ȘANSĂ NESPERATĂ PENTRU NAPOLI

ȘANSĂ NESPERATĂ PENTRU NAPOLI

Oportunitate de aur pentru Napoli la numai o săptămînă după duelul pierdut cu Juventus la Torino. Juve s-a împiedicat la Bologna, astfel că Napoli își poate recupera prima poziție în Serie A în cazul unei victorii azi pe ”San Paolo”, cu Milan. Meciul nu-i simplu însă, Milan încercînd, la rîndu-i, să rămînă aproape de Inter și Roma în lupta pentru locurile europene. În programul zilei de azi figurează și un meci de Cupa Angliei, cu Manchestr United căutînd, în fața unei echipe de liga a treia, să spele din rușinea eșecului de joi, din Danemarca, în Europa League. Pasionant e și duelul pentru titlu din Portugalia, Sporting încercînd azi să-și recupereze fotoliul de lider printr-un succes în fața celor de la Boavista.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SHREWSBURY – MAN. UNITED, ora 21:45 (Cupa Angliei)

Partida de la Shrewsbury, din ”optimile” Cupei, este numai bună pentru revigorarea lui Louis van Gaal, tot mai contestat în ultima perioadă și a cărui soartă pare a fi decisă pentru la vară, cînd ar urma să fie înlocuit cu Jose Mourinho. Gazdele sînt o modestă formație din liga a treia, unde ocupă abia locul 19, aproape de zona retrogradării. Au a 3-a cea mai slabă defensivă, cu 51 de goluri încasate în 31 de etape, și se numără printre fruntașe la eșecuri, 16. Au cîștigat ultimul meci, 3-2 la Blackpool, după alte două de pauză. ”Șoarecii” se descurcă greu pe teren propriu, unde au obținut o singură victorie în precedentele 6 vizite primite în toate competițiile, plus un egal și 4 înfrîngeri: au marcat în doar trei dintre ele, dar au luat gol în toate. În campionat, acasă, au doar trei succese pe lîngă două remize și zece eșecuri.

United tocmai a pierdut în Danemarca, 1-2 la Midtjylland în turul ”16”-imilor Europa League, al 3-lea joc la rînd fără triumf, cu un egal urmat de două insuccese, indiferent de întrecere. Toate au fost în deplasare, unde nu s-a mai impus de patru dispute, de la un 3-1 la Derby, tot în Cupă. ”Diavolii” au marcat mereu în precedentele 6 deplasări. Per total, ei au învins în numai 5 din anterioarele 18 partide (6 egaluri, 7 înfrîngeri), în toate competițiile.

Pînă la noul duel, unul în premieră. Shrewsbury le-a depășit în fazele trecute pe Gainsborough (1-0), Grimsby (0-0/1-0 la rejucare), Cardiff (1-0), Sheffield Wednesday (3-2), toate cele 6 goluri dîndu-le în repriza secundă. Totodată, în precedentele 7 meciuri din Cupă (5 victorii, un egal, un eșec) a rămas cu defensiva nebătută de 5 ori. La rîndul său, United le-a eliminat pe Sheffield United (1-0) și pe Derby (3-1). S-a calificat mereu din ”optimi” în ultimele 6 ediții ale Cupei, iar  în anterioarele 8 dispute cu echipe din ligile inferioare a dat 19 goluri.

Gazdele i-au recuperat pe Larnell Cole, un mijlocaș fost și pe la United, și pe Grimmer. În lotul lor figurează și francezul Eliott Grandin, mijlocaș trecut pe la Marseille și prezent la Astra în sezonul 2014-2015, cînd a evoluat în două meciuri și a înscris o dată. Dincolo, Van Gaal are de lucru cu încropirea echipei deoarece sînt o grămadă de accidentați, 14 mai exact, De Gea alăturîndu-se și el unei liste ce-i mai cuprinde, printre alții, pe, Rooney, Fellaini, Darmian, A. Valencia, A. Young, Schweinsteiger, Shaw, Rojo, Borthwick-Jackson, Donald Love.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SHREWSBURY – MAN. UNITED

NAPOLI – AC MILAN, ora 22:00

Napoli are ocazia să revină pe primul loc la doar o etapă după ce a fost detronată în duelul direct (0-1) cu Juventus, care tocmai a fost ținută în șah la Bologna, 0-0. Decalajul între cele două rivale la titlu este de două puncte, 56 față de 58. Acel eșec de la Torino este singurul al napoletanilor din ultimele 10 runde (un egal, apoi 8 victorii), ulterior ei cedînd și în Europa League, 0-1 la Villarreal în turul ”16”-imilor. Trupa lui Maurizio Sarri este invincibilă pe teren propriu, cu 10 succese și două remize, nemarcînd doar într-un 0-0 cu AS Roma. Oricum, are cel mai bun atac și a doua cea mai bună apărare (11 partide fără gol primit), golaveraj 53-20.

Pe a 6-a poziție, cu 43 de puncte, Milan se prezintă pe ”San Paolo” neînvinsă de 7 jocuri, cu 3 nuluri și 4 triumfuri, perioadă în care a înscris constant. Doar o dată a cedat de 12 partide încoace . ”Afară” s-a înclinat ultima oară la Torino, 0-1 cu Juventus, după care a realizat trei egaluri și două victorii. Elevii sîrbului Sinișa Mihajlovici se descurcă bine în ofensivă, nu și în defensivă, golaveraj 37-27.

Cu 4-0 (Allan 13, Insigne 48, 67, Ely 77 autogol) pentru Napoli s-a încheiat disputa din tur. Sezonul trecut fiecare echipă s-a impus pe propria arenă, Milan cu 2-0, napoletanii cu 3-0. Precedentul succes al ”rossonerilor” pe ”San Paolo” a fost un 2-1 în octombrie 2010, de atunci consemnîndu-se trei triumfuri ale gazdelor și un egal. În anterioarele 7 dueluri directe s-a punctat constant. La Napoli au existat 67 de precedente: bilanț 25-20-22, golaveraj 81-76.

Foto LaPresse - Daniele Badolato 04/10/2015 Torino ( Italia) Sport Calcio Juventus - Bologna Campionato di Calcio Serie A TIM 2015 2016 - Stadio "Juventus Stadium" Nella foto: Juan Cuadrado Photo LaPresse - Daniele Badolato 04 October 2015 Turin ( Italy) Sport Soccer Juventus - Bologna Italian Football Championship League A TIM 2015 2016 - "Juventus Stadium" Stadium  In the pic: Juan Cuadrado

Sarri nu se poate plînge din cauza efectivului, doar Grassi fiind incert, dar o face în urma realizărilor întrucît atacul a semnat 43 din cele 53 de reușite (numai Higain are 24, iar Insigne 10 plus 10 pase decisive), considerînd că celelalte compartimente au contribuit prea puțin. La Milan, probleme medicale ridică Diego Lopez, Ely, Mexes, Romagnoli, Montolivo. Este posibil ca la mijloc Mihajlovici să-l titularizeze pe puternicul Kucka, în timp ce în față ar miza pe cuplul Bacca – Niang, Balotelli fiind ținut rezervă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – AC MILAN

SPORTING – BOAVISTA, ora 22:00

Sporting caută să revină la șefie, pierdută la golaveraj în favoarea Benficăi, care tocmai a învins la Pacos Ferreira (3-1). Cele două rivale din Lisabona au cîte 55 de puncte. Cu al doilea atac și cea mai bună defensivă, golaveraj 47-14, alb-verzii sînt singurii care au cedat numai o dată, 0-1 la Madeira pe 20 decembrie. Din acel moment ei și-au trecut în cont două egaluri și 6 victorii. Pe teren propriu au ratat 6 puncte din 3 remize, completate de 8 succese. 0-0 cu Rio Ave, în ultima vizită primită, este unica partidă în care nu au înscris pe ”Alvalade”.

Avînd cel mai slab atac, dar cea mai bună defensivă de la locul 9  în jos, golaveraj 16-28, Boavista a strîns 21 de puncte în 22 de runde, fiind pe a 16-a poziție, ultima neretrogradabilă. O ieșit recent din ”zona fierbinte” traversînd cea mai bună perioadă stagională: nu a pierdut de 5 jocuri, cu două remize albe și 3 triumfuri, luînd numai un gol și dînd 7. A cîștigat precedentele două meciuri din deplasare, după ce ultima dată a cedat, ca și Sporting, tot la Madeira (0-1). Trei din totalul de cinci victorii le-a obținut pe teren străin, plus două nuluri și șase înfrîngeri.

Turul s-a terminat 0-0. Anterior, Sporting se impusese în precedentele cinci dispute în toate competițiile, inclusiv de trei ori sezonul trecut, de două ori în campionat și o dată în Cupa Ligii. Ultimul succes al Boavistei a fost un 2-0 în ianuarie 2008. În actuala stagiune, golgeterul gazdelor, Slimani, a dat 18 goluri, cu două mai multe decît întreaga formație în alb-negru. Nu i-a ieșit însă nimic în recentul 0-1 de acasă cu Leverkusen, în turul ”16”-imilor Europa League.

La gazde, antrenorul Jorge Jesus i-a recuperat pe Coates și Bruno Cesar, incerți fiind Naldo, Paulo Oliveira, Andre Martins și Bruno Paulista. Dincolo, bolivianul Erwin Sanchez își face griji cu Ruben Ribeiro, Ze Manuel și Henrique.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING – BOAVISTA

FC VOLUNTARI – STEAUA, ora 20:30

Cu un nou antrenor, Ionel Ganea, al treilea din actuala stagiune, FC Voluntari speră să confirme progresul arătat de cîtva timp: runda trecută a cîștigat la Timișoara, 2-1, a doua victorie din ultimele trei etape, toate cu cîte două goluri date. Ambele succese au fost în deplasare. Pe teren propriu a obținut un singur triumf , 1-0 cu Petrolul pe 24 octombrie, acum patru runde, urmat de un egal și trei înfrîngeri. Formația de lîngă București ocupă locul 12, cu 18 puncte în 24 de jocuri, avînd a doua cea mai slabă apărare într-un golaveraj 23-40.

În schimb, Steaua contează pe a doua cea mai bună defensivă, cu 21 de goluri încasate, stînd bine și în atac, cu 31 de reușite. Pe a 4-a poziție înaintea rundei, cu 43 de puncte, roș-albaștrii nu au mai pierdut de 5 jocuri, cu o remiză, apoi 4 victorii, mereu cu gol dat. Trei din aceste partide au fost pe teren străin, precedate de un 1-3 cu Dinamo. Nu mai puțin de patru din cele cinci eșecuri stagionale le-au suferit în deplasare, plus 6 succese și două remize, înscriind în 8 dintre acestea.

Cu 3-1 (Hamroun 8, Chipciu 44, Stanciu 66 penalty – Goossens 69 penalty) a triumfat Steaua în tur A fost prima confruntare dintre cele două formații. Cei doi antrenori s-au mai înfruntat o dată, pe 25 februarie 2013, cînd Ganea a pierdut în fața lui Laurențiu Reghecampf la debutul său pe bancă în Liga 1 într-un Universitatea Cluj – Steaua 0-1.

Gazdele nu au probleme majore de efectiv. Ganea va decide dacă va da curs solicitării Stelei de a nu-i folosi pe cei cinci jucători împrumutați chiar de la trupa lui Reghe, respectiv Alcenat, Tudorie, Enceanu, Ștefănescu, Vîlceanu. Oaspeții nu pot conta pe Papp, suspendat, și nici pe Varela, accidentat, fiind posibil ca Toșca să fie mutat în centrul defensivei, alături de Tamaș, iar pe stînga să debuteze Momcilovici (ex-Pandurii). Totodată, speră să definitiveze aducerea lui Enache de la Astra. Recent, ei i-au mai cedat pe Pîrvlescu la ASA și pe Tîrnovan la ”U” Cluj.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – STEAUA

BEȘIKTAȘ – GENCLERBIRLIGI, ora 20:00

Cu 48 de puncte în cont, Beșiktaș poate reveni la șefie în cazul unui succes cu Genclerbiriligi, deoarece liderul Fenerbahce are doar două puncte avans după ce s-a împiedicat la Bursa, 0-0, în primul meci din actuala Superlig în care nu a izbutit să marcheze. Cu cele mai multe victorii (15) și cele mai puține eșecuri (două), cu cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 48-20, ”vulturii” au obținut un egal și 6 succese după precedenta înfrîngere, 0-2 cu Akhisar acasă, singura dispută în care n-au înscris pe teren propriu. De fapt, ambele lor insuccese le-au suferit pe stadionul ”Olimpic” din Istanbul, pe lîngă o remiză și 8 triumfuri. Ei îl dau pe golgeterul campionatului, germanul Mario Gomez, cu 15 reușite.

Pe a 14-a poziție, cu 25 de puncte și golaveraj sărac, 21-27, Genclerbirligi a avut un parcurs sub așteptări, dar și-a revenit de cîtva timp. Are 4 victorii consecutive (ultimele trei fără gol încasat), două dintre ele ”afară”, care au ridicat la doar 7 numărul punctelor aduse din deplasare, unde formația din Ankara a mai înregistrat un nul și 7 înfrîngeri: nu a înscris decît în jumătate din cele zece vizite făcute. Din totalul de 21 de goluri, 3 sînt semnate de Bogdan Stancu, plus două pase decisive.

Cu un egal, 1-1 (Tosici 23 autogol – Gokhan Tore 66) s-a terminat disputa din tur. Beșiktaș a ajuns, astfel, la patru partide de imbatabilitate cu Gencler, cu două succese, ambele sezonul trecut, și două remize la unu. Ultima victorie a celor din Ankara a fost pe propria arenă, 1-0 în decembrie 2013: la Istanbul nu s-au mai impus tocmai din decembrie 2000, scor 3-0. De atunci s-au consemnat 9 triumfuri alb-negre și 5 egaluri. De 12 dueluri directe se înscrie mereu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BEȘIKTAȘ – GENCLERBIRLIGI

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă