NICE AR VREA CA INVESTIȚIILE DIN VARĂ S-O PRINDĂ PE PODIUM

NICE AR VREA CA INVESTIȚIILE DIN VARĂ S-O PRINDĂ PE PODIUM

Avînd în față  vară ce se anunță fierbinte, cu promisiuni de investiții masive din partea unui prinț saudit ce ar trebui să devină un nou acționar, Nice vrea să-și asigure teritoriul încă din acest sezon. Iar acest lucru implică o clasare pe  podium, echivalentă cu un premiu major într-un campionat dominat atît de autoritar de PSG. Deocamdată pe locul 3, de play-off în Champions League, dar la 8 puncte de rivala regională AS Monaco, Nice caută astăzi, cu Bastia, să regăsească drumul spre victorie, pe care n-a mai pătruns de 3 runde. Cu această confruntare se deschide etapa din Ligue 1, în care avem, duminică seară, un tradițional Lyon-PSG. Alte partide în programul zilei de azi vin din Bundesliga, cu surpriza Hertha întîlnind FC Koln, din Primera, cu o altă surpriză, Eibar, dar și din campionatele Belgiei și României, ce fac ultimele pregătiri pentru play-off și play-out.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

GENT – LOKEREN, ora 21:30

Sigură de pe locul doi, cu 55 de puncte în 27 de etape, de prezența în play-off-ul de titlu, unde vor intra ocupantele primelor șase poziții, Gent a suferit în ultima perioadă, avînd două eșecuri în ultimele trei jocuri. Runda trecută a înregistrat cea mai drastică înfrîngere stagională, 2-5 la Ostende. Pe teren propriu însă, campioana este imbatabilă de 6 meciuri, cu 5 victorii la zero și o remiză. Doar o dată s-a împiedicat acasă, tocmai pe 9 noiembrie, 1-3 cu Charleroi, în rest a realizat 9 succese și 3 egaluri. Alb-albaștrii au înscris în toate cele 13 dispute de pe ”GHELAMCO Arena”. Ei au al doilea cel mai bun atac, 51 de reușite, și a treia defensivă, cu 26 de goluri încasate.

Cu una dintre cele mai modeste linii ofensive, fără a excela nici în apărare, golaveraj 31-35, Lokeren se află pe locul 11, cu 30 de puncte, 4 peste retrogradare. De 6 etape nu a mai învins, cu 3 eșecuri și 3 nuluri, ultimele două la rînd. Se descurcă mult mai bine în deplasare decît pe propria arenă. Precedentul triumf, 3-2 cu Beveren, a fost ”afară”, unde a strîns 5 din totalul de 7 victorii, plus 4 remize și 4 eșecuri, marcînd în zece dintre acestea. Numai o dată a cedat în anterioarele 8 vizite făcute, 1-2 pe terenul liderului FC Bruges.

Gent s-a impus în tur cu 2-1 (Raman 18, Renato Neto 58 – Mirici 65). Sezonul trecut au existat patru dueluri directe, cu două remize în campionat (1-1, 3-3) și două succese ale lui Gent în Cupă (4-1, 1-0). Ultimul triumf al lui Lokeren a fost un 3-2 acasă în septembrie 2010, de atunci bifînd 6 insuccese și 11 egaluri. Gent nu a mai cedat acasă într-o confruntare directă de 13 jocuri (7 triumfuri, 6 remize) în toate competițiile, de la un 1-2 în noiembrie 2005. În actuala stagiune ambele formații au dat două treimi dintre goluri în repriza secundă.

Gazdele nu pot conta pe Asare, suspendat. În schimb, adversarii au efectivul complet după recuperarea lui Persoons. O problemă o reprezintă terenul de joc, alunecos și lipsit pe alocuri de gazon.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – LOKEREN

NICE – BASTIA, ora 21:30

Nice se luptă să prindă un loc de Champions League. Momentan se găsește pe locul 3, cu trimitere în preliminariile acestei întreceri, cu 41 de puncte strînse în 27 de etape. Fără a conta pe un golaveraj deosebit, 39-30, trupa versatului Claude Puel nu a mai cîștigat de 3 runde, cu un eșec, apoi două egaluri, perioadă în care a marcat doar o dată. Precedenta victorie, 1-0 cu Toulouse, a fost acasă, unde-i imbatabilă de 5 partide (4 succese, o remiză), de la un 0-3 cu liderul PSG, a 4-a înfrîngere stagională pe ”Allianz Riviera” pe lîngă 7 triumfuri și două remize.

Pe a 14-a poziție, cu 34 de puncte, Bastiei nu îi plac egalurile, avînd numai 4. Stă bine defensiv (10 dispute fără gol încasat), nu și ofensiv, golaveraj 25-29. Se află într-o zonă liniștită, departe și de cupele continentale, și de retrogradare. Corsicanii au triumfat în precedentele două jocuri, fără gol luat. Anterioarele 8 partide le-au încheiat la zero de o parte ori de alta, cu 5 succese și 3 înfrîngeri. 1-0 la Reims, runda trecută, este unicul lor succes din deplasare, unde au bifat toate cele 4 remize din cont și 8 eșecuri. Nu au înscris decît în 6 dispute de ”afară” și de fiecare dată au marcat numai cîte un gol.

Cu 3-1 (N. Mendy 33, Germain 40 Benrahma 90+4 – Danici 23) s-a impus Nice în tur. Sezonul trecut însă, Bastia învinsese de două ori, 1-0 în deplasare, 2-1 acasă. Anteriorul succes al echipei de pe Coasta de Azur pe propria arenă datează din martie 2014, scor 2-0.

Pierdere importantă pentru gazde: accidentat, golgeterul Ben Arfa (11 reușite) nu a putut fi recuperat. Incerți sînt Le Bihan și Pouplin. Dincolo, probleme medicale ridică Squillaci, Djiku, Maboulou, Cioni.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA NICE – BASTIA

FC KOLN – HERTHA BERLIN, ora 21:30

Cu 29 de puncte adunate în 22 de etape, FC Koln ocupă locul 9 și trage nădejde să urce pe o poziție de Europa League, de care o separă deocamdată 5 puncte. Prima din clasament cu golaveraj negativ, 24-28, echipa ”țapilor” nu a obținut decît o victorie în ultimele 5 runde, un 3-1 cu Frankfurt pe teren propriu, acolo unde a tranșat 4 din cele 7 succese din actuala Bundesliga, completate de 4 egaluri și 3 eșecuri. În jocul trecut a cedat la Monchengladbach, 0-1, prima înfruntare din anterioarele 7 în care nu a marcat.

Comportîndu-se acceptabil și în atac, și în apărare, golaveraj 30-24, surpriza Hertha Berlin este pe a treia poziție, cu trimitere directă în Champions League. Nu a mai cîștigat de 5 partide, cu 4 remize și un insucces, 0-2 la Stuttgart, totodată singurul din precedentele 8 etape. De 3 dispute încoace nu a dat decît un gol. Cu 4 triumfuri a revenit de pe teren străin, cărora li se adaugă două remize și 5 înfrîngeri.

Cu o ”dublă” pe final de reprize (43, 90+4), bosniacul Vedad Ibisebici a tranșat duelul din tur în favoarea Herthei. Formația din Berlin este invincibilă de 5 dueluri directe (3 victorii, două egaluri). Ultimul triumf al lui FC Koln a fost un 1-0 acasă în martie 2012. În actuala stagiune, ambele echipe au punctat mai mult după reluare, cu 71 la sută dintre reușite (50 la sută numai între minutele 75 și 90), respectiv 57 la sută.

Un singur absent cert la gazde, accidentatul Zoller. Oaspeții nu se pot baza pe suspendatul Darida și nici pe Burchert, Langkamp, Mittelstadt, J. Van den Bergh, Kohls, Allagui, Schieber, toți cu probleme medicale.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA FC KOLN – HERTHA BERLIN

EIBAR – LAS PALMAS, ora 21:30

Cu al 3-lea cel mai bun atac (în numai 4 jocuri nu a marcat), dar o defensivă fragilă, golaveraj 40-34, Eibar are 36 de puncte și ocupă locul 7, doar unul sub zona Europa League, de care o despart două lungimi. Numai o victorie a obținut în ultimele 5 runde, dar de 9 meciuri marchează mereu, luînd gol în 7. 7 din totalul de 10 succese le-a obținut acasă, plus 3 egaluri și 3 eșecuri. Din cele 13 dispute de pe propria arenă, alb-albaștrii nu au înscris în doar două, în înfrîngerile cu Real Madrid și Atletico. Un al 3-lea insucces, 1-2 cu Malaga, este unicul suferit în precedentele cinci confruntări de acasă.

Pe a 18-a poziție, prima retrogradabilă, cu 21 de puncte, Las Palmas suferă și ofensiv (11 runde fără gol dat), și defensiv, golaveraj 24-40. Trei eșecuri, cu un singur gol dat și cu cîte două primite, a încasat după anteriorul triumf, 2-1 pe propria arenă cu Celta, însă nu a mai cedat patru la rînd din 1988. Nici unul dintre cele numai cinci succese stagionale nu l-a realizat în deplasare, fiind echipa cu cele mai puține puncte aduse de pe teren străin, numai 3: pe lîngă trei remize a mai bifat 9 înfrîngeri. A înscris în 7 din cele 12 dispute ”afară”, dar nu a făcut-o deloc în anterioarele două.

Cu 2-0 (Saul Berjon 7, Borja Baston 62) a învins Eibar în tur, în prima sa victorie cu Las Palmas în Primera. A urmat o dublă înfruntare în Cupă, din care a ieșit cîștigătoare Las Palmas, de două ori 3-2. Precedentul triumf al lui Eibar acasă s-a consemnat în februarie 2014 în liga secundă, scor 1-0.

Nu mai puțin de 16 dintre cele 40 de reușite ale gazdelor sînt semnate de Borja Baston. Acesta a participat la 5 din ultimele 6 goluri, cu 4 reușite și o pasă decisivă. Dincolo, William Jose a dat 4 din anterioarele 5 goluri ale lui Las Palmas în Primera.

Ramis, Ekiza, Luna, Jaime, Keko sînt jucătorii cu probleme medicale de la Eibar. Adversarii nu pot conta pe Hernan, Dani Castellano, Javi Castellano, Simon, V. Gomez, toți accidentați, și nici pe Nauzet Aleman, scos din lot pe motive disciplinare. În schimb, au fost recuperați Araujo și Montoro.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA EIBAR – LAS PALMAS

POLI ACS TIMIȘOARA – PETROLUL, ora 20:30

Într-o dispută din periferia clasamentului, Poli ACS pornește mai bine plasată: ocupă locul 11, cu 22 de puncte strînse în 25 de etape. Totuși, timișorenii au uitat ce înseamnă victoria de 6 runde, perioadă în care au înregistrat 3 egaluri și 3 eșecuri. De 8 meciuri ei marchează mereu, dar în 7 au și luat gol. Ultima dată au triumfat cu ASA Tg. Mureș, 2-0 pe teren propriu, unde au realizat toate cele 4 succese din cont, numai la zero, pe lîngă două remize și 6 înfrîngeri. Doar în două dintre aceste partide nu au marcat. Sau, per total, nu au înscris în numai unul din anterioarele 13 jocuri.

În schimb, Petrolul a pus stăpînire pe ”lanterna roșie”. Cu doar 8 puncte (alte 6 i-au fost retrase drept penalizare), ploieștenii au cele mai puține triumfuri (două), cele mai multe eșecuri (15), cel mai slab atac (17 reușite), doar la apărare nefiind codași, cu 33 de goluri încasate, însă numai 3 partide fără gol luat. În 11 meciuri au înscris numai cîte o dată, iar în alte 11 – deloc! Precedentul succes a fost un 1-0 acasă cu CFR, pe 27 noiembrie: de atunci au pierdut pe linie în 6 înfruntări. Nici una din cele două victorii ale ”lupilor galbeni” nu a fost în deplasare, de unde au luat doar 3 puncte din trei egaluri, completate de 9 înfrîngeri.

Nedecis s-a terminat duelul din tur, 1-1 (Velasco 72 – F. Llorente 68). În afara acestuia au mai existat încă două confruntări în actualul sezon, ambele cîștigate acasă de Poli ACS, 1-0 în Cupa Ligii și 2-1 în Cupă. Ultima victorie a Petrolului a fost ”afară”, 3-0 în ediția trecută a Ligii 1, după ce remizase la Ploiești, 0-0.

Cu trei sferturi dintre goluri semnate în repriza a doua, gazdele îl au din nou la dispoziție pe golgeterul Elek, refăcut după o accidentare. Indisponibili au rămas Cînu, Rajcomar, Pedro Henrique și Goga. Totodată, este posibil ca Florin Marin să le facă debutul ultimilor sosiți, Gomis, Jenkins și Aharoni. Dincolo, Constantin Schumacher îl are suspendat pe Benga, dar revine Varga. Incert este Astafei.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA POLI ACS TIMIȘOARA – PETROLUL

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă