O DUMINICĂ PLINĂ DE DERBYURI

O DUMINICĂ PLINĂ DE DERBYURI

O duminică atît de plină de meciuri importante nu am avut de multă vreme. E și greu să faci o alegere. Reeditarea finalei Champions League din 2014, Atletico-Real sau pe cea a finalei din 2013, Bayern-Borussia Dortmund? Sau cel de-al 225-lea episod din ”Merseyside Derby”, Everton-Liverpool? Sau ”Clasicul” Franței, PSG-Marseille? Sau duelul de pe ”Emirates” dintre Arsenal și Manchester United?  Sau derbyul de clasament din Olanda, Ajax-PSV. Sau Milan-Napoli, o rivalitate tradițională din fotbalul italian? Pe listă mai sînt confruntări din Belgia, Austria, Grecia, toate cu implicații în clasamentul fiecărei țări.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR

Casa Pariurilor

AJAX – PSV EINDHOVEN (ora 15:30)

Un singur punct a ratat Ajax în actuala ediție a campionatului olandez. Acest lucru s-a petrecut la meciul de la Enschede, 2-2 cu Twente. În rest au fost 6 victorii ale trupei din Amsterdam, singura neînvinsă în 7 runde. E, totodată, beneficiara celui mai bun atac, cu 18 reușite, dar și apărări, cu numai două goluri primite. Cele cu Twente. Toate succesele au fost la zero.

Și PSV a cîștigat tot, dar numai acasă. În cele trei deplasări s-a impus doar o dată, plus o remiză și o înfrîngere, chiar la ultima vizită, 1-2 la Almelo, cu Heracles. Precum rivala, campioana a înscris meci de meci. Acum joacă fără golgeterul Luuk de Jong, accidentat, dar și fără Lestienne și Willems.

Cu 3-1 a cîștigat fiecare sezonul trecut, însă pe terenul celeilalte. La partide directe, trupa din Eindhoven e mai bună: 21 de victorii, 12 egaluri, 16 eșecuri, golaveraj 86-70.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA AJAX – PSV EINDHOVEN

GENT – BRUGES (ora 15:30)

Campioana din Gent este singura formație din divizia de elită belgiană care nu a cunoscut înfrîngerea. În clasament însă se află doar pe locul 4 din cauza celor 5 remize realizate în 9 etape. A adunat 17 puncte, cu 3 mai puține decît liderul surpriză Ostende, avînd a doua cea mai bună defensivă, cu 7 goluri luate.

Adversara de la FC Bruges, aflată pe a 5-a poziție (16p), beneficiază de cea mai bună ofensivă, cu 20 de reușite. A învins în ultimele două etape, venite după eșecul de la Mouscron. În deplasare a strîns trei eșecuri, un egal și un succes, abia obținut, 1-0 la Lokeren. În schimb, La Gantoise s-a împiedicat acasă numai de Malines, 2-2. În rest, a bifat trei victorii.

Sezonul trecut s-au întâlnit de patru ori, de două ori în sezonul regulat, apoi în play-off. Gazdele, pregătite de Hein Vanhaezebreuck, au ieșit mai bine: două triumfuri, două remize. Apoi s-au impus și în Supercupă, cu 1-0. Ultima dată cînd a învins Bruges s-a întîmplat în decembrie 2013, 3-1 în deplasare.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA GENT – BRUGES

EVERTON – LIVERPOOL (ora 15:30)

Everton așteaptă cea de-a 225-a ediție a ”Merseyside Derby” cu încrederea dată de cele patru partide la rînd fără înfrîngere. Au fost două victorii și două egaluri la zero care au contribuit la cele 13 puncte cu care trupa spaniolului Roberto Martinez ocupă un prețios loc 5, la numai 4 puncte distanță de liderul Manchester United. Unicul eșec l-a suferit pe 23 august, 0-2 acasă cu Manchester City.

Rivalii de la FC Liverpool au triumfat runda precedentă, 3-2 cu Aston Villa, prima victorie după patru meciuri de Premier League în care nu au putut obține mai mult de două puncte. Acest rezultat este încadrat de patru de 1-1 înregistrate în campionat, Cupa Ligii și două în Europa League. ”Cormoranii” sînt pe a 9-a poziție (11p) în special din cauza atacului, cu doar 7 reușite, cel mai slab dintre primele 12 echipe. Managerul Brandan Rogers, care și-a odihnit principalii oameni la meciul cu Sion din Europa League, a zis: ”Jucătorii sînt frustrați după acest 1-1. Abia așteaptă derbyul pentru a se revanșa. Sîntem datori fanilor să învingem”.

Două remize au fost stagiunea anterioră, 0-0 și 1-1. De altfel, s-au consemnat 5 egaluri în ultimele 6 confruntări. Ultimul succes al lui Everton s-a înregistrat în octombrie 2010, 2-0. De atunci au fost 5 remize și 5 victorii ale lui Liverpool. Aceasta e prima la general: 71-60-52, golaveraj 253-207.

La Everton, John Stones, fundașul central atît de dorit de Miurinho la Chelsea, ar putea reveni printre titulari, căci e refăcut după accidentare. La fel și Seamus Coleman. În schimb, bosniacul Besic e în continuare indisponibil, iar belgianul Mirallas e suspendat.

La Liverpool sînt încă probleme cu Benteke. De asemenea, Firmino, Henderson și Lovren nu vor putea fi folosiți. În schimb, Sturridge și-a revenit complet și e anunțat titular.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA EVERTON – LIVERPOOL

RAPID VIENA – SALZBURG (ora 17:30)

Duel la vîrf în Austria între Rapid Viena și Salzburg. După 10 etape, gazdele ocupă prima poziție, cu 22 de puncte, avînd a doua cea mai bună apărare, cu 12 goluri primite. Adversarii contează pe 4 puncte mai puțin, dar și pe cel mai productiv atac, cu 24 de reușite.

Rapid a cîștigat ultimele două meciuri la zero, după ce pe precedentele două le pierduse. Doar într-unul nu a marcat. În schimb, Salzburg a înscris fără excepție, dar plătește pentru startul slab, cu numai un punct obținut în primele trei etape. Ulterior, a pierdut patru puncte din două remize.

În tur, Rapid s-a impus la Sazburg cu 2-1, goluri Petsos (15), Schwab (33), respectiv Oberlin (66). Și sezonul trecut a fost mai bună: 3-3 acasă, 2-1 în deplasare. Acum, principalii marcatori sînt Barici, Kainz, Schwab (cîte 3), respectiv Jonatan Soriano (6), Minamino (5), N. Keita (4).

AICI GĂSEȘTI COTELE LA RAPID VIENA – SALZBURG

Casa Pariurilor

ARSENAL – MANCHESTER UNITED (ora 18:00)

Cu doar o victorie pe teren propriu în Premier League, 2-0 cu Stoke, completată de un eșec și o remiză fără gol dat, Arsenal caută să-și îmbuneze fanii după o altă înfrîngere în Ligă, 2-3 acasă cu Olympiakos Pireu. ”Trebuie să ne regrupăm, să învățăm din greșelile recente. Să fim mai agresivi în joc, mai dinamici. Avem posesie, însă suferim la viteză și ritm, insuficient de ridicate”, a zis fundașul Mertesacker înaintea jocului cu Manchester United. ”Tunarii” ocupă locul 4, cu 13 puncte.

Cu doar o victorie pe teren propriu în Premier League, 2-0 cu Stoke, completată de un eșec și o remiză fără gol dat, Arsenal caută să-și îmbuneze fanii după o altă înfrîngere în Ligă, 2-3 acasă cu Olympiakos Pireu. ”Trebuie să ne regrupăm, să învățăm din greșelile recente. Să fim mai agresivi în joc, mai dinamici. Avem posesie, însă suferim la viteză și ritm, insuficient de ridicate”, a zis fundașul Mertesacker înaintea jocului cu Manchester United. ”Tunarii” ocupă locul 4, cu 13 puncte.

Din postura de proaspăt lider se deplasează United pe ”Emirates”. A urcat la șefie datorită celor trei victorii consecutive, dar a și profitat de căderea rivalilor de la City, perdanți de două etape. Într-o singură partidă nu a înscris, 0-0 acasă cu Newcastle, din toate cele 12 disputate în toate întrecerile. În Premier League are două succese în trei deplasări.

Declarîndu-se fericit datorită rezultatelor, Louis van Gaal se plînge acum de program. După ce elevii săi au jucat 6 meciuri în 18 zile, olandezul a spus: ”Ca manager, vrei să-ți pregătești bine trupa, dar asta nu se poate face fără prospețime. Soluția e doar una, să schimbi echipa. Decizii voi lua chiar înaintea meciului”.

El se poate baza și pe mijlocașul Carrick, refăcut după accidentare. Incert e Ander Herrera. Dincolo, Arsene Wenger are dubii îndeosebi în privința celui de-al doilea atacant, Walcott sau Giroud, care să evolueze lângă Alexis Sanchez. Nu va putea conta pe Koscielny, care se adaugă mai vechilor indisponibili Arteta și Flamini.

United a învins sezonul trecut la Londra, 2-1, pentru a remiza pe ”Old Trafford”, 1-1. Arsenal s-a răzbunat în Cupă, învingînd în deplasare cu 2-1. Cei din Manchester sînt primii la ”directe”: 77 de victorii, 42 de egaluri, 61 de eșecuri, golaveraj 273-236.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ARSENAL – MANCHESTER UNITED

BAYERN MUNCHEN – BORUSSIA DORTMUND (ora 18:30)

Partida dintre Bayern și Dortmund opune primele două clasate din Bundesliga. Bavarezii sînt pe prima poziție, cu punctaj maxim după 7 etape. De asemenea, contează pe cel mai prolific atac, 23 de reușite, dar și pe cea mai sigură apărare, întrecută de doar trei ori. Ei s-au impus numai la scor de cinci meciuri, în toate competițiile: trei de 3-0, un 5-1, un 5-0.

Fost lider, Borussia a cedat șefia după ce, numai cu victorii pînă atunci, a intrat în zodia remizelor. Cu un egal a terminat ultimele două runde, dar la fel s-a încheiat și disputa din Europa League de la Salonic, 1-1 cu PAOK, cînd și-a odihnit 8 dintre principalii jucători. Notabil, a înscris în toate cele 11 meciuri stagionale.

Este, totodată, un duel al golgeterilor. Lewandowski are 10 reușite pentru Bayern, jumătate date în 5-1 cu Wolfsburg, iar Aubameyang – cu una mai puțin, la oaspeți. Ei sunt secondați de Muller (6), respectiv Mhitarian (3).

De două ori s-a impus campioana acum un sezon: 2-1 acasă, 1-0 la Dortmund. Borussia s-a răzbunat în Cupă, învingînd la loviturile de departajare. Pentru noua dispută, Guardiola nu poate conta pe Badstuber, Benatia, Robben, Ribery, Kirchhoff, Green, Rode. În tabăra rivală, Thomas Tuchel nu-i are la dispoziție pe Nuri Sahin, Bonmann, Durm.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – BORUSSIA DORTMUND

PAOK SALONIC – OLYMPIAKOS (ora 20:30)

Pe locul 4 se află PAOK în SuperLiga elenă după 5 etape. Ar fi stat mai bine dacă nu ar fi avut un start slab, cu un singur punct adunat în primele două meciuri. Au urmat trei victorii, ultima un 2-1 la Atena cu Atromitos. Doar într-un joc nu a marcat.

La Salonic se prezintă Olympiakos, care a cîștigat tot, cu cel mai bun atac (16 reușite) și a doua defensivă, întrecută de trei ori, cîte o dată în ultimele dispute. Campioana s-a impus mereu la minimum două goluri diferență.

Stagiunea precedentă, PAOK a bătut la Pireu, 1-0, și a remizat acasă, 0-0. Ambele tocmai au obținut rezultate bune în Europa: Olympiakos a trecut de Arsenal la Londra, 3-2 în Ligă, în vreme ce trupa din Salonic a fost egala lui Dortmund în Europa Ligue, 1-1 acasă.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA PAOK – OLYMPIAKOS 

Casa Pariurilor

ATLETICO MADRID – REAL MADRID (ora 21:30)

Cu două eșecuri în șase etape, Atletico are cel mai slab start de Primera în trei sezoane cu Diego Simeone pe bancă. Totodată, niciodată în această perioadă nu a înscris atît de puțin, numai 9 goluri. Ultimele rezultate sînt și ele dezamăgitoare, 0-1 la Villarreal în campionat, căruia i s-a adăugat un 1-2 chiar pe ”Vicente Calderon” cu Benfica, în Liga Campionilor.

”Această echipă a ieșit mereu din situații grele. Derbyul cu Real e numai bun ca să ne trezim”, a zis căpitanul Gabi. Istoria recentă oferă curaj. Roș-albii nu au pierdut decît un meci din ultimele 8 contra rivalilor de pe ”Bernabeu”, 0-1 în Champions League. În plus, Real n-a mai învins pe ”Calderon” de cinci partide, iar dacă nu va cîștiga nici acum va egala cea mai lungă serie neagră, dintre 1959 și 1963. Sezonul trecut au fost șase dueluri directe, din care Atletico a ieșit mult mai bine: 0-0 și 0-1 în Champions League, 2-1 și 4-0 în Primera, 2-0 și 2-2 în Cupă.

Neînvinsă, precum Villarreal și Celta, cu cea mai bună apărare (doar un gol primit, într-un 1-2 la Bilbao) și cu al doilea atac (14 reușite, una sub Celta), Real s-a împiedicat runda trecută de Malaga, 0-0, ceea ce pare să-l fi reactivat pe Cristiano Ronaldo, a cărui ”dublă” a tranșat disputa din Ligă de la Malmo, 2-0. Cu cinci reușite în 7 dueluri cu Atletico, atacantul portughez are 5 goluri în acest campionat, toate într-un meci, cu Espanol. Tot atîtea are și Benzema, dar în patru partide. Autor a patru din ultimele 6 goluri ”blanco” în Primera, francezul e supărat pe antrenorul Rafa Benitez deoarece l-a înlocuit la Malmo.

Pentru a învinge iar, Atletico speră la Koke. Mijlocașul spaniol s-a accidentat și a absentat la ultimele meciuri, iar asta s-a simțit, însă i se va forța reintrarea. De la Real nu vor lipsi Sergio Ramos și Bale, refăcuți și ei după probleme medicale. În schimb, James încă nu și-a terminat recuperarea.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ATLETICO MADRID – REAL MADRID

AC MILAN – NAPOLI (ora 21:45)

Dacă în deplasare a șchiopătat, cu o victorie și trei înfrîngeri, Milan încearcă să continue șirul victoriilor măcar acasă, unde nu a iertat nimic în două partide. Cu atît mai mult cu cît echipa pregătită de Sinisa Mihajlovici se găsește pe un modest loc 11, cu 9 puncte în 6 etape, și golaveraj negativ, 8-9.

Nu-i va fi simplu în fața unui Napoli în revenire. Higuain și colegii săi au cedat doar în runda inaugurală, după care au realizat trei remize și două victorii, ultima fiind 2-1 cu Juventus. Cu 12 reușite, ei sînt pe locul secund la eficiență, după AS Roma (13). După cinci luni au obținut și primul succes afară, dar în Europa League, 2-0 cu Legia, la Varșovia.

Fiecare a învins acasă sezonul anterior, Milan cu 2-0, Napoli cu 3-0. Ultima victorie a formației conduse acum de Maurizio Sarri pe terenul ”Diavolului” a fost în septembrie 2013, scor 2-1. Pentru noul duel, gazdele nu-i au la dispoziție pe Niang și Abate, accidentați, în timp ce Romagnoli e suspendat. Menez rămîne incert, căci are multe săptămîni de inactivitate în urmă, în vreme ce revenirea lui Carlos Bacca in formula de start e dată ca sigură, după ce absența columbianului la Genova a făcut ca atacul să rămînă dator. Oaspeții au lotul complet și se bazează pe forma excelentă a lui Gonzalo Higuain. E de presupus că, după ce a fost titular la Varsovia, în Europa League, Chiricheș va fi din nou rezervă.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA AC MILAN – NAPOLI

PSG – OLYMPIQUE MARSEILLE (ora 22:00)

Clasicul Franței găsește cele două protagoniste în posturi total diferite. PSG este lider cu 20 de puncte, singura neînvinsă și posesoarea celei mai bune defensive, numai patru goluri luate în 8 runde. La atac se află pe locul secund cu 17 reușite, cu trei mai puține decît Lyon. Nu e de omis traseul din Champions League, cu două victorii fără gol primit, ultima ”afară” cu Șahtior, 3-0. În Ligue 1, echipa lui Laurent Blanc a avut un scurt moment de rătăcire, cu două remize, dar s-a trezit și și-a reluat șirul victoriilor. Nu a fost meci în care să nu înscrie.

La polul opus este Marseille. N-a mai cîștigat de trei meciuri, iar ultimul meci l-a cedat acasă, 1-2 cu Angers. Tot pe ”Velodrome” tocmai s-a înclinat și în fața lui Liberec, 0-1 în grupele Europa League, deși a schimbat sistemul, de la 4-4-2 la 4-2-3-1. În Ligue 1 nu a învins în nici una dintre cele trei vizite, obținînd un singur punct.

”Olimpicii” așteaptă un moment de cotitură. A admis Alessandrini: ”Meciul cu PSG trebuie să ne relanseze sezonul. Ne găsim într-o situație delicată, dar eu cred că facem treabă bună. Un pic de noroc și mai multă atenție ar schimba totul”. Antrenorul Michel a completat: ”Putem învinge la Paris. Sînt îngrijorat, desigur, însă trebuie să țin sus moralul jucătorilor, nu am ce să le reproșez. Sînt realist, nu pesimist”.

Arbitrul partidei, Benoi Bastien, are doar 32 de ani și e la primul Clasic francez. În acest sezon, el a mai condus-o pe PSG la 3-0 ”afară” cu Monaco, iar pe Marseille la un 0-1 la Reims.

Parizienii au fost superiori ediția precedentă: 2-0 pe ”Parc des Princes”, 3-2 în deplasare. Olympique n-a mai trecut de PSG din noiembrie 2011, 3-0 acasă. De atunci a înregistrat 8 eșecuri și o remiză.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA PSG – MARSEILLE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă