UN ITALIAN ȘI UN NEAMȚ ÎN CĂUTAREA FERICIRII ÎN ANGLIA

UN ITALIAN ȘI UN NEAMȚ ÎN CĂUTAREA FERICIRII ÎN ANGLIA

De regulă zilele de vineri ce urmează cupelor europene nu oferă confruntări majore. Astăzi e o excepție, căci Chelsea-Liverpool e una din bornele de excepție din Premier League. Faptul ca niciuna dintre combatante nu e angrenată în competițiile continentale a făcut posibilă plasarea acestei partide astăzi, ca o continuare într-un fel a meciurilor din Champions League sau Europa League. Se va juca pe ”Stamford Bridge” și va fi primul duel oficial dintre Antonio Conte și Jurgen Klopp în Premier League, un italian și un neamț în căutarea fericirii în Anglia. Programul zilei de azi oferă și posibilitatea reîntâlnirii cu PSG, care trebuie să reacționeze la Caen după 3 partide fără victorie, dar și cu AC Milan, care ar trebui de asemenea să reacționeze pe terenul Sampdoriei, doar că în ceea ce-i privește pe milanezi situația e demult ambiguă. Tot azi se mai joacă meciuri din Bundesliga, Primera Division, dar și din Liga 1 de la noi. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

CHELSEA – LIVERPOOL, ora 22:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Conte vs Klopp, primul duel dintre cei doi în Premier League

Și Chelsea, și Liverpool caută un parcurs mai bun față de cel din sezonul trecut, pe care l-au terminat în afara cupelor continentale. Momentan, după 4 etape, londonezii se descurcă mai bine: ei sunt neînvinși, ocupând locul 2, cu 10 puncte, două sub liderul Manchester City. La rândul lor, ”cormoranii” contează pe 7 puncte și se află pe a 6-a poziție.

Cu un nou antrenor, italianul Antonio Conte, ”The Blues” au ratat primele puncte chiar  runda precedentă, 2-2 pe terenul lui Swansea. Anterior, înșiraseră 3 victorii, între care două pe teren propriu. Mereu au marcat minim două goluri, dar și apărarea le-a cedat în 3 din cele 4 jocuri. Cu tot cu ediția trecută, Chelsea e imbatabilă în Premier League de 6 partide, în vreme ce acasă nu s-a mai înclinat de 4 meciuri (două egaluri urmate de două succese), de la un 0-3 cu Manchester City în aprilie. Tot pe teren propriu, doar o dată în anterioarele 14 vizite primite nu a luat gol.

Liverpool a început stagiunea extraordinar, printr-un 4-3 pe terenul lui Arsenal. A venit însă imediat un recul, 0-2 la Burnley, după care și-a revenit, obținând două bune rezultate contra unor adversari tari: 1-1 ”afară” cu Tottenham și, mai ales, 4-1 acasă cu campioana Leicester. Până acum, ”cormoranii” au jucat cu primele trei clasate din sezonul trecut, obținând două victorii și un egal. Eșecul cu Burnley este singurul suferit de trupa germanului Jurgen Klopp în ultimele 7 deplasări. De alte 8 vizite făcute ia mereu gol și nu a legat 9 din mai 2005.

Chelsea a avut mereu probleme cu Liverpool pe propria arenă. Mai precis, nu a putut câștiga decât două (2009, 2013) din precedentele 9 dueluri directe de pe ”Stamford Bridge”, în campionat, pe lângă 3 remize și 4 înfrângeri. Însă, per total, n-a cedat decât o dată de 8 precedente încoace. În 2015-2016, ”albaștrii” s-au înclinat la Londra cu 3-1, apoi au încheiat 1-1 pe ”Anfield”. În iulie, cele două echipe s-au înfruntat într-un ”amical” în SUA, cu Chelsea învingătoare cu 1-0 (G. Cahill 10). All-time, s-au adunat 175 de dispute directe, cu avantaj Liverpool: 75 de triumfuri, 38 de egaluri, 61 de insuccese.

Terry și Zouma sunt jucătorii cu probleme medicale de la Chelsea. În special absența primului, cu probleme la ligamente, va face ca David Luiz să apară din nou în tricoul lui Chelsea, pentru prima dată după transferul de la finalul lunii august. Dincolo, într-o situație asemănătoare se găsește Emre Can, dar Coutinho, menjat cu Leicester căci abia se întorsese de la ”naționala” Braziliei, și Dejan Lovren s-ar putea regăsi printre titulari.

Într-o zi de vineri, Chelsea nu a pierdut în Premier League decât o dată, 2-4 cu Charlton în decembrie 2003, plus două succese și 3 egaluri. În același timp, tot vinerea, Liverpool s-a impus în 4 din 5 confruntări, eșecul fiind cu Arsenal în aprilie 2004.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CHELSEA – LIVERPOOL

 

CAEN – PARIS SG, ora 21:45 (FRANȚA, LIGUE 1)

PSG trebuie să reacționeze

PSG a uitat să câștige. Adăugând recentul 1-1 cu Arsenal chiar pe ”Parc des Princes”, din startul grupelor Champions League, campioana Franței a ajuns la 3 partide consecutive fără victorie. Primele două sincope au fost în campionat, prin 1-3 ”afară” cu AS Monaco și 1-1 acasă cu St. Etienne. Situația face ca echipa preluată în vară de Unai Emery de la Laurent Blanc să nu ocupe decât locul 7 după 4 etape de Ligue 1, cu 7 puncte. În primele două runde bătuse la Bastia (1-0) și trecuse de Metz (3-0). Totuși, la Monte Carlo a suferit unicul insucces din precedentele 11 confruntări din campionat.

Caen are un debut de sezon ceva mai slab, dar nu cu mult. Pe locul 7 în ediția trecută, echipa antrenată de Patrice Garande din iulie 2009 se află acum pe a 10-a poziție, cu 6 puncte. Toate au fost cucerite în cele două jocuri de pe teren propriu, 3-2 cu Lorient și 2-0 cu Bastia, ambele deplasări fiind pierdute la zero. Acasă nu a mai cedat în Ligue 1 de 5 dispute și numai o dată în ultimele 8 vizite primite nu a marcat.

Șase jucători au probleme medicale la gazde, anume Delaplace, Demorou, Reulet, Louis, M. Dabo, Voisin. La parizieni, absentează Kurzawa, cu dureri la coapsă, incert fiind Aurier. Nu-i exclus ca Emery să-l titularizeze pe Ben Arfa, neconvocat cu Arsenal.

De 10 dueluri directe nu a putut Caen să o mai bată pe PSG. În acest interval a înregistrat două egaluri și 8 eșecuri: în 2015-2016 a bifat 0-3 acasă și 0-6 la Paris. Ultimul succes al gazdelor datează din aprilie 2008, scor 3-0 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CAEN – PARIS SG

 

FC KOLN – FREIBURG, ora 21:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Koln vrea să confirme startul bun de sezon

FC Koln încearcă să confirme startul bun de sezon. După primele două etape, formația condusă de austriacul Peter Stoger este neîntrecută, iar cele 4 puncte adunate o plasează pe podium, mai precis pe locul 3. Și nu doar că nu a pierdut, dar nici nu a luat vreun gol, precum doar Bayern și Wolfsburg, prin 2-0 acasă cu Darmstadt și 0-0 la Wolfsburg. Cu tot cu sezonul trecut, ”țapii” sunt neînvinși în campionat de 7 partide, cu 3 victorii și 4 remize, 3 dintre ele ”albe”: ei nu au luat gol decât într-una din ultimele 5 runde.

Cu un eșec a început Freiburg noua Bundesliga, 1-2 cu Hertha la Berlin. A învins-o apoi pe Borussia Monchengladbach, 3-1 acasă, și a urcat pe a 7-a poziție. Inclusiv cu ediția anterioară, trupa în alb-negru nu s-a impus decât o dată în precedentele 3 dispute și are numai două victorii de 9 apariții încoace în Bundesliga. Notabil, a marcat și a luat mereu gol în anterioarele 8 confruntări. ”Afară” nu a mai triumfat de 7 jocuri, 4 pierdute, și are un singur succes în ultimele 12 vizite efectuate.

Freiburg a fost mai bună stagiunea trecută, cu victorii în ambele partide, 1-0 și acasă, și la Koln. Mai mult, s-a impus și în Cupă, scor 2-1. Precedentul triumf al lui FC Koln a fost un 4-0 pe teren propriu în decembrie 2011, acum 5 precedente.

Destui jucători indisponibili în ambele tabere. În această situație se află Kessler, Maroh, Rausch, Klunter, Rudnevs de o parte, iar de cealaltă – Fohrenbach, Kempf, Kubler, Torrejon, Laprevotte, Nielsen, Falahen.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC KOLN – FREIBURG

 

SAMPDORIA – AC MILAN, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Sampdoria încearcă să-și revină cu un Milan de nerecunoscut

Sampdoria încearcă să-și revină după înfrângerea suferită în etapa trecută, 2-3 pe terenul Romei. Anterior, echipa preluată în vară de Marco Giampaolo legase două victorii, 1-0 la Empoli și 2-1 acasă cu Atalanta Bergamo. Cu cele 6 puncte din cont se găsește acum pe locul 5. Nu e de omis că cele două succese din start sunt singurele din ultimele 6 prezențe în Serie A, cu tot cu sezonul trecut, încheiat cu 3 înfrângeri consecutive. În precedentele 7 apariții acasă a intercalat mereu câte un triumf cu câte un eșec.

Și ea cu alt antrenor, Vincenzo Montella, Milan a pornit slab. Nu are decât 3 puncte, cu care ocupă a 15-a poziție, punctul nevralgic fiind apărarea. La început s-a impus pe ”San Siro” cu FC Torino (3-2), după care a suferit două înfrângeri, 2-4 la Napoli și 0-1 cu Udinese. De 5 deplasări încoace, inclusiv cu campania anterioară, a combinat câte un triumf cu câte un insucces.

Milanezii au fost superiori în campionatul trecut, cu 4-1 acasă și 1-0 la Genova. Tot pe ”Luigi Ferraris” s-au impus și în Cupă, scor 2-0. De altfel, ”rosso-nerii” sunt invincibili în ultimele 7 dueluri directe din Serie A, cu 3 egaluri și 4 victorii, și au marcat constant de 6 vizite făcute încoace. Samp a învins anterior în august 2012, 1-0 la Milano, iar pe propria arenă: 2-1 în aprilie 2010. La Genova s-au strâns 58 de precedente, bilanț 17-19-22. Cele două echipe nu s-au mai înfruntat într-o vineri din 1959-1960, când Milan a câștigat pe ”San Siro” cu 4-0.

Pe un singur jucător nu pot conta sigur gazdele, respectiv suspendatul Alvarez. Incerți rămân Tozzo și Carbonero. Milan are două absențe sigure, Kucka (suspendat) și De Sciglio (accidentat), alți ”diavoli” cu probleme medicale fiind Zapata, Bertolacci, Fernandez, Antonelli.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SAMPDORIA – AC MILAN

 

BETIS SEVILLA – GRANADA, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Betis și Granada, două echipe necăjite

Niciuna dintre echipe nu se poate lăuda cu debutul de sezon. După primele 3 etape, Betis contează pe 4 puncte, cu care ocupă locul 11. Granada stă și mai rău: nu a adunat decât un punct și se găsește deja pe o poziție retrogradabilă, a 18-a.

Cu un atac bun, 5 reușite (4 semnate de Ruben Castro), dar și cea mai slabă apărare, 8 goluri încasate, Betis plătește pentru rușinea din runda inaugurală, 2-6 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou”. Ulterior, a mai dres busuiocul prin 0-0 acasă cu Deportivo La Coruna și 3-2 pe terenul Valenciei. Oricum, eșecul cu catalanii este singurul din ultimele 5 prezențe în campionat. Tot cu Barcelona (0-2) au suferit ”alb-verzii”, acum trei dispute, și unica înfrângere din precedentele 5 vizite primite.

Granada a obținut singurul punct în primul joc, 1-1 pe propria arenă cu Villarreal. Apoi a încasat două înfrângeri, 1-5 la Las Palmas și 1-2 acasă cu Eibar. Cu tot cu sezonul anterior, ”roș-albii” nu s-au mai bucurat de un triumf în Primera de 4 meciuri, 3 pierdute: ultimul succes a fost un 4-1 chiar în orașul andaluz, dar cu FC Sevilla, în mai. Aceasta a rămas și unica victorie din precedentele 6 deplasări. Mai mult, au numai două succese de 12 vizite făcute încoace.

Betis îl are suspendat pe antrenorul Gustavo Poyet. Cu probleme medicale sunt Sanabria, A. Martinez și J. Martin, dar s-a refăcut Fabian. Dincolo, indisponibil a rămas Saunier după ce Sergi Samper și-a reluat antrenamentele normale.

Gazdele s-au comportat mai bine acum o stagiune. Ei s-au impus pe propria arenă, 2-0, după ce remizaseră ”afară”, 1-1. Anteriorul triumf al Granadei a fost un 1-0 acasă în februarie 2014: pe ”Benito Villamarin” nu s-a mai impus din noiembrie 2012, scor 2-1.

Partida e una specială pentru Joaquin. Dacă va juca, mijlocașul de 35 de ani va deveni fotbalistul lui Betis cu cele mai multe prezențe all-time în Primera, 428, egalându-l în top pe legendarul Gordillo. Oricum, el conduce ierarhia  jucătorilor în activitate cu cele mai multe partide în elita spaniolă, urmat de Dani Alves (422), Lopo (409), Iniesta (390).

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – GRANADA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă