SĂ PARIEM PE ROMÂNIA?

SĂ PARIEM PE ROMÂNIA?

E seara în care România poate face pasul cel mare spre Euro 2016. Dar și o seară cu multe alte partide interesante. Cum ar fi cea din grupa noastră, dintre Irlanda de Nord și Ungaria, ori cea dintre Scoția și Germania. Foarte interesantă e și vizita pe care Portugalia lui Cristiano Ronaldo o face în Albania, echipă de care a fost învinsă în primul meci. 

PARIAZĂ LIVE PE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

GRUPA D, SCOȚIA – GERMANIA

Germania se află într-un moment decisiv al preliminariilor: o victorie la Glasgow i-ar asigura prezența la turneul final. Nemții tocmai au învins Polonia (3-1), pe care au detronat-o, și au ajuns la patru victorii consecutive în grupă. ”De la Cupa Mondială din 2014 nu am mai jucat atît de bine”, a apreciat cotidianul ”Bild”. 1-1 în Irlanda și 0-1 în Georgia sînt ultimele două rezultate ale Scoției, acum pe locul 4. O altă eroare ar însemna ieșirea și din lupta pentru baraj. Totodată, e singura formație care a luat gol de la Gibraltar.

În tur, la Dortmund, campioana mondială s-a impus greu, 2-1, marcatori Thomas Muller 18, 70, respectiv Anya 66. Atacantul lui Bayern e golgeterul campioanei mondiale, cu 6 reușite. Dincolo, primul este Maloney (4).

Patru victorii, un egal și un eșec, golaveraj 8-4, e bilanțul all-time favorabil nemților, care n-au pierdut niciodată pe terenul insularilor (două succese, un egal). Egalul s-a consemnat la precedenta vizită, 1-1 (Miller 68 – Bobici 22) în iunie 2003. În actuala campanie, Scoția nu a ratat nici un punct în cele trei partide de acasă. În deplasare, Germania are două victorii și un eșec. ”Trebuie să ne remobilizăm. Avem nevoie de o prestație ideală pentru a lua puncte”, a susținut selecționerul scoțian Gordon Strachan, a cărui echipă înscrie în special între minutele 15 și 30. Adversarii preferă intervalul 60-75.
GRUPA F, IRLANDA DE NORD – UNGARIA
Este un duel în urma căruia ar trebui să aibă de profitat România, cu un punct sub Irlanda de Nord, dar cu trei peste maghiari. Ambele echipe au cîte o înfrângere în grupă: gazdele la București (0-2), oaspeții în turul de la Budapesta, 1-2 (Priskin 75 – McGinn 81, Lafferty 88). Este și unica victorie nord-irlandeză în confruntările directe, în rest ungurii avînd trei succese (două în deplasare), golaveraj 6-3. Din cele 11 reușite ale gazdelor, 9 le-au semnat doi jucători, Lafferty (6) și McAuley (3). De la rivali nu s-a detașat nimeni.
Ungaria se descurcă mai bine pe teren străin, unde-i neînvinsă (două succese, o remiză), decît pe propria arenă. Înscrie greu, marcînd mai des în ultimul sfert al meciului, precum nord-irlandezii. În așteptarea partidei, atacantul maghiar Zoltan Gera a anticipat: ”Va fi un joc complicat. Adversarii vor insista pe duelul fizic, așa că vor căuta să înscrie mai ales la cornere și lovituri libere”.
GRUPA F, ROMÂNIA – GRECIA
Cu o victorie pe ”Arena Națională”, România va face un pas uriaș către Euro. Pentru a reuși, trebuie să marcheze, ceea ce-i o problemă: ”tricolorii” nu au dat decît un gol în ultimele 3 partide din grupă iar media generală e de o reușită pe partidă. Au însă cea mai bună apărare a preliminariilor, învinsă numai o dată.
”Grecia e cea mai bună echipă din grupă”, tocmai a susținut selecționerul Anghel Iordănescu. Totuși, adversara noastră a ajuns la București în postura ”lanternei roșii”, fiind unica formație fără victorie și cu doar două goluri date.  În tur, România a învins la Pireu cu 1-0 prin golul semnat de Marica (10) din penalty. Și la ”directe” stăm mai bine: 7 victorii, 4 egaluri, două eșecuri, golaveraj 21-13. Nu am pierdut niciodată în fața elenilor pe teren propriu (patru succese, două egaluri). Ultimul duel la București, din noiembrie 2013, s-a încheiat 1-1 (Torosidis 55 autogol – Mitroglou 23). A fost returul barajului pentru CM 2014, în manșa întâi elenii câștigând cu 3-1.
Cum Chipciu e suspendat, Iordănescu tinde să-l titularizeze în premieră pe Budescu, care acuză totuși ușoare probleme medicale. La fel Hoban, în locul căruia ar intra Pintilii. Posibil ”11” de start: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Pintilii, Sînmărtean – Maxim, Budescu, Torje – Keșeru. Fără rezultate, cu moralul la pămînt și cu nici o speranță la ceva, Grecia nu formează o echipă închegată deși beneficiază de destui jucători din campionate importante. Cei sacrificați au rămas selecționerii: campania a început-o italianul Ranieri, a continuat-o uruguayanul Markarian, iar acum pe bancă e Kostas Tsanas, promovat de la tineret. ”Românii vor fi motivați de o eventuală calificare, dar și noi trebuie să arătăm că sîntem puternici mental, că ne putem regăsi încrederea”, a declarat Tsanas.
Ninis, Torosidis și Petsos sînt absențele din tabăra oaspeților. Aceștia ar putea începe cu Karnezis (Udinese) – Vyntra (Hapoel Tel Aviv), Papastathopoulos (Dortmund), Papadopoulos (Leverkusen), Holebas (Watford) – Torosidis (Roma), Tachsidis (Genoa) – Kone (Udinese), Fortounis (Olympiakos), Karelis (Panathinaikos) – Mitroglou (Benfica). Cu câte două reușite, Papp și Bogdan Stancu sunt primii noștri marcatori. Accidentat, ultimul e neconvocat, precum Marica și Tănase. Arbitrul partidei este bulgarul Aleksei Kulbakov (36 de ani). Acesta acordă greu penaltyuri (doar 5 în carieră) și cartonașe galbene (o medie de 1,5 pe meci)
GRUPA I, ARMENIA – DANEMARCA
După recenta remiză albă pe teren propriu cu Albania, Danemarca nu-și permite nici un pas greșit, mai ales că o vizitează pe codașa Armenia, care nu are decît un punct. Este o grupă strînsă, în care s-a marcat puțin. Danezii (11 puncte) au 8 goluri, iar Portugalia (12p) și Albania (11p), cîte 7.
În prima partidă, scandinavii au triumfat cu dificultate, 2-1 (Hojbjerg 65, Kahlenberg 80 – Mhitarian 50). Din 5 dueluri directe, ei au câștigat patru. Ultima deplasare în Armenia a însemnat un triumf, 1-0 (Agger 73 penalty), în septembrie 2013, în eliminatoriile CM 2014. Era revanșa după ce armenii învinseseră șocant în Danemarca, scor 4-0 (Movsisian 1, 59, Ozbiliz 19, Mhitarian 82).
Armenia a primit gol în toate celelalte întîlniri, în timp ce defensiva daneză a rezistat fără gol în două jocuri. Ambele adversare au terminat cîte două meciuri fără să puncteze. Doi absenți importanți în tabăra oaspeților, Eriksen și Boilesen. Amîndoi au probleme medicale. ”Este obligatoriu să marcăm repede pentru a ne face viața mai ușoară”, a zis atacantul Niklas Bendtner. Totuși, pînă acum, Danemarca a înscris în special în ultimul sfert al meciurilor
AICI GĂSEȘTI COTELE LA ARMENIA – DANEMARCA
GRUPA I, ALBANIA – PORTUGALIA
Duel la vîrf între ocupanta surpriză a locului 3, Albania, și liderul Portugalia (12p), despărțite de numai un punct. Echipa gazdă este singura neînvinsă din grupă. Deține, totodată, cea mai bună defensivă, bătută de doar două ori. Recent, a realizat un 0-0 în Danemarca. Portugalia tocmai a pierdut testul de acasă cu Franța (0-1), reprezentativă pe care albanezii o depășiseră (1-0) într-un amical de acum trei luni. Aceștia nu au mai cedat de la meciul de verificare cu Italia, 0-1, din noiembrie 2014. Ultimul eșec oficial, 1-2 acasă cu Elveția în octombrie 2013.
Una din surprizele campaniei s-a consemnat în tur. Atunci, Albania a triumfat în Portugalia cu 1-0, gol Balaj (52). După acel insucces, ibericii au înregistrat în calificări patru victorii la rînd. Din cele 7 goluri ale trupei pregătite de Paulo Bento, 5 le-a semnat Cristiano Ronaldo. Acum îi va fi greu: apărarea adversă are trei dispute fără gol primit. Sînt 6 precedente, bilanț favorabil vizitatorilor: 4 succese, o remiză, o înfrîngere. De la albanezi absentează Mavraj, accidentat. În aceeași situație se află, în cealaltă tabără, Moutinho și Bruno Alves, recuperat fiind Ricardo Carvalho.

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă