SIMEONE VS ANCELOTTI, UN DUEL MEREU INTERESANT

SIMEONE VS ANCELOTTI, UN DUEL MEREU INTERESANT

Pe vremea când era la Real Madrid, Carlo Ancelotti avea în persoana lui Diego Simeone un adversar teribil. În fața căruia dezvoltase un adevărat complex, chit că l-a învins în poate cel mai important meci din mandatul italianului la Real, în finala Champions League. Cei doi se reîntâlnesc azi, dar Ancelotti vine acum pe ”Calderon” în calitate de antrenor al lui Bayern, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Bayern a început perfect sezonul și ar vrea să se răzbune pentru semifinala din sezonul trecut, dar Atletico e o forță pe teren propriu, iar bavarezii au simțit asta pe propria piele. Un alt meci interesant în programul zilei de azi este cel al Barcelonei în Germania, la Monchengladbach, completat de duelul dintre Celtic și City din aceeași grupă. În continuare fără Messi, catalanii nu-și permit pași greșiți, căci e greu de crezut că Guardiola și ai lui se vor împiedica în Scoția. Avancronicile partidelor de azi, mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ARSENAL – FC BASEL, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Arsenal a învins mereu echipe din Elveția

La primul duel direct din istorie cu FC Basel, Arsenal caută să-și mențină dinamica pozitivă. În acest sezon, ”tunarii” au pierdut doar în primul meci, 3-4 chiar acasă cu Liverpool, după care au devenit invincibili, înregistrând două egaluri și 5 victorii: ultimele 3 au fost consecutive, cu 11 goluri date și numai unul încasat. Una dintre remize a fost un 1-1 la Paris cu PSG, în primul meci din grupă, iar dintre succese se remarcă recentul 3-0 cu Chelsea. Notabil, trupa lui Arsene Wenger și-a făcut singură viața ușoară atunci când a înscris relativ repede. Pe de altă parte, în Ligă nu s-a mai impus de 3 jocuri, două pierdute, iar de 15 vizite primite încoace a bifat 7 succese și 7 eșecuri.

Basel are aceeași țintă. Mai mult, formația elvețiană nu a cedat deloc în actuala stagiune, perioadă în care a bifat un egal, 1-1 pe teren propriu cu Ludogoreț în startul fazei grupelor, și 11 triumfuri. În 4 din precedentele 5 dispute a marcat și a luat mereu gol. Anteriorul eșec a fost un 0-1 acasă cu Grasshopper în finalul campionatului trecut. În Ligă, cu tot cu preliminarii, nu s-a mai înclinat de 5 partide, cu două victorii urmate de 3 remize.

Arsenal a mai jucat de 4 ori cu echipe din Elveția și mereu a învins, golaveraj 8-1. Dincolo, Basel a mai înfruntat adversare din Anglia de 24 de ori. Din totalul de 6 succese, pe lângă 8 egaluri și 10 egaluri, doar unul l-a realizat în Insulă, 2-1 cu Chelsea în septembrie 2013. Ulterior, nu a pierdut nici în ultima vizită făcută, 1-1 la Liverpool în decembrie 2014.

Eliminat la Paris, Giroud este suspendat cu Basel. Wenger nu poate miza nici pe accidentații Mertesacker și Coquelin. Dincolo, în lotul pregătit de Urs Fischer sunt doi jucători cu probleme medicale, anume Janko și Zuffi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – FC BASEL

 

NAPOLI – BENFICA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Napoli vrea încă o victorie ca să-și ușureze drumul spre primăvară

Invincibile în acest sezon, Napoli și Benfica se confruntă după ce au debutat diferit în faza grupelor. Dacă italienii s-au întors cu o victorie de la Kiev, 2-1 cu Dinamo, portughezii nu au putut scoate mai mult de un 1-1 acasă cu Besiktas, fiind egalați în minutul 93.

Din cele 7 partide susținute în actuala stagiune, Napoli a câștigat 5, completate de două remize. În acest răstimp doar o dată nu a marcat, 0-0 ”afară” cu Genoa, iar în ultimele două jocuri nu a luat gol. Cu tot cu campania trecută, formația antrenată de Maurizio Sarri este imbatabilă de 10 partide (8 victorii), de la un 0-1 pe terenul Romei în aprilie, în Serie A. De alte 13 meciuri nu a mai cedat acasă, cu începere de la 0-2 cu Inter în Cupă. În Ligă, succesul de la Kiev este primul după o pauză de două dispute. În schimb, acasă nu a pierdut niciodată în 11 confruntări în principala competiție continentală intercluburi (Cupa Campionilor/Liga Campionilor), cu 7 triumfuri și 4 remize.

Benfica a disputat în acest sezon 8 partide, terminate cu două egaluri și 6 victorii. Seria sa imbatabilă durează de 17 meciuri: ultimul eșec a fost un 0-1 cu Bayern la Munchen, în ediția trecută a Ligii. Acesta este, totodată, unicul insucces din precedentele 24 de deplasări. Pe de altă parte, un 2-1 în Rusia cu Zenit este singurul triumf din anterioarele 4 jocuri ”afară” în Ligă, plus un egal și două înfrângeri.

Gazdele nu au alt accidentat în afara lui Chricheș. Față de ultimul meci, 2-0 cu Chievo, Sarri ar opera 4 schimbări, principalele mutări fiind revenirea în primul ”11” a lui Mertens și Milik, ieșiți din schemă fiind Insigne și Gabbiadini. Dubiu la mijloc între Allan și Zielinski. În cealaltă tabără, Benfica vine pe ”San Paolo” fără doi dintre cei mai importanți marcatori ai săi, Jonas și Jimenez, ambii acidentați, precum Rafa și Samaris. În locul primilor doi ar evolua Pizzi și unul dintre Salvio, Carrillo, Cervi, Zivkovici.

Cele două echipe s-au mai înfruntat oficial în 2008, în fosta Cupa UEFA, când fiecare s-a impus acasă, Napoli cu 3-2, Benfica la 2-0. În plus, a mai fost un ”amical” în 2013, câștigat de italieni tot pe propria arenă, 2-1. În același timp, aceștia au la activ 10 dispute contra echipelor portugheze, bilanț 4-4-2, fără să cedeze deloc acasă, cu 3 victorii și două egaluri. La rândul ei, Benfica a jucat de 29 de ori contra unor rivale din ”Cismă”, bilanț 9-5-15, din deplasare revenind cu 3 succese, o remiză și 9 înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – BENFICA

 

CELTIC – MANCHESTER CITY, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Celtic ar vrea să spele rușinea de la Barcelona, dar City e în mare formă

Vecini pe Insula britanică, scoțienii de la Celtic Glasgow nu s-au mai întâlnit niciodată cu englezii de la Manchester City. Mai mult, nici la capitolul meciuri amicale nu există cine știe ce: a avut loc un singur test, în august 2009, câștigat de City cu 2-1. Ba, trupa ”cetățenilor” se află la prima confruntare contra unei adversare din Scoția. În schimb, Celtic a disputat anterior 18 meciuri cu englezii, având bilanț pozitiv: 7 victorii, 5 egaluri, 6 eșecuri, dar golaveraj negativ, 18-20. Raportul acasă este de 4-3-2. Ultimul său succes a fost în urmă cu un deceniu, 1-0 la Glasgow cu Manchester United.

Contra lui City, Celtic caută să mai spele din rușinea pățită în primul meci din grupă, 0-7 pe terenul Barcelonei. După acest drastic eșec, echipa condusă de Brendan Rodgers a realizat un egal, apoi două victorii, cu 10 goluri date și 3 luate. Același insucces este unicul din precedentele 6 partide și al doilea de 14 jocuri încoace. Pe propria arenă, ”alb-verzii” nu au cedat deloc în actuala stagiune, cu victorii pe linie în 8 meciuri (golaveraj 32-5): ultima înfrângere a încasat-o acum  20 de vizite primite, 1-2 cu Motherwell în decembrie 2015, în campionat.

City a pornit faza grupelor printr-un contondent 4-0 acasă cu Monchengladbach. Echipa pregătită de Pep Guardiola este neîntrecută în acest sezon, ba a triumfat în toate cele 10 partide disputate: cel mai categoric succes l-a realizat ”afară”, 5-0 cu Steaua în play-off-ul Ligii. Inclusiv cu stagiunea trecută, ”cetățenii” nu au mai pierdut de 12 confruntări, de la un 0-1 cu Real la Madrid, în semifinalele Champions.

Rodgers nu se confruntă cu probleme majore de efectiv, inapt fiind doar Mackay-Steven. Reintră, în schimb, Simunovic și portarul Craig Gordon. Dincolo, după Kompany, care s-a reaccidentat, după ce tocmai încheiase o lungă perioadă de absență, Guardiola a rămas și fără Kevin De Bruyne, lovit de o leziune musculară în week-end, la Swansea (3-1). Va miza, în schimb, pe forma deosebită a celor doi atacanți, Aguero și Sterling.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTIC – MANCHESTER CITY

 

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – FC BARCELONA, ora 21:00 (LIGA CAMPIONILOR)

Borussia speră ca terenul propriu s-o ajute să reziste

Cele două echipe se află pentru întâia oară față în față după ce au avut un start opus în faza grupelor. În timp ce Borussia Monchengladbach s-a făcut de rușine la Manchester, 0-4 cu City, FC Barcelona a făcut-o de râs pe Celtic, pe care a bătut-o cu 7-0 pe ”Camp Nou”.

După eșecul de pe ”Etihad”, formația antrenată de Andre Schubert nu a mai pierdut deloc, cu un egal încadrat de câte o victorie, ultima fiind acasă cu Ingolstadt, scor 2-0. În 10 partide stagionale s-a impus de 7 ori, cele două eșecuri din cont fiind încasate în deplasare. În schimb, pe propria arenă a bifat 5 victorii. Ba, cu tot cu sezonul trecut, seria succeselor acasă se ridică la 11, cu începere de la un 1-3 cu Dortmund în ianuarie.

FC Barcelona a cedat o singură dată în 2016-2017, 1-2 chiar acasă cu Alaves. Înaintea acestui rezultat legase 4 victorii, iar după el a obținut un egal și 3 triumfuri, cu 18 goluri date și doar două luate. În cele 4 deplasări stagionale s-a impus mereu, într-un golaveraj 13-1. În total, ”afară nu s-a mai înclinat de 7 dispute, toate câștigate (6 dintre ele la zero), de la un 0-2 cu Atletico în ”sferturile” trecutei Ligi.

Borussia a mai evoluat în 14 rânduri împotriva echipelor spaniole, cu 4 victorii, 4 egaluri și 6 eșecuri, raportul de acasă fiind 3-2-2: ultimul succes a fost chiar în grupele ediției precedente a Ligii, 4-2 cu FC Sevilla. De partea cealaltă, FC Barcelona a adunat 57 de meciuri cu nemții, bilanț 31-12-14: din Germania a revenit cu 9 triumfuri (anteriorul a fost un 3-1 la Leverkusen în februarie 2012, acum 4 vizite făcute), 9 remize și 7 înfrângeri.

Trei jucători au probleme medicale la gazde, respectiv Raffael, Strobl și Herrmann. La rândul ei, FC Barcelona se prezintă fără Lionel Messi și Umtiti, ambii accidentați. Luis Enrique a menajat din jucători la Gijon, în campionat, unde s-a impus cu 5-0 și e de presupus că va folosi cea mai bună formulă posibilă, unicul semn de întrebare fiind înlocuitorul lui Messi. În plus, contează pe forma bună a lui Luis Suarez, cu atât mai mult cu cât trupa ”blaugrana” nu a pierdut niciodată atunci când a marcat atacantul uruguayan: există 56 de astfel de partide, 12 dintre ele în Champions League.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – FC BARCELONA

 

ATLETICO MADRID – BAYERN, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)

Bayern arată o forță teribilă, dar pe ”Calderon” nu e ușor pentru nimeni

Atletico și Bayern se înfruntă după o pauză de doar 5 luni. Atunci, ele s-au întâlnit în semifinalele ediției trecute a Ligii, într-o dublă manșă din care triumfători au ieșit madrilenii, după 1-0 acasă și 1-2 la Munchen. Cele două echipe se mai confruntaseră tocmai în 1974, în finala fostei Cupe a Campionilor, atunci cu bavarezii învingători, 1-1, apoi 4-0 la rejucare. În total, Atletico a evoluat de 36 de ori contra nemților, bilanț 17-6-13, de ”afară” întorcându-se cu 5 victorii (ultima în 2012, 2-1 la Hannover), 3 egaluri și 9 eșecuri. În același timp, Bayern a strâns 51 de partide împotriva trupelor iberice, raport 24-12-15: în deplasare a înregistrat 6 triumfuri, 5 remize și 13 insuccese, anterioarele 3 vizite însemnând tot atâtea eșecuri fără să fi marcat.

Atletico s-a impus pe un teren greu în primul joc din grupă, 1-0 la Eindhoven cu PSV. Echipa condusă de Diego Simeone este invincibilă în acest sezon: începutul a fost modest, cu două egaluri (unul acasă), după care s-a trezit și a bifat 4 victorii, plus altă remiză, 1-1 pe terenul Barcelonei, singurul meci din precedentele 6 în care defensiva i-a fost întrecută. Ultima înfrângere, de acum 9 partide, a fost un 1-2 ”afară” cu Levante. Pe ”Calderon” nu a mai fost bătută de 15 dispute, 13 câștigate și 12 încheiate fără gol luat, de la un 2-3 cu Celta în Cupă. De asemenea, acasă a învins în 25 din ultimele 30 de înfruntări în Europa, pierzând de numai două ori.

În actuala stagiune, cu Carlo Ancelotti pe bancă, Bayern a obținut numai victorii în cele 8 jocuri disputate, arătând un apetit ofensiv deosebit, cu 27 de goluri date și numai unul încasat. 5 dintre reușite au fost la debutul în grupe, 5-0 cu FK Rostov. Gruparea bavareză este imbatabilă de 13 confruntări, exact de la acel 0-1 cu Atletico. Acesta este, totodată, unicul insucces de 25 de dispute încoace. În Ligă, nu a putut să se impună decât în două din ultimele 10 vizite efectuate, pe lângă 3 egaluri și 5 eșecuri.

Simeone nu se poate baza pe Augusto Fernandez și Moya, ambii accidentați. Un absent sigur la Bayern, anume Badstuber, scos din calcule de o ruptură musculară. Pot reintra, în schimb, Coman și J. Boateng.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – BAYERN

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă