CELTIC VREA SĂ SPELE RUȘINEA DIN GIBRALTAR

CELTIC VREA SĂ SPELE RUȘINEA DIN GIBRALTAR

Debutul lui Brendan Rodgers pe banca lui Celtic n-a fost deloc cel așteptat. O înfrângere în Gibraltar, în fața unei echipe mai mult decât modeste din această țară recent apărută pe harta fotbalistică europeană, nu poate reprezenta decât un moment ce trebuie repede uitat. Chit că eșecul la limită, 0-1, lasă deschisă larg ușa calificării pentru Celtic, rușinea tot rămâne, astfel că meciul retur de astăzi, de pe ”Celtic Park”, e văzut ca un prilej numai bun de reparare a imaginii. Din programul zilei de azi reține atenția și duelul aprins din spațiul ex-iugoslav dintre Dinamo Zagreb și Vardar Skopje, dar și confruntarea nordică dintre Rosenborg și Norrkoping. Amănunte și cote mai jos. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

NORRKOPING – ROSENBORG, ora 20:15 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

Lider în Norvegia, Rosenborg vizează și calificarea în Europa

Într-un duel nordic, suedezii de la Norrkoping susțin meciul decisiv cu norvegienii de la Rosenborg pentru un bilet în turul 3 preliminar al Champions League. În prima luptă, formația din Trondheim s-a impus acasă cu 3-1 (Eyjolfsson 48, Helland 62, Lanlay 65 – S. Andersson 70), în întâia confruntare directă all-time dintre cele două grupări.

Gazdele se află în plin campionat, ocupând poziția secundă după 14 etape, cu 28 de puncte, 3 sub liderul Malmo. Nu au mai câștigat de două partide (eșec, egal), iar un 1-0 la Djurgarden este singura lor victorie din ultimele 6 meciuri, 4 terminate cu egaluri. Doar o dată în ultimele 15 jocuri, în toate competițiile, nu au înscris. Pe teren propriu, Norrkoping nu a mai pierdut de 16 dispute, de la un 1-2 cu AIK Stockholm în august 2015. De atunci și-a trecut în cont 4 remize și 11 victorii, 10 la un scor care acum i-ar permite să intre măcar în prelungiri.

Și ea cu campionatul început, Rosenborg este lider după 16 runde, cu 37 de puncte, 4 peste Odd. Este imbatabilă de 23 de partide, indiferent de întrecere, cu 5 remize și 18 succese. Seria pozitivă a început-o de la un 0-1 la Odd în prima etapă din Eliteserien, de atunci pe teren străin realizând 5 egaluri, inclusiv în precedentele 3 deplasări, și 7 triumfuri: numai în unul din aceste meciuri nu a marcat, iar în alte 5 nu a primit gol.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NORRKOPING – ROSENBORG

 

CELTIC GLASGOW – LINCOLN, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

Celtic vrea să spele rușinea din Gibraltar

Celtic caută să facă uitată rușinea pățită în prima manșă din turul 2 preliminar al Ligii în fața modestei Lincoln Red Imps, din Gibraltar, unde formația din Glasgow a pierdut cu totul surpinzător, 0-1 (Casciaro 48). Aceea a fost prima dispută oficială dintre cele două echipe.

Eșecul din tur este cel dintâi suferit de Celtic în ultimele 7 partide. Trupa scoțiană a terminat sezonul trecut cu un contondent 7-0 acasă cu Motherwell, apoi au venit ”amicalele”. În acest răstimp a înregistrat două remize (una ”albă”) și 3 succese, unul după primul meci cu Lincoln, 2-1 contra germanilor de la Wolfsburg. În decembrie 2015 a suferit ultimul eșec acasă, 1-2 cu aceeași Motherwell, în campionat. Din acel moment, pe ”Celtic Park” a realizat două egaluri și 10 triumfuri, 9 din aceste 12 confruntări încheindu-le cu minimum două goluri date.

Înainte de Celtic, Lincoln a disputat și prima fază eliminatorie, contra celor de la Flora Tallinn, eliminați după 1-2 ”afară” și 2-0 acasă. Cele două meciuri au fost primele din actualul sezon ale trupei din Gibraltar. Aceasta a suferit doar un eșec în ultimele 14 partide, în toate competițiile, și nu s-a înclinat decât de două ori în precedentele 33 de partide, 30 din ele câștigate, unele la scoruri precum 10-0, 11-0, 13-1, 13-0. Din echipa antrenată din aprilie 2016 de uruguayanul Julio Cesar Ribas Vlahovici se remarcă fundașul Chipolina, care a semnat două din cele 3 goluri cu Flora, și Casciaro, cel ce a înscris cu Celtic, dar a dat și primul gol al Gibraltarului într-un meci oficial, 1-6 chiar cu Scoția în 2015.

Pentru revanșă, antrenorul gazdelor, Brendan Rodgers, l-a pierdut pe fundașul Erik Sviatcenko. Danezul s-a accidentat recent la cap în testul cu Wolfsburg, în urma unui contact dur cu portarul Benaglio. Inapt de câtva timp este mijlocașul Bitton, în vreme ce Johansen e incert.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTIC GLASGOW – LINCOLN

 

DINAMO ZAGREB – VARDAR SKOPJE , ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR, CALIFICĂRI)

După 2-1 în tur, Dinamo e favorită

Dinamo Zagreb dispută meciul decisiv cu Vardar Skopje, din Macedonia, pentru intrarea în turul 3 preliminar al Champions League. Formația croată s-a întors învingătoare din prima bătălie, când Mățel a fost titular, scor 2-1 (Mijuskovici 21 autogol, M. Rog 30 – Hambardzumian 54).

Dinamo este una dintre cele mai puternice și experimentate echipe din această fază. Un 0-1 la Split cu Hajduk este ultimul eșec suferit într-un meci oficial, urmat de o remiză albă și 11 victorii (precedentele 7 consecutive), răstimp în care nu a încasat decât 3 goluri. Precedentul succes a fost un 3-1 acasă cu Lokomotiva Zagreb, în etapa inaugurală din campionat, acum 4 zile: pe propria arenă nu s-a mai înclinat de 11 dispute, de la un 0-2 cu Bayern în grupele ediției trecute din Ligă, de atunci câștigând tot. În perioada de pregătire estivală, ”roș-albii” au susținut 4 teste, încheiate cu un triumf (1-0 cu FC Copenhaga), un eșec și două egaluri, între care un 0-0 cu Steaua.

Vardar a cedat în tur după ce a terminat sezonul trecut cu 6 jocuri imbatabile, în care a înregistrat un egal, urmat de 5 victorii, trei dintre ele la zero. Ulterior, în pauza de vară a jucat 3 partide amicale, fără a impresiona, cu un succes (2-0 cu Jagiellonia), un nul (1-1 cu Sturm Graz) și o înfrângere (1-2 cu Maribor). De la turul cu Dinamo Zagreb n-a mai jucat nicio partidă.  De 21 de confruntări, în toate competițiile, marchează mereu. ”Roș-negrii” au pierdut la ultima prezență ”afară”, 1-2 în testul cu slovenii de la Maribor, în a doua înfrângere din anterioarele 10 vizite făcute, indiferent de întrecere, toate terminate cu gol dat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB – VARDAR SKOPJE

 

NEW ENGLAND REVOLUTION – PHILADELPHIA UNION, ora 02:30 (SUA CUPĂ)

Cupa e un obiectiv pentru Philadelphia

Pe ”Harvard Stadium” din Boston se confruntă New England Revolution și Philadelphia Union. Miza este pătrunderea în semifinalele Cupei. În fazele anterioare, gazdele au trecut de Carolina Railhawks (1-0 după prelungiri) și New York Cosmos (3-2), în timp ce adversara le-a eliminat pe City Islanders (3-2) și New York Red Bulls (2-1).

Pe locul 6 în Conferința de Est se află New England în campionat, încercând să prindă un bilet în play-off-ul fazei finale. Fără nume cunoscute în lot și cu doar 6 jucători peste 30 de ani, formația ”roș-albastră” nu a mai pierdut de două partide, cu o victorie și o remiză albă, precedate de două eșecuri la rând. De 5 meciuri încoace, acasă a alternat câte un succes cu câte o înfrângere, în precedenta vizită primită bătând-o pe Columbus Crew, scor 3-1. Totuși, cele două eșecuri sunt singurele suferite pe teren propriu în actuala stagiune, pe lângă 4 remize și tot atâtea triumfuri.

Cu brazilianul Ilsinho și elvețianul Barnetta printre protagoniști, Philadelphia se găsește pe poziția secundă în Conferința de Est, ceea ce presupune calificarea directă în faza finală a MLS (campionatul profesionist nord-american cu 17 participante din SUA și 3 din Canada). ”Galben-albaștrii” sunt neîntrecuți în precedentele 3 meciuri, cu o victorie la zero urmată de două remize, una ”albă”. Ba, au cedat numai o dată în anterioarele 5 jocuri. Mult mai greu le-a fost ”afară”, unde nu s-au mai impus de 7 partide, cu 3 egaluri flancate de câte două înfrângeri. În 9 vizite făcute în acest sezon au învins numai o dată, iar 5 din ultimele 6 le-au terminat cu gol dat și luat mereu.

Cele două echipe s-au întâlnit în martie la Philadelphia, cu Union câștigătoare cu 3-0 (Sapong 18, 33, Le Toux 90+3). A fost prima sa victorie după alte 3 dueluri directe încheiate cu un egal și două succese ale lui New England, ambele ”afară”. Pe propria arenă, ”revoluționarii” au bifat anteriorul triumf în august 2013, scor 5-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEW ENGLAND REVOLUTION – PHILADELPHIA UNION

 

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă