IAȘIUL MAI ARE SPERANȚE, DAR LA SPLIT E COMPLICAT

IAȘIUL MAI ARE SPERANȚE, DAR LA SPLIT E COMPLICAT

Debutul european al celor de la CSMS Iași în competițiile europene, săptămâna trecută, părea, la un moment dat, excepțional. Moldovenii conduceau cu 2-0 un adversar mult mai experimentat în competițiile de acest gen și se contura un rezultat care să pfere perspective clare de calificare. Hajduk a revenit însă în partea a doua, ba a și reușit să egaleze în ultimele secunde, astfel că misiunea ieșenilor e acum foarte complicată, mai ales că trupa din Split s-a calificat mereu în fața echipelor din România. Programul zilei cuprinde și alte confruntări din acest tur doi preliminar din Europa League, interesant pentru noi fiind duelul Rusescu vs Flavius Stoican, dar și meciul deloc simplu al celor de la Maccabi Tel Aviv contra lui Kairat Almaty, din această partidă urmând a se alege adversarul celor de la Pandurii în turul 3 preliminar. Toate detaliile și cotele mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

VENTSPILS – ABERDEEN, ora 18:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Gazdele mai speră, dar după 0-3 la Aberdeen e foarte greu

Letonii de la Ventspils  nu se dau bătuți în confruntarea cu Aberdeen, deși au pierdut primul meci din turul 2 preliminar al Europa League cu 3-0, un deznodământ decis însă abia spre final (Stockley 71, A. Rooney 75, Burns 90+1). Ambele formații au disputat și etapa întâi eliminatorie, când au trecut de Vikingur Gota (2-0, 2-0), respectiv Fola Esch (3-1, 0-1).

Aflată în plin campionat, după 13 etape ocupând locul 3 cu 24 de puncte, 7 sub liderul Spartaks Jurmala, Ventspils a pierdut ultimele două jocuri fără să înscrie. Anterior legase două victorii la zero. De 7 partide încoace s-a impus de 3 ori, restul fiind eșecuri. Cu o înfrângere a încheiat și ultimul meci de acasă, 0-1 cu Rigas, după 3 succese consecutive fără gol luat. Și mai în spate, pe propria arenă s-a înclinat de două ori în precedentele 11 vizite primite.

Eșecul cu luxemburghezii din Esch, în faza anterioară, este singurul încasat de Aberdeen în ultimele 5 confruntări, indiferent de întrecere, celelalte 4 fiind toate câștigate cu multe goluri date: de 3 ori câte 3 reușite și o dată 4. Trupa scoțiană a câștigat două din ultimele trei deplasări, ambele în ”amicale”: acestea sunt unicele sale triumfuri de 7 vizite făcute încoace. Nu a înscris în doar două din anterioarele 12 apariții pe teren străin.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VENTSPILS – ABERDEEN

 

MACCABI TEL AVIV – KAIRAT ALMATY, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Maccabi nu are viață ușoară

Maccabi Tel Aviv, echipă care sezonul trecut a evoluat în grupele Champions League, nu are viață ușoară cu Kairat Almaty în turul secund preliminar din Europa League. Prima manșă din Kazahstan s-a terminat nedecis, 1-1, scor stabilit de doi veterani, Andrei Arshavin (29), respectiv Yossi Benayoun (90+1). Ambele echipe au trecut și prin prima etapă preliminară. Atunci, Maccabi a eliminat-o pe Gorica (3-0, 1-0), iar Kairat a depășit-o pe Teuta Durres (1-0, 5-0). Echipa care va merge mai departe va întâlni în turul 3 preliminar pe Pandurii Tg. Jiu.

De 5 partide, în toate competițiile, nu a mai pierdut formația israeliană, interval în care a realizat 4 succese, toate la zero, urmate de egalul din turul cu kazahii. Mai mult, un 0-1 la Haifa cu Maccabi este singurul eșec din ultimele 32 de jocuri, 23 terminate cu succese. Același meci este unicul din precedentele 9 în care nu a marcat. Pe teren propriu este invincibilă de 15 meciuri, 13 câștigate: a marcat în 14 dintre ele, iar în alte 10 nu a primit gol, inclusiv în precedentele 5, cu o remiză albă și 4 triumfuri.

Și Kairat trece printr-o perioadă reușită. Gruparea din Almaty nu a mai cedat de 16 jocuri, indiferent de întrecere, 14 încheiate cu victorii: anteriorul eșec l-a suferit pe 1 mai, 0-1 la Astana în campionat. În tot acest răstimp a înscris mereu, în 8 confruntări rămânând cu defensiva neîntrecută. Totuși, în ultimele 3 partide a dat și a luat constant gol. După insuccesul de la Astana, în următoarele deplasări kazahii și-au trecut în cont un egal și 6 triumfuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MACCABI TEL AVIV – KAIRAT ALMATY 

 

OSMANLISPOR – ZIMBRU CHIȘINĂU, ora 21:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Stoican încă mai speră la calificare în fața lui Rusescu

Duel românesc pe ”Osmanli Stadi” din Ankara, unde Raul Rusescu și colegii lui de la Osmanlispor (fostă Ankaraspor) se confruntă cu Zimbru Chișinău, antrenată de Flavius Stoican, în meciul decisiv pentru pătrunderea în turul 3 preliminar al Europa League. Prima dispută, din Moldova, nu a avut învingător, scor 2-2 (Zagaevschi 24, Damașcan 61 – Curuksu 12, Bekdemir 76). Dacă echipa turcă a intrat direct în faza secundă eliminatorie, adversara a avut de disputat și prima etapă, când i-a depășit pe georgienii de la Cihura (0-1 acasă, 3-2 ”afară”).

Osmanlispor este invincibilă de 3 jocuri, cu o victorie urmată de două egaluri, unul în ”amicalul” cu Panathinaikos, 1-1. Mai mult, un 1-3 pe terenul campioanei Besiktas, în finalul sezonului trecut, este singurul eșec din ultimele 18 partide, jumătate dintre ele câștigate, în toate competițiile. De 8 meciuri înscrie mereu: în atac contează cel mai mult pe senegalezul N Diaye, golgheterul din campionatul anterior (11 reușite, 3 pase decisive), și pe Rusescu. Acasă, trupa ”alb-violetă” este invincibilă de 9 dispute, cu 3 egaluri și 6 victorii: de 6 vizite primite încoace a intercalat mereu câte o remiză cu câte un succes. Numai o dată în precedentele 10 apariții pe propria arenă nu a înscris.

Zimbru nu s-a înclinat de două confruntări (un triumf, un nul), însă recentul 3-2 de la Cihura este unica victorie din anterioarele 6 partide, 4 dintre ele pierdute, iar 3 încheiate fără să fi înscris. Tot de două jocuri este imbatabilă ”afară”, cu o remiză albă și un succes, precedate de 4 înfrângeri consecutive, două dintre ele la zero. Ba, nu s-a impus decât de două ori în anterioarele 8 vizite efectuate. Formația din Chișinău este compusă dintr-un amestec de jucători moldoveni cu mulți brazilieni și portughezi, aduși de fostul tehnician, lusitanul Simao Freitas.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OSMANLISPOR – ZIMBRU CHIȘINĂU

 

BRONDBY – FC HIBERNIAN, ora 21:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Brondby mizează pe experiență după succesul din tur

Brondby, din Danemarca, îi înfruntă pe scoțienii de la FC Hibernian în manșa secundă a turului 2 preliminar din Europa League, cu Marius Avram la centru. În prima luptă, echipa din Copenhaga s-a impus cu 1-0 prin golul semnat rapid de Wilczek, în minutul 1.

Formație mult mai experimentată, Brondby a câștigat la zero ultimele 3 jocuri (11 goluri date), între care un 4-0 acasă cu Esbjerg în startul noului campionat danez. Mai mult, nu a pierdut decât o dată în precedentele 7 dispute, un 1-2 într-un test la Naestved. De 9 confruntări marchează mereu, în două dintre ele dând câte 6 goluri. Pe teren propriu s-a impus în anterioarele două dispute, cu 10 goluri marcate și nici unul încasat, rezultate precedate de două eșecuri la rând. Doar o dată de 6 vizite primite încoace nu a înscris.

Hibernian evoluează în liga secundă scoțiană, unde a terminat sezonul trecut pe locul 3, dar a ajuns în Europa datorită succesului din Cupă, 3-2 cu Glasgow Rangers. Eșecul din tur este primul după 3 partide imbatabile, cu un egal și două victorii, în ultima trecând cu 4-1 de prim-divizionara Motherwell, într-un ”amical”. Mai mult, nu s-a înclinat decât de două ori de 7 jocuri încoace. Pe teren străin nu a mai triumfat de 7 confruntări, 4 cedate, de la un 2-1 la Inverness în Cupă, totodată singurul succes din ultimele 11 deplasări. În Europa a jucat ultima oară în 2013, când s-a înclinat în fața lui Malmo cu un 0-9 la general.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRONDBY – FC HIBERNIAN

 

HAJDUK SPLIT – CSMS IAȘI, ora 21:30 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Ieșenii și-au făcut singuri viața grea

Pe CSMS Iași o așteaptă un meci de foc pe ”Poljud” din Split, unde se bate cu Hajduk pentru un loc în turul 3 preliminar al Europa League. Moldovenii și-au făcut singuri viață grea după ce în manșa întâi au condus cu 2-0, apoi au fost egalați pe final, 2-2 (Andrei Cristea 19, Piccioni 24 – Ohandza 48, Said 90+5).

Hajduk nu a mai pierdut de 7 partide, cu 3 egaluri și 4 victorii, ultima la debutul în noua ediție a campionatului croat, 2-0 ”afară” cu Cibalia. În acest interval doar o dată nu a marcat, însă în 3 cazuri a dat numai câte un gol, în vreme ce apărarea i-a rămas nebătută în 4 din aceste partide. Trupa din Split s-a înclinat în ultimele două meciuri oficiale de acasă, mereu cu câte două goluri luate. Ulterior, în ”amicale”, a înregistrat un nul și un succes. Cu Iașiul va conta pe experiența sa, acumulată în desele participări în întrecerile continentale, dar și sprijinul fanilor, unii dintre cei mai pătimași. E de remarcat și valoarea superioară a lotului: cel mai scump fotbalist ”alb-albastru” este considerat Nikola Vlasici, evaluat la 4,5 milioane de euro la doar 18 ani.

Elevii italianului Nicolo Napoli au încheiat stagiunea trecută fără eșec în ultimele două runde, cu un egal și o victorie. Și mai bine le-a mers ”afară”, unde nu au cedat decât o dată (2-3 la Craiova în penultima deplasare) în precedentele 16 apariții pe teren străin. În perioada de pregătire nu s-au descurcat nemaipomenit, înregistrând numai egaluri în 3 meciuri amicale: 3-3 cu Neftci Baku, 1-1 cu Osmanlispor și 1-1 contra unei selecționate compuse din jucători africani. Din pauza de vară, antrenorul Nicolo Napoli mizează 4 noi jucători, anume Ciucur, D. Roman, Martin și Anițoiu. A rămas însă fără unul dintre principalii marcatori, Golubovic, plecat la Steaua, dar și fără Viveiros, Onduku, Enescu, Llullaku.

”Mergem să ne jucăm șansele până la capăt. Trebuie să fim încrezători, nu avem nimic de pierdut, ci numai de câștigat”, a declarat Florin Prunea, președintele CSMS, bazându-se și pe entuziasmul jucătorilor unei echipe aflate la prima prezență în Europa. Totuși, nu-i de omis că Hajduk s-a calificat mereu în anterioarele 4 duble confruntări cu echipele din România, victime fiind Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo și Unirea Urziceni.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HAJDUK SPLIT – CSMS IAȘI

 

ZAGLEBIE – PARTIZAN, ora 22:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

După 0-0 în tur, totul e posibil

Una dintre cele mai echilibrate dispute din turul 2 preliminar al Europa League este cea dintre polonezii de la Zaglebie Lubin și sârbii de la Partizan. Acest lucru e reliefat și de rezultatul din prima manșă, încheiată 0-0, deși belgrădenii au avut atunci 66 la sută posesie și 19 ocazii ratate. Dacă oaspeții au intrat direct în această fază, rivalii au avut de jucat și prima etapă eliminatorie, când au eliminat-o pe Slavia Sofia după 0-1 în Bulgaria și 3-0 acasă .

Zaglebie este neînvinsă și fără gol luat de 3 jocuri cu un egal și două victorii, ultima fiind un 4-0 acasă cu Korona Kielce în startul noului campionat polonez. Anterior, înregistrase două eșecuri la rând, ambele la zero: acestea sunt, însă, unicele înfrângeri suferite în precedentele 11 partide, 8 terminate cu succese. Pe teren propriu a învins mereu în anterioarele 6 jocuri, cu 18 goluri date și numai gol luat în prima dispută din această serie. Echipa din Lubin a înscris constant de 15 vizite primite încoace.

Înainte de prima luptă cu Zaglebie, Partizan tocmai se înclinase într-un meci de pregătire, 1-3 cu Viitorul Constanța. Anterior legase 3 victorii, două dintre ele fără gol primit. Un 0-2 la Niș, în mai, este doar a doua partidă din precedentele 16 în care echipa din Belgrad nu a înscris. ”Afară”, ”roș-albii” au învins la zero în ultimele două confruntări, ba nu s-au înclinat decât o dată de 9 deplasări încoace. Tot într-un singur caz nu a marcat în ultimele 18 prezențe pe o arenă străină.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZAGLEBIE – PARTIZAN

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă