Articolul precedent
Articolul urmator

FRANȚA SAU PORTUGALIA, CINE VA PUNE MÂNA PE TROFEU?

FRANȚA SAU PORTUGALIA, CINE VA PUNE MÂNA PE TROFEU?

După o lună de meciuri, spectacol, surprize și decepții, Euro 2016 a ajuns la final. Astăzi, pe ”Stade de France”, Portugalia și Franța se luptă pentru coroană în cea mai importantă partidă a anului, evident atunci când vorbim despre echipe naționale. Portugalia e la a doua finală, după cea din 2004, și speră să facă pasul spre trofeu, bazându-se în acest sens pe prezența lui Cristiano Ronaldo în echipă, dar și pe forma bună a altor componenți precum Pepe, care e refăcut, Nani ori Renato. De partea cealaltă, Franța a câștigat de-a lungul timpului toate competițiile pe care le-a organizat și speră să repete performanța și de data aceasta, la capătul unui turneu final înaintea căruia era văzută de mulți drept principală favorită. Portugalia-Franța e meciul zilei, dar se mai joacă fotbal azi în diverse locuri ale planetei, precum Brazilia, SUA, dar inclusiv în Europa, unde campionatele nordice sunt în plină desfășurare. Tot azi se dispută și mare premiu de Formula 1 de la Silverstone. Amănunte și cote, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

PORTUGALIA – FRANȚA, ora 22:00 (EURO 2016, FINALA)

Franța sau Portugalia, cine va stăpâni fotbalul european?

După o lună de meciuri, ”Stade de France” găzduiește finala Euro 2016. Față în față se află Portugalia și gazda Franța, două formații care nu au pierdut deloc la acest turneu final, primul din istorie cu 24 de participante la start. Meciul va fi arbitrat de un englez, Marc Clattenburg. Acesta a condus ultima finală de Champions League, Real Madrid – Atletico Madrid (1-1/5-3 pen.), iar în Hexagon a oficiat la alte 3 meciuri, dar fără nici una dintre finaliste.

Lusitanii dispută pentru a doua oară un ultim act de European, după cel din 2004, 0-1 cu Grecia, când au fost țara gazdă. La întrecerea din Hexagon au avut un parcurs aparte. În cele 3 partide din grupă doar au remizat și tot cu egaluri după 90 de minute au terminat ulterior, când au eliminat Croația după prelungiri (1-0), apoi Polonia la loviturile de departajare (1-1/5-3 pen.). Abia în semifinale a venit primul triumf, 2-0 contra Țării Galilor. Și mai în spate, elevii lui Fernando Santos nu au pierdut de 7 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul lor eșec din ultimele 10 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu au marcat. În schimb, nu au cedat de 13 dispute oficiale, cu 8 victorii  (7 la limită) și 5 egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016.

Cu două titluri în palmares, în 1984 (tot ca gazdă) și în 2000, în precedenta finală jucată, Franța a profitat de avantajul terenului propriu și a realizat la această întrecere 5 victorii și un egal, 0-0 în grupe cu Elveția, una din cele 3 partide în care nu a luat gol. Notabil, 4 dintre succese au fost cu câte două goluri date, inclusiv în semifinala cu Germania (2-0), un altul fiind concludentul 5-2 cu surpriza Islanda în ”sferturi”. În total, ”cocoșii” sunt imbatabili de 10 jocuri, remiza cu elvețienii fiind completată de 9 victorii cu minim două goluri date. Mai mult, un 0-2 într-un test din Anglia este singurul lor eșec din ultimele 16 jocuri, alte 14 fiind cââștigate, 6 dintre ele fără gol încasat. Gazdă a întrecerii, Franța a fost scutită de preliminarii, înaintea cărora a jucat 20 de ”amicale”, terminate cu 14 victorii, două egaluri și 4 eșecuri: acasă s-a înclinat de două ori, cu Brazilia și Belgia, pe lângă o remiză și 12 succese. De 18 vizite primite încoace, trupa lui Didier Deschamps numai o dată nu a marcat.

Pepe este singurul jucător cu probleme medicale din ambele loturi, dar medicii portughezi trag nădejde că apărătorul Realului va fi recuperat la timp. Astfel, este de prevăzut ca amândoi antrenorii să mizeze pe formulele utilizate în ”sferturi”: la lusitani ar putea reintra la mijloc William Carvalho, suspendat cu galezii. Pe de altă parte, francezii s-au plâns că ei au avut o zi mai puțin de odihnă față de adversarii lor.

Doar de 3 ori s-au mai înfruntat cele două ”naționale” în partide oficiale. De fiecare dată Franța a fost mai bună. Prima dispută a fost la Euro 1984, când ”cocoșii” au învins cu 3-2 după prelungiri. Tot în extra-time au rezolvat și meciul din semifinale de la CE 2000, scor 2-1, pentru ca ultimul duel direct să fi avut loc la Mondialul din 2006, în semifinale, când succesul ”Les Bleus” cu 1-0 a fost parafat de Zidane (33), la Munchen. În completare, au existat și 21 de ”amicale”, tot cu francezii superiori: 15 victorii, un nul, 5 înfrângeri. Precedenta dispută față-n față s-a desfășurat în septembrie 2015, la Lisabona, unde lusitanii au cedat cu 1-0 (Valbuena 85). Ultimul lor triumf a fost tocmai în aprilie 1975, 2-0 într-un test ”afară”. Din acel moment, ”cocoșii” au înregistrat 10 victorii, două în prelungiri, în toate competițiile.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PORTUGALIA – FRANȚA

 

HELSINGBORG – ELFSBORG, ora 18:30 (SUEDIA ALLSVENSKAN)

Două echipe ce încă nu corespund așteptărilor

Dispută între două formații care încă nu răspund așteptărilor. Înaintea etapei a 13-a, Helsingborg se afla pe locul 12, cu 15 puncte, numai două peste retrogradare, în vreme ce Elfsborg ocupa a 7-a poziție, cu 17 puncte.

Gazdele nu se pot lăuda nici cu atacul, nici cu apărarea, golaveraj 16-25: au luat gol în toate confruntările. Nu au mai învins de 4 runde, cu două egaluri la unu urmate de două eșecuri cu câte 3 goluri primite. Un 2-1 cu liderul Malmo este singura lor victorie din ultimele 6 jocuri, două încheiate fără să fi înscris. De alte două partide nu s-au mai impus acasă (remiză, înfrângere), precedate de 3 victorii. Au marcat și au încasat gol în toate cele 6 vizite stagionale.

Elfsborg se descurcă mai bine în ofensivă decât în defensivă într-un golaveraj 21-15. Nu a mai pierdut de 3 meciuri, cu un succes urmat de două remize, ultima dintre ele ”albă”, la Norrkoping. Mai mult, un 0-1 la Orebro este unica înfrângere de 7 jocuri încoace, 4 dintre acestea câștigate. Pe teren străin a început sezonul cu 3 insuccese la rând, însă  nu a mai cedat decât o dată în precedentele 4 vizite efectuate, în 3 luând gol, iar în alte două marcând.

În stagiunea anterioară, fiecare formație a triumfat acasă cu același scor, 2-1. Ultima victorie a lui Elfsborg la Helsingborg, în campionat, a fost un 1-0 în mai 2007: din acel moment gazdele au realizat un nul și 7 succese. În precedentele 19 dueluri directe, în toate competițiile, s-a înscris constant.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HELSINGBORG – ELFSBORG

 

FLAMENGO – ATLETICO MINEIRO, ora 17:00 (BRAZILIA SERIE A)

Două dezamăgiri față-n față

Confruntare între două dintre echipele care dezamăgesc cel mai tare în acest sezon. Înaintea etapei a 14-a, Flamengo ocupa locul 7, cu 20 de puncte, în timp ce vicecampioana Atletico Mineiro se găsea pe a 9-a poziție, cu același număr de puncte.

Unul dintre cele mai modeste atacuri are formația din Rio, cu numai 13 goluri date, 9 dintre ele la reluare. Mai bine stă în apărare, întrecută de 15 ori: în 5 înfruntări nu a luat gol. Flamengo a pierdut două din ultimele 3 runde, precedenta fiind un un 0-4 ”afară” cu Corinthians, dar aceste eșecuri sunt singurele de 6 jocuri încoace, doar unul terminat fără să fi marcat. Anterioara apariție acasă a fost un 1-0 cu Internacional Porto Alegre, succes precedat însă de 3 partide fără triumf, cu un egal încadrat de câte un eșec. A înscris în toate cele 7 meciuri stagionale de pe teren propriu, dar puțin: de 5 ori câte un gol, în două rânduri – câte două.

Atletico Mineiro s-a descurcat bine în ofensivă, nu și în defensivă, golaveraj 22-20. Este invincibilă de 5 confruntări, cu 4 victorii (jumătate la zero) completate de un egal la unu: anterior avusese alte 7 jocuri fără succes (4 remize, 3 înfrângeri). Din cele 6 deplasări stagionale a revenit cu o singură victorie, acum două dispute, plus 4 egaluri și un eșec, nemarcând în numai una dintre acestea.

Stagiunea trecută, Flamengo s-a înclinat de două ori, 0-2 acasă și 1-4 ”afară”, și a ajuns la 3 dueluri directe la rând în campionat pierdute. Precedentul succes a fost un 2-1 pe teren propriu în august 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FLAMENGO – ATLETICO MINEIRO

 

SAO PAULO – AMERICA MINEIRO, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Sao Paolo forțează revenirea cu nou-promovata din Mineiro

Sao Paulo nu trece printr-o perioadă prea bună. Rezultatele neconvingătoare au dus-o, înaintea etapei a 14-a, abia pe locul 10, cu 18 puncte și golaveraj negativ. Revigorarea ar putea începe cu nou-promovata America Mineiro, care încă nu s-a adaptat în elita braziliană: deține a 20-a poziție, ultima, cu numai 8 puncte în cont.

Gazdele stau neașteptat de rău în atac, cu doar 12 reușite, 4 dintre ele între minutele 75 și 90. În schimb, apărarea lor e una dintre cele mai solide, întrecută de 13 ori. Runda trecută au cedat la Ponte Preta, 0-1, imediat ce o bătuseră pe Fluminense cu 2-1 în singura victorie din ultimele 5 jocuri, două pierdute și alte 3 fără gol dat. ”Roș-negrii” nu s-au mai înclinat pe teren propriu de 3 meciuri, cu o remiză albă și două succese cu câte două goluri date, anterior bifând al doilea eșec stagional acasă, 1-2 cu Atletico Paranaense.

Cu cele mai puține victorii, numai două, America Mineiro posedă cea mai ineficace ofensivă și a doua cea mai fragilă defensivă într-un golaveraj 9-21, neluând gol doar într-un joc. Ultimele 4 partide au însemnat tot atâtea înfrângeri, toate fără să fi înscris. Anterior o bătuse pe Coritiba, 2-1 acasă pe 19 iunie, ultima dispută dintr-o serie de 8 în care înscrisese mereu, însă în 7 cazuri numai câte o dată. Din deplasare s-a întors cu un singur punct, 1-1 cu Cruzeiro, în rest a înregistrat 5 insuccese, precedentele 4 la rând (două la zero).

De 5 ori s-au mai confruntat cele două grupări, perioadă în care Sao Paulo nu a cedat deloc, cu un egal și 4 victorii. În anterioarele dueluri directe, din 2011, a încheiat 1-1 ”afară” și 3-1 acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SAO PAULO – AMERICA MINEIRO

 

NEW YORK RED BULLS – PORTLAND TIMBERS, ora 01:00 (SUA MLS)

Gazdele sunt în grafic pentru play-off

Cele două formații se zbat să prindă un loc în play-off-ul de calificare în faza finală a MLS (campionatul profesionist nord-american cu 17 participante din SUA și 3 din Canada), în care vor intra formațiile dintre locurile 3 și 6 la sfârșitul sezonului regulat, din ambele serii. Momentan, doar gazdele sunt în grafic. Înaintea noii etape, NY Red Bulls se află pe a 4-a poziție în Conferința de Est, cu 23 de puncte în 18 etape jucate, în vreme ce Portland Timbers se găsește pe a 7-a treaptă în Conferința de Vest, cu 24 puncte în 18 runde. Ele se înfruntă deoarece sistemul de desfășurare prevede ca o echipă să joace cu formațiile din grupa sa, dar și cu cele din cealaltă serie.

Trupa din New York se descurcă bine în atac, dar are probleme în apărare, golaveraj 28-25. De 3 jocuri nu a mai învins, cu un egal la unu încadrat de câte un eșec, ultimul la zero. Anterior avusese 4 victorii consecutive fără gol încasat. Acasă a cedat două din primele 3 partide, după care nu a mai iertat nimic, legând 5 victorii, precedentele 4 fără să fi luat gol. În acest interval a înscris de 13 ori.

Și Timbers stă bine în ofensivă, însă suferă în defensivă, golaveraj 28-29. La un moment dat  a avut 3 înfrângeri consecutive, după care nu a mai pierdut deloc în următoarele 6, când a intercalat constant câte un succes cu câte o remiză: precedentul rezultat a fost 0-0 la Colorado. Însă, pe teren străin nu a putut să se impună deloc. A început cu două eșecuri, au venit apoi două remize, iar două înfrângeri, pentru ca finalmente să înșire alte 3 egaluri. 8 din aceste dispute le-a încheiat cu gol dat și luat mereu.

În anteriorul duel direct, din septembrie 2015, Red Bulls a câștigat în deplasare cu 2-0. Anterior, triumfase și Portland, 2-1 tot ”afară”. Formația din New York a câștigat ultima dată pe ”Red Bull Arena” în august 2012, scor 3-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEW YORK RED BULLS – PORTLAND TIMBERS

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă