Articolul precedent

ALBANIA DEBUTEAZĂ AZI LA UN TURNEU FINAL

ALBANIA DEBUTEAZĂ AZI LA UN TURNEU FINAL

După meciul inaugural de vineri seară, Campionatul European programează astăzi alte trei partide. Se va juca mai întâi în grupa României, acolo unde în Albania-Elveția se va consemna debutul absolut la un turneu final al selecționatei albaneze. Apoi, în grupa B, sunt programate partidele Țara Galilor-Slovacia și Anglia-Rusia. În programul zilei de azi regăsim și o partidă interesantă de la Copa America Centenario. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

EURO 2016, GRUPA A,
ALBANIA – ELVEȚIA, sâmbătă, 11.06, ora 16:00
Debut absolut pentru Albania
La debutul lor din grupa A a turneului final al CE 2016, Albania încearcă să obțină primul său succes în fața Elveției. Până acum, cele două adversare ale României, alături de Franța, s-au mai întâlnit de 6 ori, răstimp în care trupa din ”Țara Cantoanelor” a realizat 5 victorii și un egal. Ultimele dispute directe au fost în preliminariile CM 2014, când a învins cu 2-0 acasă și 2-1 în deplasare.
Albanezii se găsesc la primul lor turneu final din istorie. Au izbutit acest lucru datorită poziției secunde ocupate la finalul eliminatoriilor, într-un bilanț de 4 victorii, două egaluri și două eșecuri. Înaintea ultimului meci, 3-0 în Armenia, ei nu marcaseră 3 jocuri la rând, perioadă în care au înregistrat un nul și două insuccese. Apoi, numai două triumfuri a obținut echipa condusă de italianul Giovanni De Biassi în partidele de verificare, pe lângă tot atâtea remize și înfrângeri, ultima fiind un 1-3 cu Ucraina, în Italia, la Bergamo.
Elvețienii au ajuns la întrecerea din Franța după ce au terminat pe locul 2 grupa lor preliminară, cu 8 victorii și două eșecuri, ambele suferite cu Anglia. Ultimele două meciuri le-au încheiat cu 8 goluri date și nici unul încasat. Notabil, 10 din totalul de 24 de reușite au venit în urma unor faze fixe. Ulterior, în meciurile de pregătire, elevii pregătiți acum de Vladimir Petkovic au șchiopătat, înregistrând 4 înfrângeri (două fără gol dat) și două victorii, ultima fiind un modest 2-1 acasă cu Moldova. Ei sunt la al 3-lea turneu final de CE, unde niciodată nu au depășit grupele, ba nu au putut obține mai mult de un succes, plus două remize și 6 eșecuri.
Inedit, fundașul albanez Thaulant Xhaka l-ar putea înfrunta pe fratele său mai mic, mijlocașul elvețian Granit Xhaka. Cei doi frați s-au născut la Basel din părinți albanezo-kosovari și ambii au reprezentat Elveția la categoriile inferioare. Ei ar fi primii frați din istorie adversari la un Euro. Precum Granit, alți trei elvețieni, anume Behrami, Mehmedi și Shaqiri, provin din familii albanezo-kosovare, în vreme ce Dzemaili este de origine albaneză.
Nici una dintre echipe nu are vreun absent cert, doar albanezul Taulant Xhaka având oarece probleme fizice surmontabile. Tot acolo, De Biasi nu e foarte decis cu cine să înceapă în atac, cu Sadiku ori Cikalleshi. Dincolo, au fost unele discuții legate de banderola de căpitan, ajunsă la Lichtsteiner.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ALBANIA – ELVEȚIA

EURO 2016, GRUPA B,
ȚARA GALILOR – SLOVACIA, sâmbătă, 11.06, ora 19:00
Galezii, cu Bale la atac
De doar două ori s-au mai confruntat până acum Țara Galilor și Slovacia. Acest lucru a avut loc în eliminatoriile CE 2008, când fiecare echipă a triumfat concludent pe terenul celeilalte. În octombrie 2006, Gareth Bale înscria primul său gol pentru ”naționala” galeză, care avea însă să piardă la Cardiff cu 5-1. A urmat revanșa din septembrie 2007, scor 5-2 pentru insulari la Trnava.
Niciodată nu a mai evoluat Țara Galilor la o fază finală de Euro. Echipa antrenată de Chris Coleman a făcut acum acest pas prin locul 2 din grupa sa eliminatorie, unde nu a cedat decât o dată, 0-2 în Bosnia, pe lângă 6 victorii și 3 egaluri. Crucial a fost același Bale, care a semnat 7 din totalul de doar 11 goluri în cele 10 partide din serie, în plus a dat și două pase decisive. Când s-a trecut la teste, chin: în 4 meciuri, galezii nu au bifat decât un egal și 3 înfrângeri, două fără să fi înscris, inclusiv în ultimul, 0-3 cu Suedia.
Și Slovacia se află pentru întâia oară la un turneu final de Euro, ca națiune de sine stătătoare, exceptând fosta Cehoslovacia. Calificarea a obținut-o grație unei serii de 6 victorii la startul preliminariilor, între care un 2-1 cu Spania, primul eșec suferit de campioana continentală după 36 de jocuri imbatabile. Ulterior, Hamsik și colegii lui, după două eșecuri și o remiză albă, s-au mai impus numai în Luxemburg (4-2). Și-au prelungit apoi invincibilitatea în ”amicale”, încheiate cu 3 remize (două ”albe”) și 4 triumfuri.
La start, galezii nu se pot baza pe mijlocașul Joe Ledeley, accidentat. În schimb, s-au refăcut Joe Allen, alt jucător din linia mediană, și atacantul Robson-Kanu. De partea cealaltă, selecționerul Jan Kozak trebuie să aleagă în ofensivă între Michal Duris și Adam Nemec după ce golgeterul Robert Vittek a ieșit din calcule pentru Euro din cauza unei accidentări.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚARA GALILOR – ALBANIA

EURO 2016, GRUPA B,
ANGLIA – RUSIA, sâmbătă, 11.06, ora 22:00
Anglia vrea să continue seria din preliminarii
Anglia nu are amintiri tocmai plăcute cu Rusia. În ultimul lor meci, disputat în octombrie 2007 în preliminariile CE 2008, rușii au câștigat la Moscova cu 2-1 (Pavliucenko 69 penalty, 73 – Rooney 29) și s-au calificat ei la turneul final, de pe locul 2, în spatele Croației. În primul duel, insularii învinseseră pe ”Wembley” cu 3-0 (Owen 7, 31, Ferdinand 84), finalmente degeaba, căci au ratat întrecerea elvețiano-austriacă. Nici cu fosta URSS nu le-a mers nemaipomenit, înregistrând un succes, un egal și două înfrângeri.
Echipa Albionului a fost singura din preliminarii care a terminat cu punctaj maxim. În plus, a avut și al doilea atac, cu 31 de reușite (ultimele 4 din faze fixe), după Polonia (33), și a două apărare, cu 3 goluri luate, după România (două). Seria de examene a început-o printr-un 0-2 în Spania, apoi nu a mai cedat decât o dată, 1-2 acasă cu Olanda, eșecuri completate de 5 victorii, ultimele 3 consecutive, dar numai la limită. Pe de altă parte, exceptând partidele terminate cu lovituri de departajare, Anglia este neînvinsă de 22 de meciuri de CE, în preliminarii ori la turneul final, începând de la un 2-3 cu Croația în noiembrie 2007, în eliminatorii.
Rusia a terminat pe poziția secundă în grupa sa preliminară, cu 6 victorii, două egaluri și două eșecuri. Determinante au rămas cele 4 succese la rând, cu un singur gol încasat, din finalul campaniei. Perioada de teste a debutat bine, 1-0 cu Portugalia, dar nu a continuat la fel, deoarece elevii lui Leonid Sluțki au mai învins apoi numai o dată, pe lângă 3 eșecuri și un nul. De 10 jocuri, oficiale și amicale, ei înscriu constant. În schimb, rușii nu au luat gol doar de două ori în precedentele 15 apariții la un turneu final de CE.
În tabără Angliei, Smalling, G. Cahill și Bertrand au trecut pe mâna medicilor, cu probleme minore totuși. Din calculele lui Roy Hodgson (68 de ani), cel mai vârstnic selecționer de la Euro, a ieșit Welbeck, accidentat. La fel s-a întâmplat cu rușii Dzagoev, Denisov și Jirkov, care intraseră pe lista preliminară.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – RUSIA

COPA AMERICA, GRUPA A,
SUA – PARAGUAY, duminică, 11.06, ora 02:00
SUA se califică și cu un egal
Reprezentativa SUA, țara gazdă a Copei America Centenario, își are destinul în propriile mâini. Cu 3 puncte în cont după primele două etape din grupa A, formația pregătită de germanul Jurgen Klinsmann va trece în ”sferturi” cu un egal în fața Paraguayului, care are 1 punct, indiferent ce se va întâmpla în celălalt meci, în care Costa Rica (1p) va înfrunta liderul Columbia (6p).
Americanii se prezintă pe ”Lincoln Financial Field” din Philadelphia după 4-0 cu Costa Rica. Anterior, ei pierduseră contra Columbiei, 0-2, în singura lor înfrângere în ultimele 6 jocuri, celelalte 5 fiind toate câștigate. Ba, nu s-au înclinat decât de două ori în ultimele 11 partide, în toate competițiile, 8 terminate cu succese și tot atâtea cu gol dat.
De 5 jocuri nu au mai învins paraguayenii, răstimp în care și-au trecut în cont 3 egaluri și două înfrângeri. În ultimele 3 dispute nu au izbutit decât un gol. Anteriorul lor triumf datează din noiembrie 2015, 2-1 acasă cu Bolivia în eliminatoriile viitorului Mondial, și este unicul de 8 confruntări încoace, 4 dintre acestea încheindu-le cu remize (două ”albe”).
Cele două formații s-au înfruntat ultima oară într-un ”amical” din martie 2011, când Paraguay a învins în deplasare, 1-0 (Oscar Cardozo 18) pe ”LP Field” din Nashville (Tennessee). Sud-americanii se impuseseră și în iulie 2007, 3-1 la Copa America. Precedentul succes american a fost un 2-0 într-un test disputat acasă în iulie 2003.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUA – PARAGUAY

Casa Pariurilor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă