Articolul precedent
Articolul urmator

PSG-REAL MADRID: ZLATAN VS CRISTIANO ȘI PROBLEMELE LUI RAFA BENITEZ

PSG-REAL MADRID: ZLATAN VS CRISTIANO ȘI PROBLEMELE LUI RAFA BENITEZ

După ce marți am avut parte de spectacol și răsturnări de situație în destule partide din această a treia etapă a fazei grupelor Champions League, azi capul de afiș este ținut de confruntarea dintre PSG și Real Madrid. Nu e singura partidă însă, căci City-Sevilla sau Juve-Monchengladbach au și ele cota lor de interes. Există și o situație, oarecum neîntîlnită pînă acum, cu o echipă, Astana, care a ales să-și odihnească mulți titulari în confruntarea cu Atletico de la Madrid în perspectiva unui derby de campionat, mult mai important pentru echipa din Kazahstan. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PSG – REAL MADRID

Într-o grupă în care Șahtior și Malmo sînt, valoric vorbind, la ceva distanță de PSG și Real Madrid, dubla confruntare dintre cele două reprezintă un soi de finală. Premiul este locul unu la capătul acestei faze, cu consecințele de rigoare în ceea ce privește tragerea la sorți pentru primăvară, mai bine zis cu avantajele și dezavantajele ce vin din această clasare. A termina grupa pe locul doi implică un posibil adversar foarte puternic, cîștigător al altor grupe, dar și un meci retur în deplasare. Miza, așadar, există și nu-i deloc mică. Și PSG, și Real Madrid au punctaj maxim în Champions League, fără gol încasat, iar dubla dintre ele va stabili cine va fi la putere în grupă. Amîndouă sînt neînvinse și în campionat, unde se găsesc pe primul loc.

Două înfrîngeri, plus 4 egaluri, au parizienii în 12 partide acasă contra echipelor spaniole. Ultima înfrîngere a fost chiar sezonul trecut, 1-3 cu FC Barcelona. Totuși, în actuala stagiune nu au pierdut deloc pe teren propriu (11 victorii, două remize), în toate competițiile. Dincolo, Real nu a cedat deloc în deplasare în faza grupelor din ultimele două ediții ale Ligii. Iar în precedentele 31 de partide ”afară”, în doar una nu a marcat, suferind 6 eșecuri. Totodată, a cîștigat ultimele trei dueluri cu formațiile franceze, golaveraj 9-0, împotriva cărora e fără eșec de 7 partide (5 victorii, două egaluri, golaveraj 14-1). De două ori s-au mai înfruntat oficial. De fiecare dată Parisul a ieșit mai bine: 1-1 și 1-0 în Cupa Cupelor 1993-1994 și 4-1 și 1-3 în Cupa UEFA 1992-1993. Mai aproape, au fost două amicale, ambele cîștigate de Real cu 1-0, în iulie 2013 și ianuarie 2014.

Acestea au fost datele statistice. În ceea ce privește partea sportivă, situația e complet diferită în cele două tabere. Laurent Blanc are o singură problemă de lot, brazilianul David Luiz, care nu va putea juca. Nu este însă o situație dramatică pentru Blanc, care are la dispoziție un lot extrem de generos. Va juca Marquinhos alături de Thiago Silva, ceea ce n-ar trebui să constituie o mare problemă, brazilianul fiind și el o valoare certă. Titular pînă acum, germanul Trapp a fost sărit din schemă la deplasarea parizienilor în Corsica (2-0 cu Bastia), unde a apărat Sirigu, dar e de presupus că va reveni în prima garnitură. Cei trei din linia de mijloc par, la rîndul lor, fixați pentru astfel de confruntări, linia Verratti-Mota-Matuidi fiind centrul de greutate al echipei. Iar în atac, alături de Ibrahimovic și Cavani, nu ar trebui Angel Di Maria, care are în continuare o notă de plată neachitată față de președintele Realului, Florentino Perez.

psg-real

La Real Madrid însă lucrurile sînt ceva mai complicate. Lipsesc Carvajal, Pepe, James Rodriguez, Bale și Benzema, toți în mod normal titulari. Rafa Benitez va trebui să-și reconfirme renumele de antrenor făcut pentru astfel de dueluri. Fără Benzema și Bale, galezul fiind absența de ultimă oră a madrilenilor, Cristian Ronaldo va duce greul atacului. Logic ar fi să joace Jese, dar Rafa Bentez n-a arătat pînă acum că ar avea mare încredere în el, astfel că Lucas Vasquez pornește cu un ușor avantaj în lupta pentru titularizare. Ceea ce ar transforma Realul într-o echipă de mijlocași, în care doar Cristiano poate fi considerat jucător de atac. În apărare va reveni Ramos, iar la mijloc Modric, dar prospețimea lor fizică e suficient de îngrijorătoare. Prezența lui Ramos însă reprezintă, măcar la nivel psihic, un mare cîștig pentru madrileni.

Real a arătat suficiente carențe în zona de posesie în acest sezon, inclusiv în meciurile de pe teren propriu cîștigate cu Șahtior, în Ligă, sau Granada și Levante în Primera, e de presupus că PSG va avea multe momente de dominare, iar Madridul va apela mult mai des decît de obicei la arma contraatacului.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PSG – REAL MADRID

MALMO – ȘAHTIOR DONEȚK

Pe ”Swedbank” se întîlnesc, în premieră, două dintre cele doar trei formații care, după primele două etape, nu au nici un punct și nici un gol marcat. Cum bătălia cu Real și PSG pare deja pierdută, Malmo și Șahtior se luptă pentru singurul obiectiv accesibil, locul 3, cu trimitere în Europa League.

Campioana Suediei nu o duce prea bine nici în campionat. Cu rezultate alternante, formația norvegianului Age Hareide se află abia pe locul 5, la 9 puncte în spatele liderului Norrkoping, avînd al doilea atac, 53 de goluri marcate în 28 de meciuri, dar stînd rău în defensivă, 32 luate. În 9 etape nu a primit gol, iar acasă a cedat un singur meci din ultimele 13. Acum îi lipsește Yotun, suspendat.

mircea_lucescDiferită e situația lui Șahtior. ”Minerii” tocmai au preluat șefia în Ucraina, detronînd-o pe Dinamo Kiev prin victoria directă din deplasare, 3-0. Cu o ”dublă”, a 7-a stagională, Alex Teixeira a ajuns la 16 goluri date (totalul echipei e de 27) în 11 runde, cu numai unul mai puțin decît în tot sezonul trecut, cînd a terminat pe primul loc la golgeteri alături de Bicfalvi.

Contînd și pe Stepanenko, scăpat de suspendare, Mircea Lucescu dispută contra lui Malmo meciul 100 în Champions League, o bornă pe care n-au mai atins-o decît Alex Ferguson, Arsene Wenger, Carlo Ancelotti și Jose Mourinho. Cele 99 de meciuri, în 14 campanii, le-a adunat cu Șahtior (64), Galatasaray (26), Beșiktaș (6) și Inter (3), cu care a bifat 40 de victorii, 24 de remize și 35 de eșecuri. Cea mai bună performanță a fost accederea în ”sferturi”, de trei ori, cu Șahtior (2010-2011), Galatasaray (2000-2001) și Inter (1998-1999), iar cele mai multe dueluri le-a disputat cu FC Barcelona, 8 (două victorii, un egal, 5 înfrîngeri) și cu AS Roma, 6 (trei succese, două nuluri, un eșec).

AICI GĂSIȚI COTELE LA MALMO – ȘAHTIOR DONEȚK

ȚSKA MOSCOVA – MANCHESTER UNITED

Într-o grupă echilibrată, în care cele patru candidate au cîte trei puncte, printr-o victorie la limită, partida dintre ȚSKA și Manchester United capătă o importanță sporită. Liderii neînvinși din Rusia au cîștigat precedentul duel acasă, 3-2 cu PSV, tocmai cea care îi învinsese pe englezi în runda inaugurală. Aceștia s-au repoziționat apoi pe seama lui Wolfsburg (2-1).

Contra altei rivale din Albion, Arsenal, au reușit moscoviții ultima dată să nu primească gol în Ligă, inclusiv preliminarii. Se întîmpla în noiembrie 2006, iar de atunci portarul Akinfeev a fost învins de măcar o dată în cele 33 de jocuri.

tska-man utdȘi United pornește cu un dezavantaj: a obținut numai o victorie în 7 meciuri împotriva formațiilor din Rusia. Chiar ȚSKA s-a numit învinsa. Era faza grupelor Ligii 2009-2010, cînd Antonio Valencia a semnat unicul gol al disputei de la Moscova, în minutul 86. Tot mijlocașul ecuadorian avea să evite, în retur, eșecul ”diavolilor” pe ”Old Trafford”, cu un gol în minutul 92. Moscoviții au condus atunci cu 3-1, dar s-a terminat 3-3.

Principalul pericol al echipei conduse de Leonid Sluțki, totodată selecționerul Rusiei, îl reprezintă Seydou Doumbia. Atacantul ivorian a marcat 7 goluri în ultimele 6 vizite cu clubul și ”naționala”. El tocmai s-a refăcut după unele probleme medicale și va fi titular. Alături de el, sîrbul Tosic, fost jucător la Manchester United, are tot interesul să arate că United s-a grăbit lăsîndu-l să plece.

Dincolo, Louis van Gaal nu-i are la dispoziție pe Shaw, McNair, Wilson, însă revine Rojo. E de presupus că olandezul nu va schimba prea mult din componența echipei ce a învins pe Everton în campionat. Ceea ce înseamnă că Ander Herrera, scos un pic din schema celor doi mijlocași închizători, acolo unde Van Gaal îi rotește pe Schneiderlin, Schweinsteiger și Carrick, va juca un pic mai în față, alături de Mata și, probabil, Depay. Asta dacă nu cumva Louis van Gaal va căuta să dea și mai multă profunzime atacului și-l va titulariza pe Martial, ceea ce înseamnă că Depay va vedea startul partidei de pe banca de rezerve, iar Rooney se va alătura acestei linii din spatele vîrfului francez.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚSKA MOSCOVA – MANCHESTER UNITED

Casa Pariurilor

ATLETICO MADRID – ASTANA

Partidă considerată facilă pentru Atletico, însă madrilenii s-au crezut învingători și cu Benfica, pentru a părăsi ”Calderonul” cu capul plecat. Așa au rămas cu trei puncte, datorită triumfului de la Istanbul cu Galatasaray (2-0), contra căreia Astana, prima echipă din Kazahstan ajunsă în grupele Ligii, a obținut cel dintîi punct, 2-2.

Convinși că nu au cum să piardă și de această dată, Diego Simeone și elevii și-au permis să participe, cu două zile înaintea partidei, la semnarea noului contract cu sponsorul Kinepolis, firmă care administrează săli de cinema din mai multe țări europene. La siguranța lor contribuie probabil și o decizie  a antrenorului kazahilor, Stanimir Stoilov. Bulgarul a anunțat că, avînd în vedere superioritatea lui Atletico, precum și oboseala drumului de 9 ore, își va menaja principalii jucători. În week-end, Astana joacă pe terenul liderului Kairat Almaty, față de care are un decalaj de 5 puncte, dar în plus o restanță programată săptămîna viitoare, iar aceste două partide sînt cruciale în lupta pentru titlu, considerat prioritatea numărul 1 de către Stoilov.

Pe toți jucătorii poate miza Atletico după ce s-a refăcut și Koke, reintrat duminică la San Sebastian. Astana îl are suspendat pe Twumasi și l-a recuperat pe Djolviev.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – ASTANA

JUVENTUS – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

Dacă în Serie A șchioapătă, fiind abia pe locul 14, Juventus merge cu motoarele din plin în Champions League. Trupa lui Massimiliano Allegri nu a ratat nici un punct după ce i-a aplicat primul eșec stagional lui City chiar la Manchester, apoi a trecut și de Sevilla. 14 meciuri la rînd fără eșec are acasă în Ligă, precedentul eșec fiind un 1-3 cu Bayern în aprilie 2013.

Monchengladbach se află la polul opus, deoarece nu are nimic în cont după două runde. Se află însă în mare creștere de cînd pe bancă a fost adus Andre Schubert în locul elvețianului Lucien Favre. Cu noul antrenor, Borussia a pus capăt în Bundesliga seriei de 5 eșecuri și a realizat 4 victorii la rînd, cu 14 goluri marcate, ultima fiind un 5-1 la Frankfurt (nu mai înscrisese atît de mult din august 2010). Printre artizanii revenirii se numără mijlocașul Dahoud și, mai ales, atacantul Raffael, cu 3 reușite și 5 pase decisive în cele patru jocuri.

În Ligă a cedat însă, 1-2 pe teren propriu cu Manchester City, cu un gol primit în minutul 90 din penalty. La acest capitol stau rău nemțiii. Avînd un stil ceva mai agresiv, contra lor s-au dictat, în 12 meciuri stagionale, nu mai puțin de 10 lovituri de la 11 metri, între care trei în eșecul 0-3 de la Sevilla.

Cele două echipe s-au mai confruntat în Cupa Campionilor ediția 1975-1976. Atunci, germanii au mers mai departe datorită triumfului de acasă cu 2-0 (Jupp Heynckes 27, Allan Simonsen 36), returul încheindu-se 2-2.

Lichtsteiner și Caceres lipsesc de la Juventus. Cu gol în ultimele cinci vizite, Morata s-a refăcut, precum Mandzukic și Marchisio. Cu dureri la piciorul drept, Buffon e incert pînă aproape de ora jocului. De la Borussia absentează Herrmann, Schulz și Xhaka, dar revin Sommer și Jantschke.

juv-bor mon

AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

MANCHESTER CITY – FC SEVILLA

Trezită repede din șocului umilinței cu Tottenham (1-4), Manchester City nu a iertat apoi pe nimeni. A cîștigat și primele puncte în Ligă, 2-1 la Monchengladbach, și următoarele două partide din Premier League, cu 11 goluri marcate, care au ajutat-o să revină la șefie, cu două lungimi peste Arsenal și Man. United. Și Sevilla și-a revenit rapid după înfrîngerea cu Juventus (0-2). Imediat a bătut-o acasă pe FC Barcelona (2-1), pentru ca în runda anterioră din Primera să remizeze, 1-1, la Eibar. Momentan, ocupă un modest loc 13, mai ales din cauza unui atac ineficace.

Cîte două victorii, egaluri și înfrîngeri (ambele cu FC Barcelona în precedentele două ediții ale Ligii) a înregistrat City împotriva formațiilor spaniole, pe teren propriu. În schimb, Sevilla a remizat de două ori și a pierdut o dată în Anglia.

cit-sevVirusul FIFA afectează însă extrem de tare trupa lui Manuel Pellegrini. Kun Aguero și David Silva sînt principalii absenți ai chilianului, nevoit să abordeze o partidă foarte importantă cu un singur atacant, Bony, în condițiile în care tînărul nigerian Kelechi, căruia i-au fost acordate minute în competițiile interne din Anglia, nu a fost înscris pe lista pentru Champions League. Astfel că Bony are în această perioadă șansa de a demonstra că 30 de milioane de euro nu a fost un preț exagerat plătit de City. Adus în iarna trecută ca rezervă a lui Aguero și Dzeko, Bony are doar patru goluri marcate pentru ”cetățeni”, două însă în ultima partidă din Premier League, cînd a și fost titular, sîmbătă contra lui Bournemouth. În mod normal Bony va fi titular, dar există și posibilitatea ca Sterling să joace pe acea poziție (a mai făcut-o la Liverpool), iar Toure Yaya să fie avansat pe linie cu Navas și De Bruyne.

La oaspeți, Unai Emery nu contează pe Kakuta, Carrico, Luismi, Beto, Pareja, toți accidentați. Incert este Fernando Llorente, care a făcut deplasarea în Anglia, în vreme ce refăcuți sînt Krohn-Dehli, Rami, Banega, Escudero. Semnele de întrebare vizează perechea lui Timothée Kolodziejczak în apărare, probabil Rami, dar și cea a lui Krychowiak în linia de mijloc, probabil N`Zonzi, mai obișnuit cu duelurile de tip britanic.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – FC SEVILLA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă