Articolul precedent
Articolul urmator

FRANȚA-GERMANIA, FINALA DIN SEMIFINALE

FRANȚA-GERMANIA, FINALA DIN SEMIFINALE

Considerate de majoritatea specialistelor drept primele două favorite la câștigarea Campionatului European, Franța și Germania se întâlnesc într-o semifinală oarecum anunțată de calculul hârtiei, căci ambele și-au câștigat grupele din care au făcut parte și mai apoi au învins și-n partidele eliminatorii. E unul dintre duelurile clasice atunci când vine vorba de echipe naționale, dar și o confruntare cu o rivalitate ce depășește tărâmul fotbalistic. Pe noul ”Stade Velodrome”, campioana mondială caută să-și confirme faima de sperietoare a gazdelor, dar are de trecut peste un important handicap, absența a trei jucători importanți, în mod normal titulari. La rândul său, Franța trebuie să învingă și enorma presiune ce stă pe umerii jucătorilor, mai ales într-o ambianță fierbinte precum cea de la Marsilia. Programul zilei de azi include și dueluri europene ale echipelor de club, fiind în plină desfășurare primul tur preliminar din Europa League, Supercupa Poloniei, care deschide sezonul în această țară, a doua semifinală din Copa Libertadores precum și tenis de la Wimbledon. Amănunte și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

GERMANIA – FRANȚA, ora 22:00 (EURO 2016, SEMIFINALE)

Finala din semifinală

Un loc în finala Euro 2016 cu Portugalia de duminică este marea miză a confruntării de pe ”Stade Velodrome” din Marseille. Față în față se vor afla două formații imbatabile până acum la acest Euro. De o parte se află Germania, care și-a trecut în cont 3 victorii și două egaluri: a marcat în 4 din cele 5 partide și a primit gol doar în ”sfertul” cu Italia, 1-1, apoi 6-5 la penaltyuri. De cealaltă parte se găsește gazda Franța, care a remizat numai o dată, pe lângă 4 succese: trei din ele cu câte două goluri date, un altul fiind concludentul 5-2 cu surpriza Islanda în ”sferturi”.

Privind și mai în spate, Joachim Low și elevii săi nu au cedat de 6 meciuri, terminate cu 4 succese și două remize, ba nu au pierdut decât o dată în ultimele 8 jocuri. Ei par să fi depășit o perioadă mai complicată deoarece, cumulat, nu au învins decât în 6 din precedentele 12 meciuri, oficiale și amicale. Totodată, au înscris în 8 din anterioarele 9 confruntări.

Nemții se află la al 12-lea turneu final consecutiv. De 3 ori au cucerit titlul, ultima oară în 1996, iar la ultimele două ediții s-au oprit în semifinale. Mai mult, ei au urcat în Top 4 mereu la ultimele 6 turnee finale, 3 de CE și 3 de CM, ba de două ori au ajuns în finală, 0-1 cu Spania la Euro 2008 și 1-0 după prelungiri cu Argentina la Mondialul de acum doi ani.

Cocoșii” sunt imbatabili de 9 jocuri, un 0-0 cu Elveția în grupă fiind completat de 8 victorii cu minim două goluri date. Mai mult, un 0-2 într-un test din Anglia este singurul lor eșec din ultimele 15 jocuri, alte 13 fiind câștigate, 5 dintre ele fără gol încasat. Gazdă a întrecerii, Franța a fost scutită de preliminarii, înaintea cărora a jucat 20 de ”amicale”, terminate cu 14 victorii, două egaluri și 4 eșecuri: acasă s-a înclinat de două ori, cu Brazilia și Belgia, pe lângă o remiză și 12 succese. De 17 vizite primite încoace numai o dată nu a marcat. Acum, a urcat în semifinale pentru prima oară din 2000 încoace, atunci cucerind trofeul.

De numai 4 ori s-au mai întâlnit cele două ”naționale” în partide oficiale. Prima oară au triumfat francezii, 6-3 la CM 1958. A urmat un spectaculos 3-3/5-4 la penalty-uri pentru Germania la CM 1982, apoi tot nemții s-au impus de două ori fără să ia gol, 2-0 la CM 1986 și 1-0 (Hummels 13) la CM 2014. ”Cocoșii” stau mai bine la ”amicale”, cu 11 victorii, 5 egaluri și 7 eșecuri, golaveraj 34-34. Ultimul test a fost un 2-0 pentru Franța în noiembrie 2015, pe ”Stade de France”, goluri Giroud și Gignac.

Marea problemă a Germaniei este că a rămas fără singurul atacant central după ce Mario Gomez s-a accidentat. Favorit să-l înlocuiască este Gotze, dar nu este exclusă nici o titularizare a lui Podolski. Probleme medicale mai ridică Scheinsteiger și Khedira, dar primul e recuperabil. Un alt absent cert este fundașul Hummels, suspendat. În locul său va juca probabil Howedes, ceea ce înseamnă că tânărul Kimmich va fi iar titularizat pe partea dreaptă a apărării. Ar fi o mare surpriză ca Low să apeleze din nou la o apărare cu 3 fundași centrali, caz în care ar apărea și Mustafi.

În cealaltă tabără, se poate conta din nou pe Rami și Kante, scăpați de suspendare, însă este posibil ca Didier Deschamps să continue cu înlocuitorii celor doi, Umtiti și M. Sissoko, care au dat satisfacție contra Islandei: primul, cu ceva scăpări la marcaj totuși, nu a greșit absolut nici una dintre cele 76 de pase date, iar cel de-al doilea a avut multe acțiuni periculoase în dreapta și a adus mult echilibru în zona mediană.

Este luată în calcul și o tranșare a disputei la loviturile de departajare. Până acum, Germania s-a mai aflat de 7 ori într-o asemenea situație, cu un eșec, 3-5 cu Cehoslvacia în finala CE 1976, urmat de 6 victorii, ultima în ”optimea” cu italienii. Franța a mai jucat o calificare la penaltyuri de 6 ori, cu 3 succese și 3 rateuri: în precedentul caz a cedat în fața Italiei în finala CM 2006.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GERMANIA – FRANȚA

 

FOLA ESCH – ABERDEEN, ora 19:30 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Aberdeen favorită după victoria in extremis din tur

Fola Esch și Aberdeen se luptă pentru un bilet în turul 2 preliminar al Europa League. Gazdele din Luxemburg au pierdut turul din Scoția cu 3-1, dar nu se dau bătute, mai ales că acel eșec s-a conturat tocmai în prelungiri (Logan 68, McGinn 90+3, A. Rooney 90+7 penalty – J. Klein 70).

Pe de altă parte, rezultatul din tur e prima înfrângere suferită de Fola după 3 jocuri imbatabile, cu un egal încadrat de câte o victorie. În acest interval a marcat și a primit constant gol. Pe teren propriu, echipa luxemburgheză se descurcă excelent: a câștigat fără excepție ultimele 7 partide și nu s-a înclinat decât o dată în anterioarele 15 vizite primite, 13 dintre ele câștigate și numai una terminată fără gol dat.

Aberdeen s-a impus în ultimele două meciuri, cu câte 3 goluri date, victorii care au pus stop unui șir de 3 înfrângeri, două la zero. Unul dintre succese a fost în deplasare, unde ”roș-albii” nu mai câștigaseră de 4 confruntări, toate pierdute, trei dintre ele cu gol marcat și încasat mereu. Numai o dată de 10 vizite efectuate încoace nu au înscris.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FOLA ESCH – ABERDEEN

 

 

VOJVODINA – BOKELJ, ora 21:00 (EUROPA LEAGUE, CALIFICĂRI)

Echilibru în tur, avantaj pentru gazde în retur

Sârbii de la Vojvodina Novi Sad se înfruntă cu muntenegrenii de la Bokelj Kotor pentru calificarea în turul secund preliminar al Europa League. Partida din tur s-a terminat fără învingător, scor 1-1 (Denici 6 – Meleg 7).

De două meciuri nu a mai câștigat Vojvodina, cu un eșec și un egal: ultima victorie a fost un 2-0 cu Borac Cacak în campionat, pe 14 mai. Trupa din Novi Sad a marcat mereu în precedentele 5 jocuri, dar a și luat gol în 4 dintre ele. Acasă stă și mai bine: nu a mai cedat de 11 dispute, cu 5 remize (două ”albe”) și 6 succese. În plus, nu a primit nici un gol de 3 vizite primite încoace.

Tot de două confruntări nu a învins nici Bokelj, cu o înfrângere și un nul. Anterior, legase două victorii. De 5 meciuri încasează constant gol, marcând în 3 dintre ele. În privința deplasărilor, a triumfat în ultima, 3-2 la Zeta Golubovci, care a pus capăt unei serii de 3 insuccese, două fără să fi înscris.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VOJVODINA – BOKELJ

 

LEGIA VARȘOVIA – LECH POZNAN, ora 18:30 (POLONIA, SUPERCUPA)

Supercupa deschide sezonul în Portugalia

Programată pe ”Pepsi Arena” din Varșovia, Supercupa Poloniei propune o dispută între campioana Legia Varșovia și Lech Poznan, ocupanta locului 6 la terminarea campionatului. Cele două rivale s-au întâlnit pe 2 mai și în finala Cupei, câștigată de Legia cu 1-0 datorită golului semnat de elvețianul Aleksandar Prijovic (69).

Legia nu a câștigat decât una din ultimele 4 partide, pe lângă un egal la unu și două eșecuri la zero. Totuși, nu a pierdut decât de 3 ori, mereu fără gol dat, de 17 meciuri încoace, în toate competițiile. Sezonul trecut l-a încheiat printr-un 3-0 acasă cu Pogon în campionat, iar în ”amicalele” verii a bifat un 1-1 Dinamo Tbilisi și un 0-1 cu ȚSKA Sofia.

Lech s-a impus la zero în precedentele 3 jocuri, după ce anterior avusese 7 partide consecutive fără succes, cu două egaluri și 5 înfrângeri. Ca și Legia, în ultima dispută din stagiunea trecută a învins cu 3-0 acasă, pe Ruch Chorzow, iar în cele două teste ulterioare a bătut-o cu 1-0 pe Arka Gdynia și cu 3-0 pe Zaglebie Lubin.

Cu triumful din finala Cupei, Legia a ajuns la 3 dueluri directe la rând câștigate după ce în campionatul trecut se impusese de două ori, tot fără gol luat, 2-0 ”afară” și 1-0 acasă. Aceste rezultate fuseseră precedate de 3 victorii consecutive realizate de Lech Poznan, ultimul fiind un 1-0 la Varșovia în 2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEGIA VARȘOVIA – LECH POZNAN

 

INDEPENDIENTE DEL VALLE – BOCA JUNIORS, ora 03:45 (COPA LIBERTADORES)

Boca vrea să-și ușureze misiunea pentru retur

Ecuadorienii de la Independiente Del Valle se duelează cu argentinienii de la Boca Juniors în prima manșă a semifinalelor Copei Libertadores. Este o întâlnire în premieră. Pentru celălalt bilet în finală se luptă Sao Paulo și Atletico Nacional Medellin.

La această dispută, gazdele se prezintă neînvinse de 4 jocuri, în toate competițiile, cu 3 victorii urmate de un egal, toate cu gol dat și luat. Mai mult, nu au cedat decât o dată în ultimele 8 partide, doar una încheiată fără să fi marcat. Pe teren propriu, Independiente nu s-a mai înclinat tot de 4 meciuri, de asemenea cu 3 succese urmate de o remiză. Ba, nu a fost îngenuncheată decât o dată de 11 vizite primite încoace, 9 dintre ele câștigate și alte 10 încheiate cu gol dat. În ”optimile” Copei a eliminat o altă trupă argentiniană, pe River Plate (2-0, 0-1).

Boca nu a mai cedat de 3 dispute, cu două egaluri și un triumf, neluând nici un gol în ultimele două confruntări. Și mai în spate, s-a înclinat doar o dată de 7 jocuri încoace, înscriind în 5 dintre ele. În schimb, ”afară” nu a mai triumfat de 3 partide, cu un egal la unu flancat de câte o înfrângere. Aceste rezultate au fost precedate de două victorii la rând, singurele însă din anterioarele 11 vizite efectuate, 5 din ele pierdute și alte 6 terminate fără să fi marcat.

Din lotul oaspeților nu lipsește Carlos Tevez, dar nici Fernando Gago, abia recuperat după o accidentare. Tot în efectivul lor au reapărut Zuqui, Benedetto și Bou. În schimb, antrenorul Guillermo Barros Schelotto nu i-a convocat pe Vergini, Junior Benitez, Meli, Castellani, S. Palacios.

AICI GĂSIȚI COTELE LA INDEPENDIENTE DEL VALLE – BOCA JUNIORS

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă