DE AZI, REVINE LIGA 1 CU TOT CE ÎNSEAMNĂ EA

DE AZI, REVINE LIGA 1 CU TOT CE ÎNSEAMNĂ EA

Vacanța a fost destul de scurtă pentru echipele de la noi, care începând de astăzi își reiau disputele din Liga 1. Primul nostru eșalon se întoarce așadar cu toate poveștile sale, cu tot ceea ce implică el pentru toți cei implicați. Gică Hagi și Viitorul său deschid stagiunea într-o confruntare cu FC Voluntari, cel de-al doilea meci al zilei fiind derbyul oltean dintre Pandurii și CSU Craiova, ambele protagoniste prezentându-se cu noi antrenori. În afara Ligii 1, programul zilei cuprinde foarte multe meciuri amicale, dar și partide din campionatele nordice, precum și din cel al Croației, care a pornit și el recent la drum. Amănunte și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

FC VOLUNTARI – VIITORUL, ora 18:30 (ROMÂNIA LIGA 1)

Viitorul lui Hagi deschide nul sezon din Liga 1

FC Voluntari și Viitorul Constanța deschid noul sezon din Liga 1. În stagiunea precedentă, formația ilfoveană a terminat pe locul 14 și s-a salvat de la retrogradare abia după un baraj cu UTA Bătrâna Doamnă (3-0, 0-1), în timp ce echipa condusă de Gică Hagi s-a clasat pe a 5-a poziție și va evolua în turul 3 preliminar din Europa League.

În perioada estivală, FC Voluntari a efectuat un stagiu în Turcia, unde a disputat mai multe meciuri amicale. În acest interval a înregistrat 7-3 cu o selecționată denumită African Soccer, 0-1 cu CSMS Iași, 0-0 cu Gostaresh, 1-3 cu Fenerbahce. Trupa pregătită de Florin Marin a încheiat seria testelor în țară printr-un 2-0 cu Ștefănești.

Tot în pregătiri, Viitorul a început contra unor adversare modeste, precum Colțea Brașov (1-0) și Sepsi (6-0). A venit apoi cantonamentul din Slovenia. Printre rezultatele care au urmat s-au numărat 1-1 cu APOEL, 1-2 cu Arka Gdynia, 4-0 cu Volin Luțk și, mai ales, 3-1 cu Partizan Belgrad. Punct le-a pus un 2-0 cu polonezii de la Bytovia Bytow.

În inter-sezon, ilfovenii i-au adus pe P. Ivanovici (FC Botoșani), Popadiuc (Steaua), Fl. Cernat (Viitorul), L. Marinescu (liber de contract), Tăbăcariu (Ceahlăul). Lista plecărilor e mai lungă: Alcenat, Ștefănescu, Chitoșcă, Enceanu, Vîlceanu, Tudorie (împrumuturi expirate Steaua), Țîru, Mitache (împrumuturi expirate Viitorul), Briceag (împrumut expirat CSU Craiova), S. Rădoi (Viitorul), Calancea (CSU Craiova), Ispir, Călințaru, L. Iorga, Novakovici, Monakana (contracte reziliate), Vl. Achim (Steaua).

De partea cealaltă, Viitorul i-a acontat pe Râmniceanu (Dinamo), Brandan (ASA Tg. Mureș), Purece (Chiajna), Carp (Steaua), Țîru, Mitache (ambii reveniți de la FC Voluntari), Al. Stoica (revenit de la Dunărea Călărași), S. Rădoi (FC Voluntari), G. Iancu (liber de contract), D. Lopez (Doxa), Nimely (ACS Poli). În schimb, s-a despărțit de Goulon, Nicoliță (contracte expirate), Gavra (Gaz Metan), Pablo de Lucas (Xanthi), Fl. Cernat (FC Voluntari).

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – VIITORUL

 

PANDURII – CSU CRAIOVA, ora 21:00 (ROMÂNIA LIGA 1)

Duel oltean cu antrenori noi de ambele părți

Duel oltean în etapa inaugurală din noua ediție a Ligii 1, cu Pandurii Tg. Jiu primind vizita celor de la CSU Craiova. Sezonul trecut, cel mai bun din istoria lor, gazdele au terminat pe podium, respectiv pe locul 3, datorită căruia vor juca în turul 3 eliminatoriu din Europa League. În schimb, craiovenii au ocupat poziția a 8-a.

Schimbare importantă la gazde în această vară. Edi Iordănescu, antrenorul cu care echipa a progresat substanțial, a plecat, iar în locul său a fost instalat Petre Grigoraș, care a mai stat pe banca gorjenilor în două etape, ultima oară în 2014. Alte noutăți le reprezintă Cl. Voiculeț (ASA Tg. Mureș), Buleică (împrumut expirat Chiajna), Bărbuț (ACS Poli), Obodo (Chiajna), Herea (liber), Amiche (Barakaldo). La despărțiri figurează Mingote, Nicoară, Săpunaru, Erico (contracte expirate), Ropotan, Răduț (ambii la Hatta Club/Emirate), Antal (împrumut expirat Hapoel Tel Aviv), Vasco Fernandes (Vitoria Setubal), Al. Ciucur (CSMS Iași), Welington (AEL Limassol).

Și la craioveni s-a produs o mutare pe banca tehnică o dată cu angajarea experimentatului Gheorghe Mulțescu. Pe lângă acesta, în Bănie au mai ajuns Calancea (FC Voluntari), Briceag (împrumut expirat FC  Voluntari), Rambe (Farense). La plecări apar S. Achim, Ferfelea, Curelea, V. Iliev (contracte expirate), Herghelegiu (FC Botoșani), C. Straton (contract reziliat).

În perioada de pregătire, Pandurii s-a aflat într-un stagiu în Slovenia. Rezultatele bifate acolo au fost notabile: 0-0 cu Osijek, 2-1 cu Volin Luțk, 1-1 cu Dinamo Zagreb (campioana Croației) și, în special, 4-2 cu Steaua Roșie (campioana Serbiei). Ultimul examen l-a susținut în țară, 2-0 la Rm Vîlcea.

La rândul ei, cantonată în Austria, Craiova a început slab șirul partidelor de verificare, 1-2 cu albanezii de la Teuta Durres. Ulterior însă, și-a revenit: 0-0 cu Salzburg, 3-0 cu Worgl,  3-2 cu Slovan Liberec și, mai ales, 2-0 cu Zenit St. Petersburg, noua echipă a lui Mircea Lucescu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PANDURII – CSU CRAIOVA

 

BRANN BERGEN – AALESUND, ora 20:00 (NORVEGIA ELITESERIEN)

Bran Bergen caută să profite de apărarea slabă a adversarilor

Situații diferite pentru cele două echipe. După 16 etape, Brann Bergen ocupă locul 5, cu 27 de puncte, și se bate să prindă un bilet de Europa League, în timp ce Aalesund nu se găsește decât pe a 14-a poziție, de baraj pentru evitarea retrogradării, cu numai 13 puncte în cont.

Gazdele dețin unul dintre cele mai slabe atacuri, cu doar 16 reușite, dar beneficiază de a 3-a cea mai bună apărare, cu 13 goluri încasate. Nu au pierdut de două runde (victorie, egal) și au fost înfrânte numai o dată de 4 jocuri încoace, jumătate câștigate. Pe teren propriu, Brann Bergen este redutabilă: a început campionatul cu o remiză albă, apoi a obținut 6 victorii consecutive, cu gol luat numai în ultima, 4-1 cu Valerenga. 4 din aceste succese au fost cu 1-0.

Aalesund nu stă atât de rău în ofensivă cât în defensivă, a treia cea mai fragilă, golaveraj 19-27. De 4 partide nu a mai învins, cu două înfrângeri cu câte 4 goluri primite încadrate de câte un egal, ba nu s-a impus decât o dată în precedentele 9 dispute. A înscris constant de 6 meciuri încoace. ”Afară” a triumfat o singură dată, 1-0 la Bodo Glimt acum trei deplasări, în rest a înregistrat un egal și 6 eșecuri, 4 fără să fi marcat.

În tur, Brann Bergen a câștigat cu 2-1 și a ajuns la 6 dueluri directe imbatabile, cu o remiză albă și 5 succese, două sezonul trecut, cu 1-0 și acasă, și în deplasare. În martie trecut, Aalesund a fost mai bună într-un ”amical”, scor 2-1, dar într-un meci oficial nu s-a mai impus din mai 2012, scor 2-0 pe propria arenă. La Bergen nu s-a mai bucurat de victorie în campionat (2-1) din iulie 2008.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRANN BERGEN – AALESUND

 

RIJEKA – ISTRA, ora 21:00 (CROAȚIA 1.HNL)

Rijeka n-a mai pierdut acasă de un an

Rijeka și Istra își măsoară forțele în a doua etapă din noua ediție a primei ligi croate. În runda inaugurală, gazdele au realizat cel mai mare scor, 3-0 în deplasare cu Rnk Split, în vreme adversarii s-au înclinat chiar pe propria arenă, 0-1 cu Osijek.

Cu tot cu partidele amicale, Rijeka este neînvinsă de două partide (un egal, o victorie), iar un 0-1 într-un test cu ucrainenii de la Zoria Lugansk este singurul eșec din ultimele 11 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Pe teren propriu este neînvinsă de 19 dispute oficiale, de la un 0-3 cu Aberdeen în iulie 2015, în preliminariile Europa League. Din acel moment a înregistrat 6 remize (4 ”albe”) și 13 succese, neluând nici un gol precedentele 5 vizite primite. În campionat însă, imbatabilitatea de acasă e și mai lungă, de la un 1-2 cu Dinamo Zagreb în septembrie 2014: de atunci a obținut pe ”Nogotmeno” 9 remize (4 la zero) și 23 de triumfuri, 19 din aceste confruntări terminându-le cu apărarea intactă.

Un 2-0 într-un test la Krsko este unicul succes realizat de Istra de 5 partide încoace, oficiale și ”amicale”, alte 3 fiind cedate fără gol dat. Situația precară durează din sezonul trecut, când formația din orașul Pula nu a câștigat deloc în ultimele 24 de etape, 17 fiind pierdute. Din mai 2015 datează precedentul triumf de pe teren străin, 2-1 la Zagreb cu Lokomotiva. După aceea, a efectuat 20 de deplasări, încheiate cu 6 remize (două ”albe”) și 14 eșecuri, ultimele 5 la rând și fără să fi marcat. Aceeași victorie este unica din anterioarele 37 de apariții ”afară”.

Niciodată nu a cedat Rijeka în disputele de acasă cu Istra. În total, vicecampioana Croației este invincibilă de 14 dueluri directe (12 câștigate), în toate competițiile, de la un 0-1 în deplasare în mai 2013. De 6 înfruntări (un egal, apoi 5 succese) nu a mai luat gol.

AICI GĂSIȚI COTELE LA RIJEKA – ISTRA

 

AARHUS – VIBORG, ora 21:15 (DANEMARCA SUPERLIGAEN)

Aarhus a început bine noul sezon

Aarhus și Viborg se întâlnesc în a doua etapă din noua ediție a primei ligi daneze. În runda inaugurală, gazdele s-au întors victorioase, 2-1, de pe terenul vicecampioanei SonderjyskE, în vreme ce rivalii au suferit un eșec drastic chiar pe propria arenă, 0-4 cu Nordsjaelland.

Victoria din prima etapă este prima realizată de Aarhus după o așteptare de 3 jocuri, terminate cu un egal și două eșecuri, toate în ”amicale”. În campionat, a pierdut în ultima partidă din sezonul trecut, 1-2 ”afară” cu campioana FC Copenhaga, după 5 meciuri imbatabile, cu două remize și 3 succese. Pe teren propriu a câștigat anterioarele 3 dispute oficiale, cu 9 goluri date și două încasate, precedate fiind de două înfrângeri. Ulterior, în ”amicale”, pe ”Ceres Park” a bifat un egal și un insucces.

Viborg a pierdut la startul campionatului într-o continuare a rezultatelor din meciurile de pregătire, încheiate cu 3 eșecuri. Ultimul triumf l-a obținut la finalul lunii mai, 1-0 acasă cu retrogradata Hobro, și este doar al doilea din precedentele 10 partide. ”Alb-verzii” au cedat în ultimele două prezențe ”afară”, ba au suferit 3 înfrângeri de 4 vizite făcute încoace, toate trei fără să fi marcat.

În campionat, Aarhus nu a mai bătut-o pe Viborg de 3 partide, cu o remiză albă și două eșecuri, 0-1 ”afară” și 1-2 acasă sezonul trecut. Precedentele sale succese s-au consemnat în stagiunea 2013-2014, cu 2-1 pe teren propriu și 3-0 în deplasare. În toate competițiile însă, Aarhus este fără victorie de 7 dueluri directe, cu 3 egaluri și 4 insuccese, ultimele 3 consecutive: de 4 dispute încoace nu a înscris decât o dată.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AARHUS – VIBORG

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă