MOURINHO DIN NOU FAȚĂ-N FAȚĂ CU GUARDIOLA

MOURINHO DIN NOU FAȚĂ-N FAȚĂ CU GUARDIOLA

Jose Mourinho vs Pep Guardiola, duelul care a ținut capul de afiș în fotbalul european, în perioada în care ambii activau în Primera Division, revine în actualitate. Viața a făcut ca rivalitatea dintre cei doi tehnicieni să se reaprindă, de această dată în Premier League, unde vor fi protagoniștii marii rivalități dintre Manchester United și Manchester City. Primul episod se consumă însă azi, departe de Anglia, tocmai în China, unde United și City se înfruntă într-un ”amical” de lux la International Champions Cup, care în mod evident este capul de afiș al zilei, chit că nu e vorba decât de un joc de pregătire. Detalii despre celelalte evenimente ale zilei, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ELFSBORG – OSTERSUNDS, ora 20:00 (SUEDIA ALLSEVENSKAN)

Elfsborg n-a mai pierdut de 5 meciuri

Dispută echilibrată, între două formații aflate la mică distanță una de alta. Înaintea etapei a 15-a, Elfsborg ocupa locul 6,  cu 21 de puncte, și caută să se apropie de zona cupelor europene. Dincolo, nou-promovata Ostersunds contează pe doar două puncte mai puțin și se găsea pe a 9-a poziție.

Gazdele se numără printre fruntașe și la atac, și la apărare, golaveraj 26-18. Nu au mai pierdut de 5 runde, cu 3 remize (una ”albă”) și două victorii, ba au suferit un singur eșec în ultimele 9 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Numai o dată au cedat în acest sezon acasă, 0-1 cu liderul Malmo, înfrângere urmată de două succes la zero, apoi de două egaluri.

Una dintre cele mai slabe ofensive deține Ostersunds, cu doar 16 goluri date, și nu se poate lăuda nici cu defensiva, întrecută de 25 de ori. Este imbatabilă de două partide, cu un triumf și un nul precedate de două înfrângeri consecutive. Numai o dată în anterioarele 6 meciuri nu a marcat. Traseul de ”afară” l-a început cu un egal și o victorie, apoi a suferit, combinând în următoarele 5 deplasări câte un egal cu câte un insucces: în precedenta vizită făcută a terminat 3-3 pe terenul campioanei Norrkoping.

Cele două formații s-au mai întâlnit în martie 2014, în Cupă. Atunci, tot pe teren propriu, ”Boras Arena”, Elfsborg a câștigat cu 3-0 prin ”tripla” semnată de mijlocașul Niklas Hult.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELFSBORG – OSTERSUNDS

 

FLAMENGO – AMERICA MINEIRO, ora 02:00 (BRAZILIA SERIE A)

Flamengo e favorită în fața ultimei clasate

Pe locul 6 se afla Flamengo înaintea etapei a 16-a, cu 24 de puncte, și încearcă să urce în zona Copei Libertadores, de care o separau numai două puncte. Un nou triumf ar ajuta-o enorm, iar acest lucru pare cât se poate de posibil deoarece în vizită îi vine nimeni alta decât ”lanterna roșie”, America Mineiro, care are adunate doar 8 puncte.

Flamengo este prima formație din clasament fără golaveraj pozitiv, având una dintre cele mai bune apărări, dar și unul dintre cele mai modeste atacuri, golaveraj 18-18, deși nu a înscris doar în 3 înfruntări. Nu a cedat deloc de două runde (victorie, egal), suferind un singur eșec, dar drastic (0-4 pe terenul campioanei Corinthians), în ultimele 4 jocuri. Acasă s-a impus la zero în precedentele două partide, succese venite după o așteptare de 3 meciuri, încheiate cu un egal și două înfrângeri, toate cu câte două goluri încasate.

America deține toate recordurile negative: are cele mai puține victorii (numai două), dar cele mai multe eșecuri (11), și posedă cea mai slabă ofensivă, dar și defensivă (numai un joc fără gol primit) într-un  golaveraj 9-27. Echipa din Mineiro a pierdut pe linie precedentele 6 dispute, și nu oricum, ci toate fără gol marcat. Din deplasările stagionale nu a revenit decât cu un egal, completat de 6 înfrângeri, anterioarele 5 la rând, 3 fără să fi marcat.

Ultima înfruntare dintre cele două echipe s-a consumat în februarie trecut, într-o competiție locală, când Flamengo a învins greu acasă cu 1-0 (Everton 48 penalty). În campionat nu se mai întâlniseră din 2011, atunci tot ”roș-negrii” triumfând de două ori, cu 3-2 ”afară” și 2-1 acasă. Precedentul succes obținut de America datează din octombrie 2000, scor 2-1 în deplasare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FLAMENGO – AMERICA MINEIRO

 

MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED, ora 14:30 (AMICAL, INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP)

Guardiola din nou față-n față cu Mourinho

Până să înceapă Premier League, cele două rivale din Manchester își măsoară posibilitățile în ”International Champions Cup”, cel mai important turneu amical al verii, programat pe 4 continente: Europa, Asia, America și Australia. Partida de pe stadionul ”Național” din Beijing presupune și o nouă înfruntare între Pep Guardiola și Jose Mourinho, instalați în această vară pe banca lui City, respectiv United. Cei doi tehnicieni s-au duelat frecvent în perioada când primul o pregătea pe FC Barcelona, iar celălalt se ocupa de Real Madrid, ultima lor confruntare oficială fiind Supercupa Europei din 2013, de la Praga, când Guardiola, abia sosit la Bayern, a triumfat la penaltyuri în fața lui Mourinho, care tocmai preluase pe Chelsea.

De 6 jocuri (3 egaluri, 3 eșecuri) aleargă City după o nouă victorie, precedenta fiind un 3-0 cu Stoke în aprilie, în campionat. Ultimul rezultat bifat a fost un 0-1 într-un test cu Bayern. ”Cetățenii” au marcat în doar jumătate din anterioarele 6 dispute.

United a pierdut categoric primul meci din ”International Champions Cup”, 1-4 cu Borussia Dortmund. Anterior, se impusese în primul ”amical” al verii, 2-0 cu Wigan. Acesta era al 3-lea triumf la rând pe lângă alte două realizate la finalul stagiunii precedente. ”Diavolii” au dat mereu gol în anterioarele 11 dispute.

De 3 dueluri nu s-a mai înclinat United în fața lui City, sezonul trecut înregistrând 0-0 acasă și 1-0 ”afară”. Ultimul succes al lui City a fost un 1-0 pe teren propriu în noiembrie 2014. Numai o dată în anterioarele 14 dispute directe, în toate competițiile, nu s-a marcat.

În intersezon, pe lângă Guardiola, Manchester City i-a mai acontat pe Gundogan (Dortmund, 27 de milioane de euro), Nolito (Celta, 18), Zincenko (Ufa, 2), din împrumuturi revenind și alți jucători, a căror situație rămâne incertă.. De partea cealaltă, în afara lui Mourinho, United i-a mai adus pe Mhitarian (Dortmund, 42 de milioane de euro), Bailly (Villarreal, 38) și pe Ibrahimovic (PSG, liber). Ultimul nu a fost convocat pentru acest turneu pentru a se odihni după participarea la Euro, situație valabilă și în cazurile lui Schneiderlin, Martial, Schweinsteiger, Darmian.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă