Articolul precedent

VA FI AZI ULTIMUL MECI AL LUI ZLATAN LA ”NAȚIONALĂ”?

VA FI AZI ULTIMUL MECI AL LUI ZLATAN LA ”NAȚIONALĂ”?

Azi vom afla și ultimele echipe calificate în ”optimile ” Europeanului, dar și lista definitivă a echipelor ce vor pleca acasă. Cu mult interes e așteptată confruntarea dintre Suedia și Belgia, mai ales după anunțul făcut de Zlatan Ibrahimovic cum că se va retrage din echipa națională după Euro 2016. Cum Suedia nu stă deloc bine în clasamentul grupei E, iar Belgia e un adversar suficient de puternic și, mai ales, în căutarea unei victorii care s-o lase pe locul doi și pe o parte de tablou lipsită de numele grele, e foarte posibil ca astăzi să asistăm la ultima reprezentație a lui Zlatan în tricoul reprezentativei Suediei. În grupa F, cu două puncte din două egaluri, Portugalia lui Cristiano Ronaldo trebuie să reacționeze în fața Ungariei deja calificată. Programul zilei e completat de duelurile Italia-Irlanda și Austria-Islanda, ambele cu multe în joc, mai puțin poziția de lider în grupa E ocupat de Italia, iar spre dimineață, la Copa America Centenario se va disputa a doua semifinală, Chile-Columbia, la finalul căreia vom afla echipa ce va însoți Argentina în ultimul act al competiției, duminică noapte. Toate amănuntele și cotele, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

UNGARIA – PORTUGALIA, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA F)

Portugalia n-are decât varianta victoriei

Meci crucial, cu calificarea pe masă. Ungaria conduce grupa, cu 4 puncte în cont, și poate trece în ”optimi”  și la victorie, și la egal. Ba chiar și în cazul în care va pierde, dar atunci va depinde și de rezultatul din celălalt meci, dintre Islanda (2p) și Austria (1p), dar și de alte rezultate din celelalte grupe. Aflată pe locul 3, Portugalia nu a adunat decât două puncte, astfel că pentru ea totul e limpede, îi trebui un succes ca să atingă Top 16.

Preluată din iulie 2015 de germanul Bernd Storck, Ungaria este neînvinsă la acest Euro. Triumful din prima etapă cu Austria (2-0) este singurul din ultimele 5 meciuri, completat de 3 remize (una ”albă”) și o înfrângere la zero. Totuși, a pierdut de numai două ori în ultimele 14 dispute, indiferent de întrecere, 6 dintre ele terminate cu succese. Maghiarii sunt la prima fază finală de CE din 1972 încoace, acces realizat abia după barajul cu Norvegia (2-1, 1-0).

Fără eșec, dar și fără triumf în grupă, Portugalia nu a pierdut de 3 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul său eșec din ultimele 6 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu a marcat. În schimb, nu a cedat de 9 dispute oficiale, cu 7 victorii la limită și două egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016. Lusitanii se află la al 6-lea turneu final consecutiv și mereu au depășit faza grupelor.

Niciodată nu s-a înclinat Portugalia în fața Ungariei. De 5 ori s-au mai înfruntat cele două reprezentative în partide oficiale și de fiecare dată au câștigat lusitanii, golaveraj 13-2. Ultimele lor victorii au fost în 2009, în preliminariile CM 2010, scoruri 1-0 și 3-0. Ei au fost neiertători și în meciurile amicale, terminate cu două succese și 3 remize. Alt semn bun pentru portughezi: arbitru va fi Martin Atkinson, cu care nici nu au pierdut, nici nu au luat gol în precedentele 3 jocuri ale lor arbitrate de englez.

Trei jucători au probleme la unguri, respectiv Elek, Fiola și Lovrencsics. Toți ar fi însă recuperabili. Și portughezii au accidentații lor, pe Andre Gomes și Guerreiro. În locul primului, în echipa de start ar intra fie Adrien, fie Rafa.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UNGARIA – PORTUGALIA

 

ISLANDA – AUSTRIA, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA F)

Islanda vrea să-și prelungească visul, Austria să-și revină

Doar victoria contează în confruntarea de pe ”Stade de France”. Înaintea etapei a 3-a, Islanda are adunate două puncte, iar Austria numai unul, astfel că orice rateu ar însemna eliminarea. Aflați pe poziția secundă, nordicii pot merge mai departe și cu un egal, cu condiția ca în celălalt meci Portugalia (2p) să nu bată Ungaria (4p), iar dacă va fi remiză, aceasta să fie cu goluri mai puține.

Ajunși în premieră la un turneu final, islandezii sunt neînvinși de 3 jocuri, cu o victorie urmată de două egaluri la unu, și nu s-au înclinat decât o dată în ultimele 5 partide. Pe de altă parte, ei nu au câștigat decât 3 din precedentele 14 meciuri, oficiale și amicale. Elevii pregătiți de suedezul Lars Lagerback, alături de localnicul Heimir Hallgrimsson, au marcat mereu de 11 partide încoace, dar numai o dată nu a luat gol în anterioarele 8.

Austria nu a învins și nici nu a marcat de 3 meciuri, cu două eșecuri cu 2-0 și o remiză albă. Mai mult, echipa antrenată din octombrie 2011 de elvețianul Marcel Koller a pierdut 3 din anterioarele 5 confruntări, traseul incluzând un 2-1 într-un examen contra modestei Malta, după ce faza eliminatorie o încheiase fără nici o înfrângere, precum doar Anglia, Italia și România. Austriecii se găsesc la un turneu final de CE pentru doar a doua oară, pe lângă ediția din 2008, când au fost gazde împreună cu Elveția: atunci nu au câștigat nici una dintre cele 3 partide.

Singurele dispute oficiale dintre Islanda ș Austria datează din 1989, în preliminariile Mondialului din 1990. Atunci, mai buni au fost austriecii, 0-0 ”afară”, apoi 2-1 acasă. Ulterior, în mai 2014, a mai fost un ”amical”, încheiat 1-1 la Innsbruck, unde pe bancă s-au găsit actualii selecționeri. Pentru noua confruntare, islandezii nu au probleme medicale. Adversarii nu pot conta pe Junuzovic, accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ISLANDA – AUSTRIA

 

ITALIA – IRLANDA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA E)

Italienii sunt fără emoții, Irlanda speră într-o relaxare a lor

Italia nu mai are emoții: posedă un punctaj maxim după primele două runde și a făcut deja pasul în ”optimi”. În schimb, Irlanda nu a strâns decât un punct, situație în care doar o victorie i-ar mai întreține speranța de acces în faza următoare.

”Squadra azzurra” nu numai că a câștigat ambele partide de până acum, dar nici nu a primit gol. Neînvinsă în preliminarii, precum doar Anglia, Austria și România, trupa condusă de Antonio Conte vine, în total, după 4 victorii consecutive, toate la zero. Precedentul eșec, 1-4 în ”amicalul” din Germania, este și singurul din ultimele 7 partide. Italienii marchează mereu de 12 partide, însă în 6 rânduri numai câte o dată. Finaliști în 2012, 0-4 cu Spania, ei sunt al al 6-lea turneu final consecutiv, iar all-time doar de două ori nu au ieșit din grupe, în 1996 și 2004.

Cu un egal și un eșec la acest Euro, Irlanda a ajuns la 5 partide fără succes, perioadă în care a înregistrat 3 remize și două înfrângeri, toate cu gol luat. Totuși, a cedat numai de 3 ori în ultimele 16 înfruntări. Precedentul succes a fost un 1-0 acasă într-un ”amical” din martie cu Elveția. În ultimul meci, 0-3 cu Belgia, nu a marcat după ce în precedentele 12 dispute înscrisese constant. ”Verzii” se află pentru a 3-a oară la un turneu final de CE, dar niciodată nu au trecut de grupe. La Euro ei nu au mai învins de 7 partide, cu 5 eșecuri și 3 egaluri, fiind fără gol dat în 4 din anterioarele 6 confruntări. Acum, în Hexagon, au cea mai bătrână echipă, cu o medie de vârstă peste 29 de ani.

Numai o dată s-a înclinat Italia în meciurile oficiale contra Irlandei. Acest lucru s-a petrecut în iunie 1994, în grupele Mondialului din SUA, când ”verzii” s-au impus cu 1-0. În rest, au fost două egaluri și 4 victorii ”azzurre”, ultima în grupe la Euro 2012, scor 2-0. Peninsularii conduc și la ”amicale, cu 4 triumfuri, un nul și o înfrângere: precedenta întâlnire a fost un 0-0 la Londra în mai 2014.

Candreva este singurul elev al lui Conte cu probleme medicale, folosirea lui fiind incertă. Totodată, este posibil ca jucătorii cu cartonaș galben (Buffon, De Rossi, Eder, Bonucci, Chiellini) să fie menajați pentru a nu risca alt avertisment și a rata, astfel, ”optimile”. Printre noii titulari s-ar număra Ogbonna, Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio, Bernardeschi, El Shaarawy. Irlandezii nu-și fac griji în privința lotului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – IRLANDA

 

SUEDIA – BELGIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA E)

Va fi ultimul meci în ”națională” pentru Ibrahimovic?

Pentru Suedia nu există cale de întors. Cu un singur punct după primele două meciuri, Ibrahimovic, care deja și-a anunțat retragerea din ”națională” după Euro, și colegii săi trebuie să câștige pe ”Allianz Riviera” din Nice, orice alt rezultat find echivalent cu plecarea acasă. De partea cealaltă, Belgia contează pe 3 puncte, astfel că un egal i-ar fi suficient pentru a urca în ”optimi”, indiferent dacă Irlanda (1p) va face minuni în fața Italiei (6p).

Prezentă la Euro doar după ce a trecut de barajul cu Danemarca (2-1, 2-2), Suedia a înregistrat un egal și o înfrângere la întrecerea din Franța. Recentul 0-1 cu Italia este unicul eșec de 5 partide încoace, completat cu 3 egaluri și un succes. Mai mult, numai două înfrângeri a suferit în precedentele 12 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Doar de două ori în anterioarele 14 dispute nu a marcat, iar în ultimele 4 nu a luat decât două goluri. Scandinavii nu au câștigat decât 3 din precedentele 16 apariții la o fază finală de CE, plus 5 egaluri și 8 insuccese. În preliminarii, ei au încasat 12 goluri, doar Cehia primind mai multe (14) dintre calificatele în Franța.

Belgia s-a impus detașat jocul trecut, 3-0 cu Irlanda, după ce pierduse la start, 0-2 în fața Italiei. Acest eșec este singurul suferit de Marc Wilmots și jucătorii săi în ultimele 5 partide, pe lângă o remiză și 3 succese. Ei nu s-au înclinat decât de două ori în ultimele 11 jocuri, 8 dintre ele câștigate. În această perioadă au marcat în 10 dispute, dar nu au luat gol în doar una din precedentele 9, absența unor apărători precum Kompany, Boyata și Lombaerts fiind resimțită. Belgienii sunt la primul Euro din 2000 încoace, atunci fiind gazde alături de Olanda. Nu este de omis nici faptul că au cedat în 6 din precedentele 9 partide de la o fază finală.

De 5 ori s-au mai duelat Suedia și Belgia în partide oficiale. Scandinavii au triumfat de două ori, cu același 2-0, de fiecare dată în eliminatoriile CM 1962. În rest, au fost 3 succese ale Belgiei, ultimul în iunie 2000, 2-1 la Euro, tot în faza grupelor. ”Diavolii roșii” au fost mai buni și în ”amicale”, cu 4 victorii, 3 egaluri și 3 eșecuri. Precedenta confruntare a fost un test din iunie 2014, la Solna, lângă capitala suedeză Stockholm, unde belgienii au învins cu 2-0 (R. Lukaku 34, E. Hazard 78).

Selecționerul suedez Erik Hamren are întregul lot la dispoziție. Dincolo, incert este Dembele, cu dureri la gleznă. Pe de altă parte, Wilmots înclină să-i acorde din nou credit fundașului dreapta Meunier, care a confirmat contra Irlandei, inclusiv pe plan ofensiv. La ultimele antrenamente chiar a insistat pe centrările acestuia, pe jocul avansat, pe pătrunderile din a doua linie și pe acțiunile individuale ale vedetelor De Bruyne, E. Hazard, Ferreira-Carrasco și Mertens.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUEDIA – BELGIA

 

COLUMBIA – CHILE, joi, 23.06, ora 03:00 (COPA AMERICA, SEMIFINALE)

Chile forțează o nouă finală la Copa America

Columbia și Chile se înfruntă pe ”Solier Field” din Chicago pentru pătrunderea în finala Copei America Centenario, întrecere găzduită de SUA. Prima a făcut pasul în semifinale după ce a depășit Peru cu mari emoții, 0-0/4-2 la penalty-uri,  în vreme ce adversara a trecut de Mexic printr-un neverosimil 7-0 . În celălalt penultim act s-au luptat SUA și Argentina.

Columbia nu a mai câștigat, în timpul regulamentar, de două partide: înainte de ”sfertul” cu peruanii se împiedicase în ultimul joc din grupă, 2-3 cu Costa Rica. Aceste rezultate au fost precedate de 5 jocuri invincibile, toate câștigate. Numai de două ori în precedentele 9 meciuri nu a înscris, iar în 6 dintre acestea a dat minimum două goluri. Pe de altă parte, defensiva nu i-a cedat de numai două ori în anterioarele 10 dispute. Columbienii au urcat în semifinale pentru prima dată din 2004 încoace, iar în finală n-au mai jucat de 15 ani.

Cu un nou antrenor pe bancă, argentinianul Juan Antonio Pizzi, cel ce l-a înlocuit în februarie trecut pe Jorge Sampaoli, Chile și-a revenit după o perioadă cu probleme. A câștigat ultimele 3 meciuri, cu 13 goluri date și 3 încasate, după 3 eșecuri consecutive, toate numai la limită. Oricum, de 10 confruntări încoace nu s-a impus decât în 4, pe lângă un egal și 5 eșecuri. În această perioadă, actuala campioană din America de Sud nu a primit gol doar în ultimul joc, însă a înscris în 8 din aceste partide.

Din noiembrie 2015 datează precedenta înfruntare dintre cele două ”naționale”, 1-1 (Vidal 45 – James Rodriguez 68) în Chile în preliminariile CM 2018. Cu un egal, 3-3, se terminase și disputa din 2013. Anteriorul succes îi aparține Columbiei, 3-1 în Chile în septembrie 2012, în eliminatoriile CM 2014. Tot ”afară” au realizat și chilienii anteriorul lor triumf, 4-2 la Medelin în octombrie 2009, în preliminariile CM 2010. Acum, nu există probleme de efectiv la columbieni, însă la chilieni Vidal este incert.

AICI GĂSIȚI COTELE LA COLUMBIA – CHILE

 

PHILADELPHIA UNION – CHICAGO FIRE, ora 02:00 (SUA MLS)

Duel al extremităților în Est

Duelul extremităților în Conferința de Est a campionatului profesionist nord-american. Pe ”Talen Energy Stadium”, neașteptatul lider Philadelphia Union o primește pe Chicago Fire, o la fel de surprinzătoare ”lanternă roșie”.

După 15 etape jucate, gazdele au adunat 23 de puncte, cu doar unul peste New York Red Bull. S-au descurcat bine în atac, nu și în apărare, într-un golaveraj 23-19. Cu brazilianul Ilsinho, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Șahtior, în lot, trupa din Philadelphia a pierdut ultimul meci, 2-3 ”afară” cu FC New York. Acesta a fost primul eșec după 8 partide imbatabile, cu 5 egaluri și 3 victorii. De 11 jocuri marchează constant, dar a și luat gol în 9 dintre ele, inclusiv în ultimele 4. Pe teren propriu nu a cedat nici una dintre cele 7 dispute, încheiate cu două egaluri și 5 succese: a marcat în toate, iar defensiva i-a rămas nebătută în 3.

Chicago Fire contează pe numai 11 puncte în 13 runde jucate, având cele mai puține victorii din serie, două. Răzvan Cociș și colegii lui dețin a doua cea mai bună apărare, 16 goluri primite, dar și cel mai slab atac, cu doar 11 reușite. Ei nu au mai învins de două partide, în timp ce un 1-0 acasă cu Houston Dynamo este singurul lor triumf din anterioarele 9 jocuri, completat de 3 remize (una ”albă”) și 5 înfrângeri (două la zero). Nu au izbutit să se impună în nici una dintre cele 6 vizite făcute, cu două egaluri urmate de 4 eșecuri. În acest răstimp, doar o dată nu au luat gol, iar în 3 rânduri au semnat câte o reușită.

Sezonul trecut, Chicago Fire a fost mai bună, 3-3 ”afară” și 1-0 pe propria arenă. Anterior, Philadelphia câștigase acasă cu 1-0 în singura sa victorie din ultimele 8 dueluri directe. Nu există precedent în care să nu se fi înscris.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PHILADELPHIA UNION – CHICAGO FIRE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă