Articolul precedent

DESPRE DERBY-URI ȘI AROGANȚE ÎN ARBITRAJ

DESPRE DERBY-URI ȘI AROGANȚE ÎN ARBITRAJ

După două săptămâni de ”naționale”, campionatele s-au întors fix cu acele ingrediente care ne fac, hai să fim sinceri!, să le simțim lipsa atunci când sunt întrerupte.

Au fost mai întâi derby-urile. Foarte bune ca nivel fotbalistic. Everton și Milan erau chemate să răspundă la o întrebare simplă: se poate conta pe ele în acest sezon mai mult decât cu un rol episodic. Și ambele au răspuns pozitiv. Mult mai bine Milan, care și-a câștigat duelul grație unui Zlatan pe care nici Covid-ul și nici cei 39 de ani nu-l fac să renunțe și care e acum lider cu un start de sezon demn de marile echipe ale ”rossonerilor” din urmă cu ani buni. Dar și Everton.

Fanii echipei lui Ancelotti au și uitat de când n-au mai câștigat acasă în fața marelui rival din oraș. Iar cei mai tineri nici n-au habar ce gust bun pot avea caramelele la un asemenea succes. Pe undeva situația lui Everton cu Ancelotti seamănă cu cea a lui Liverpool cu Klopp. Așa cum ”cormoranii” și-au depozitat acum 5 ani toate nădejdile în tehnicianul german, ceilalți speră ca italianul să le readucă zâmbetul. Iar don Carlo, cu stilul lui atât de cunoscut, pare că e pe drumul cel bun. La Liverpool, zâmbet însemna titlu, la Everton oamenii s-ar mulțumi cu ceva mult mai simplu: ca echipa lor să conteze. Iar acest egal, în condițiile lipsurilor din ultimii ani, aduce cu o victorie. În altă ordine de idei, e incredibil felul în care Ancelotti reușește (doar el!!) să-l facă să joace pe James Rodriguez!

ARBITRII DIN ANGLIA ȘI REGULAMENTELE LOR PARTICULARE

Acest episod din ”Merseyside Derby” mi-a mai confirmat un lucru: arbitrii din Anglia sunt printre cei mai slabi din Europa. Și asta fiindcă peste greșelile inerente adaugă și o mare doză de aroganță, care se observă în atitudinea lor. N-o să mă refer aici la golul anulat lui Liverpool, deși pasa genială a lui Thiago merita o soartă mai bună. Dacă ne-am dorit tehnologie în fotbal, trebuie să acceptăm eventuale rateuri milimetrice. Ci la faza ce a dus la accidentarea lui Van Dijk. Doar acea aroganță de care vorbeam (”suntem în Anglia, guys, noi suntem mai cu moț”, părea să spună arbitrul Oliver) poate fi explicația. Care nu-i încălzește defel pe ”cormorani”, obligați, cine știe câte luni, la un ”walk alone”, fără cel mai important om din apărarea lor. Urmările sunt greu de intuit acum, trebuie să luăm însă în calcul că exuberanța ofensivă a tripletei din față se bazează mult pe siguranța oferită de Van Dijk în spate.

UN ”CLASICO” PREGĂTIT CU EȘECURI

Din 2003 nu s-a mai întâmplat ca Real Madrid și Barcelona să piardă în aceeași etapă. Principiul vaselor comunicante pe care se bazează relația celor doi coloși din Spania n-a mai funcționat și ambele așteaptă acum un ”Clasico” ce devine mult mai tensionat în acest context. Dacă Real Madrid a fost un amestec de penibil și patetic, Barcelona a experimentat ”legea lui Nyom”. Fotbalul musculos al celor de la Getafe, pigmentat cu tot arsenalul de trucuri, a câștigat în fața unei echipe catalane ce oferă mai multe întrebări decât răspunsuri. Zidane a făcut 4 schimbări la pauză, fără să-l sune nimeni, Koeman le-a mai dat o șansă lui Dembele și Griezmann, pe care cei doi campioni mondiali au irosit-o cu brio.

Și apropo de Barcelona. Președintele Bartomeu, pe care cei de la Madrid l-ar vrea în rămas în funcție pe viață, le solicită jucătorilor să-și reducă salariile cu 20 sau 30 la sută. Mă întreb doar cum va funcționa negocierea cu Messi în sensul ăsta. Care, evident, îi va arăta lui ”presidente” contractul pe baza căruia a fost obligat să rămână la Barcelona și unde, logic, nu scrie nimic de o eventuală tăiere a banilor. Altfel, Messi are 7 meciuri consecutive fără gol din acțiune.

P.S

La finalul meciului dintre Crotone și Juve, o jurnalistă de la ”Gazzetta dello Sport” scrie un mesaj pe twitter, întrebându-se ce sens a avut deplasarea lui Dybala doar pentru a fi lăsat pe banca de rezerve. Printre primii care au dat ”like”, Dybala. Bine ai venit în lumea antrenorilor, Andrea Pirlo!

 

Un comentariu
  • Vasile spune:

    Foarte frumos articol de fapt ca si toate celelalte ale tale Andrei. Mult succes in continuare, respect pentru tot ceea ce faci te urm?resc cu drag din Irlanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă