EUROPA LEAGUE ȘI ÎNTREBĂRILE SALE

EUROPA LEAGUE ȘI ÎNTREBĂRILE SALE

Va reuși Manchester United să salveze situația și-n Europa League după ce a făcut-o, parțial, în Premier League prin remiza albă de pe ”Anfield”? Se va nota la Fener pățania de pe drumul spre Anglia sau Van Persie le va arăta ”diavolilor” că s-au păcălit lăsându-l să plece așa ușor? Cum se va descurca Icardi pus în fața ostilității propriilor fani într-o partidă decisivă pentru Inter? Va putea trece Celta peste usturătorul eșec din Primera cu Villarreal? Iar Villarreal va putea face al doilea meci bun consecutiv la Ankara? Își vor asigura Zenit și Șahtior calificarea în primăvară încă din această etapă? Și, mai ales, vor reuși echipele noastre să spargă gheața în Europa. Va izbuti Steaua să arate că nu e o utopie a vorbi despre primăvară împotriva unei echipe din liga secundă a Elveției? Acestea sunt cele mai importante întrebări ale unei zile cu un program dominat de partidele din Europa League. 

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – FC ZURICH, joi, 20.10, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Ultima șansă pentru Steaua

Steaua nu mai are marjă de eroare după ce în primele două etape nu a adunat decât un punct, din 1-1 acasă cu Villarreal după ce anterior pierduse la Ankara, 0-2 cu Osmanlispor. ”Roș-albaștrii” ocupă locul 4, ultimul. FC Zurich se află pe poziția secundă, cu 3 puncte în cont, înregistrând 1-2 în Spania și 2-1 pe propria arenă cu turcii.

Liderul din Liga 1 tocmai a pierdut acasă cu Gaz Metan, 0-1, după 3 partide imbatabile, cu un egal încadrat de câte o victorie la limită. Eșecul cu trupa din Mediaș a fost al 5-lea în 20 de partide stagionale și al 3-lea de pe teren propriu după cele cu Manchester City în calificările Ligii și cu CFR în campionat. Tot pe ”Arena Națională”, elevii lui Laurențiu Reghecampf au mai bifat 4 triumfuri și 3 remize: din totalul de 10 vizite primite nu au marcat în două, în alte 7, inclusiv ultimele 4, luând gol.

Lider neînvins în liga secundă elvețiană, cu 27 de puncte în 11 etape, FC Zuirich nu a mai cedat de 6 partide, cu două remize la unu și 4 victorii, 3 dintre ele la zero. Mai mult, acel 1-2 de la Villarreal este singura înfrângere din acest sezon suferită de trupa pregătită de Uli Forte, completată de 3 egaluri și 11 succese. În rest, de ”afară” s-a mai întors cu două remize și 5 victorii, defensiva cedându-i în jumătate din cele 8 vizite făcute, în 3 cazuri numai câte o dată. Totuși, în Europa nu s-a impus niciodată în ultimele 5 deplasări, 4 pierdute.

Reghecampf nu se poate baza pe suspendatul Enache, pe Pintilii, F. Tănase, ambii accidentați, și nici pe Mitrea, exclus din lot. În schimb, l-a reconvocat pe Aganovici. La oaspeți, probleme medicale ridică albanezul Sadiku, cel care ne-a dat gol la Euro 2016 și care nu va juca. Accidentați sunt si Brecher, Bangura, Marchesano, Kukeli, doar ultimii doi având ceva șanse de recuperare.

Cele două echipe nu s-au mai înfruntat niciodată până acum. Steaua a disputat anterior 10 meciuri contra echipelor din Elveția, cu 3 victorii, 5 egaluri și două eșecuri, golaveraj 18-10: acasă nu a cedat deloc, cu 3 succese și două remize. Precedentele dispute au fost cu FC Basel în 2013, de două ori 1-1 în grupele Champions League. La rândul ei, din România, FC Zurich a mai jucat doar cu FC Vaslui, 2-0 pe teren propriu și 2-2 în Moldova în 2011, în grupele Europa League.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – FC ZURICH

 

CELTA VIGO – AJAX, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Duel pentru șefia grupei

Celta și Ajax și-au confirmat statutul de favorite în grupa lor. După două etape, formația din Vigo ocupă locul 2, cu 4 puncte din 1-1 cu Standard la Liege și 2-0 cu Panathinaikos, ”lăncierii” sunt lideri cu punctaj maxim (2-1 la Atena, 1-0 acasă cu Standard), astfel că disputa lor devine una pentru întâietate.

Elevii argentinianului Eduardo Berizzo tocmai au suferit o corecție serioasă, 0-5 la Villarreal. Acesta a fost primul eșec după 6 partide de invincibilitate, cu două egaluri urmate de 4 victorii la rând, inclusiv un 4-3 cu FC Barcelona. Acasă, ei au legat 3 succese, după ce în primele două vizite primite pierduse de fiecare dată, ambele fără gol dat. Celta poate miza pe aproape întregul efectiv odată cu refacerile lui Pablo Hernandez și Guidetti. Doar Orellana rămâne accidentat.

După o perioadă mai slabă în august, într-o serie cu două egaluri și două înfrângeri, Ajax și-a revenit brusc și nu a mai iertat pe nimeni. Formația antrenată de Peter Bosz tot câștigă de 9 meciuri, 6 dintre ele terminate fără gol încasat. Din cele două eșecuri stagionale, unul l-a suferit ”afară”, 1-4 în Rusia la Rostov, echivalent cu eliminarea din play-off-ul Ligii. După acesta, de pe teren străin s-a întors cu 4 triumfuri, cu gol luat numai în 2-1 cu Panathinaikos. În Spania a ajuns fără doi jucători importanți,, Lasse Schone și Kenny Tete, ambii accidentați.

Din 2003, în grupele Champions League, datează singurele dispute directe dintre Celta și Ajax. Atunci, fiecare s-a impus acasă, spaniolii cu 3-2, olandezii cu 1-0. Trupa din Vigo nu a mai întâlnit o altă rivală batavă. În schimb, ”lăncierii” s-au mai înfruntat în 35 de rânduri cu formații iberice, bilanț 14-5-16 și golaveraj 41-53. Raportul din deplasare este 5-1-10: au pierdut mereu în ultimele 5 vizite făcute cu minimum două goluri încasate.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – AJAX

 

INTER – SOUTHAMPTON, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Inter caută ieșirea din criză, dar Southampton încă n-a luat gol în grupe

Inter încearcă să iasă din perioada nefericită prin care trece. Trupa milaneză suferă nu doar în Seria A, ci și în Europa League, unde ocupă un neașteptat ultim loc, fără nici un punct în cont: întâi a pierdut acasă cu Hapoel Beer Sheva, 0-2, după care a cedat și la Praga, 1-3, cu Sparta. În schimb, Southampton conduce seria, având 4 puncte și o defensivă intactă după 3-0 cu cehii și 0-0 în Israel.

De 4 jocuri nu a mai învins Inter, cu un egal urmat de 3 eșecuri, două dintre ele la limită. În această perioadă a marcat și a luat mereu gol. Ultimul succes obținut de elevii olandezului Frank de Boer a fost un 2-0 la Empoli pe 21 septembrie, în campionat. Oricum, din 10 meciuri stagionale, aceștia nu s-au impus decât în 3, plus două egaluri și 5 înfrângeri, precedenta fiind un 1-2 acasă cu Cagliari. Pe propria arenă, trupa ”nerazzurra” a câștigat doar de două ori, între care un 2-1 cu Juventus, plus două egaluri și două insuccese, doar una dintre aceste înfruntări încheind-o cu apărarea nebătută. Acum, De Boer contează pe întregul efectiv, inclusiv pe Icardi, dar felul în care va fi el primit de fanii cu care se află în conflict deschis rămâne o necunoscută. Din lotul convocat pentru partida cu gruparea engleză lipsește, din motive tehnice, Kondogbia.

Southampton este imbatabilă de 7 dispute, terminate cu două remize albe și 5 victorii. Ultima a fost un 3-1 acasă cu Burnley, în prima partidă cu gol luat după alte 6 în care defensiva i-a rămas neîntrecută. În întregul sezon a pierdut de două ori, mereu ”afară”, cu Manchester United și Arsenal. Aceste eșecuri au fost în primele două deplasări, fiind urmate de un triumf și două remize, toate la zero. În Europa, ”sfinții” nu au triumfat decît în una din anterioarele 7 deplasări, 2-0 la Arnhem, în celelalte 6 partide (3 remize, 3 înfrângeri) neizbutind nici măcar să marcheze. Probleme medicale în echipa francezului Claude Puel au Cedric Soares, Nathan Redmond și Matt Target, dar ar putea debuta transferul vedetă al verii, marocanul Sofiane Boufal, adus cu 20 de milioane de euro de la Lille, dar care n-a putut juca până acum din cauza unor probleme la genunchi.

Confruntarea de pe ”San Siro” este prima dintre cele două formați. Până acum, Inter a mai jucat de 28 de ori contra unor adversare din Anglia, bilanț 13-4-11 și golaveraj 38-35. Raportul de pe propria arenă este 9-3-2, precedentele 3 vizite primite însemnând numai succese. În schimb, Southampton nu a mai întâlnit niciodată o grupare italiană.

AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER – SOUTHAMPTON

 

AS ROMA – AUSTRIA VIENA, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Roma poate face pasul spre primăvară

AS Roma are ocazia să facă un pas important către ”16”-imile Europa League. Echipa din capitala Italiei este lider de grupă, cu 4 puncte, după 1-1 la Plzen și 4-0 cu Astra, iar o victorie cu Austria Viena, care contează pe același punctaj prin 3-2 la Giurgiu și 0-0 cu Viktoria, iar netezi traseul.

După o perioadă cu rezultate contradictorii, elevii lui Luciano Spalletti și-au găsit cadența. Ei au învins mereu de 3 partide încoace, cu 9 goluri date și două încasate. În plus, s-au înclinat numai o dată în ultimele 5 meciuri. În întreg sezonul au suferit 3 eșecuri, unul acasă și foarte dureros, 0-3 cu FC Porto, rezultat care a dus la ratarea grupelor Ligii. În rest, pe ”Olimpico” , romanii și-au mai trecut în cont 6 victorii, anterioarele 5 consecutive într-un golaveraj 15-4. Același joc cu lusitanii e singurul din ultimele 15 de acasă în care nu au marcat. În plus, Roma vine și după un succes foarte bun pentru moral, 3-1 la Napoli în ”Derby del Sole”.

Austria este neînvinsă de 3 dispute, cu o remiză albă completată de două victorii cu câte două goluri date, și s-a înclinat numai o dată de 5 confruntări încoace. Din 21 de partide stagionale, în doar două nu a înscris. Din totalul de 5 insuccese suferite în acest sezon, două le-a încasat pe teren străin, unde a mai bifat un nul și 8 triumfuri, cu gol dat în absolut toate deplasările. Notabil, formația antrenată de germanul Thorsten Fink a triumfat în toate cele 4 vizite făcute în Europa în actualul sezon, golaveraj 10-4.

Gazdele nu-i au la dispoziție pe Rudiger, Mario Rui, Vermaelen, Bruno Peres, Perrotti, incert fiind Strootman. Contra austriecilor, Francesco Totti poate pune două borne personale: meciul 100 în cupele continentale și golul 100 în Europa.

Nicio dispută directă nu mai există între cele două combatante. Dintre rivale austriece, AS Roma s-a mai înfruntat numai cu FC Wacker Innsbruck, pe care a bătut-o de două ori în 1992. Dincolo, Austria Viena a întâlnit de 10 ori adversare din Italia, cu o victorie (2-1 cu Inter în 1983), 4 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 4-15. Din Peninsulă s-a întors numai cu două remize și 3 insuccese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS ROMA – AUSTRIA VIENA

 

MANCHESTER UNITED – FENERBAHCE, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Fener e lider, United are nevoie de victorie pentru a nu-și complica situația

Dispută care poate cântări greu în calculele grupei. Manchester United ocupă locul 3, cu 3 puncte, după ce a pierdut la Rotterdam (0-1) și a învins-o scurt, 1-0, pe Zoria Lugansk. De partea cealaltă, Fenerbahce conduce seria cu 4 puncte în cont: a terminat 1-1 în Ucraina, apoi a trecut acasă de Feyenoord, 1-0.

United doar a remizat în ultimele două partide, recent făcând 0-0 pe terenul lui Liverpool. Oricum, echipa condusă de Jose Mourinho este neîntrecută de 5 meciuri, cu 3 victorii și două egaluri, serie precedată de 3 eșecuri la rând. Aceste înfrângeri sunt singurele din acest sezon, completate de două remize și 7 succese, numai două din cele 12 jocuri fiind terminate fără să fi marcat. Acasă s-a înclinat doar o dată, 1-2 în derby-ul local cu City, pe lângă 3 triumfuri și o remiză, recentul 1-1 cu Stoke. Probleme de lot nu există. În Europa, ”diavolii” nu au cedat deloc de 12 vizite primite încoace.

Și Fenerbahce a încheiat cu egaluri precedentele două dispute, ajungând la 6 partide invincibile, cu 3 egaluri, toate 1-1, și 3 victorii. Din cele 13 partide stagionale, a marcat în 11, iar în alte 3 nu a luat gol: în precedentele 3 jocuri nu a înscris decât câte o dată. În întreaga stagiune, elevii olandezului Dick Advocaat au suferit 3 înfrângeri, dintre care două pe teren străin, ambele în primele deplasări: ulterior, a intercalat două egaluri cu două victorii, anteriorul rezultat fiind un 1-1 cu Osmanlispor.

De 4 ori, ”duble” în 1996 și în 2004, s-au mai înfruntat cele două echipe. Fiecare s-a impus în câte două rânduri: United cu 2-0 ”afară” și cu 6-2 acasă, Fenerbahce cu 1-0 la Manchester și cu 3-0 la Istanbul. În total, ”diavolii” au strâns 14 confruntări cu adversare din Turcia, bilanț 7-3-4 și golaveraj 21-11, raportul pe ”Old Trafford” fiind 4-1-2. Dincolo, Fener s-a mai întâlnit în 17 ocazii cu formații engleze, bilanț general 4-3-10 (golaveraj 12-31), iar ”afară”: 1-2-6.

Mourinho n-a vrut să facă nicio referire la formula de start cu care va aborda partida, nici măcar dacă Rooney va fi titular sau din nou rezervă, ca-n ultimele 3 partide. A confirmat doar că armeanul Mkhitaryan e apt de joc. Turcii au avut mari emoții pe drumul spre Manchester, avionul cu care călătoreau fiind obligat să facă o aterizare de urgență la Budapesta, cu parbrizul deteriorat din cauza unei păsări care s-a ciocnit frontal cu aeronava. Nu va lipsi din tabăra lor Robin van Persie, a cărui revenire pe ”Old Trafford” va fi probabil salutată cu căldură de fanii ”diavolilor”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – FENERBAHCE

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă