ASTRA ȘI STEAUA, CU CĂRȚILE PE FAȚĂ

ASTRA ȘI STEAUA, CU CĂRȚILE PE FAȚĂ

Azi ar cam fi ultima șansă pentru cele două echipe românești din Europa League să forțeze calificarea în primăvara competiției. Niciuna nu stă grozav, dar ambele păstrează șanse. E nevoie însă de victorii astăzi, în fața unor echipe de care au fost învinse în prima manșă, Austria Viena și Osmanlispor păstrând, la rândul lor, șanse de calificare ceva mai mari decât ale noastre. Europa League domină programul zilei, cu multe partide ce pot decide în mare măsură ierarhia finală. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

STEAUA – OSMANLISPOR, joi, 24.11, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Steaua e condamnată să câștige

Steaua este condamnată să o bată pe Osmanlispor pentru a mai păstra șanse de calificare în ”16”-imile Europa League. Singurii fără victorie în grupa lor, ”roș-albaștrii” ocupă locul 4, ultimul, după 4 etape, cu doar 3 puncte, două mai puține decât FC Zurich și Villarreal, care se vor înfrunta în Elveția. Adversara lor de pe ”Arena Națională” conduce seria cu 7 puncte în cont, astfel că ar putea face pasul spre primăvara europeană chiar și cu un egal.

Echipa condusă de Laurențiu Reghecampf a ieșit din week-end șifonată. Nu numai că a pierdut la Chiajna, 0-1 în Liga 1, dar au apărut și ceva tensiuni între antrenor și unii jucători. Totuși, eșecul cu Concordia este primul după o imbatabilitate de 6 jocuri, terminate cu 3 egaluri și tot atâtea succese, cu gol dat în 5 dintre ele. Un punct nevralgic îl reprezintă pentru steliști terenul propriu: din totalul de 5 înfrângeri stagionale, 3 le-au suferit acasă, pe lângă 4 remize și 5 succese.

Osmanlispor, fostă Ankaraspor, este invincibilă de 3 meciuri, cu un nul flancat de câte un triumf, între care un surprinzător 2-1 la Villarreal. Anterior acestei serii, Raul Rusescu și colegii lui legaseră două din cele 3 eșecuri stagionale. Pe de altă parte, victoria de la Villarreal este unica din precedentele 5 deplasări, două dintre ele pierdute. Doar o dată de 6 apariții ”afară” încoace nu au marcat.

În partida din tur, Steaua a pierdut cu 2-0. A fost prima dispută din istorie dintre cele două echipe. ”Roș-albaștrii” au adunat 10 partide contra echipelor din Turcia, cu 4 succese, 3 remize și 3 înfrângeri, golaveraj 13-11: acasă au cedat o dată, 0-1 cu Fenerbahce în octombrie 2009, pe lângă 3 triumfuri și o remiză. La rândul ei, Osmanlispor nu mai evoluase vreodată împotriva unei formații din România. Pentru noua confruntare, Reghecampf nu poate conta sigur pe Tănase, accidentat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA STEAUA – OSMANLISPOR

 

CELTA VIGO – STANDARD LIEGE, ora 20:00 (EUROPA LEAGUE)

Duel crucial pentru calificare

Celta și Standard dau o luptă crucială pentru calificare. După primele 4 runde, fiecare echipă contează pe 5 puncte, la 5 depărtare de liderul Ajax, astfel că învingătoarea va trece sigur mai departe, în timp ce un egal ar amâna verdictul pentru runda finală.

Formația spaniolă a cedat în week-end, 0-1 la Eibar. Anterior, câștigase acasă cu Valencia, 2-1, în singura victorie din ultimele 4 partide, două dintre ele pierdute. De altfel, pe teren propriu nu s-a înclinat de 6 meciuri, cu un egal și 5 victorii, 5 din aceste vizite primite încheindu-le cu gol dat și luat mereu. În respectivul șir  au intrat și cele două jocuri din grupa EL, 2-0 cu Panathinaikos și 2-2 cu Ajax.

Și Standard a pierdut ultima dispută, 1-2 la Malines, eșec suferit după două triumfuri consecutive, unicele însă de 5 confruntări încoace. Doar o dată nu a putut marca în anterioarele 8 jocuri. Greu i-a fost pe teren străin. Formația din Liege nu s-a impus decât o dată în ultimele 7 deplasări, 5 dintre ele încheiate cu înfrângeri, ba nu a înregistrat decât două succese în totalul de 11 apariții stagionale pe teren străin, pe lângă 3 remize și 6 eșecuri.

Prima manșă de la Liege s-a terminat nedecis, 1-1. Anterior, cele două formații se mai întâlniseră în septembrie 2006, în turul 1 al fostei Cupa UEFA, când Celta a pășit în faza următoare după 1-0 ”afară” și 3-0 acasă. De altfel, trupa din Vigo nu s-a înclinat niciodată în cele 5 dispute all-time contra grupărilor din Belgia, cu două victorii și 3 egaluri, golaveraj 7-3: acasă a bifat un succes și o remiză. Dincolo, Standard a strâns 12 înfruntări cu echipe spaniole, bilanț 3-2-7 și golaveraj 9-25, din deplasare revenind cu un triumf, 3-2 cu Real Madrid în decembrie 1969, și 3 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CELTA VIGO – STANDARD LIEGE

 

AUSTRIA VIENA – ASTRA, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Astra crede în șansa ei

Cu cele mai fragile defensive din grupa lor, golaveraj 8-9, respectiv 5-9, Austria Viena și Astra susțin un examen important având ca miză un bilet în ”16”-imile Europa League. Înaintea etapei a 5-a, gazdele ocupă poziția secundă, cu 5 puncte, la 3 în spatele liderului AS Roma, pe când giurgiuvenii se află pe locul 3, cu 4 puncte. Din calcule nu a ieșit nici Viktoria Plzen, care are 3 puncte.

Austria a pierdut numai o dată în grupă, exact meciul trecut, 2-4 cu AS Roma, chiar la Viena, după 3-3 în Italia. Echipa antrenată de germanul Thorsten Fink s-a impus în week-end, 2-0 acasă cu Ried, victorie obținută după două eșecuri consecutive, în toate competițiile. Totuși, aceste două înfrângeri sunt singurele din precedentele 10 partide, 6 dintre ele câștigate. Eșecul cu romanii este unicul suferit de 5 jocuri încoace pe propria arenă, anterioarele 4 fiind toate cu câte două goluri date.

Astra a obținut cele 4 puncte din cont în ultimele două partide, numai pe seama Viktoriei Plzen, victoria (2-1) fiind realizată în Cehia. Și elevii lui Marius Șumudică au învins în ultimul meci, 1-0 la Craiova, succes precedat de un 2-5 după prelungiri cu Dinamo în Cupa Ligii, unica lor înfrângere din anterioarele 9 dispute, completate de 4 triumfuri și de tot atâtea remize, doar una fiind fără gol dat. După o perioadă mai slabă, ei nu s-au mai înclinat pe teren străin de 5 confruntări, răstimp în care au combinat constant câte o victorie cu câte un egal. La Viena ei nu se pot baza pe Daniel Niculae, reaccidentat.

Austria a fost mai bună în meciul din tur, când s-a impus cu 3-2 în prima dispută din istorie dintre cele două echipe. În total, formația austriacă a jucat de 10 ori contra unor adversare din România, cu 4 victorii, 3 egaluri și 3 eșecuri, golaveraj 15-11, bilanțul de acasă fiind 3-1-1: unicul eșec a fost un 0-2 cu Steaua în septembrie 1967. La rândul ei, Astra a adunat 3 confruntări cu grupări austriece și le-a pierdut pe toate. În afara primei manșe cu Austria a mai întâlnit-i pe Salzburg în 2014, 1-2  pe teren propriu și 1-5 ”afară”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AUSTRIA VIENA – ASTRA

 

MANCHESTER UTD – FEYENOORD, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

United încearcă să evite eliminarea

Pe ”Old Trafford” are loc o confruntare de ”care pe care”. După 4 runde, Manchester United se găsește pe locul 3, cu 6 puncte, și trebuie să evite un eșec care i-ar periclita grav situația. Dincolo, Feyenoord se află o poziție mai sus, cu 7 puncte, câte are și liderul Fenerbahce, care pare a avea o misiune facilă acasă cu codașa Zoria Lugansk. Un succes al grupării olandeze ar califica-o în primăvara EL.

În grupă, United nu s-a descurcat prea bine nici în atac, nici în apărare, golaveraj 6-4, fiind singura fără nici un egal. Trupa condusă de Mourinho tocmai a remizat pe teren propriu cu Arsenal, 1-1, și e imbatabilă de două jocuri. Un 1-2 ”afară” cu Fener este singura înfrângere din ultimele 5 partide, completată de două victorii și două egaluri. Din totalul de 5 eșcuri stagionale, numai unul l-a încasat acasă, 1-2 cu concitadina City în Premier League. În celelalte vizite primite a realizat 4 egaluri și 9 triumfuri. Totuși, doar a dată a învins în precedentele 4 apariții pe propria arenă. În Europa, ”diavolii” nu au mai cedat acasă de 13 dispute, cu 10 victorii și 3 egaluri, de la un 1-2 cu Real în ediția 2012-2013 a Ligii.

Cu cea mai bună defensivă din serie, dar modestă în ofensivă, golaveraj 3-2, Feyenoord a trecut în week-end de Zwolle, scor 3-0 pe teren propriu, imediat ce cedase cu Go Ahead Eagles, 0-1 ”afară”, în unicul eșec din anterioarele 9 jocuri, 5 terminate cu succese, totodată singurul meci din acest interval în care nu a marcat. În întregul sezon a pierdut de 3 ori, în două cazuri în deplasare. Totuși, nu s-a înclinat decât o dată de 9 vizite făcute încoace. De asemenea, în Europa nu a câștigat niciodată în ultimele 3 deplasări.

Cu 1-0 s-a impus Feyenoord în primul meci. Până atunci, cele două grupări se mai aflaseră față în față în 1997, în grupele Ligii, cu United dublu învingătoare, 2-1 acasă și 3-1 la Rotterdam. La general, ”diavolii roșii” au evoluat de 15 ori contra echipelor din Olanda, cu 7 victorii, 3 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 23-14, pe ”Old Trafford” bifând 5 succese, un nul și o înfrângere, 1-2 cu Ajax în februarie 2012. De partea cealaltă, Feyenoord a acumulat 22 de confruntări cu trupe engleze, bilanț 7-5-10 și golaveraj 21-30, în Insulă înregistrând două triumfuri (precedentul în septembrie 2002, 1-0 la Newcastle), 3 remize și 4 insuccese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UTD – FEYENOORD

 

ATHLETIC BILBAO – SASSUOLO, ora 22:05 (EUROPA LEAGUE)

Meci complicat într-o grupă complicată

Într-una dintre cele mai complicate grupe, nici una dintre protagoniste nu-și poate permite să greșească. Înaintea etapei a 5-a, Bilbao ocupă locul 2, cu 6 puncte, câte are și liderul Genk. La rândul ei, Sassuolo ocupă a 4-a poziție, ultima, însă nu are decât cu un punct mai puțin, exact ca Rapid Viena.

Singura formație din serie cu golaveraj negativ, 6-8, Athletic vine după 4 partide imbatabile, în toate competițiile, cu două egaluri și două victorii, în week-end depășind-o acasă pe Villarreal, scor 1-0. De două meciuri nu a luat gol. Din totalul de 5 înfrângeri din acest sezon, doar una a suferit-o acasă, 1-2 cu FC Barcelona chiar în prima vizită primită. Ulterior, și-a trecut în cont un nul și 6 succese, anterioarele două consecutive. Tot pe teren propriu nu a pierdut deloc în precedentele 6 dispute din grupele EL (4 triumfuri, două remize).

Debutantă în Europa, Sassuolo s-a comportat mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 7-6. Nu traversează o perioadă prea fericită. Echipa antrenată de Eusebio Di Francesco nu a mai învins de 7 partide, încheiate cu 3 egaluri și 4 eșecuri, ultimele două la rând. Ultima victorie, 2-1 cu ”lanterna roșie” Crotone, este și singura de 10 jocuri încoace, indiferent de întrecere. Notabil, doar o dată în precedentele 15 partide nu a marcat, dar de alte 10 ia mereu gol. În actuala campanie s-a impus numai o dată pe teren străin, 1-0 la Palermo în august, triumf completat de 4 egaluri și 6 înfrângeri, anterioarele două consecutive. Remarcabil, restul de 10 vizite făcute le-a terminat cu gol dat și luat mereu.

Bilbao a cedat în tur la un scor neașteptat, 0-3, cel mai sever eșec stagional. Cele două formații nu se mai înfruntaseră anterior, ba Sassuolo s-a aflat la prima dispută contra unei rivale din Spania. În schimb, Athletic a jucat în 18 rânduri cu trupe din Italia, cu 8 victorii, 4 egaluri și 6 eșecuri, golaveraj 29-29. Pe ”San Mames” a cedat numai o dată, 2-3 cu FC Torino în februarie 2015, plus 6 succese și o remiză.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – SASSUOLO

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă