VA PUTEA MILAN SĂ REPETE ISPRAVA INTERULUI ȘI SĂ FACĂ SURPRIZA?

VA PUTEA MILAN SĂ REPETE ISPRAVA INTERULUI ȘI SĂ FACĂ SURPRIZA?

Acum mai bine de o lună, Juventus venea la Milano pentru ”Derby d Italia” în calitate de favorită în fața unui Inter cu multe probleme și pierdea acea partidă. Acum, campioana Italiei vine din nou la Milano pentru a da ochii cu AC Milan, în ceea ce mulți italieni consideră că ar trebui să fie adevăratul ”Derby d Italia”. Spre deosebire de Inter la ora confruntării din septembrie, Milanul traversează azi o perioadă de efervescență, jucătorii lui Montella scoțând la înaintare o stare de spirit excelentă, după o serie de rezultate pozitive, începută fix în acea etapă când Inter câștiga în fața ”Bătrânei Doamne”. Dacă va fi de ajuns și dacă va putea starea de spirit să compenseze diferența limpede de valoarea existentă în favoarea lui Juve vom vedea. Confruntarea de la pe ”San Siro” e una dintre cele mai importante de pe afișul zilei, dar deloc lipsită de interes este cea de pe ”Mestalla”, cu Barcelona vizitând o Valencia în creștere după instalarea lui Cesare Prandelli pe bancă. Sărbătoritul zilei este însă Arsene Wenger, care speră să primească o victorie cadou de ziua lui, care ar duce pe Arsenal, fie și temporar, pe primul loc în Premier League. Tot azi, în Bundesliga, se joacă un meci de Champions League, între Bayern, care vine după două remize consecutive, și Borussia Monchengladbach. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ARSENAL – MIDDLESBROUGH, sâmbătă, 22.10, ora 17:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Arsenal vrea petrecere cu 3 puncte de ziua lui Wenger

Implicată în lupta pentru șefie, Arsenal caută să profite din nou de forma excelentă arătată de două luni încoace, datorită căreia se află pe locul 2 cu 19 puncte, câte are și liderul Manchester City. Adversarul pare a fi unul la îndemână: tot înaintea etapei a 9-a, Middlesbrough ocupă abia a 17-a poziție, prima neretrogradabilă, contând pe numai 6 puncte.

Venită după recentul 6-0 cu Ludogorets din grupele Ligii, Arsenal a pierdut doar o dată în actuala Premier League, 3-4 acasă cu Liverpool în prima rundă. A urmat o remiză albă pe terenul campioanei Leicester, după care s-au legat numai victorii, 6 la număr, între care un 3-0 cu Chelsea. Cu gol dat în 7 din totalul de 8 etape, ”tunarii” beneficiază de cel mai bun atac, dar cam suferă defensiv, golaveraj 19-9. Un nou succes ar deveni un frumos cadou pentru managerul Arsene Wenger, care împlinește 67 de ani exact în ziua jocului: francezul a triumfat în celelalte meciuri anterioare de ziua lui, 1-0 cu Manchester City în 2005 și 4-0 cu Reading în 2006.

În schimb, Middlesbrough a obținut un singur triumf, 2-1 la Sunderland în a doua etapă, în prima făcând 1-1 acasă cu Stoke. După aceea, formația condusă de spaniolul Aitor Karanka nu a putut obține mai mult de două egaluri, completate de 4 eșecuri, 3 dintre ele la limită. Remarcabil însă, toate aceste puncte le-a adus numai din deplasare. Nu este de omis nici faptul că a marcat și a luat gol în 6 dintre cele 8 jocuri, însă în 5 cazuri a înscris numai câte o dată. Nu întâmplător, ”roș-albii” au una dintre cele mai modeste ofensive, dar se apără destul de bine, golaveraj 7-11. Pe de altă parte, ei au luat gol în 18 din ultimele 19 deplasări.

Wenger are mai  mulți jucători indisponibili, precum Mertesacker, Welbeck, Giroud, Ramsey, Akpom, accidentați de mai multă vreme, cărora li s-a adăugat elvețianul Xhaka, suspendat. Și Karanka își face griji, pentru Husband, Fabio și Leadbitter.

Arsenal și Boro s-au înfruntat ultima oară în februarie 2015, dar în Cupa Ligii, când londonezii s-au impus acasă cu 2-0, ”dublă” Giroud. Precedentele dispute dintre ele în campionat datează din sezonul 2008-2009: atunci, ”tunarii” au învins acasă, 2-0, după 1-1 ”afară”. Totuși, aceasta e singura lor victorie din precedentele 6 dueluri directe din campionat, alte 4 fiind egaluri, toate la unu. Totodată, anteriorul succes al lui Boro în fief-ul lui Arsenal a fost un 3-0 în aprilie 2001. După aceea, londonezii au bifat acasă două remize și 6 triumfuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – MIDDLESBROUGH

 

BAYERN – MONCHENGLADBACH, ora 19:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Duel de Champions League, cu Bayern încercând să uite de remize

Pe ”Allianz Arena” își dau întâlnire două reprezentante ale Germaniei în Ligă, care tocmai s-au impus în meciurile lor din grupă (4-1 cu PSV, respectiv 2-0 cu Celtic), dar care au uitat să câștige în campionat. Chiar dacă a șchiopătat de câtva timp, Bayern era lider înaintea etapei a 7-a, cu 17 puncte, două peste FC Koln. În schimb, Borussia Monchengladbach, cu 11 puncte, coborâse pe a 9-a poziție.

Bayern doar a remizat în ultimele două runde, mereu cu gol dat și luat, după ce anterior legase 5 victorii, serie în care defensiva îi fusese bătută o singură dată. Oricum, campioana a marcat în fiecare joc și beneficiază de cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 18-4. În ultima partidă de acasă a terminat 1-1 cu surpriza FC Koln, egal precedat de 3 victorii cu 12 goluri marcate și unul primit. Anteriorul eșec de pe propria arenă datează din martie, 1-2 cu Mainz, urmat de două egaluri la unu și 7 victorii, 5 la zero. Același insucces este singurul de 22 de vizite primite încoace.

Cu un golaveraj modest, 10-10, Borussia nu a învins și nici nu a înscris tot de două meciuri, cu o înfrângere și o remiză. Ba, un 2-0 acasă cu ”lanterna roșie” Ingolstadt este unicul triumf de 4 etape încoace. Din cele 3 succese de până acum, trupa din Monchengladbach nu a obținut niciunul ”afară”, de unde a revenit doar cu un nul, încadrat de câte un eșec, ultimul fiind un 0-4 cu Schalke. Pe teren străin nu a mai câștigat de 4 confruntări, de la un 2-0 la Darmstadt, în mai.

Ribery este marea absență din efectivul lui Bayern. Pe lângă el, Carlo Ancelotti nu mai contează pe jucători de lot, precum Starke, Benko, Dorsch, Ozturk, cărora le-ar fi fost însă greu să prindă minute într-o astfel de confruntare. De partea cealaltă, Andre Schubert nu mizează pe Alvaro Dominguez, A. Christensen, Doucoure, M. Schulz, Blaswich, Nicolas, Ndenge, Drmic, Simakala.

Sezonul trecut, Bayern a suferit primul eșec din campionat chiar la Monchengladbach, scor 1-3. Nici în returul de la Munchen nu avea să se impună, 1-1. De altfel, bavarezii nu au mai triumfat de 4 dueluri directe, jumătate cedate, inclusiv un 0-2 pe ”Allianz” în martie 2015. Ultimele lor succese le-au realizat în 2013-2014, 3-1 acasă și 2-0 ”afară”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN – MONCHENGLADBACH

 

OLYMPIQUE LYON – GUINGAMP, ora 18:00 (FRANȚA LIGUE 1)

Lyon vrea să revine din nou pe locuri europene

Și Lyon, și Guingamp vor să reintre în zona cupelor continentale, de unde au ieșit după ce de câtva timp s-au tot poticnit. Olympique se află pe locul 8, cu 13 puncte, în vreme ce adversara se găsește 3 poziții mai sus, cu un punct în plus.

Cu unul dintre cele mai bune atacuri, dar suferindă în apărare, golaveraj 15-11, Lyon a pierdut runda trecută pe terenul liderului Nice, 0-2. A fost al doilea eșec din ultimele 3 meciuri și al 4-lea de 7 jocuri încoace. O dată s-a împiedicat acasă, 1-3 cu Bordeaux, eșec căruia i se adaugă 3 victorii cu 9 goluri date și numai unul luat. Tot pe teren propriu tocmai a pierdut în grupele Ligii, 0-1 cu Juventus, dar un meci în care și-a creat destule situații de gol și nu a arătat rău.

Guingamp se poate lăuda mai mult cu defensiva decât cu ofensiva, golaveraj 10-8. Vine după un succes scurt, 1-0 pe propria arenă cu Lille, după ce tocmai încasase două înfrângeri consecutive la același scor, 0-1, ambele în deplasare. Traseul de pe teren străin l-a început bine, cu un nul și un triumf cu câte două goluri date, după care a legat 3 insuccese, toate la limită.

Jallet și Cornet sunt jucătorii gazdă aflați sub îngrijire medicală. La Guingamp, probleme de sănătate au Martinet, Lemaître, Martins-Pereira, Benezet.

Olympique a învins sezonul anterior de două ori, 5-1 acasă și 1-0 ”afară”, și a ajuns la 6 dueluri directe la rând imbatabile, toate câștigate. Ultimul succes obținut de Guingamp a fost un 1-0 în februarie 2004, chiar la Lyon. Acolo unde bilanțul general all-time le este favorabil gazdelor, cu 6 triumfuri, un egal și 3 înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE LYON – GUINGAMP

 

AC MILAN – JUVENTUS TORINO, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Milan speră să repete isprava Interului și să facă surpriza

Duelul dintre cele două găsește, după multă vreme, cele două protagoniste pe podium. După 8 etape, AC Milan se află pe locul 3, cu 16 puncte în cont precum ocupanta poziției secunde, AS Roma, pe când Juventus conduce plutonul, cu 21 de puncte.

După un start modest, cu două eșecuri în primele 3 runde, AC Milan și-a revenit sub comanda noului antrenor Vincezo Montella. Trupa ”rossonera” nu a mai pierdut de 5 jocuri, cu o remiză albă la Florența încadrată de câte două victorii. Ultimele două meciuri i-au reliefat forța ofensivă, dar și carențele defensive: 4-3 cu Sassuolo, 3-1 cu Chievo, rezultate care au contribuit la golaverajul de 15-11. În cele 4 dispute de acasă a bifat o înfrângere și 3 succese: în 3 dintre ele a marcat și tot în 3 a luat gol.

Cu cea mai bună defensivă (4 dispute fără gol primit), dar și cu al doilea atac (a înscris în toate cele 8 runde), golaveraj 17-5, Juventus nu a ratat până acum decât 3 puncte într-un 1-2 pe terenul Interului. În rest a obținut numai victorii, precedentele 4 consecutive cu 10 goluri date și numai unul luat, în recentul 2-1 cu Udinese. Pe lângă înfrângerea de pe ”San Siro”, de ”afară” a mai revenit cu două triumfuri la limită, plus un 3-0 la Empoli în anterioara deplasare.

Față de victoria cu Chievo, Montella va face o singură schimbare, cu Bacca în locul lui Lapadula într-un trio ofensiv alături de Suso și Niang. La capitolul indisponibili se află Antonelli, Calabria, Vangioni, Bertolacci, Honda, Montolivo fiind inapt până în aprilie. În schimb, a reintrat în calcule Zapata, refăcut după o indisponibilitate de 3 luni, cu șanse de a se număra printre convocați. În cealaltă tabără, Massimiliano Allegri nu poate conta pe Chiellini, Mandzukic, Asamoah, accidentați, în timp ce Pjaca pare greu de recuperat. Altfel, Dybala și Higuian au scăpat de recentele probleme musculare, iar Rugani a devenit și el disponibil. Rămâne de văzut dacă Allegri va folosi o formulă de apărare cu 4 oameni, precum în etapa trecută cu Udinese, sau una cu 3, precum la Lyon, în Liga Campionilor, caz în care și-ar putea face apariția Benatia.

Juventus s-a impus în ambele partide din sezonul trecut, 1-0 acasă și 2-1 ”afară”, apoi a făcut-o și în finala Cupei, 1-0 după prelungiri. Numai în Serie A, ”Bătrâna Doamnă” este invincibilă de 7 dueluri directe, toate câștigate: ultimul triumf al Milanului a fost un 1-0 acasă în noiembrie 2012. În total, s-au strâns 221 de precedente, indiferent de întrecere, cu 83 de victorii torineze (nici o altă echipă italiană nu a izbutit atât de multe succese contra ”rosso-nerilor”), 66 milaneze și 72 de egaluri, golaveraj 313-291.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – JUVENTUS TORINO

 

VALENCIA – FC BARCELONA, ora 17:15 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Valencia e în creștere, dar Barcelona contează pe forma lui Messi

Pe ”Mestalla”, Valencia și FC Barcelona încearcă fiecare să confirme victoriile din precedenta etapă, venite după câte un eșec. Înaintea disputei, ”liliecii” ocupau doar locul 14, cu 9 puncte adunate. La rândul lor, catalanii se aflau abia pe a 4-a poziție (cea mai slabă clasare după 8 etape în ultimul deceniu), cu 16 puncte, doar două totuși până la liderul Atletico.

Fără nici un egal până acum, precum doar Bilbao, Valencia tocmai s-a impus la Gijon, 2-1, probând că se află în creștere: nu a pierdut decât o dată în ultimele 4 runde, restul de 3 fiind toate câștigate la același scor, 2-1. Această serie a fost precedată de 4 eșecuri la rând. Echipa preluată recent de italianul Cesare Prandelli a luat gol în toate cele 8 runde, marcând în 6 dintre ele, inclusiv în 5 din ultimele 6. Din cele 3 succese, doar unul l-a realizat acasă, 2-1 cu Alaves, pe lângă 3 înfrângeri, doar precedenta fără să înscrie, 0-2 cu Atletico. Notabil, ”alb-violeții” au terminat 5 dintre etape cu câte două reușite.

FC Barcelona a învins-o anterior pe La Coruna, 4-0 pe ”Camp Nou” (acolo unde avea să se impună apoi la același scor și cu Manchester City, în Ligă), victorie precedată de un 3-4 cu Celta, la Vigo, în al doilea eșec din actuala Primera, însă singurul de ”afară” și tot unicul de 5 runde încoace, 3 încheiate cu triumfuri. În primele 3 deplasări învinsese mereu, în două cu câte 5 goluri date. De altfel, înscriind în fiecare joc, echipa condusă de Luis Enrique contează pe cel mai bun atac, cu 26 de reușite, însă suferă în apărare, întrecută de 10 ori în 5 dintre meciuri.

Gazdele nu au nici o problemă de efectiv. În schimb, FC Barcelona are necazuri în defensivă, unde nu se poate baza pe Cillessen, Pique, Jordi Alba, toți accidentați, incert fiind Sergi Roberto.

Valencia a fost mai bună sezonul anterior, cu 1-1 acasă, dar 2-1 în Catalunya, într-o răzbunare pentru eliminarea din Cupă (0-7, 1-1). Victoria din aprilie de pe ”Camp Nou” este singura din precedentele 4 dueluri directe din campionat, două dintre ele pierdute, unul acasă, 0-1 în noiembrie 2014. Pe propria arenă nu a mai triumfat (2-1) din februarie 2007, de când a înregistrat în fața catalanilor 5 egaluri și 4 eșecuri. De 13 precedente încoace se înscrie mereu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – FC BARCELONA

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă