ÎNCEPE EUROPEANUL FĂRĂ MARJĂ DE EROARE

ÎNCEPE EUROPEANUL FĂRĂ MARJĂ DE EROARE

De azi începe adevăratul campionat european, cel în care nu există marjă de eroare și-n care au rămas cele mai puternice echipe. Dacă în faza grupelor un rezultat prost putea fi ulterior reparat cu o prestație bună, de azi orice greșeală se plătește cu eliminarea. Startul e dat de partida dintre Polonia și Elveția, două ”naționale” din al doilea palier valoric, dar care caută să profite de culoarul bun ce li s-a ivit în față. De la 19:00, pe ”Parc des Princes”, Țara Galilor mizează pe forma excepțională a lui Gareth Bale în confruntarea cu Irlanda de Nord, un duel britanic disputat la Paris în pline dezbateri generate de ”Brexit”. Meciul zilei vine de la Lens, acolo unde se Portugalia întâlnește o ”națională” a Croației intrată deja în categoria favoritelor, un meci caracterizat și de duelul dintre Modric și Cristiano Ronaldo, poate cei mai importanți oameni cu ajutorul cărora Real Madrid a câștigat Champions League în sezonul trecut. Spre dimineață, Copa America Centenario programează finala mică, SUA-Columbia, exact disputa care a deschis competiția, cu columbienii atunci victorioși. Toate detaliile și cotele, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ELVEȚIA – POLONIA, ora 16:00 (EURO 2016, ”OPTIMI”)

Elveția și Polonia vor să profite de culoarul bun

Neînvinse la acest turneu final, Elveția și Polonia dau startul optimilor de finală pe stadionul ”Geoffroy-Guichard” din St. Etienne.  Prima a ocupat locul 2 în grupa A, cu 5 puncte, în timp ce adversara s-a aflat tot pe poziția secundă în grupa C, cu 7 puncte.

Elvețienii nu au mai pierdut de 4 partide, cu două victorii urmate de două egaluri, rezultate precedate de 3 înfrângeri consecutive. Ei nu au înscris în ultimul joc, 0-0 cu gazda Franța, dar o făcuseră mereu în precedentele 4 meciuri, două terminate cu câte un gol dat. Doar de două ori nu au primit gol în anterioarele 9 meciuri. Reprezentativa din ”Țara Cantoanelor” este prezentă la al 4-lea turneu final de CE, cu un bilanț total de două succese, 4 remize și 6 eșecuri: acum e prima dată când a depășit grupele.

Polonia este  neîntrecută și fără gol primit de 4 confruntări, cu două remize albe și două victorii scurte cu 1-0. Un 1-2 într-o partidă de pregătire cu Olanda este singura lor înfrângere din ultimele 12 dispute, 8 dintre ele câștigate. Doar de două ori în precedentele 13 partide nu au înscris, 6 dintre ele încheiate și cu gol luat. Cu cel mai bun atac din eliminatorii, 33 de reușite (13 semnate de Lewandowski), polonezii sunt la al 3-lea Euro consecutiv: la precedentele două ediții nu au trecut de grupe și nici nu au câștigat, bifând 3 remize și 3 insuccese. Acum nu pot conta pe portarul Szczesny, accidentat.

Numai de două ori s-au mai întâlnit oficial cele două reprezentative. Acest lucru a avut loc în preliminariile CE 1988, când Polonia s-a impus în ambele dispute cu același 2-0. Ulterior, au mai fost două partide amicale, una câștigată tot de leși, 4-0 ”afară” în februarie 2001, cealaltă terminată la egalitate, 2-2 la Wroclaw în noiembrie 2014. Unica victorie a elvețienilor a fost un 2-1 într-un test la Basel în 1976.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA – POLONIA

 

ȚARA GALILOR – IRLANDA DE NORD, ora 19:00 (EURO 2016, ”OPTIMI”)

Galezii mizează pe forma lui Bale

Aflate în premieră la un turneul final de Euro, Țara Galilor și Irlanda de Nord nu au avut trac, depășind faza grupelor. Prima chiar s-a impus în seria sa, cu 6 puncte, depășind rivala Anglia. De partea cealaltă, nord-irlandezii au făcut pasul înainte de pe locul 3 în grupa C, cu 3 puncte.

Galezii și-au revenit în Franța, unde au înregistrat două victorii și un eșec, înscriind în toate, după ce terminaseră în genunchi pregătirile, cu un egal și 3 înfrângeri, două dintre ele la zero. Un 3-0 în ultimul duel, cu Rusia, e primul meci după alte 6 fără gol luat. Crucial este Gareth Bale. Atacantul Realului a marcat câte o dată în toate cele 3 jocuri din grupă, după ce în preliminarii semnase 7 din totalul de 11 reușite, plus două pase decisive.

Nord-irlandezi au pătruns în Top 16 datorită triumfului cu Ucraina, 2-0, completat în seria sa de două insuccese cu același 0-1. Aceste eșecuri sunt, însă, unicele din ultimele 15 partide, 7 dintre ele câștigate. Ei nu au înscris decât într-una din precedentele 4 dispute, dar au și primit numai două goluri de 6 meciuri încoace. Jucătorii pregătiți de Martin O Neill au ocupat prima poziție în grupa preliminară din care a făcut parte și România, în fața căreia a încasat și singura înfrângere, 0-2 la București.

De 36 de ani nu a mai cedat Țara Galilor în fața Irlandei de Nord. Anteriorul eșec a fost un 0-1 într-un ”amical” din 1980. De atunci au mai avut loc 8 dueluri directe, încheiate cu 4 victorii galeze și 4 remize. În total, între cele două ”naționale” s-au desfășurat 95 de jocuri, oficiale și de pregătire, cu avantaj galez: 44 de succese, 24 de egaluri, 27 de înfrângeri. Ultima înfruntare a fost în martie trecut, 1-1 (Church 89 penalty – Cathcart 60) într-un examen la Cardiff.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚARA GALILOR – IRLANDA DE NORD

 

CROAȚIA – PORTUGALIA, ora 22:00 (EURO 2016, ”OPTIMI”)

Croația vrea să confirme și-n fața lui Cristiano Ronaldo

Croația are prima ocazie să confirme după ce a câștigat grupa D, cu 7 puncte, învingând în ultimul meci campioana continentală Spania, scor 2-1. Dincolo, Portugalia se prezintă pe ”Bollaert-Delelis” din Lens fără victorie, dar și fără eșec la acest Euro, toate cele 3 partide din grupa F terminându-le numai cu egaluri.

Antrenată de Ante Cacic din septembrie 2015, Croația este invincibilă de 10 jocuri, cu două egaluri și 8 victorii. În această perioadă a marcat mereu, iar apărarea i-a rămas neîntrecută în 6 dintre partide, nu și în ultimele două jocuri. Precedentul insucces a fost un 0-2 în Norvegia, în preliminarii. Pentru ”roș-albi”, competiția din Franța este a 5-a fază finală de Euro la care iau parte, ratând doar ediția din 2000 (până în 1992 au făcut parte din fosta Iugoslavie). Cele mai bune rezultate au fost ”sferturile” din 1996 și 2008, în alte două cazuri fiind eliminați încă din grupe.

Portugalia nu a pierdut de 4 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul său eșec din ultimele 7 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu a marcat. În schimb, nu a cedat de 10 dispute oficiale, cu 7 victorii la limită și 3 egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016. Lusitanii se află la al 6-lea turneu final consecutiv și mereu au depășit faza grupelor.

O singură dată oficial s-au mai aflat Croația și Portugalia față în față. Evenimentul s-a produs la Euro 1996, în faza grupelor, când lusitanii au fost neiertători și au învins cu 3-0 (Figo 4, Joao Pinto 33, Domingos 82). Tot ei au câștigat apoi și două ”amicale”, 2-0 în noiembrie 2005 și 1-0 (Cristiano Ronaldo 36) în iunie 2013.

Doi jucători au probleme medicale la croați, anume Modric și Mandzukic. În aceeași situație se află, în cealaltă tabără, Guerreiro, recuperat fiind Raphael. Tot acolo, selecționerul Fernando Santos și-a pus elevii să exerseze insistent penalty-uri, semn că nu exclude loviturile de departajare.

Arbitrul partidei de la Lens va fi Velasco Carballo. ”Centralul” spaniol nu i-a mai condus niciodată pe portughezi. A oficiat, în schimb, la 3 meciuri ale croaților, ultimul fiind în martie 2015 la un 5-1 cu Norvegia în preliminariile CE 2016.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROAȚIA – PORTUGALIA

 

SUA – COLUMBIA, ora 03:00 (COPA AMERICA, FINALA MICĂ)

Meciul de deschidere reeditat în finala mică

SUA și Columbia se luptă pe ”University of Phoenix Stadium” din Glendale pentru medalia de bronz la Copa America Centenario. Cele două reprezentative au ratat ultimul act după ce, în semifinale, au fost învinse de Argentina (0-4), respectiv Chile (0-2).

Gazde ale întrecerii, americanii au pierdut ultimul meci punând capăt unei serii de 3 victorii, cu un singur gol încasat. Și mai în spate, ei au cedat de două ori în ultimele 9 jocuri, celelalte 7 fiind toate câștigate cu doar un gol primit. Mai mult, nu s-au înclinat decât de 3 ori în ultimele 14 partide, în toate competițiile, 10 terminate cu succese și tot atâtea cu gol dat.

Columbia nu a mai câștigat, în timpul regulamentar, de 3 partide, cu două eșecuri încadrând ”sfertul” cu Peru (0-0) ratat la loviturile de departajare. Aceste rezultate au fost precedate de 5 jocuri invincibile, toate câștigate. Numai de 3 ori în precedentele 10 meciuri nu a înscris, iar în 6 dintre acestea a dat minimum două goluri. Pe de altă parte, defensiva nu i-a cedat de numai două ori în anterioarele 11 dispute. Columbienii au urcat până în semifinale pentru prima dată din 2004 încoace, iar în finală n-au mai jucat de 15 ani.

Cele două echipe au deschis actuala Copa America Centenario. Atunci, pe 4 iunie, Columbia s-a impus pe ”Levis Stadium” din Santa Clara cu 2-0 (C. Zapata 8, James Rodriguez 42 penalty). Oricum, sud-americanii sunt neîntrecuți de 4 dueluri directe, 3 dintre ele câștigate. Ultimul triumf al nord-americanilor a fost un 3-0 într-un ”amical” din martie 2005.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUA – COLUMBIA

 

DC UNITED – NEW ENGLAND REVOLUTION, ora 02:00 (SUA MLS)

Cu gândul la play off-ul de calificare

Pe ”Robert F. KennedyMemorial Stadium” din Washington se înfruntă două echipe care încearcă să intre în play-of-ul de calificare în Seria finală, la care vor participa formațiile dintre locurile 3 și 6 din fiecare Conferință. Deocamdată, doar oaspeții de la New England Revolution se află în grafic: ocupă a 6-a poziție în Conferința de Est, cu 19 puncte în 15 etape. DC United nu se găsește departe, fiind pe a 7-a treaptă, cu două puncte mai puțin.

Cu cel mai slab atac, dar și a doua cea mai bună apărare într-un golaveraj 14-16, gazdele sunt fără succes și fără gol dat de două runde. Ba, nu s-au impus decât o dată în precedentele 4 jocuri. Acasă, de 7 partide au intercalat mereu câte un eșec cu câte o victorie, în precedenta apariție pe propria arenă cedând cu Seattle Sounders, scor 0-2. Toate aceste rezultate, precedate de un 1-1, au fost numai la zero.

Prima grupare din clasament cu golaveraj negativ, 21-26, New England a câștigat cu 2-1 anterioarele două dispute. De 4 confruntări încoace s-a înclinat numai o dată, 2-4 acasă cu Dallas. De 7 partide înscrie constant, dar a și luat gol în 6 dintre ele. Ultima deplasare s-a terminat bine, 2-1 la Whitecaps, în unicul succes stagional ”afară”, completat de 3 egaluri și 3 înfrângeri: a marcat în 6 din cele 7 vizite efectuate, dar a luat gol în toate.

Cele două formații s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon: 0-0 pe terenul lui New England, 3-0 (Neagle 33 penalty, L. Acosta  86, Saborio 90) pentru DC United în propriul fief. Precedenta victorie a ”revoluționarilor” pe arena celor din Washington a fost un 2-1 în iulie 2013.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DC UNITED – NEW ENGLAND REVOLUTION

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă