CE VA SCHIMBA JURGEN KLOPP LA LIVERPOOL?

CE VA SCHIMBA JURGEN KLOPP LA LIVERPOOL?

Debutul lui Jurgen Klopp pe banca lui Liverpool reprezintă, cu siguranță, marele eveniment al zilei de sîmbătă. mai ales că se produce cu ocazia unei confruntări tradiționale din fotbalul englez, pe un teren suficient e complicat, cel al lui Tottenham. Dar nu e singurul meci interesant al zilei, iar mai jos vă veți convinge de asta. Pentru că la fel de interesant va fi să aflăm cu va afecta virusul FIFA echipele importante ale Europei. Real Madrid și FC Barcelona joacă ambele azi și se confruntă cu absențe importante, la fel și Bayern Munchen. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

TOTTENHAM – FC LIVERPOOL

Cum va juca FC Liverpool sub comanda lui Jurgen Klopp? Ce va schimba el în jocul echipei? Cît e mult va semăna Liverpool cu Borussia Dortmund? Cît din stilul Borussiei, atît de apreciat la vremea respectivă, va izbuti Klopp să imprime la Liverpool? Sînt întrebări pe care și le pune toată lumea, nu doar suporterii ”cormoranilor”. Aceștia au depozitat mari speranțe în capacitatea fostului antrenor de la Borussia Dortmund de a pune în mișcare o mașinărie în care există suficiente piese de calitate, dar și destule elemente supravalorate de un preț de transfer nejustificat e mare. Prima măsură a germanului a fost să interzică accesul tuturor apropiaților fotbaliștilor în baza de pregătire a lui Liverpool, regulă ce se aplică inclusiv în cazul soțiilor.

Una dintre echipele cu cea mai bună apărare (7 goluri primite), Tottenham, testează una dintre formațiile cu cel mai modest atac (8 goluri date), Liverpool. Așa s-ar putea traduce, dacă excludem persoana lui Jurgen Klopp, duelul de debut al acestuia pe ”White Hart Lane”. Germanul n-a primit o moștenire tocmai facilă de la Brendan Rodgers, care i-a lăsat pe ”cormorani” pe un dezamăgitor loc 10, cu 12 puncte în 8 etape. Gazdele sunt cu două poziții mai sus (13p).

”Klopp e un mare manager, are mereu o idee clară despre cum să joace. E foarte potrivit pentru Premier League”, a zis antrenorul lui Spurs, Mauricio Pochettino. La rîndu-i, fostul tehnician de la Dortmund a menționat: ”Trebuie să ne mișcăm mult. Să ne apărăm împreună, să atacăm împreună pentru a oferi cel mai bun fotbal. Avem nevoie să fim neînfricați, chiar dacă asta duce uneori și la erori”.

Nici un eșec nu are Tottenham acasă, unde a obținut două egaluri, apoi două victorii. În total, are o singură înfrîngere, suferită în etapa inaugurală, 0-1 ”afară” cu Manchester United. La ora meciului cu Liverpool, gazdele au 5 meciuri fără eșec. Pe teren străin Liverpool s-a comportat tot mai rău: a început cu un succes, după care a continuat cu două remize care au flancat piedica de pe ”Old Trafford” (1-3).

Sezonul trecut, ”cormoranii” au triumfat de două ori: 3-0 la Londra, 3-2 pe ”Anfield”. Tot ei sînt primii în bilanțul general: 69 de victorii, 36 de egaluri, 42 de eșecuri, golaveraj 237-169. Acum, ambele formații au cîte două meciuri fără gol luat și cîte trei fără să înscrie. Cînd au punctat, au făcut-o îndeosebi la reluare, peste trei sferturi din reușitele lor fiind în repriza secundă.

Absențe destul de importante în ambele tabere. La gazde, care au un nou internațional englez în lot după debutul tînărului Dele Alli la prima reprezentativă, Kieron Dier este suspendat, iar Son Heung-Min, Mason, Bentaleb, Pritchard sunt accidentați, recuperat fiind Danny Rose. De partea cealaltă, Liverpool nu mizează pe accidentații Ings și Joe Gomez, pe care Jurgen Klopp i-a pierdut pentru tot restul sezonului, dar nici pe Benteke și Firmino, suspendați, în vreme ce incerți sînt Coutinho și Lovren.

AICI GĂSIȚI COTELE LA TOTTENHAM – FC LIVERPOOL

EVERTON – MANCHESTER UNITED

Mai bine se descurcă Everton în deplasare decît pe propria arenă. ”Afară” este neînvinsă, acasă a suferit unicul eșec din actuala ediție de Premier League, 0-2 cu Manchester City, completat de o victorie și două remize. Dacă formația din Liverpool e pe locul 7, cu 13 puncte, Manchester United ocupă ultima treaptă a podiumului (16p), unde a coborît după înfrîngerea netă de pe terenul lui Arsenal, 0-3, prima după trei succese cu cîte trei goluri înscrise. În patru vizite, ”diavolii roșii” au strîns două victorii și două eșecuri, fără să bifeze nici măcar un egal.

Fiecare s-a impus în propriul fief stagiunea precedentă, United cu 2-1, Everton cu 3-0. La ”directe”, trupa din Manchester e prima: 76 de victorii, 40 de egaluri, 53 de insuccese, golaveraj 263-233. Totuși, n-a mai învins pe ”Goodison Park” din octombrie 2011 (1-0, gol Chicharito Hernandez 19).

Gazdele nu au probleme de efectiv după ce antrenorul Roberto Martinez i-a recuperat pe John Stones și Seamus Coleman, iar Mirallas și-a ispășit suspendarea. Golgetereul Lukaku așteaptă cu mult interes duelul cu o apărare care a luat cel puțin două goluri în ultimele 3 deplasări. Fundașul central Phil Jagielka tocmai ce-a fost căpitan al selecționatei Angliei contra Lituaniei, pentru prima dată cînd un fotbalist de la Everton se bucură de această onoare.

La Manchester United, Louis van Gaal nu se poate baza pe Ashley Young, o absență de ultimă oră, McNair și Shaw, incerți fiind în continuare Rooney și Carrick, care sînt recuperați, dar încă n-au revenit la potențialul fizic de dinaintea accidentărilor.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – MANCHESTER UNITED

WERDER BREMEN – BAYERN MUNCHEN

Moment greu pentru Werder! Trupa din Bremen o așteaptă pe Bayern într-o perioadă cînd nu-i merge deloc bine, mai ales acasă. Trei eșecuri din totalul de cinci le-a suferit pe propriul teren, unde nu a putut obține decît o victorie. Iar acum vine după patru înfrîngeri consecutive cu un singur gol marcat, fiind echipa cu a doua cea mai ineficientă ofensivă, doar 7 reușite. Dincolo, unica neînvinsă, Bayern nu a iertat absolut pe nimeni. Liderul avea deja înaintea etapei 7 puncte peste Dortmund, pe care a bătut-o recent cu 5-1, plus cea mai bună apărare, dar și ofensivă într-un golaveraj 28-4.

Două victorii clare a realizat echipa lui Guardiola sezonul trecut, 6-0 la Munchen, 4-0 la Bremen. De altfel, în ultimele 5 partide i-a dat adversarei nu mai puțin de 28 de goluri. Ultimul triumf al lui Werder în fața bavarezilor a fost în septembrie 2008, 5-2 la Munchen. De atunci nu a izbutit să smulgă mai mult de trei egaluri în 15 meciuri. Dacă formația gazdă a marcat de numai 7 ori, Bayern posedă doi jucători care au punctat singuri mai mult: Lewandowski are 12 goluri (15 goluri a dat polonezul în ultimele sale 6 meciuri), iar Thomas Muller – 8. Werder dă goluri mai des în repriza secundă,Bayern preferă intervalul 60-75.

Mulți absenți pentru antrenorul Viktor Skripnik: Husing, Pavlovici, Aycicek, Husici, Busch, Frode, Oztunali, von Haacke, Oz. Yildirim, Johansson. Dar și mai mulți pentru Pep Guardiola, care se plîngea că va trebui să se deplaseze la Bremen doar cu 13 fotbaliști complet valizi. Lipsesc Badstuber, Benatia, Kirchhoff, Coman, Gotze, Green, Ribery, Rode, Robben, Kurt, Weinrauch. L-au recuperat pe Vidal, dar chilianul va fi mai degrabă rezervă, ca și Bernat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WERDER BREMEN – BAYERN MUNCHEN

Casa Pariurilor

OLYMPIAKOS PIREU – AEK ATENA

Pe nimeni nu a iertat Olympiakos! Unica neînvinsă, campioana a cîștigat tot în 6 etape, la minimum două goluri diferență, beneficiind de cel mai bun atac, 18 reușite, și de a doua cea mai solidă defensivă, încasînd de numai trei ori. În două rînduri însă pe teren propriu.

Nou promovată, după ce a retrogradat în 2013 din motive financiare, AEK se găsește pe locul 3. Dacă a triumfat mereu acasă, în deplasare a avut probleme, înregistrînd o victorie, un egal și o înfrîngere. Trei din totalul de șase partide le-a terminat fără gol primit.

Ultima lor confruntare, din martie 2015 în ”sferturile” Cupei, s-a încheiat prematur. În minutul 89, la 0-1, meciul de la Atena a fost suspendat deoarece fani ai lui AEK au pătruns pe teren. Olympiakos a cîștigat la masa verde cu 3-0, după ce în tur fusese 1-1. În campionat, precedentele dueluri au fost în stagiunea 2012-2013, cu un dublu succes al echipei din Pireu, 3-0 și 4-0. AEK a triumfat ultima oară în noiembrie 2010, 1-0 acasă.

Fortounis, cu 5 goluri, respectiv Buonanotte, cu 3, sînt principalii marcatori ai celor două formații. Olympiakos înscrie mai mult în ultimul sfert de oră al primei reprize, în vreme ce atenienii o fac în primele 15 minute ale părții secunde.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIAKOS – AEK ATENA

AC TORINO – AC MILAN

FC Torino are un traseu meritoriu. Cu 13 puncte în 7 partide, formația pregătită de Giampiero Ventura ocupă locul 5, ultimul care duce în Europa League. A cîștigat tot în cele trei meciuri de acasă. ”Afară” a înregistrat rezultate descrescătoare: victorie, egal, apoi două eșecuri. Singura oară cînd a nu marcat a fost la 0-1 cu Chievo. Tot o dată nu a primit gol.

Fără egal, precum Fiorentina și Lazio, Milan se găsește pe o poziție modestă, a 11-a. În patru vizite a bifat doar un succes și trei înfrîngeri, iar în precedenta rundă s-a făcut de rîs chiar pe ”San Siro”, 0-4 cu Napoli. Cu toate insuccesele la zero,  ”rossonerii” au în cont doar 9 puncte, în timp ce sezonul trecut, tot după 7 etape, aveau 14 puncte. Acum, nu a fost rundă în care defensiva să nu fie bătută. În total, de 13 ori, doar Carpi stînd mai rău (16).

Situația a dus la o ședință între patronul Silvio Berlusconi și antrenorul Sinisa Mihajlovici. Primul și-a reiterat încrederea în sîrb, dar i-a cerut acestuia  să aibă un plan de joc mai clar, pentru asta oferindu-i înregistrări  cu mai multe meciuri ale Barcelonei și ale lui Bayern.

1-1  la Torino și 3-0 pentru Milan au fost scorurile ediției anterioare din Serie A. Gazdele nu s-au mai impus în fața ”Diavolului” tocmai din noiembrie 2001, 1-0 pe teren propriu.

Avelar, Farnerud, Jansson, Maksimovici, Obi, Peres, toți accidentați, lipsesc de la Torino. Oaspeții nu-l au la dispoziție pe Niang, incerți fiind Menez și Balotelli.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AC TORINO – AC MILAN

FC BARCELONA – RAYO VALLECANO

FC Barcelona se întîlnește cu una dintre victimele preferate. Catalanii au învins pe linie în ultimele 9 meciuri cu Rayo din Primera într-un golaveraj de 40-2. De cîteva sezoane au făcut-o la scoruri mari, precum 6-1, 6-0, 4-0, 5-0, 7-0. Tot ei i-au dat echipei din Vallecas cele mai multe goluri din istorie, 98.

Fără gol marcat în doar două din precedentele 74 de partide de pe ”Camp Nou”, trupa ”blaugrana” e acum pe locul trei, cu 15 puncte în 7 runde, unul sub liderul Villarreal. A pierdut șefia după ce a cedat două din ultimele trei partide, doar în deplasare. A marcat în fiecare dispută, cu scor la limită de o parte sau de alta în 5 din 7 partide, dar a și primit 9 goluri, cum nu s-a mai întîmplat de un deceniu.

Rayo se prezintă  la Barcelona după două înfrîngeri la rînd. În deplasare a înregistrat o victorie, la Las Palmas, și două eșecuri. În ultimele patru vizite a alternat triumfurile cu insuccesele. Pe ”Camp Nou” s-a impus numai o dată în 16 prezențe, 2-0 în 2000. Stagiunea anterioară a fost învinsă cu 2-0 acasă și cu 6-1 la Barcelona.

Messi, Iniesta și Rafinha sînt cei trei absenți cunoscuți din efectivul lui Luis Enrique, care l-a recuperat pe Vermaelen, motiv pentru care ar putea fi odihnit Mascherano. Adversarii s-au deplasat la Barcelona fără Amaya (suspendat), Pablo Hernadez și Cobeno (accidentați).

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – RAYO VALLECANO

VALENCIA – MALAGA

Pe ”Mestalla” are loc duelul dintre echipele cu cele mai slabe atacuri. Până acum, în 7 runde, Valencia nu a marcat decît patru goluri, prin jucători diferiți, în timp ce Malaga a înscris și mai puțin, de trei ori, cu toate reușitele în runda precedentă,  3-1 acasă cu Real Sociedad (”triplă” brazilianul Charles). Și problemele cu eficacitatea fac ca gazdele să fie pe locul 9, cu 9 puncte, iar adversara pe 17, cu 6 puncte.

Valencia se poate lăuda, totuși, cu una dintre cele mai bune apărări, numai 5 goluri încasate. Pe teren propriu, trupa lui Nuno Espirito Santo a obținut două egaluri și o victorie. Dincolo, Malaga a revenit din deplasare cu un egal, pe terenul Realului, și două înfrîngeri.

Sezonul trecut, fiecare a triumfat acasă, Valencia cu 3-0, Malaga cu 1-0. 17 victorii, 7 remize, 4 eșecuri, golaveraj 49-25 e bilanțul all-time favorabil gazdelor, care acasă n-au pierdut niciodată și au înscris măcar o dată: 11 succese, 3 egaluri, 0 eșecuri, golaveraj 30-11. De altfel, ”liliecii” n-au mai cedat pe ”Mestalla” de 15 partide în Primera.

”Avem nevoie de trei puncte ca de aer. Cu o victorie ne vom elibera”, a zis Paco Alcacer, atacantul Valenciei. De la gazde absentează Enzo Perez, Abdennour, Ryan, Diego Alves, Negredo, toți acccidentați, refăcuți fiind Piatti, Rodrigo și Gaya. Și Malaga mizează pe trei reveniri, Camacho, Filipenko și Boka, în schimb Tissone și Recio sînt suspendați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – MALAGA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă