Articolul urmator

O MIZĂ DE MULTE MILIOANE

În principiu, Atletico-FC Sevilla este meciul numărul numărul unu al acestei runde din La Liga. Din punct de vedere al afișului cel puțin, totuși se vor afla față-n față două echipe ce au reprezentat Primera în Champions League și, mai mult ca sigur, o vor face și-n următoarea ediție. Momentul la care se dispută însă face din partidă una aproape ”de serviciu”, ce trebuie bifată și-atât, însă miza e oarecum salvată de multele milioane de euro existente încă în joc.

FC Sevilla a fost multă vreme văzută drept principala urmăritoare a liderului Real Madrid în lupta pentru titlu, ocupând poziția secundă foarte multe etape. A părut însă la un mment dat destul de clar că nu are cum să fie așa, căci diferențele dintre madrileni și andaluzi erau mai mari decât ecartul de puncte existent în clasament. Așa că pentru Sevilla a rămas ulterior varianta locului doi, ce are importața lui întrucât duce la Supercupa Spaniei în format ”final four” din Arabia Saudită, cu milioanele sale de euro drept bonusuri. A ieșit din schemă și această opțiune, iar acum singura miză reprezintă calificarea în grupele Ligii de anul viitor. Mai e nevoie de un punct pentru asta în cele două etape rămase de disputat.

Senzația pe care o lasă însă echipa lui Lopetegui este însă de epuizare. Fizică și mentală. Epuizare mentală la care trebuie încadrat și antrenorul, al cărui viitor pe bancă grupării de pe ”Sanchez Pizjuan” fiind în acest moment umbrit de multe semne de întrebare. Iar acum Sevilla merge acasă la Atletico, unde a pierdut mai mult de jumătate din confruntări, 43 din 77, după ce în ultimele 3 etape a scos tot atâtea remize, două cu echipe din zona retrogradării și una cu mare noroc la Villarreal.

Și Atletico are cam același tip de probleme fizice și mentale, deși victoria în derby-ul cu Real Madrid a mai descrețit frunțile. Unica diferență vine din stabilitatea de pe banca tehnică, fiindcă Simeone nu are niciun motiv să fie preocupat pentru postul său. La startul sezonului, pornind din postura de campioană en-titre, cu un lot mult îmbunătățit față de cel cu care se câștigase titlul, cu problemele existente la Barcelona și cu cele ce se intuiau la Real Madrid (doar se intuiau, căci n-au apărut), Atletico era considerată favorita numărul unu la titlu. N-a fost însă în niciun moment aproape de a repeta performanța și de a realiza ceva rar în istoria sa, căci în afara sezoanelor 1939-40 și 1940-41 Atleti n-a luat niciodată campionatul doi ani la rând. Astfel că locul 3 pe care se află acum reprezintă maximum, fiind într-un fel și o mică realizare personală a lui Simeone, care nu s-a clasat niciodată cu Atletico în afara podiumului.

Un singur punct e acum între Atletico și FC Sevilla. Un punct ce ar valora, dacă ierarhia se păstrează, în jur de 8 milioane de euro, cât ar fi diferența dintre locul 3 și locul 4 din drepturile tv. Atletico are speranțele sale și la locul doi, mici ce-i drept, căci Barcelona are nevoie de un punct în două etape, dar câtă vreme există ele trebuie menținute, iar asta a fost mereu filozofia lui Simeone. Nu vor juca Joao Felix, Vrsaliko și Lodi, primii doi accidentați, brazilianul fiind suspendat, rămîne de văzut doar câte minute va primi Luis Suarez la, probabil, ultima sa apariție în fața fanilor ”rojiblanco”. La FC Sevilla e suspendat Lamela, iar Papu Gomez, Navas, Acuna și Rekik sunt accidentați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă