DE LA BUDAPESTA SPRE EURO

DE LA BUDAPESTA SPRE EURO

Urmează încă o seară dedicată meciurilor din preliminariile europene. O seară dominată, din punctul nostru de vedere, de meciul României de la Budapesta, care sperăm să fie încă un pas în drumul spre Euro. Nu este totuși singurul meci important al zilei. La Frankfurt se joacă Germania-Polonia, cu campioana mondială căutînd revanșa după eșecul de la Varșovia, iar în grupa nostră Grecia încearcă să mai spele din rușinea primelor partide împotriva Finlandei.

Casa Pariurilor

GRUPA D, GERMANIA – POLONIA, ora 21:45
La Frankfurt se joacă o partidă crucială pentru șefia grupei. Singura neînvinsă după 6 runde, Polonia se află la conducere cu 14 puncte, unul peste Germania, care a avut un start destul de inconsecvent de preliminarii. Oaspeții vin pe terenul campioanei mondiale beneficiind de cel mai bun atac (20 de goluri marcate), dar și de cea mai bună apărare (doar 3 goluri încasate). Nemții au 16 reușite, dintre care însă 7 în partida cu Gibraltar.
Polonia dă și golgeterul preliminariilor, atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, cu 7 reușite. Dincolo, cel mai eficace e Thomas Muller, tot de la Bayern, cu 5. Primii la pase decisive: Kruse, Mesut Ozil (toți cîte 3) la nemți, respectiv atacantul lui Ajax, Milik (4), la polonezi.
Meciul din tur a oferit una dintre surprizele calificărilor. Jucătorii pregătiți de Adam Nawalka s-au impus cu 2-0 (Milik 51, Mila 88). A fost singura victorie a polonezilor în 11 confruntări cu nemții, care au învins de 7 ori și au remizat în 3 rînduri, golaveraj 19-8. În aceste preliminarii, elevii lui Joachim Low au realizat pe propriul teren două succese și o remiză, bilanț identic avut de adversarii lor, dar în deplasare. În 2014, Polonia a remizat, 0-0, într-un meci amical jucat în Germania, acesta rămînînd singurul meci din șase în care leșii nu s-au întors învinși.
Thomas Muller și colegii lui au marcat aproape o treime dintre goluri între minutele 60 și 75. Rivalii sînt cel mai eficienți pe final de joc. Mijlocașul lui Liverpool, Emre Can, a fost convocat în premieră de Low, rămas fără accidentații Khedira și Reus. Dincolo, lipsește Pazdan, iar Linetty a devenit incert după ce a primit în cap o minge șutată tare de Blaszczykovski, la antrenamente.
GRUPA F, GRECIA – FINLANDA, ora 21:45
Duel între ultimele două clasate din grupa României. Surpriză negativă a acestor preliminarii, Grecia este codașă, fără nici o victorie și cu doar două puncte în cont, în vreme ce Finlanda e numai o treaptă mai sus (4
puncte). Elenii au pierdut toate cele trei dispute de pe propria arenă (fără să înscrie!), inclusiv cea cu modesta Feroe. Rezultatele slabe au dus la demisia selecționerului Claudio Ranieri. Mai apoi, și înlocuitorul acestuia, uruguayanul Sergio Markarian a renunțat, acum echipa fiind pregătită interimar de Kostas Tsanas, promovat de la tineret. Cu o remiză s-a terminat partida din tur, 1-1 (Hurme 55 – Karelis 24). La general, grecii sînt superiori: 7 victorii, 3 egaluri, 3 eșecuri, golaveraj 26-17.
Accidentat, Ninis i-a cedat locul lui Fountas. Și Torosidis e indisponibil. În cealaltă tabără, selecționerul Hans Backe (suedez) i-a chemat de urgență pe Mattila și Kauko deoarece Roman Eremenko, Schuller și Moisander s-au accidentat.
GRUPA F, UNGARIA – ROMÂNIA, ora 21:45
România s-a deplasat la Budapesta din postura de lider. Neînvinsă și cu cea mai bună defensivă din calificări (un singur gol primit), ”naționala” noastră are 14 puncte, cu 3 peste maghiari. Intercalați sînt nord-irlandezii (13p). Turul din 11 octombrie 2014 s-a terminat 1-1 (Rusescu 45 – Dszudszak 82), cu goluri date la singurele șuturi pe poartă.
În deplasare, ”tricolorii” au două victorii și un egal. Acasă, ungurii au înregistrat un triumf, o remiză și o înfrîngere. Cei mai buni marcatori de la noi sînt Papp și Bogdan Stancu, cîte două reușite. La pase decisive, primul e Sînmărtean (3). De la rivali nu s-a detașat nimeni.
Maghiarii punctează mai ales în ultimul sfert de oră, ai noștri în special la începutul și finalul reprizei secunde. Conducem la ”directe”: 5 succese, 6 egaluri, două eșecuri, golaveraj 18-10.
2-2 a fost rezultatul precedentei vizite a României în Ungaria (Vanczak 16, Dszudszak 71 penalty – Mutu 68 penalty, Chipciu 92), în martie 2013, în eliminatoriile CM 2014. ”Tricolorii” au un singur triumf în Ungaria, într-o partidă oficială, 2-0 (Adrian Ilie 11, Marius Niculae 27) pe 5 septembrie 2001, în preliminariile CM 2002. A mai fost un amical în august 2009, cîștigat cu 1-0 (Ghioane 42).
Iordănescu e ferm: ”Nu vom juca la ciupeală. Sîntem încrezători. Partidele cu Ungaria și Grecia ar putea hotărî calificarea”. Șeful FRF, Răzvan Burleanu, rămîne precaut: ”Obiectivul în Ungaria e victoria, dar și un egal ar fi un rezultat pozitiv”. Maghiarii cred la fel, declarînd că nu vor să piardă.
Bumba e chemat în premieră la ”națională”, de unde lipsesc Marica, B. Stancu, Tănase. Cu probleme medicale, Chiricheș, Torje și Steliano Filip s-au refăcut. Noul selecționer al Ungariei, germanul Bernd Stork, a preluat echipa în iulie de la Pal Dardai, fiind promovat de la reprezentativa U20 a maghiarilor. Contra noastră i-a convocat, printre alții, pe Szalai, Nikolici, Dszudszak, dar și pe veteranul portar Kiraly (39 de ani).
GRUPA I, SERBIA – ARMENIA, ora 21:45
Serbia nu mai joacă decît pentru onoare: acum se află pe un rușinos loc 5, ultimul, avînd cel mai slab atac (3 goluri date) și cea mai fragilă apărare (11). Ba, în clasament, are minus două puncte, deoarece fost penalizată cu 3 puncte de UEFA din cauza incidentelor din meciul cu Albania. Singurul punct pe teren l-a obținut chiar în turul din Armenia, 1-1 (Arzumanian 73 – Z. Tosici 90).
Două victorii pentru plavi și două remize s-au consemnat în anterioarele dueluri directe, golaveraj 6-1. Instalat selecționer în noiembrie 2014, de la tineret, Radovan Curcici a rămas fără mijlocașul Nikola Maksimovici, accidentat. Mijlocașul lui Chelsea, Matici, spune: ”ne-a mai rămas doar să spălăm din rușine în meciurile următoare. Așa și pregătim deja campania de calificare pentru Mondialul din Rusia”.
CALIFICĂRI EURO 2017 TINERET, GRUPA A 5-A, ROMÂNIA – BULGARIA, vineri, 04.09, ora 19:45
”Tricolorii” mici sînt pe prima poziție după etapa inaugurală în urma succesului cu Armenia, 3-0. Atunci au înscris Al Păun, Pușcaș, Fl. Tănase. În aceeași rundă, bulgarii s-au înclinat în Țara Galilor, 1-3. Din efectivul ales de Cristi Dulca pentru meciul de la Tg. Mureș se disting, printre alții, Brănescu, Cojocaru, Rotariu, Nedelcearu, Mitriță, Pușcaș, Tudorie.

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă