Articolul precedent
Articolul urmator

SLOVACIA-UCRAINA, DUEL DECISIV PENTRU LOCUL 2

SLOVACIA-UCRAINA, DUEL DECISIV PENTRU LOCUL 2

E ultima seară cu meciuri din preliminariile Euro 2016 din această paranteză dedicată echipelor naționale. Încercînd să ne detașăm de situația echipei naționale a României, găsim partide extrem de intersante asupra cărora merită să ne îndreptăm atenția. Slovacia-Ucraina, de exemplu, e un duel care pe care, miza fiind locul doi și calificarea directă. Spania e mare favorită în Macedonia, în vreme ce Suedia nu are marjă de eroare în confruntarea cu Austria, mai ales că austriecii sînt aproape calificați. 

PARIAZĂ LIVE PE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

GRUPA C, MACEDONIA-SPANIA

Mare scandal la spanioli. Fluierat la Oviedo în partida cu Slovacia (2-0), Gerard Pique a fost văzut în dimineața următoare ieșind dintr-un local din Gijon. Suporterii și presa au luat foc, dar selecționerul Del Bosque l-a apărat pe fundaș: ”Avea permisiunea mea”. Totuși, fiind jucător al Barcelonei și intrat deja în conflict cu fanii madrileni, federația a mutat din Capitală meciul amical cu Anglia din noiembrie, la Alicante, pentru ca situația să nu degenereze. Chiar Pique a contribuit la revenirea spectaculoasă a Spaniei la precedenta vizită în Macedonia, 3-2 (Torres 50, Pique 54, Riera 55 – Pandev 8, 33), într-un test din august 2009. Ibericii au urcat pe primul loc în grupă, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, în urma triumfului cu Slovacia, al 5-lea consecutiv în grupă.

Gazdele nu au decît o victorie. Ultimul duel l-au pierdut recent în Luxemburg, de la care au preluat ”lanterna roșie”. În tur, campioana Europei s-a impus cu 5-1 (Sergio Ramos 15 penalty, Alcacer 17, Busquets 45, David Silva 50, Pedro 90 – Ibraimi 28 penalty). Precedentele trei dispute avuseseră același deznodămînt. Ambele formații punctează în special între minutele 15 și 30. Principalii marcatori: Trajkovski (2) – Alcacer, David Silva (câte 3).

AICI GĂSEȘTI COTELE LA MACEDONIA – SPANIA

GRUPA C, SLOVACIA – UCRAINA

Confruntare cu cuțitele pe masă. Slovacii au trei puncte peste ucraineni. O victorie, chiar și un egal, i-ar apropia de turneul final, o înfrîngere ar spori șansele rivalei, care însă mai are de jucat și cu Spania. Sînt două combatante care n-au remizat deloc în grupă. În tur, elevii lui Jan Kozak au cîștigat în deplasare cu 1-0 (Mak 17). Foști lideri, slovacii tocmai au pus capăt șirului de victorii prin eșecul din Spania (0-2). În schimb, ucrainenii vin după 3 succese la rînd, ultimul un 3-1 acasă cu Belarus. Unii marchează mai des între minutele 15 și 30, ceilalți – în intervalul 45-60.

Egalitate în privința partidelor precedente: fiecare cîte o victorie, două egaluri, golaveraj 5-5. În actuala campanie, gazdele nu au pierdut nici un punct acasă. Rivalii au două succese și o înfrîngere pe teren străin. Primii marcatori: Hamsik (3), respectiv Iarmolenko (4).

Selecționerul ucrainian Mihail Fomenko nu se poate baza pe Seleznev și Sidorciuk. Amîndoi s-au accidentat. Eliminat stupid în victoria cu Belarus (3-1), mijlocașul lui Dinamo Kiev, Garmash, e și el indisponibil, fiind suspendat.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA SLOVACIA – UCRAINA

GRUPA E, ANGLIA-ELVEȚIA

Partidă fără miză pentru englezi. Cu punctaj maxim și cu cel mai prolific atac din eliminatorii (23 de reușite), insularii au obținut biletele de Franța după al 7-lea triumf consecutiv, 6-0 în San Marino. Meciul cu elvețienii este totuși o provocare pentru Rooney. Wayne poate trece singur pe prima poziție în topul marcatorilor pentru naționala Albionului, acum împărțind locul 1 cu legendarul Bobby Charlton, ambii cu cîte 49 de reușite.

Pentru Elveția, un succes ar reprezenta polița de asigurare a prezenței la turneul final. Și un egal ar liniști-o, ținînd cont că are 5 puncte peste Estonia și 6 mai multe decît Slovenia. Trupa din ”Țara Cantoanelor” a avut un debut de campanie slab, inclusiv turul cu Anglia, 0-2 (Welbeck 58, 90). Au urmat însă 5 victorii la rînd, ultima fiind o revenire de senzație contra Sloveniei, de la 0-2 la 3-2 pe final de joc.

Istoric vorbind, 5 victorii ale gazdelor și 3 egaluri s-au înregistrat anterior în 8 meciuri disputate în Anglia. Și bilanțul general le e favorabil englezilor: 8 victorii, 4 remize, un eșec, golaveraj 26-13. Rooney și Welbeck au cîte 6 goluri, în vreme ce, dincolo, primii la marcatori sînt Shaqiri și Drmici (cîte 4).

La pase decisive conduc Oxlade-Chamberlain, Sterling (cîte 3), respectiv Shaqiri (4). Elvețienii au înscris jumătate dintre cele 16 goluri între minutele 75 și 90. Englezii s-au descurcat cel mai bine în perioada 46-75.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ANGLIA – ELVEȚIA

GRUPA G, MOLDOVA-MUNTENEGRU

Moldovenii mai luptă doar ca să scape de ultimul loc, ocupat cu două puncte, trei sub Liechtenstein. Ei au primit gol în fiecare meci, iar în patru nu au înscris deloc. În plus, au cedat toate partidele de pe propria arenă. Speranța n-a murit în Muntenegru. Echipa se află pe a 4-a poziție, cu 8 puncte, și nu se dă deloc bătută în disputa cu Suedia (12p) și Rusia (11p). Acum are ocazia să-și refacă și golaverajul precar, 6-8.

Vucinici (45+3) și Tomasevici (73) au tranșat primul duel. La ”directe”, tot muntenegrenii stau mai bine, cu două victorii și o înfrîngere. În aceste calificări au trei jocuri în care nu au marcat și tot atîtea în care nu au primit gol. Băieții lui Branko Brnovici nu au înscris niciodată la început de reprize ori la final de meci. Moldovenii preferă prima parte a reprizei secunde.

La marcatori, s-a remarcat doar muntenegreanul Jovetici (două reușite). Acesta a declarat: ”Nu este un meci ușor. Vom da tot ce e mai bun din noi. Șansele noastre de calificare sînt mici. Totul e însă posibil, nu ne dăm bătuți”.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA MOLDOVA – MUNTENEGRU

GRUPA G, SUEDIA-AUSTRIA

Austria e cu situația aproape rezolvată: cu 7 puncte avans în frunte, mai are nevoie de numai unul în ultimele trei partide pentru a-și garanta biletul pentru turneul final. După un 1-1 chiar în turul cu scandinavii (Alaba 7 penalty – Zengin 12), liderul a funcționat ceas: a triumfat în toate cele 6 partide care au urmat. Ultima a fost un 1-0 scurt cu Moldova.

Înschimb, Suedia, tocmai învinsă la Moscova, 0-1, mai are doar un punct în plus față de Rusia (12 contra 11). Riscă acum să piardă poziția secundă în condițiile în care contracandidata pare a avea parte de o misiune facilă în Liechtenstein. Zlatan Ibrahimovici a înscris cel mai mult pentru suedezi, 5 goluri. În cealaltă tabără, principalii marcatori sînt Alaba și Janko (cîte 3).

Cinci partide au adunat oaspeții fără ca defensiva lor să cedeze vreodată. Rivalii contează pe două. Austriecii au punctat în toate cele 7 meciuri precedente. Suedezii n-au marcat doar într-un joc. Primii au dat goluri mai mult în intervalul 30-45, ceilalți – la start de reprize.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA SUEDIA – AUSTRIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă