Articolul urmator

BARCELONA A AVUT MEREU EMOȚII ÎN ȚARA BASCILOR

BARCELONA A AVUT MEREU EMOȚII ÎN ȚARA BASCILOR

Greu de ales un meci pe care să-l considerăm cap de afiș în programul zilei de azi. Și asta pentru că sunt destule confruntări interesante, ce ar merita această titulatură. Manchester City-West Ham United, de exemplu. Duel european, între două grupări pe care tocmai le-am văzut evoluând în fața echipelor noastre, cu ”cetățenii” lui Guardiola încercând să profite de momentul de ușoară debusolare al elevilor lui Slaven Bilic. Sau Monaco-PSG, primul examen mai dificil al lui Unay Emery în Ligue 1, în fața unei echipe monegasce învingătoare în sezonul trecut pe ”Parc des Princes”. Sau Sporting Lisabona-Porto, o încleștare tradițională a Portugaliei, ușor cam timpurie însă. Sau meciurile din Serie A. Parcă totuși confruntarea de pe ”San Mames” dintre Bilbao și Barcelona rămâne cel mai tare joc al zilei. Catalanii au plecat ca din pușcă în actualul sezon, dar deplasările din Țara Bascilor au reprezentat mereu o piatră de încercare pentru ei. Mai multe detalii și cotele, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

MANCHESTER CITY – WEST HAM UNITED, ora 18:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

West Ham are probleme, City încearcă să profite

Pe ”Etihad” își dau întâlnire două dintre recentele cunoștințe ale echipelor noastre în Europa. Una, Manchester City, a mers mai departe, 5-0 și 1-0 cu Steaua în play-off-ul Champions League, cealaltă, West Ham, a pierdut, 1-1 și 0-1 cu Astra în play-off-ul Europa League.

City a trecut repede peste perioada de rodaj odată cu aducerea lui Guardiola. Nu a pierdut nici unul din cele 4 meciuri oficiale din aceste sezon. În campionat are punctaj maxim după două etape, chiar dacă a avut un start timid, doar 2-1 acasă cu Sunderland. S-a dezlănțuit apoi, 4-1 cu Stoke, în deplasare. Pe ”Etihad” nu s-a mai împiedicat de 4 confruntări, de la un 0-1 cu concitadina United în martie trecut.

West Ham s-a înclinat în fața Astrei după ce tocmai o bătuse la Londra pe Bournemouth cu 1-0: în runda inaugurală cedase cu Chelsea (1-2). Cu un eșec îi pusese capăt și ediției trecute. Inclusiv cu aceasta, în Premier League a pierdut 3 din ultimele 5 meciuri, însă aceste înfrângeri sunt singurele din ultimele 15 apariții în campionat. Precedentele două deplasări au însemnat insuccese cu 2-1: numai un triumf a obținut de 5 vizite făcute încoace.

Patru jucători au probleme medicale la gazde, anume Kompany, Sagna, Gundogan și L. Sane. Între buturile lor ar putea apărea Claudio Bravo, abia adus de la FC Barcelona. La rândul său, West Ham trebuie să facă față și șocului eliminării din Europa, și multelor indisponibilități, în special din atac: Payet, Sakho, Feghouli, Lanzini, Carroll, Cresswell, A. Ayew.

City s-a descurcat mai greu în disputele directe din campania 2015-2016, 1-2 pe ”Etihad” și 2-2 la Londra. Acela a fost, totuși, unicul eșec acasă din aprilie 2003 încoace, de când mai realizase un egal și 8 victorii (6 consecutive), ultima în aprilie 2015, scor 2-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – WEST HAM UNITED

 

CAGLIARI – AS ROMA, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)

Roma caută să revină la dinamica din campionat

Cagliari încearcă să profite de pe urma unei AS Roma rănite din cauza eliminării din play-off-ul Champions League, 0-3 chiar acasă cu FC Porto după 1-1 în Portugalia. În etapa inaugurală, sarzii au pierdut pe terenul lui Genoa, 1-3, în vreme ce ”giallo-rossii” au realizat cea mai categorică victorie, 4-0 pe ”Olimpico” cu Udinese.

Formația gazdă a mai disputat în acest sezon un alt meci oficial, 5-1 cu Spal Ferrara în Cupă. Ea e nou-promovată, după ce a triumfat în Serie B, neavând nici o înfrângere în ultimele 7 etape, 4 dintre ele câștigate. Totodată, a beneficiat de cel mai bun atac și a 4-a apărare, golaveraj 78-41. În perioada de pregătire și-a trecut în cont 3 victorii, între care 2-0 cu Maritimo Funchal, un egal (1-1 cu Hamburg) și două eșecuri, 0-1 cu Terek Groznâi și tot 0-1 cu Las Palmas. În lotul pregătit de Massimo Rastelli figurează jucători experimentați ca Isla, Borriello, Storari, Bruno Alves, Sau, Padoin.

Dacă în Europa a dat rateu, AS Roma se comportă altfel în Serie A, unde nu s-a mai înclinat de 18 jocuri, 15 dintre ele câștigate, inclusiv ultimele 6. În acest interval a marcat mereu. Mai mult, un 0-1 cu Juventus la Torino este unica înfrângere din precedentele 25 de prezențe în elita italiană. În toate întrecerile, insuccesul cu Porto este primul după 12 partide imbatabile.

Din ediția 2014-2015 datează anterioarele dueluri directe, cu AS Roma învingătoare și acasă (2-0), și în Sardinia (2-1). Trupa din Capitală este invincibilă de 4 precedente încoace. Ultimul succes al lui Cagliari a fost un 4-2 în februarie 2013 pe ”Olimpico”, iar pe propria arenă: tot 4-2 în februarie 2012.

Patru jucători incerți au gazdele, pe Dessena, Joao Pedro, Melchiorri și Farias. La romani există absente sigure, respectiv Rudiger, Mario Rui, Nura, sub semnul întrebării stând utilizarea lui Torosidis.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CAGLIARI – AS ROMA

 

ATHLETIC BILBAO – FC BARCELONA, ora 21:15 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)

Barcelona a avut mereu probleme în Țara Bascilor

Athletic Bilbao speră să facă uitat startul fals din noul sezon, 1-2 la Gijon, unde a pierdut după un început de repriză secundă mediocru. În schimb, FC Barcelona mizează pe o continuitate: în etapa inaugurală s-a distrat pe ”Camp Nou” cu Betis, întrecută cu 6-2.

Pentru echipa bască, eșecul din prima etapă a confirmat problemele din pregătiri, terminate cu un egal și cu o înfrângere, dar cu un bilanț general de 5 remize, două insucces și numai un triumf, unul important totuși, 1-0 cu Dortmund. Asta după ce în finalul ediției precedente din Primera bifase 4 jocuri invincibile, două dintre ele câștigate.

FC Barcelona a început în forță, la fel cum abia o făcuse în Supercupa cu FC Sevilla, 2-0 și 3-0. Un semnal de alarmă tocmai îi dăduse FC Liverpool, contra căreia a cedat cu un incredibil 4-0 într-un meci amical. În campionat însă, trupa catalană nu a mai pierdut de 6 partide, toate terminate cu succese, 5 dintre ele la zero. Totodată, nu s-a înclinat decât o dată, 0-1 la San Sebastian, de 15 vizite efectuate, 11 câștigate.

La gazde, Rico este accidentat, în timp ce Elustondo și Sola sunt incerți. Dincolo, Luis Enrique l-a recuperat pe Mascherano, ceea ce deschide un duel al argentinianului cu francezul Umtiti pentru un post de titular în centrul defensivei, lângă Pique. Un punct nevralgic îl reprezintă postul de portar: Ter Stegen este abia refăcut, în timp ce Claudio Bravo tocmai a fost vândut la Manchester City pe 18 milioane de euro, în loc fiind adus Cillessen, pe care Ajax a încasat 13 milioane. În plus, Iniesta este accidentat, iar Neymar încă n-a revenit după triumful cu Brazilia de la Olimpiadă. De acolo s-a întors însă Rafinha, care a și fost oprit în lot. Absent este și Mathieu.

De 6 ori s-au înfruntat sezonul trecut cele două echipe. Prima oară a învins Athletic, 4-0 în Supercupă, urmat de un 1-1 în retur, apoi au venit 4 succese ale Barcelonei, 1-0 și 6-0 în Primera, plus 2-1 și 3-1 în Cupă. Bilbao nu s-a mai impus în campionat de 5 dueluri directe, de la un 1-0 acasă în decembrie 2013. Acesta este și singurul său triumf de 20 de precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – FC BARCELONA

 

AS MONACO – PARIS SG, ora 21:45 (FRANȚA, LIGUE 1)

Primul test important pentru Unai Emery

Primul test important susținut de campioana PSG în noul campionat are loc la Monte Carlo, contra lui AS Monaco. Nimeni alta decât echipa care i-a aplicat sezonul trecut ultimul din cele două eșecuri suferite în Ligue 1, 0-2 chiar la Paris. Ambele formații sunt neînvinse după primele două etape.

Monegascii au avut adesea, ediția precedentă, probleme mai mari acasă decât în deplasare. Așa s-a petrecut și acum. După un start semiratat, 2-2 pe propria arenă cu Guingamp, elevii portughezului Leonardo Jardim s-au impus apoi la Nantes, cu 1-0. Între cele două dispute s-au intercalat cele cu Villarreal din play-off-ul Ligii, 2-1 și 1-0. Singurul eșec stagional l-au suferit tot în preliminariile Champions League, 1-2 cu Fenerbahce la Istanbul, contracarat de un 3-1 pe ”Louis ll”. În campionat, Monaco e neîntrecută de 3 jocuri, de alte 4 nepierzând acasă.

PSG are punctaj maxim după 1-0 la Bastia și 3-0 cu Metz. În plus, și-a trecut deja în palmares un prim trofeu, 4-1 în Supercupa cu Lyon. În Ligue 1 este imbatabilă de 9 partide, iar pe teren străin de alte 5, începând de la 1-2 la Lyon, unica înfrângere din anterioarele 24 de deplasări: în acest răstimp doar o dată nu a marcat, în 0-0 la Angers.

Multe probleme medicale la gazde. Acestea îi vizează pe Carrillo, Sidibe, Mbappe, Falcao, Vagner Love, A. Toure. Și parizienii au grijile lor legate de Jese, Sirigu și Thiago Silva.

Monaco a bătut stagiunea precedentă pe ”Parc des Princes”, 2-0, însă acesta este singurul său triumf din ultimele 8 dueluri directe din campionat, 6 terminate cu egaluri. În 2015 cedase drastic acasă, 0-4, după o invincibilitate de 4 meciuri, cu un succes, 2-0 în septembrie 2009, urmat de 3 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AS MONACO – PARIS SG

 

SPORTING LISABONA – FC PORTO, ora 20:00 (PORTUGALIA, PRIMEIRA LIGA)

Moral bun pentru Porto într-o încleștare timpurie

Etapa a 3-a din Primeira propune un prim mare duel, cel dintre Sporting Lisabona și FC Porto. Înaintea noii runde, acestea ocupau exact primele două poziții, fiind singurele cu punctaj maxim.

Sporting a rămas doar a doua echipă din cele 18 fără gol luat după 2-0 cu Maritimo și 1-0 la Pacos Ferreira. Prin cele două victorii, vicecampioana a ajuns la o imbatabilitate în campionat de 11 jocuri, toate câștigate, un 0-1 acasă cu Benfica, în martie 2016, fiind unicul eșec de 22 de meciuri încoace, cu tot cu sezonul precedent. Doar în testele verii a șchiopătat, cu două victorii, două egaluri și nu mai puțin de 5 înfrângeri.

FC Porto beneficiază de un moral excelent. Și datorită rezultatelor din campionat, unde contează pe cel mai bun atac după 3-1 la Rio Ave și 1-0 cu Estoril, și, mai ales, grație calificării în grupele Ligii în urma unui extraordinar 3-0 cu AS Roma, în Italia (1-1 în tur). Cu excepția unui 0-3 cu PSV, ”dragonii” merseseră bine și în ”amicalele” estivale, cu două egaluri și 4 succese. În Primeira, inclusiv cu stagiunea precedentă, are 4 triumfuri consecutive, de la un 1-3 acasă chiar cu Sporting.

Antrenorul gazdelor, Jorge Jesus, le-a cerut șefilor să-l păstreze măcar pentru meciul cu Porto pe golgheterul Slimani, pentru care există o ofertă de 30 de milioane de euro de la West Bromwich. În alb-verde e posibil să debuteze fundașul brazilian Guerreiro Douglas, abia luat de la Trabzon, ceea ce duce la separarea de Naldo. În cealaltă tabără, FC Porto speră să poată miza pe Diogo, cedat de Atletico, și are un mare atu în forma bună arătată de atacanții Andre Silva și Corona.

De două ori s-a impus Sporting sezonul trecut, 2-0 acasă și 3-1 ”afară”. Ultimul succes al lui FC Porto, și singurul de 5 dueluri directe încoace în campionat, a fost 3-0 în martie 2015, pe teren propria: în ”Alvalade” nu a mai triumfat din octombrie 2008, scor 2-1. De atunci, gazdele au realizat 3 victorii și 4 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING LISABONA – FC PORTO

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă