LIVERPOOL-CITY: KLOPP VS PELLEGRINI CU TROFEUL PE MASĂ

LIVERPOOL-CITY: KLOPP VS PELLEGRINI CU TROFEUL PE MASĂ

Fotbalul englez oferă prima finală importantă a acestui sezon. Un pic cam devreme, căci nici măcar în martie nu sîntem, dar aceasta este tradiția Cupei Ligii. Fără să aibă istoria, anvergura și reprezentativitatea Cupei Angliei, căci abia în 1967 s-a jucat prima ediție, iar numărul participantelor e mult mai mic, Cupa Ligii a oferit în ultimii ani finale extrem de spectaculoase. Astăzi, pe ”Wembley”, în cel mai potrivit scenariu așadar pentru ultimul act, se vor afla față-n față Liverpool și Manchester City.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Pare surprinzător, ținînd cont de istoria de mai bine de 100 de ani pe care o au în spate, dar Liverpool și Manchester City nu s-au mai întîlnit niciodată într-o finală. Va fi cu atît mai interesant așadar de urmărit confruntarea de azi, cu cupa pe masă, ținînd cont și de alte elemente ce înconjoară partida.

Ar putea fi primul trofeu important pe care Jurgen Klopp să-l cîștige de la instalarea pe banca tehnică a lui Liverpool. Ar putea fi, de asemenea, ultimul trofeu pe care Manuel Pellegrini l-ar putea lua ca antrenor al lui Manchester City, știut fiind faptul că din vară în locul său va fi instalat Pep Guardiola. Cu amendamentul, important, că Manchester City se află în luptă pentru cîștigarea campionatului, momentan aflîndu-se pe locul 4, la 9 puncte de liderul Leicester.

Pentru Liverpool este a 12-a participare în ultimul act al acestei competiții, un record. În cele 11 finale de pînă acum, ”cormoranii” au cîștigat 8, ultima în 2012, la penaltyuri, contra celor de la Cardiff. În același timp, pentru Jurgen Klopp este cel de-al 5-lea sezon consecutiv în care prinde o finală. A cîștigat cu Borussia Dortmund, în 2012, Cupa Germaniei, a pierdut Champions League, chiar pe ”Wembley”, în 2013, apoi a pierdut și finalele de Cupa Germaniei din 2014 și 2015.

Victoria cu Augsburg, în Europa League, a însemnat pentru Liverpool oprirea unei serii de 7 partide fără victorie în toate competițiile. Greu le-a fost și acasă, unde, înainte de Augsburg, nu au putut realiza mai mult de un triumf de 6 partide încoace, pe lîngă două înfrîngeri și trei remize (anterioarele două consecutive), jumătate dintre acestea fără gol dat. În schimb, Liverpool n-a mai pierdut în fața lui Manchester City un meci de Cupa Ligii sau Cupa Angliei din 1973, adunînd 8 dueluri eliminatorii rezolvate cu succes în fața ”cetățenilor”.

Casa Pariurilor

Manchester City a avut pînă acum 4 prezențe în ultimul act al Cupei Ligii, cu 3 victorii, ultima în 2014, cu Sunderland, eșecul înregistrîndu-se în 1974. Echipa lui Manuel Pellegrini vine după un succes important în Champions League, 3-1 în deplasare cu Dinamo Kiev, fiind extrem de aproape să prindă, în premieră, sferturile de finală în această competiție. Înainte de Kiev, City adunase 3 meciuri fără victorie  în toate competițiile, ultimul eșec fiind un 1-5 ”afară” cu Chelsea în Cupă, meci în care Pellegrini a trimis pe gazon foarte mulți jucători de la echipa a doua, majoritatea necunoscuți. Totuși, de 10 jocuri marchează constant.

Sînt argumente pentru a crede că, deși finalele cu trofeul pe masă au specificul și încărcătura lor, vom avea o confruntare cu goluri. În ultimele 8 dueluri directe dintre cele două, în toate competițiile, s-au marcat 32 de goluri (17 doar în ultimele 4). În campionat, de exemplu, în noiembrie anul trecut, s-a terminat 4-1 pentru Liverpool, pe terenul lui City. De remarcat că, miercuri, Liverpool și City se vor întîlni din nou, de data aceasta în Premier League, în returul partidei amintite mai sus.

liv-cit

Deși are în continuare probleme de lot, Pellegrini poate alinia totuși contra lui Liverpool un ”11” aproape ideal, singura absență dintre titularii de drept fiind De Bruyne. Kompany s-a refăcut complet astfel că va putea fi folosit alături de Otamendi în apărare. Refăcuți sînt și Sagna și Sterling, astfel că nici prezența fostului atacant al ”cormoranilor” în formula de start n-ar trebui să fie periclitată. Bony, Navas și Mangala sînt și ei recuperați, dar e greu de crezut că vor prinde mai mult decît banca de rezerve la startul confruntării. O absență importantă, dacă am vorbit de ”11”-le ideal, ar fi cea a portarului Hart, în mod normal titular urmînd să fie Willy Caballero, cel ce a apărat în toate meciurile din Cupa Ligii și Cupa Angliei pînă acum. În ciuda prestației deloc fericite pe ”Stamford Bridge” în recentul 1-5 cu Chelsea, e de presupus că Pellegrini va merge tot pe mîna argentinianului, la fel cum s-a întîmplat, de exemplu, cu Pantilimon în 2014. Un semn de întrebare stă în dreptul lui Fernandinho, dar nu în privința titularizării sale, ce pare certă, ci asupra poziției în care va fi distribuit, ca mijlocaș central, alături de Fernando, caz în care Toure Yaya va fi urcat în spatele lui Aguero, sau, dimpotrivă, ca mijlocaș dreapta, în linie cu David Silva și Sterling, caz în care Toure Yaya va fi cel care va evolua, alături de Fernando, în zona mediană

La Liverpool, Lallana, Adam și Skrtel și-au reluat antrenamentele, dar e puțin probabil să fie convocați. Lovren e și el refăcut, dar e de presupus că Jurgen Klopp va miza pe fratele lui Yaya, Kolo Toure, pentru a sta alături de Sakho în zona centrală a liniei de fund. Asta deși cu Augsburg, joi, acolo a jucat Lucas Leiva. În zona ofensivă probabil că tot Firmino, Coutinho și Sturridge vor fi distribuiți, fără să fie exclusă din start posibilitatea apariției lui Benteke, pentru a asigura un duel fizic mai consistent cu Kompany și Otamendi.

 

 

AICI GĂSIȚI COTELE LA LIVERPOOL – MANCHESTER CITY
Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă