțat titular. Dincolo, la United, nu pot evolua Schweinsteiger, Januzaj, Will Keane, dar revin Fellaini, Darmian și Rojo. Finala Cupei ar reprezenta pentru Van Gaal o bună oportunitate de a salva un sezon neregulat, marcat în principal de necalificarea în Champions League.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CRYSTAL PALACE – MANCHESTER UNITED

MARSEILLE – PARIS SG, ora 22:00 (Finala Cupei Franței)

PSG caută a doua ”triplă” consecutivă

Campioană la pas și câștigătoare a Cupei Ligii, PSG încearcă să facă tripla, precum sezonul trecut, când a învins-o în finala Cupei pe Auxerre, scor 1-0. Dacă parizienii caută confirmarea supremației lor, în schimb Olympique Marseille dorește să lumineze un sezon cenușiu, terminat cu un sărac loc 13 în Ligue 1, cu 48 de puncte, exact de două ori mai puține decât adversara sa. Un triumf pe ”Stade de France” a rămas, astfel, unica soluție de a prinde Europa League: ”olimpicii” au  cele mai multe Cupe cucerite, 10, însă ultima tocmai în 1989.

Prima în campionat doar la remize, în număr de 18, totodată ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 48-42, Marseille nu a mai pierdut de 5 jocuri, cu două egaluri și 3 victorii, în toate competițiile. A marcat mereu în anterioarele 6 partide, ba doar o dată în precedentele 23 de meciuri interne nu a înscris, însă în 18 cazuri a dat numai câte un gol.

Cu cele mai multe victorii (30) și cele mai puține eșecuri (două), cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, golaveraj 102-19, în Ligue 1, PSG nu a mai cedat de 7 dispute, de la un 0-1 la Manchester cu City, în Ligă. Pe plan intern, imbatabilitatea este de 10 partide (8 succese), de la un 0-2 chiar acasă cu AS Monaco, în acest răstimp înscriind constant. Ambele înfrângeri din campionat le-a suferit în precedentele 14 confruntări.

Pentru a ajunge în finală, Marseille le-a depășit, fără să ia gol, pe Caen (0-0/3-1 la penalty-uri), Montpellier (2-0), Trelissac (2-0), Granville (1-0), Sochaux (1-0). La rîndul ei, PSG a trecut de Wasquehal (1-0), Toulouse (2-1), Lyon (3-0), St. Etienne (3-1), Lorient (1-0).

Cu 2-1 s-a impus trupa condusă de Laurent Blanc în ambele partide din campionat. De altfel, parizienii sunt neînvinși de 11 dueluri directe, 10 dintre ele câștigate, inclusiv ultimele 9. Precedentul succes al lui Olympique a fost un 3-0 acasă în noiembrie 2011, în Ligue 1. De 14 precedente încoace s-a marcat constant.

Doar Abou Diaby, lovit la gleznă, nu poate evolua la Marseille, după ce Nkoudou a fost recuperat. Tot un absent și la PSG, mijlocașul italian Verratti, care s-a operat recent în Qatar, motiv pentru care va pierde și Euro. Aflat la ultimul meci în tricoul parizian, Ibrahimovic are probleme la umăr, dar nu va rata întâlnirea cu ”olimpicii”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MARSEILLE – PARIS SG

BAYERN MUNCHEN – BORUSSIA DORTMUND, ora 21:00 (Finala Cupei Germaniei)

Guardiola ar dori și Cupa la despărțirea de Bayern

Bayern și Dortmund își mută rivalitatea din Bundesliga, unde s-au impus munchenezii, în Cupă. Este a 4-a finală dintre cele două echipe. Bavarezii au câștigat în 2008 (2-0 după prelungiri) și în 2014 (2-1 după prelungiri), iar Borussia s-a impus în 2012 (5-2). Ultima a jucat finala și ediția trecută, 1-3 cu Wolfsburg.

Cu 10 puncte avans, 88 față de 78, a triumfat Bayern în campionat, unde a înregistrat cele mai multe victorii (28) și cele mai puține eșecuri (două), plus cea mai bună apărare și al doilea atac, golaveraj 80-17. Nu a mai cedat de 4 jocuri, cu un egal urmat de 3 victorii, de la un 0-1 la Madrid cu Atletico în semifinalele Ligii. Însă, pe plan intern, bavarezii nu s-au înclinat deloc în precedentele 11 partide, 9 dintre ele câștigate. Mai mult, nu au pierdut decât o dată de 22 de dispute încoace.

Borussia a avut cel mai bun atac din Bundesliga, cu 82 de reușite, însă a șchiopătat în defensivă, cu 34 de goluri primite. Nu a mai învins de două meciuri, cu un eșec și un egal: 0-1 la Frankfurt este singurul eșec din anterioarele 6 meciuri, indiferent de întrecere (inclusiv Europa League), și tot unicul din ultimele 20 de jocuri din competițiile naționale. Doar o dată în precedentele 14 confruntări nu a înscris.

În fazele trecute, Bayern le-a bătut pe Nottingen (3-1), Wolfsburg (3-1), Darmstadt (1-0), Bochum (3-0), Bremen (2-0), 75 la sută dintre reușite fiind în prima repriză. Borussia a urcat în finală învingîndu-le pe Chemnitzer (2-0), Paderborn (7-1), Augsburg (2-0), Stuttgart (3-1), Hertha Berlin (3-0). La finală, prima nu poate conta pe accidentații Badstuber și Robben. Adversarii nu au probleme speciale în lot. Hummels va juca ultimul său meci în tricoul Borussiei înainte de a se transfera, din vară, chiar la Bayern.

Bayern a ieșit mai bine din celelalte două dispute directe stagionale, 5-1 la Munchen și 0-0 la Dortmund, în Bundesliga. Formația muncheneză nu a mai pierdut în fața Borussiei de 5 jocuri, cu două remize și 3 triumfuri. Anteriorul eșec a fost un 0-2 în Supercupă în august 2014. Pe de altă parte, întâlnirea de pe ”Olimpic” din Berlin este ultima pe banca lui Bayern a spaniolului Pep Guardiola, care va pleca la Manchester City.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – BORUSSIA DORTMUND

AC MILAN – JUVENTUS TORINO, ora 21:45

Juve vrea un nou event, Milan încearcă să prindă Europa

Cum a terminat Serie A abia pe locul 7, Milan are în față ultima oportunitate de a evolua în ediția viitoare din Europa League. În Cupă nu a mai triumfat din 2003, 4-1 și 2-2 cu AS Roma. De partea cealaltă, Juventus vrea să-și treacă în cont un nou event, în finala Cupei din 2015 învingând-o greu pe Lazio, 2-1 după prelungiri.

”Rosso-nerii” nu s-au remarcat în campionat nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 49-43. Pe ”Olimpico” din Roma vin după un 1-3 acasă cu AS Roma, singurul lor eșec din ultimele 3 jocuri. De 11 partide încoace au învins de numai două ori, pe lângă 4 egaluri și 5 înfrângeri, 8 din aceste meciuri terminându-le cu gol dat. Totodată, apărarea le-a cedat în 3 din precedentele 4 dispute.

Juventus a cucerit titlul având cea mai bună apărare, întrecută de doar 20 de ori, și al 3-lea atac, cu 75 de reușite. Acum două partide torinezii au suferit la Verona, 1-2, unicul insucces din anterioarele 9 meciuri, celelalte 8 fiind câștigate. De alte 12 confruntări ei marchează constant, 7 dintre acestea fiind fără gol încasat.

Până la finală, Milan le-a lăsat acasă pe Perugia (2-0), Crotone (3-1 după prelungiri), Sampdoria (2-0), Carpi (2-1), Alessandria (1-0, 5-0). Dincolo, juventinii le-au depășit pe FC Torino (4-0), Lazio (1-0), Inter Milano (3-0/0-3, 5-3 la penalty-uri).

La limită s-a impus Juventus în cele două înfruntări stagionale din Serie A, 1-0 la Torino și 2-1 pe ”San Siro”. De altfel, ”Bătrâna Doamnă” este invincibilă de 8 dueluri directe, toate câștigate. Ultimul triumf al ”Diavolului” a fost un 1-0 în noiembrie 2011, pe teren propriu, în campionat.

Abate, Antoneli și Ely sunt jucătorii indisponibili de la Milan. Toți sunt cu probleme medicale. Torinezii nu se pot baza pe Khedira, accidentat, și nici pe Bonucci, suspendat, dincolo de problema de durată a lui Marchisio. Ca și până acum în Cupă, antrenorul Massimiliano Allegri va începe în poartă cu brazilianul Neto, nu cu Buffon. Alte noutăți în formula de start ar putea fi Alex Sandro și Sturaro.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – JUVENTUS TORINO

RUBIN KAZAN – ȚSKA MOSCOVA, ora 13:30

TSKA e la un pas de titlu

Partidă crucială la Kazan. Nu pentru gazde, aflate, cu 33 de puncte, pe un liniștitor loc 10 înaintea ultimei etape, a 30-a, ci pentru oaspeți. ȚSKA Moscova este lider cu 62 de puncte, două peste FK Rostov, iar o victorie i-ar asigura un nou titlu după o pauză de doi ani. Ba, ar ieși campioană și cu un egal, cu condiția ca adversara să nu câștige cu Terek la mai mult de 6 goluri diferență.

Dezamăgitoare la realizări, golaveraj 33-38 (5 dispute fără gol primit), Rubin a adunat puține victorii, doar 9, dar multe eșecuri, nu mai puțin de 14. Nu a mai câștigat de 5 runde, cu 3 egaluri la unu și două eșecuri. Mai mult, nu s-a impus decât de două ori de 10 partide încoace. Trupa din Kazan a marcat și a luat mereu gol în ultimele 5 meciuri. Două înfrângeri și o remiză a înregistrat în precedentele 3 jocuri de acasă, unde doar o dată nu a înscris în anterioarele 12 vizite primite. Oricum, numai 5 triumfuri a obținut pe propria arenă, pe lângă 3 egaluri și 6 insuccese, nemarcând în 3 din aceste dispute.

A treia la atac și a doua la apărare, golaveraj 50-25 (14 meciuri fără gol luat, alte 5 fără să fi marcat), ȚSKA nu a mai pierdut de 7 etape, cu un egal și 6 triumfuri, ultimele 5 consecutive. Doar un gol a luat în precedentele 5 confruntări. Imbatabilitatea de ”afară” este de 3 partide, cu un egal și două victorii, precedate de 3 eșecuri consecutive. În total, de pe teren străin s-a întors cu 7 din cele 19 victorii stagionale, plus 3 egaluri și 4 din cele 5 înfrângeri.

ȚSKA a învins greu în tur cu 1-0 (Musa 87), după ce sezonul trecut ambele echipe câștigaseră acasă, Rubin cu 2-1, moscoviții cu 3-0. Aceștia nu s-au mai impus la Kazan din mai 2010, scor 1-0: de atunci, gazdele au realizat 3 succese și două remize

AICI GĂSIȚI COTELE LA RUBIN KAZAN – ȚSKA MOSCOVA

 

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă