REAL MADRID-PSG: FINALA DIN GRUPE

REAL MADRID-PSG: FINALA DIN GRUPE

A fost un week-end tare greu. A trecut, deși nu va trece niciodată. Am simțit că e mai bine să tac în toată această perioadă. Au scris și vorbit destul alții. Două lucruri nu mi-au ieșit din minte: ideea că puteam fi și eu în această situație, de atîtea ori, nu neapărat acolo, ci oriunde în țara lui ”lasă că merge și-așa” și imaginea mamei care mă aștepta pînă-n zori în multele nopți petrecute de mine în astfel de locuri. Abia acum am înțeles că se poate muri și din dragoste de viață. Se spune că destinul îți așează multe uși pe drumul vieții tale pe acest pămînt, dar nu ți le și deschide, ci te lasă pe tine să alegi.

Dar viața merge înainte, fiindcă așa trebuie. Iar azi avem fotbal. Revine Champions League, iar programul zilei de azi oferă cîteva partide ce merită văzute și analizate. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

REAL MADRID – PSG

Este meciul care ar putea stabili cîștigătoarea grupei. Real Madrid și Paris SG sînt neînvinse, fără gol primit și au cîte 7 puncte, cu 4 mai multe decît Malmo, iar calificarea lor nu mai pare o problemă, ci rămîne de văzut doar în ce ordine. Nu-i un demers lipsit de importanță, căci diferența între a termina grupa pe locul unu și a o termina pe poziția secundă poate fi importantă pentru parcursul ulterior în competiție.

Turul de pe ”Parc des Princes” s-a terminat 0-0. Impresia generală a fost ca PSG a ratat o șansă importantă de a se desprinde în cîștigătoare, căci Real Madrid ajunsese la Paris cu multe probleme de lot. De atunci, fiecare a obținut cîte două victorii în campionat, unde sînt, de asemenea, cu zero la capitolul eșecuri. Rafa Benitez a recuperat din efectiv pentru duelul de azi, în ciuda faptului că absențe mai rămîn și încă destul de importante, Bale și Benzema. Revine însă James Rodriguez, iar în poartă, spre deosebire de partida de Primera cu Las Palmas, va fi din nou Navas.

Repariția lui James Rodriguez îl va obliga pe Rafa Benitez să lase pe banca de rezerve pe unul dintre titularii de la Paris. Are de ales între formula consacrată în ultimele luni, cu Kroos și Modric pe faza de închidere, și cu Cristiano Ronaldo ca vîrf de atac, și formula, probabilă, cu Casemiro într-o linie de 3, alături de Kroos și Modric. Cunoscută fiind predilecția lui Benitez spre a securiza partidele importante, e de presupus că brazilianul readus de la Porto va fi din nou titular, urmînd a fi ales între Isco și Jese partenerul lui Cristiano din zona de atac. Există și varianta ca James Rodriguez să nu apară din primul minut, astfel ca și Isco și Jese să fie titulari.

La PSG lipsesc accidentații Marquinhos, Kimpembe și Pastore, incert fiind David Luiz, dar în condițiile date probabil că fundașul brazilian va fi cel care va face pereche în centrul apărării cu Thiago Silva. Există și varianta, utilizată în ultimul meci de campionat, ca Serge Aurier să-și abandoneze banda dreapta și să joace în centru, caz în care locul său ar rămîne disponibil pentru Wan der Wiel sau Kurzawa.

Spaniolii au cîștigat toate meciurile de pe teren propriu din faza grupelor în precedentele două ediții ale Ligii. De fiecare dată au marcat de cîte zece ori. Totodată, au cîștigat ultimele trei meciuri contra echipelor franceze, cu 9 goluri date și nici unul primit. De altfel, nu au cedat nici unul dintre precedentele 8 jocuri împotriva francezilor (5 victorii, 3 egaluri).

De 17 meciuri în toate competițiile nu a mai pierdut Realul. Ultima înfrîngere a suferit-o în mai trecut, 1-2 cu Juventus în semifinalele Champions League. În acest sezon apărarea nu i-a fost bătută decît de patru ori în 13 jocuri.

Seria invincibilă a parizienilor din actuala stagiune se ridică la 16 meciuri în toate întrecerile. Precedenta vizită în Spania a fost în ediția trecută a Ligii, cînd s-au înclinat pe ”Camp Nou”, 0-2 cu FC Barcelona. Ultima victorie pe teren iberic s-a consumat în campania 2012-2013 a Ligii, 2-1 la Valencia.

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – PSG

 ȘAHTIOR – MALMO

Cum Real și PSG par de neatins, în urma acestei partide s-ar decide ocupanta locului trei, cu trimitere în Europa League. Pentru Șahtior, fără nici un punct în cont, nu e cale de întors: orice rezultat în afara victoriei ar echivala cu eliminarea, după ce a pierdut turul de la Malmo cu 1-0. Formația lui Mircea Lucescu nu a marcat deloc în precedentele trei meciuri din grupă, precum doar Maccabi Tel Aviv.

După eșecul din Suedia, ”minerii” au obținut două succese la scor, 4-0 cu Ternopil în Cupă și 7-1 în deplasare cu Zoria Lugansk în campionat, unde-s lideri. În schimb, Malmo tocmai a încheiat întrecerea internă pe locul 5, în afara întrecerilor continentale. În ultima etapă, fosta campioană s-a predat acasă, 0-2, chiar în fața noii ”regine”, Norrkoping.

Șahtior a cîștigat pe linie ultimele zece meciuri din Ucraina, toate competițiile, și are în Alex Teixeira un puncheur de temut: în 12 runde, brazilianul a înscris 18 goluri, cu unul mai mult decît în întreg campionatul trecut. În disputa cu Zoria, Mircea Lucescu i-a făcut debutul unui puști de 17 ani, Giorgi Arabidze, care impresionase în Youth League, o Champions League pentru echipe de tineret.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR – MALMO

MANCHESTER UNITED – ȚSKA MOSCOVA

Cu linii de clasament identice, inclusiv la golaveraj, Manchester United și ȚSKA Moscova se găsesc în fața unui duel crucial. Fiecare are 4 puncte și știe că o victorie ar cîntări cît o calificare, în vreme ce un egal ar prelungi suspansul. Cu o remiză s-a încheiat prima dispută, din Rusia, scor 1-1 (Doumbia 15 – Martial 65).

Pe a 4-a poziție în Premier League, ”diavolii” par intrați în zodia remizelor. După cel de la Moscova, au urmat alte trei rezultate de egalitate, toate cu 0-0: două în Premier League, unul în Cupa Ligii, unde au fost eliminați de Middlesbrough la loviturile de departajare. Astfel au ajuns la 295 de minute fără gol marcat, înregistrînd trei remize albe la rînd pentru întîia oară din 2005 încoace.

Lider neînvins este ȚSKA în Rusia, cu 11 victorii și 3 nuluri în 14 runde, avînd deja 9 puncte peste Lokomotiv. După partida din tur a realizat un egal și un triumf în campionat, plus un succes în Cupă. În total, nu a pierdut de 21 de jocuri, în toate competițiile. Notabil, în actuala stagiune a irosit 6 penalty-uri, iar antrenorul Leonid Sluțki tocmai a împlinit 6 ani pe banca moscoviților.

United încă nu a cîștigat acasă în disputele cu echipele ruse, contra cărora a bifat trei egaluri, unul chiar cu ȚSKA. În total, a obținut o singură victorie în 8 meciuri împotriva acestora. Coincidență, tot cu ȚSKA, 1-0, la Moscova în octombrie 2009. În schimb, adversara sa învingea exact acum un an la Manchester, dar pe City, cu 2-1, prin ”dubla” semnată de Doumbia, tot în grupele Ligii. Îl are între buturi însă pe Akinfeev, care a încasat mereu gol în ultimele 34 de meciuri din Ligă, ultima dată cînd a păstrat poarta intactă fiind la un 0-0 cu Arsenal în noiembrie 2006.

Shaw lipsește din trupa lui Van Gaal, olandezul recuperîndu-l pe Wilson. Dincolo nu poate fi folosit fundașul Vasili Berezuțki, tot accidentat. Antrenorul olandez tocmai a declarat că-l va folosi din ce în ce mai mult pe Anthiny Martial pe poziție de atacant, ca număr 9, ceea ce-i va permite lui Rooney o retragere în linia a doua, de unde se speră că se va reîntîlni mai ușor cu golul.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – TSKA MOSCOVA

BENFICA – GALATASARAY

Dacă liderul Atletico are o misiune aparent facilă în Kazahstan, (AICI COTELE LA ASTANA – ATLETICO), Benfica și Galatasaray se confruntă într-un meci de ”care pe care”. Cu două puncte în plus, 6 față de 4, portughezii s-ar apropia de calificare cu o victorie, dar și un egal i-ar plasa cu prima șansă. Doar o dată s-au calificat în primăvara Ligii, în ultimele 7 ediții. Turcii, dimpotrivă, ar trebui ca să cîștige ca să fie ei favoriți, mai ales că au și avantajul meciului direct din tur, 2-1 (Selcuk Inan 19 penalty, Podolski 33 – Gaitan 2). A fost primul succes Cim Bom după 11 jocuri, în Europa.

Ulterior întîlnirii de la Istanbul, Benfica a cedat pe propria arenă, 0-3 cu Sporting (era neînvinsă acasă de 55 de meciuri), pentru a se răzbuna la Tondela, 4-0, coborînd pe locul 4. Dincolo, Galata a remizat în derbyul cu Fenerbahce (1-1), apoi a realizat cel mai detașat triumf stagional, 4-0 cu codașa Eskisehir. Acum ocupă poziția secundă în SuperLig.

Samaris, suspendat, este inutilizabil la formația din Lisabona, unde-i incert Fejsa. Un singur absent și de la Galatasaray, Hamit Altintop, accidentat, dar revin Karacan și Karay Gunter.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – GALATASARAY

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – JUVENTUS

Primul punct obținut de Monchengladbach în actuala Ligă a fost chiar în prima dispută cu Juventus, terminată 0-0. Formația germană se află în mare formă în Bundesliga: după ce pierduse primele 5 etape, le-a cîștigat pe următoarele 6, perioadă în care a marcat 21 de goluri. Seria pozitivă a coincis cu instalarea pe bancă a lui Andre Schubert, care și-a dus elevii de la retrogradare pînă pe locul 4. Singurul lui eșec a fost în Ligă, 1-2 acasă cu Manchester City, tranșat de un penalty în minutul 90.

Lider neînvins cu cea mai bună defensivă (doar un gol încasat, autogolul lui Chiellini cu City) este Juventus. Un succes nu numai că i-ar securiza șefia, dar ar și califica-o dacă, în celălalt meci, FC Sevilla va pierde cu Manchester City. După remiza din turul cu Borussia a înregistrat două victorii și un eșec, acum găsindu-se pe un modest loc 10 în Serie A.

Fără înfrîngere în 6 partide (două victorii) pe teren propriu împotriva formațiilor italiene, Monchengladbach a obținut precedentul triumf în principala competiție continentală intercluburi tocmai în semifinalele sezonului 1977-1978, 2-1 cu Liverpool. În Anglia a cedat, 0-3. De cinci partide nu a fost înfrîntă Juventus pe teren străin în Ligă. Totodată, în trei din ultimele cinci meciuri, în toate competițiile, nu a putut marca.

Hahn, Herrmann și Schulz, toți accidentați, nu pot evolua la gazde. Incert este Jantschke. Juventus nu contează pe Robert Pereyra (accidentat), dar are șanse să revină Liechtsteiner, care și-a reluat antrenamentele după operația pe cord. Sub semnul întrebării stă utilizarea lui Khedira, cu dureri musculare.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – JUVENTUS

FC SEVILLA – MANCHESTER CITY

FC Sevilla nu mai are voie să greșească. Cu doar trei puncte adunate, spaniolii ar fi eliminați în cazul unei înfrîngeri cu Manchester City și ar păstra șanse mici dacă vor remiza, mai ales că au pierdut înfruntarea din Anglia cu 2-1 (Rami 36 autogol, De Bruyne 90+1 – Konoplianka 30). Insularii par abonați la acest rezultat, cu care au terminat toate cele trei partide de pînă acum (un eșec, două victorii). Și ei, și ibericii au două echipe tranșante: nici una nu are vreun egal.

După duelul de la Manchester, roș-albii lui Unai Emery s-au distrat cu Getafe (5-0) pentru a ceda apoi la Villarreal, 1-2, prima înfrîngere după 4 partide. City a realizat o remiză albă în derbyul cu United, urmată de două triumfuri: unul în Cupa Ligii, celălalt în Premier League, unde-i lider. Moment emoționant pentru ”cetățeanul” Jesus Navas: regăsește orașul natal și echipa la care a evoluat un deceniu, cu 393 de meciuri jucate și 34 de goluri date.

FC Sevilla a fost învinsă în ultimele două partide în Europa, dar niciodată nu a legat trei eșecuri. Totodată, a cîștigat anterioarele 10 jocuri acasă, iar ultima vizită a unei formații din Anglia s-a încheiat bine, 3-1 cu Arsenal în grupele UCL 2007-2008.

Pe pămînt spaniol, City a înregistrat un egal, cinci înfrîngeri și un succes, 3-0 la Villarreal în grupele Ligii 2011-2012, cu Yaya Toure (2) și Balotelli (penalty) marcatori. Stagiunea precedentă s-a înclinat pe ”Camp Nou”, 0-1 cu FC Barcelona în returul ”optimilor” (1-2 în tur).Un singur meci din ultimele 11 nu a încasat gol formația condusă de Manuel Pellegrini, la 0-0 cu United, dar a înscris mereu în alte 15. De la sincopa cu Tottenham, 1-4, a triumfat în 6 din 7 dispute.

Absență importantă la FC Sevilla: golgeterul Gameiro, accidentat. Fernando Llorente și Immobile se luptă să-i ia locul. La oaspeți, Aguero, David Silva și Zabaleta n-au intrat în calculele lui Manuel Pellegrini. Au făcut-o în schimb Clichy și Fabian Delph, accidentați de mai multe săptămîni, ultimul încă din septembrie.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – MANCHESTER CITY

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă