PANATHINAIKOS și AEK ATENA SPERĂ SĂ-ȘI SALVEZE SEZONUL

PANATHINAIKOS și AEK ATENA SPERĂ SĂ-ȘI SALVEZE SEZONUL

Cum campionatul Greciei e dominat de ani buni de Olympiakos, pentru celelalte grupări de tradiție în fotbalul elen miza a rămas trimitere în play-off-ul Champions League, implicit cu garantarea prezenței în grupele Europa League. Patru echipe, trei dintre ele din Atena, Panathinaikos, AEK, Panionios, plus una din Salonic, PAOK, se luptă pentru prim loc în mini turneul ce are ca miză un fel de loc secund al întregii ierarhii, dar și celelalte două poziții ce duc în tururile preliminare ale Europa League. În programul zilei de azi regăsim și meciul retur dintre Nurnberg și Frankfurt cu gazdele, la care probabil va fi titular și Sepsi, având șansa de a face pasul spre Bundesliga după 1-1 în prima manșă. A început și turneul de tenis de la Roland Garros, un reper important al acestei perioade, despre care găsiți toate detaliile mai jos, alături de cote.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

BRONDBY – VIBORG, ora 20:00

Miză doar pentru Brondby

Doar gazdele mai au o miză în această confruntare. Cu 51 de puncte în 33 de etape, 3 până la final, Brondby ocupă locul 4 și se luptă să prindă un bilet de Europa League, de care înaintea rundei o separa un punct. În schimb, Viborg se afla pe a 8-a poziție, cu 34 de puncte, departe de orice implicații.

Brondby s-a descurcat mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 40-34. A câștigat pe linie ultimele 3 jocuri, cu minimum două goluri date, iar de 5 partide nu a pierdut decât o dată, 0-3 la Aalborg. Acasă i-a mers și mai bine, fiindcă este imbatabilă de 6 meciuri, cu un egal și 5 victorii, luând câte un gol doar în precedentele două dispute. Ba, a pierdut numai o dată, 0-2 cu aceeași Alaborg, în anterioarele 13 vizite primite, 8 dintre ele câștigate. De altfel, pe propria arenă nu a cedat decât de 3 ori, pe lângă 4 remize și 8 triumfuri.

Viborg deține una dintre cele mai ineficace ofensive, golaveraj 32-41. Ultimele 3 înfruntări au însemnat tot atâtea eșecuri. Un 2-1 la Aarhus, pe 29 aprilie, este singurul succes din precedentele 8 meciuri, 5 terminate cu înfrângeri. Același triumf este unicul de 4 deplasări încoace (a marcat în doar două), restul de trei fiind pierdute. Oricum, de ”afară” a revenit cu 5 din totalul de 9 victorii stagionale, plus două egaluri și 8 insuccese

Cele două formații s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon și de fiecare dată s-a impus Brondby, cu 4-0 și 2-0. Formația ”galben-albastră” este neînvinsă de 11 dueluri directe, cu 5 egaluri și 6 succese, de 4 jocuri neluând gol. Anteriorul triumf al lui Viborg s-a consemnat în aprilie 2006, scor 2-0 acasă, iar în deplasare – 5-2 tocmai în septembrie 1998. De atunci, gazdele au realizat 12 victorii și 4 remize. Numai o dată de 25 de precedente încoace nu s-a marcat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BRONDBY – VIBORG 

NURNBERG – FRANKFURT, ora 21:30

După 1-1 în tur, Nurnberg speră să profite de avantajul terenului propriu

FC Nurnberg și Eintracht Frankfurt duc bătălia decisivă de promovare/menținere în Bundesliga. Prima dispută s-a încheiat 1-1 (Gacinovic 65 – Russ 43 autogol). Gazdele au ajuns în această situație după ce au  terminat liga secundă pe a 3-a poziție, cu 65 de puncte în 34 de runde, în vreme ce adversara a încheiat sezonul în elita germană pe locul 16, cu 36 de puncte în 34 de etape.

De trei jocuri nu a mai pierdut Nurnberg, cu două victorii cu 1-0, apoi un egal. De 7 partide încoace, însă, s-a înclinat de 3 ori, rezultate ce au făcut-o să rateze promovarea directă în favoarea lui RB Leipzig. Oricum, cele trei eșecuri sunt singurele din ultimele 25 de partide, 15 dintre ele câștigate. De alte 22 de dispute marchează mereu. Cu victorii au încheiat Laszlo Sepsi și colegii săi anterioarele două partide de acasă, precedate de un 1-2 cu Duisburg, unica lor înfrângere stagională de pe teren propriu, completată de 5 egaluri și 11 triumfuri, nemarcând doar într-un 0-0 cu Karlsruhe.

Eintracht nu a mai învins de două partide: înaintea turului cu Nurnberg cedase la Bremen, 0-1, pe când un egal ar fi salvat-o de emoții. Anterior, legase 3 victorii, între care un 1-0 acasă cu vicecampioana Dortmund. Mai în spate, nu a câștigat decât 4 din precedentele 17 partide, 8 pierdute. Pe teren străin i-a mers la fel de rău: un 2-1 la Darmstadt, acum două vizite făcute, este unica victorie din ultimele 12 deplasări, alte 9 fiind pierdute. Același meci este, totodată, unicul în care a marcat în precedentele 6 apariții ”afară”.

Cu remiza din tur, Frankfurt a ajuns la 5 dueluri directe fără eșec: anterioara dată când se înfruntaseră a înregistrat 1-1 acasă și 5-2 în deplasare, în stagiunea 2013-2014 din Bundesliga. Nurnberg nu s-a mai impus într-o confruntare directă din februarie 2011, scor 3-0 acasă în unica sa victorie de 9 precedente încoace. Eintracht a învins în ultimele două prezențe pe ”Grundig Stadion”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NURNBERG – FRANKFURT

PANATHINAIKOS – AEK, ora 20:30

Derby cu miză mare: un loc în Champions League

Cum Olympiakos a fost irezistibilă și a ieșit campioană la pas, atenienele Panathinaikos și AEK s-au mulțumit să intre în play-off-ul în urma căruia se va decide a doua reprezentantă a Greciei în Champions League, dar și cele două echipe elene care vor evolua în viitoarea Europa League. Momentan, în această serie, în care au intrat formațiile dintre pozițiile 2 și 5 la finele sezonului regulat, lideri sunt oaspeții, cu 5 puncte, în vreme ce PAO ocupă a 3-a poziție, cu un punct mai puțin.

Pe a doua treaptă la sfârșitul sezonului regulat, cu 55 de puncte în 30 de etape, plus al doilea cel mai bun atac într-un golaveraj 52-26, Panathinaikos este neînvinsă de 6 jocuri, cu 3 egaluri și tot atâtea victorii. De 8  partide încoace în doar una nu a marcat, iar în alte două nu a luat gol. Pe teren propriu nu s-a mai înclinat de 6 dispute (două remize, 4 succese), perioadă în care a înscris constant, iar un 0-1 cu Xanthi pe 6 februarie este singura înfrângere de 10 vizite primite. În întreaga stagiune, acasă nu a pierdut decât de două ori, plus 4 egaluri și 10 triumfuri.

AEK a fost a 3-a la finalul sezonului regulat, cu 54 de puncte, plus a doua cea mai bună apărare într-un golaveraj 43-21. A câștigat ultimul meci, 1-0 cu Panionios, după două eșecuri la rând. De altfel, a învins în numai două din anterioarele 6 dispute: jumătate dintre ele au fost pierdute și tot doar în 3 a înscris. Și mai rău s-au comportat ”galben-negrii” pe teren străin, unde nu s-au mai impus de 7 partide, cu 3 remize (două ”albe”) și  4 insuccese, inclusiv ultimele două. În această perioadă nu a marcat decât de două ori.

În sezonul regulat, Panathinaikos nu a bătut-o deloc pe AEK și nici nu a marcat, terminând 0-0 acasă, apoi 0-1 în deplasare. Însă, acela a fost primul său eșec din ultimele 5 dueluri directe, după 3 victorii și un egal fără gol luat. Mai mult, în campionat, ”alb-verzii” sunt imbatabili cu AEK pe ”Apostolos Nikolaidis” de la un 1-2 în octombrie 2006: din acel moment și-au trecut în cont 5 remize și 6 succese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PANATHINAIKOS – AEK

MALMO FF – FALKENBERG, ora 20:00

Malmo vrea să confirme revenirea de formă

După un start de sezon mai nesigur, Malmo și-a revenit și este implicată în disputa pentru șefie. Înaintea etapei a 11-a se găsea pe locul secund, cu 21 de puncte, numai unul sub liderul Norrkoping, nimeni alta decât campioana surpriză din 2015. În vizită îi vine ”lanterna roșie” Falkenberg, care nu a adunat decât 4 puncte în 10 runde.

Cu cea mai bună apărare și al 3-lea atac într-un golaveraj 21-10, Malmo este una dintre puținele echipe rămase fără egal. A câștigat în ultimele două jocuri cu câte trei goluri date, victorii precedate de un 1-2 la Helsingborg, singurul eșec din precedentele 6 partide. A marcat în toate meciurile, iar în alte 5 nu a luat gol. Pe teren propriu s-a împiedicat doar cu Sundvall, 1-2, plus 4 victorii, anterioarele 3 fără gol primit.

Cu al doilea cel mai slab atac și a doua cea mai fragilă apărare, golaveraj 10-25, Falkenberg și-a trecut în cont numai un succes, însă nu unul oarecare, ci un 2-1 acasă cu campioana Norrkoping. Ultimul punct l-a adus de la Sodra, 1-1 cu Jonkoping, după care a suferit 4 înfrângeri consecutive. În deplasare a mai bifat 3 înfrângeri. ”Galben-albaștrii” au luat gol în toate cele 10 meciuri de până acum, dar în precedentele 8 dispute au înscris mereu.

Din 2014 încoace, cele două formații s-au înfruntat de 4 ori. Malmo a obținut 3 victorii, între care două acasă, și un egal, în deplasare. În această perioadă a marcat constant, dar și adversara a făcut-o în anterioarele 3 dueluri directe. În fiecare dispută s-au dat minimum 3 goluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALMO FF – FALKENBERG

Casa Pariurilor 

TENIS, TURNEUL DE LA ROLAND-GARROS

A început spectacolul pe zgura Parisului
A început ediția cu numărul 115 de la Roland Garros, care se va derula la Paris în următoarele două săptămâni. La start pe tablourile principale se găsesc 128 de sportivi în probele de simplu masculin și feminin, plus 64 de perechi la dublu și alte 32 la dublu mixt. Turneul francez este dotat cu premii totale de 32.017.500 de euro, acestea fiind cele mai mari din istoria competiției. La simplu, se acordă aceleași prime și la masculin, și la feminin. Astfel, câștigătorul va încasa două milioane de euro, finala e recompensată cu 1 milion,  semifinala – cu 500.000 de euro, ”sferturi” – cu 284.000, ”optimi” – cu 173.00, turul 3 – 102.000, turul 2 – 60.000, turul 1 – 30.000. Câștigătorii probei de dublu vor lua 500.000 de euro, iar finaliștii vor primi 250.000.
La fete sunt și 5 reprezentante ale României. Prima este Simona Halep. După un start de sezon ezitant, sportiva de 24 de ani și-a mai revenit o dată cu cucerirea recentă a turneului de la Madrid și caută să câștige un prim concurs de Grand Slam din carieră în Franța, de care a fost cel mai aproape prin finala pierdută în 2014 în fața Mariei Șarapova. Anterior, triumfase la junioare în 2008. Prima adversară a Simonei este japoneza Nao Hibino, cu care nu s-a mai confruntat până acum. Următoarera rivală s-ar alege dintre Zarina Diyas și Carina Witthoef, apoi ar urma ”demonul” Mirjana Lucici-Baroni, cea care a stopat-o pe Simona și la US Open 2014, și la Roland Garros 2015. Cel mai tare adversar pe partea sa de traseu este Agnieszka Radwanska, poloneza fiind cap de serie numărul 2. Pe Serena Williams, principala favorită, ar putea-o vedea abia în finală.
Într-o formă excelentă după cum a arătat la turneele de la Madrid și Roma, Irina Begu o va înfrunta în primul tur pe americanca Bethanie Mattek-Sands, cu care a jucat în aceeași fază și în ediția trecută: atunci a învins-o în două seturi (6-4, 7-6), având un 4-0 la disputele directe. Apoi se va bate cu câștigătoarea dintre Coco Vandeweghe și Naomi Broady, după care ar veni Roberta Vinci: italianca are 4-1 la ”directe”, însă de câtva timp este în criză de formă.
Pe aceeași jumătate de tablou cu Begu se află Alexandra Dulgheru, care nu trece printr-o perioadă prea bună. Ea are parte de un start dificil, contra Yaninei Wickmayer: belgianca s-a impus în precedentele 4 meciuri dintre ele, ultima oară tocmai în 2010. În caz de succes, ar urma rusoaica Ekaterina Makarova.
Fără a se descurca nemaipomenit pe zgura în aer liber, Monica Niculescu începe întrecerea împotriva veteranei Pauline Parmentier, o franțuzoaică implicată în ultimii ani mai mult în turnee minore. 7 dueluri directe s-au mai jucat între cele două, iar românca a triumfat în 5 dintre ele, două în 2015. Pe zgură scorul îi este favorabil cu 2-0. Următoarea rivală s-ar alege dintre Irina Falconi și Mona Barthel.
Sorana Cîrstea a ajuns și ea pe tabloul principal după ce a trecut prin cele trei faze preliminare. În acest răstimp nu a pierdut nici un set, ba nu a cedat decât 13 game-uri. Adversara din primul tur va fi Elina Svitolina, cap de serie 18, cu care nu s-a mai întâlnit până acum. În schimb, Andrea Mitu (învinsă în turul 3) și Patricia Țig (întrecută în primul tur) nu au putut depăși etapa calificărilor.
Nici Adrian Ungur nu a avut mult noroc, la simplu masculin. Acesta a ieșit cu bine din preliminarii, după 4-6, 6-2, 6-4 în ultimul tur al calificărilor cu americanul Frances Tiafoe (locul 188 ATP), și a pătruns pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal, după 2012. Aici, însă, numărul 204 mondial a fost oprit încă din turul 1 de olandezul Igor Sijsling, scor 1-6, 2-6, 6-7 (5).  La rândul lui, Marius Copil a pierdut în ultimul tur al calificărilor.
Greu de bătut pe orice suprafață, liderul mondial Novak Djokovici pornește și la Roland Garros cu prima șansă. Sârbul este cu atât mai hotărât cu cât nu a câștigat niciodată pe zgura pariziană. Principalul lui rival rămâne Andy Murray (locul 2 ATP), în fața căruia a învins recent la Madrid, dar a cedat apoi la Roma. Nu trebuie uitat Rafael Nadal. De partea spaniolului stau forma în creștere, dar mai ales tradiția: la turneul francez, pe care l-a câștigat de 9 ori, are un record de 70 de victorii și doar două înfrângeri, cu Soderling în 2009 și cu Djokovici în 2015. Din nou accidentat, Roger Federer s-a retras, în vreme ce un alt elvețian, Stan Wawrinka, învingătorul din 2015, are rezultate inconstante în ultima vreme.
În proba de dublu masculin avem doi reprezentanți. Horia Tecău face pereche, ca de obicei, cu olandezul Jean-Julien Rojer, cei doi fiind desemnați cap de serie numărul 2. Semifinaliști în 2015, ei evoluează în primul tur cu duo-ul argentinian Guido Pella/Horacio Ceballos. Totodată, cuplul româno-indian format din Florin Mergea și Rohan Bopanna e cap de serie numărul 6. Ajunși până în ”optimi” anul trecut, aceștia vor evolua în etapa inaugurală contra francezilor Stephane Robert/Alexandre Sidorenko, beneficiari ai unui wild-card.
La dublu feminin, avem o pereche compusă din Irina Begu și Monica Niculescu. Cele două sunt favoritele numărul 14, iar în turul 1 vor confrunta perechea Vitalia Diatcenko (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan). La rândul ei, Raluca Olaru va evolua alături de rusoaica Vera Dușevina, primele lor adversare fiind Anna-Lena Groenefeld (Germania)/Kveta Peschke (Cehia).
La dublu mixt, Simona Halep va evolua alături de Horia Tecău. Cei doi nu au alături o experiență mare, de aceea vor să ”sudeze” o pereche cu care să se prezinte cât mai sus și la Olimpiada de la Rio. Tecău a declarat: ”N-o să folosim un Grand Slam ca antrenament, dar orice meci pe care-l jucăm împreună o să ne ajute ca să ne înțelegem, pentru că avem numai două meciuri unul alături de celălalt. Trebuie puse la punct câteva strategii, iar orice meci jucat împreună contează. Nu cred c-o s-avem noi timp să ne antrenăm fizic împreună, dar acest turneu va fi un test bun pentru”.

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă