Articolul precedent
Articolul urmator

CU MARI PROBLEME DE LOT, JUVENTUS FORȚEAZĂ SURPRIZA

CU MARI PROBLEME DE LOT, JUVENTUS FORȚEAZĂ SURPRIZA

Înaintea meciului tur de la Torino s-a vorbit foarte mult de problemele existente în defensiva lui Bayern din pricina numeroaselor accidentări. Acum a venit rîndul lui Juventus să aibă același tip de probleme, cu diferența că lui Max Allegri îi lipsește cîte un om important din fiecare compartiment. Din apărare Chiellini, de la mijloc Marchisio, din atac Dybala, toți titulari indiscutabili în condiții normale. Cum va trece Juve peste aceste absențe, rămîne de văzut. În cealaltă partidă a zilei, pe ”Camp Nou”, după 0-2 în tur, Arsenal are în față o misiune aproape imposibilă contra unui adversar într-o foarte bună dispoziție și stare de spirit. Dincolo de fotbal, un element important al zilei, mai exact al nopții, vine din tenis, de la confruntarea Simonei Halep cu Serena Williams, în ”sferturi” la Indian Wells.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC BARCELONA – ARSENAL, ora 21:45

FC Barcelona se află în fața celei de-a 9-a prezențe consecutive în ”sferturile” Ligii. În favoarea sa stau atît rezultatul din turul din deplasare cu Arsenal, 2-0 (Messi 71, 83 penalty), cît și perioada extraordinară pe care o traversează. Lider în Primera, trupa pregătită de Luiz Enrique este neînvinsă de 37 de partide, în toate competițiile, cu 6 egaluri și 31 de victorii, ultimele 8 consecutive. 15 goluri a înscris în precedentele 3 meciuri, iar în întreg sezonul nu a marcat în doar două din 49 de jocuri disputate. Pe teren propriu este imbatabilă în actuala stagiune, cu două remize și 21 de succese, anterioarele 10 la rînd, mereu cu gol dat. În trecutele patru întîlniri de pe ”Camp Nou” a adunat 21 de reușite.

În schimb, Arsenal (locul 3 în Premier League) are ceva probleme de ceva timp. Elevii francezului Arsene Wenger au pierdut ultima partidă, 1-2 acasă cu Watford în Cupă, și nu au decît un triumf, 4-0 la Hull tot în Cupă, în ultimele 7 meciuri, cu două remize și 4 înfrîngeri, indiferent de întrecere. De 5 jocuri înscriu constant, dar în 4 au și luat gol. Nici ”afară” nu s-au descurcat nemaipomenit: numai o victorie în precedentele 3 vizite făcute sau, mai în spate, două succese de 7 deplasări încoace.

Spaniolii sînt neînvinși în actuala Ligă, marcînd fără excepție în cele 7 dueluri și cîștigînd toate cele trei dispute de pînă acum de acasă, cu 11 goluri date și două primite. Ei au triumfat pe linie în anterioarele 9 dispute continentale de pe ”Camp Nou”. Ba, 0-3 cu Bayern în mai 2013 este singurul eșec din ultimele 36 de partide de pe teren propriu în Ligă (29 de succese). 17 triumfuri, 11 egaluri și două înfrîngeri au înregistrat acasă cu echipele engleze, contra cărora au bifat 10 eliminări și 13 calificări în dublele confruntări din Europa. În plus, per total, au mers mai departe în 35 din 37 de cazuri cînd s-au impus în tur pe teren străin.

Englezii caută primul ”sfert” din 2010 încoace, în ultimele trei ediții fiind stopați de fiecare dată în ”optimi”. Două eșecuri și un triumf au bifat ”afară” în ediția în curs din Champions. Pînă acum, în Spania au înregistrat două victorii, 3 remize și 8 insuccese, dar nu au mai învins de un deceniu, de la un 1-0 cu Real în ”optimile” Ligii. Ei și-au trecut în cont 5 calificări în cele 8 duble înfruntări cu formațiile iberice, precedenta în 2008-2009, în dauna lui Villarreal.

Barcelona e superioară la capitolul dueluri directe, cu 5 victorii, două egaluri și doar un eșec, suferit în deplasare acum trei dispute (1-2), golaveraj 19-10. Echipa ”blaugrana” a ieșit mai bine în toate cele trei duble confruntări (grupe 1999-2000, ”sferturi” 2009-2010, ”optimi” 2010-2011), dar în special în finala Ligii din 2006, cîștigată cu 2-1. În această Ligă, ambele combatante au înscris mai mult în repriza secundă, cu 63 la sută, respectiv 67 la sută dintre goluri.

bar-ars

Trei absențe la gazde, accidentații Rafinha și Sandro, plus Pique, suspendat. În locul ultimului va fi utilizat, probabil, Mathieu, existînd și varianta fostului ”tunar” Vermaelen. Poate fi folosit, în schimb, Arda Turan, scăpat de suspendare. La ”tunari” sînt mai mulți indisponibili: Ramsey, Cazorla, Wilshere, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, în schimb s-a refăcut Koscielny, care ar putea fi din nou titularizat alături de Mertesacker. Semne de întrebare ridica și Petr Cech, dar el nu va putea juca nici de data aceasta, în locul lui urmînd a intra Ospina.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – ARSENAL

BAYERN – JUVENTUS, ora 21:45

Bayern pornește meciul doi cu Juventus cu avantajul rezultatului din tur, 2-2 (Dybala 63, Sturaro 76 – T. Muller 43, Robben 55). De partea sa sînt și disputele directe: bavarezii sînt neînvinși de 5 meciuri contra torinezilor, cu două egaluri și 3 victorii, ultimul eșec fiind în deplasare, 1-2 în noiembrie 2005. În plus, pe teren propriu nu au cedat decît în prima vizită făcută de ”Bătrîna Doamnă”, 0-1 în grupele Ligii în noiembrie 2004 (gol Del Piero 90), apoi au realizat o remiză și două victorii. Per total, bilanțul este 4-2-3, golaveraj 13-8.

bay-juvNeînvinsă de două meciuri, ambele fără gol luat, echipa condusă de Pep Guardiola are o singură înfrîngere în ultimele 15 partide. Numai o dată în precedentele 8 meciuri nu a marcat. Acum două vizite primite a suferit unicul eșec stagional de pe ”Allianz Arena”, 1-2 cu Mainz, în rest, liderul din Bundesliga a obținut 16 succese, în toate competițiile, de cinci ori avînd cîte cinci reușite. În 11 din aceste jocuri nu a luat gol. În cele trei dispute de acasă din actuala Ligă a cîștigat tot, cu 14 goluri date și doar unul încasat.

Două triumfuri la zero și-a trecut în cont Juventus de la ultimul insucces, 0-3 pe terenul Interului în Cupă, totodată unicul din precedentele 19 partide, indiferent de întrecere, doar două fără să fi înscris. 5 din cele 6 eșecuri din întreaga stagiune le-a încasat în deplasare, plus 12 victorii și 3 remize:  liderul din Serie A a punctat în anterioara întîlnire de ”afară” după alte două de pauză. În grupe, din deplasare a revenit cu un succes, un egal și o înfrîngere.

Patru calificări și șase eliminări a înregistrat Bayern în precedentele duble confruntări cu grupările italiene, contra cărora, all-time pe propria arenă, a strîns 9 victorii, 5 egaluri și 5 eșecuri. De asemenea, în Europa a mers mai departe în 18 din 20 de cazuri după ce a remizat în turul de la Munchen. De partea cealaltă, Juventus a bifat 13 calificări și 3 rateuri în anterioarele duble înfruntări cu echipele nemțești. O eliminare, apoi 6 calificări a obținut după ce a remizat în prima manșă de pe teren propriu, de două ori chiar după 2-2, precum acum. Bilanțul general din Germania este de 9-6-8.

Badstuber și Jerome Boateng sînt marile absențe de la gazde, ceea ce face ca în centrul defensivei să apară fie cuplul Kimmich–Benatia, fie din nou cel din tur, Kimmich-Alaba. Recuperarea lui Javi Martinez s-a terminat, el a revenit la antrenamente cu echipa, dar e prea devreme să bifeze fie și cîteva minute într-un meci atît de solicitant. Robben are și el probleme, o decizie asupra lui urmând să fie luată înaintea partidei. 
Probleme mari și la torinezi. Poate chiar mai mari, căci e vorba de trei titulari indiscutabili, cîte unul din fiecare compartiment. Masimiliano Allegri nu poate conta pe Chiellini, Marchisio și Dybala. Cum Caceres e de mai multă vreme în afara lotului din cauza unei accidentări, fundași centrali vor juca Bonucci și Barzagli. La mijloc în locul lui Marchisio se va alege dintre Hernanes și Sturaro, iar în față e sigură titularizarea lui Morata, căci Mandzikici are și el dureri musculare, dar e de presupus că nu va lipsi din teren la fluierul de start.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN – JUVENTUS

TENIS, INDIAN WELLS, SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, ora 04:00

Simona Halep are parte de cel mai dur adversar în tentativa de a-și apăra titlul la Indian Wells, cucerit anul trecut după 2-6, 7-5, 6-4 cu sîrboaica Jelena Jankovici. Numărul 5 mondial se confruntă în ”sferturile” actualei ediții cu liderul WTA, Serena Williams, pe care a putut-o depăși o singură dată în 7 dueluri directe.

Acest lucru s-a întîmplat la Turneul Campioanelor 2014 din Singapore, în faza grupelor, cînd românca a uimit prin succesul categoric, 6-0, 6-2. Ulterior, americanca s-a răzbunat în finală, pe care a cîștigat-o cu 6-3, 6-0. Apoi, tot ea s-a impus în alte două meciuri contra Simonei, ambele în 2015: 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami și 6-3, 7-6 (5) în finala de la Cincinatti. Serena triumfase anterior în încă trei partide: 3-6, 6-2, 6-1 în turul 2 la Wimbledon 2011, 6-3, 6-0 în semifinale la Roma 2013 și 6-0, 6-4 în ”sferturi” la Cincinatti 2013. Cele două ar fi urmat să se afle față în față la Indian Wells și la ediția precedentă, însă sportiva de culoare a abandonat înaintea disputei din semifinale din cauza unor dureri la genunchi.

După succesul din ”optimi” cu cehoaica Barbora Strycova (6-3, 1-0 abandon), care i-a asigurat un premiu de 128.215 dolari și 215 puncte, Simona Halep a declarat: ”Sînt nerăbdătoare să o întîlnesc pe Serena. Am încredere în mine și simt că o pot învinge din nou. Am șansa mea, cred în ea”. Sportiva de 24 de ani a explicat cum se poate impune: ”Trebuie să dau tot ce am mai bun, să fac totul pentru a cîștiga. Ca să bat trebuie să-mi fac jocul arătat la acest turneu, agresiv, dar nu puternic. Eu nu lovesc foarte puternic, ci foarte rapid. Mă mișc bine și lovesc cu încredere. De asemenea, serviciul îmi funcționează bine”.

Învingătoare în fața Katerinei Bondarenko (6-2, 6-2), Serena Williams s-a referit imediat la viitoarea partidă: ”Îmi place jocul Simonei, cît de agresivă e. Este o luptătoare. M-a bătut deja o dată foarte tare, așa că trebuie să fiu pregătită. Va fi un joc cu adevărat bun pentru amîndouă, vom vedea unde ne situăm în acest moment al anului”.

Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams este al 5-lea al zilei și este programat pe Arena Centrală. Turneul din California e dotat cu premii totale de 6,135 de milioane de dolari.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă